Antepli Olacak Gelin

Bende cok ayri bir şehire gelin oldum.Farkliliklardan zevk aldik biz.Yeni gelinken kaynanam yoresel yemekleri yapardi sevdirmeye calisirdi.Sen de kendininkini yap ogrenelim derdi.Oyle de oldu .Benden sevdikleri seyleri ogrendiler .Bende onlardan sevdiklerimi ogrendim.Ortak noktada bulustuk .Bizde adet böyle boyle olacak demediler.Esimde arada iki tarafada hakim oldu .Bizim tarafin sivesiyle konusuyor benle konusurken annemle konusurken Kaynanam hep korudu beni .Farkliydim belki ondan daha bir sahiplendi.Esim bilebir kere dedi nede kiymetli mubarek gelinin .Kaynanam dedi siyah keci sürüsünün beyaz kucuk kuzudu o .Cok hosuma gitmisti.Tat almaya bakin.

köprüyü geçinceye kadar yavrum kuzum kızım
o laflara inanmayın
az da olsa insana hissetiriyorlar ne olacağı birazda olsa hissetmeniz lazım ileride ne gibi olur diye
heh işte o hissettiğinizin bir tık üstü oluyor
laflara kanmayın mesafeli olun

onlarda her aile içiçe
ama önemli olan eşin nasıl
çünkü bazı kişiler anne baba izin vermeden eşini gezmeye bile götürmüyor aynı evde kalmadıkları halde (aynı apartmansa)

Antepli degilim ama et yaparim kebap yaparim hamur isi yaparim icli kofte yaparim lahmacun yaparim..ama anamin karninda ogrenmedim.. deneye deneye oldu hala icli koftemintutmadigi zaman olur.. insanlik hali.. yeterki canim istesin yani

Türkiyenin en güzel mutfağına gidiyorsun lezzetleri tatdıkça öğrenirsin yemek yapmayı

Zaten yemek yapamıyor olmak evlilikte ne kadar büyük bir problem olabilir ki
Kayınvalide yapar sen yersin :) oh bi antepli kaynanam olmadı ya

Hayatımda yaşadığım en sıkıcı şehir. Ankara'yı öyle çok özlüyorum ki.

Has Antepliler fakat günah olur diye düşünüyorlar. Anne babasının ailesi yokmuş. Din eğitimi veren yurtlarda büyümüşler. Oradan gelen bir şeymiş.

Giyim kuşamına karışmam diyor erkek arkadaşım. Açık veya kapalı bu senin tercihin diyor. Ablası da açık.

Onu ben de gördüm sonradan

Muhtemelen mezhepseldir o

Ama zaten başka şehirde yaşayacaksa çok da sıkıntı olmaz

Yılda 3-5 de tokalaşmaz uzak durur

Bizimkilerde de tokalaşmayanlar var ama çok uzaktan akrabalar. Günah olur diyorlar.Mezhepsel değil. Anne babası ailesi olmadığı için din eğitimi veren yurtlarda büyümüşler. Bu sadece anne babada var.

Bunun nedeni anne babanın ailesi olmadığı için din eğitimi veren yurtlarda büyümüş olmaları. Sadece anne baba bu şekilde. Günah olur karşı taraf yanlış anlar diye düşünüyorlar.

Antepli degilim ama et yaparim kebap yaparim hamur isi yaparim icli kofte yaparim lahmacun yaparim..ama anamin karninda ogrenmedim.. deneye deneye oldu hala icli koftemintutmadigi zaman olur.. insanlik hali.. yeterki canim istesin yani

Ben de yaparım bir tek içli köfteyi sevemedim, hiç yapmayı denemedim.

O halde bu insanlar şafi mi?ee yine bizden bambaşkalar işte...

Erkekle tokalaşmıyorlarsa kimbilir daha neler çıkar, sırf yemekleri güzel diye bir adamla evlenilirmi? Zihniyet ilginç doğrusu...

Çok antep yemeklerine meraklıysam giderim arada antebe yemeğini yer gelirim en kötü antep mutfağı üzerine biraz deneme yapsam yemeklerini çözerim.

Sonra "evlendik olmuyor" okuyoruz burada bir dünya...

Yemek yapmayı biliyorum ve kaynanam ile aynı şehirde yaşamayacağız :) Artık biz yemeye gideriz o güzel yemekleri. Bakalım umarım iyi insanlardır ve yabancılık çekmem.

Şafi değil. Yukarıda yazmıştım. Anne ve babasının ailesi yokmuş. Din eğitimi veren yurtlarda büyümüşler. Sadece anne ve babası el sıkışmaz yabancılarla. Benim babam da eşcinselmiş fakat bunu erkek arkadaşım bilmiyor mesela. Ben herkesi olduğu gibi kabul ettim.

Ben Antep'i de insanlarini da cok seviyorum. Sicak kanli tatlis insanlar o yuzden biraz tarafli yaklasabilirim konuya:) Biraz adaptasyon problemi olabilir. Iki tarafa ve sevgilinin bu sureci yonetmesine bagli. Yalniz kisacik uyarimi da yapayim. Bir arkadasimiz var Antep'li esi de oyle. Istanbul'da yasiyorlar ama kv ve kayinlar her ay bir bahane ile gelip 2-3 hafta kaliyorlar. Ben uzuluyorum kiza... Insallah senin kv iyidir. Aileleri yokmus dogru anladiysam umarim seni kizlari yerine koyarlar.

Annesi evinden ayrılmayı sevmeyen biri. Umarım her şey iyi olur. Yaşayıp göreceğim :)

Annesi evinden ayrılmayı sevmeyen biri. Umarım her şey iyi olur. Yaşayıp göreceğim :)
Umarim iyi olur. Kendi ailesinde sorun olanlarin es ailesi tarafindan sansi olabiliyor. Kumarda kaybeden askta kazanir hesabi. Yine de dikkat et yeni evliyken fazla gelmesinler gerekirse siz onlara gidin. Bizim arkadas bekarken senede bir defa gelirdi annesi simdi oglu evlendiginden beri her ay ogullariyla donusumlu geliyor.

Evlenmesini beklemiş resmen E tabi temizlik yapmıyor, yemek hazır. Oğlu bekarken iş güç var :) Ah bu kaynanalar :)
Ailesine ilk sene evime gelmeyin demiş Dedim neden böyle dedin. Rahat edemem diye dedim diyor.

Hahaha o yuzdenmi evleniyomuski???karnin doydugu zmn at herifi cope :)

Çooook alakasız memlekettenim , ama antep gelini oldum, hiç senin gibi düşünmemiştim. Neyse yemek yapmayı bilmem , ama iyi yiyiciyim , tam yerine düştüm yani, cok mutluyum ben bu açıdan Siz ikiniz anlaşıyorsanız gerisi boş bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…