• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Antepli Olacak Gelin

Merhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?
Antepte uzun yillar yasadim ve asla alisamadim detay vermeyecegim ama ben de bir bosnak olarak uyum saglayamadim.Aileni dinle.

Antepli kocası olan en azından haftasonu mutfağa girmez
Gider alır taşır pişirir yedirir
Evin eksiğini gediğini benden daha iyi takip eder
Mutfaktan keyif alır , aç kalmaz aç bırakmaz
Pazara markete gider evde 10 kişi var gibi alışveriş yapar
Pikniği mangalı çayı çok severler

Eğlenceli hoş sohbet insanlardır. Gösterişi severler , bu konuda göçmenlerle yarışırlar.

Hanımlar çok temiz pratik elleri hızlıdır.
Ev işlerini çok severek yaparlar.

Ben benimkinin ailesiyle çok anlaşamıyorum hatta bazılarından nefret ediyorum içlerinde ömür boyu konuşmayacaklarım da var ama bu onların iftiracı ve dedikoducu olduklarından memleketleriyle ilgisi yok.

Buarada kv ailesinde sürekli birileri birileriyle kavga eder küser barışır takip edemez oldum bi süre sonra onu da bıraktım :)
Eşim çok ailesine ve adetlerine bağlı bi adam değil , gayet uyumlu bi evliliğimiz var

bnm de baba antepkli anne karadenizden .. hiçte sıkıntı olmazz annem zaten pul biber yiyemeyen insanken suan acıları gömüyor yemeklerini de seviyor doğu insnaı sıcakkanlıdır.. yemekler mükemmell antepli olmak güzeldir :)
sadece sen evlendiğin adamın karakterine bak içer sıcar mı saygılı mı seviyor mu sadık mı bunlara bak yeter insan olsunn

Sorumluluk sahibi biri, okumayı çok sever, sadık ama çok kıskanç. Becerikli bir adam.

Antepli kocası olan en azından haftasonu mutfağa girmez
Gider alır taşır pişirir yedirir
Evin eksiğini gediğini benden daha iyi takip eder
Mutfaktan keyif alır , aç kalmaz aç bırakmaz
Pazara markete gider evde 10 kişi var gibi alışveriş yapar
Pikniği mangalı çayı çok severler

Eğlenceli hoş sohbet insanlardır. Gösterişi severler , bu konuda göçmenlerle yarışırlar.

Hanımlar çok temiz pratik elleri hızlıdır.
Ev işlerini çok severek yaparlar.

Ben benimkinin ailesiyle çok anlaşamıyorum hatta bazılarından nefret ediyorum içlerinde ömür boyu konuşmayacaklarım da var ama bu onların iftiracı ve dedikoducu olduklarından memleketleriyle ilgisi yok.

Buarada kv ailesinde sürekli birileri birileriyle kavga eder küser barışır takip edemez oldum bi süre sonra onu da bıraktım :)
Eşim çok ailesine ve adetlerine bağlı bi adam değil , gayet uyumlu bi evliliğimiz var

Evet kendi hayal kuruyor pazarları bana ait diyor. Mangallar, salatalar ona aitmiş. İnşallah dediği gibi de olur. Yemeyi çok seviyor. Değişik tarifler buluyor şaşırıyorum.
İftiracı insanlar her yerde var.
Bir de ben bu ailede şunu gördüm. Düşünceli olmayı,el boş gelmemeyi çok önemsiyorlar. Haklılar da :) Ben de eli boş gitmeyi sevmem.

Ne konuda uyum sağlayamadınız. Biraz çıtlatır mısınız?
Aile yapilari,kultur yasayis tarzlari kesinlikle cok farklilar.Bunu yasamadan aile icine girmeden anlayamazsiniz ki benim esim antepli degildi.Ben arkadaslarim ve işim sayesinde cok iyi tanidim antebi.

Merhabalar ben Boşnak kızıyım, erkek arkadaşım da Antepli.
Kültür farkı zor olur mu?
Eti çok severim,kebap çeşitlerini de. Fakat çok korkuyorum adapte olamazsam diye.
Adetleri çok farklı ve aslında çok güzel.Yemekleri de çok güzel bayılıyorum. Fakat hiçbirini yapmayı bilmiyorum.
Uzaklık var bir de. Bayramlarda nasıl olacak diye düşünüyorum.
Evlilikte bunlar sorun olur mu?
Ailesi beni yadırgar mı? (Annesi çok seviyor gurban olduğum diyor bana. Bu geçici değildir dimi? )
Çok sıcak kanlılar, benim ailem çok soğuk kalıyor yanlarında. Annem,babam hiç gülmüyor.Bu sorun olur mu?
Bir de çok iç içe bir aile,baba ailesine düşkün. Birbirlerine bağlılar. Biz değiliz.Bu ileride sorun olur mu?
Kültür farkı evet sorun annesi şimdi böyle ama araya evlilik para pul işi girince ancak gerçek yüzü ortaya çıkar öyle et kebap sevmekle olacak iş değil genelde doğu kültüründe yetişen insanların yüzde ellisikadını her işi yapması gereken taraf görür çalıştırmaz gururuna yedirmez sürekli alttan alman beklenir aslında çoğu erkek böyle ama doğu örf adeti ile büyümüş insanlar daha baskıcı olurlar benim babam misal doğulu ama kalkar yemek de yapar ev de temizler ama amcam karı işi onlar der geçer bu insan kendini geliştirmiş mi sana ayak uyduracak mi? Çok anne ağzına bakar mı gelinler e dikkat et neler yaptırıyorlar hele bazı yerler gelin her şeyi yapmalı mantığında dikkat et

Kültür farkı evet sorun annesi şimdi böyle ama araya evlilik para pul işi girince ancak gerçek yüzü ortaya çıkar öyle et kebap sevmekle olacak iş değil genelde doğu kültüründe yetişen insanların yüzde ellisikadını her işi yapması gereken taraf görür çalıştırmaz gururuna yedirmez sürekli alttan alman beklenir aslında çoğu erkek böyle ama doğu örf adeti ile büyümüş insanlar daha baskıcı olurlar benim babam misal doğulu ama kalkar yemek de yapar ev de temizler ama amcam karı işi onlar der geçer bu insan kendini geliştirmiş mi sana ayak uyduracak mi? Çok anne ağzına bakar mı gelinler e dikkat et neler yaptırıyorlar hele bazı yerler gelin her şeyi yapmalı mantığında dikkat et

Çok fazla tanıyamadım ailesini. Zamanla tanıyacağım. Doğru içine girmeden belli olmaz. Erkek arkadaşımla bir hafta aynı evde kaldık ve baya düzenli biri. Yemek de yapabiliyor. Farklı tarifler deniyor. Umarım gerçekte de böyledir.

Şaka mi yapıyorsunuz ?
yoo şaka yapmıyorum, arkadaşım has ve has antepli olarak asla evlenmem derdi, banada tuhaf geliyor sonuçta insan neden kendi kültüründen birine bukadar uzak dursun.. belki kendi yaşadığı küçük çevresindekiler böyledir, o yüzden hepsini bu şekilde genelliyordur.

birde şöyle bir durum var onun çevresindekilerin çoğu işi gücü malı mülkü yerinde insanlar idi, bu durumları zevki sefa görüyorlardı yani..

yoo şaka yapmıyorum, arkadaşım has ve has antepli olarak asla evlenmem derdi, banada tuhaf geliyor sonuçta insan neden kendi kültüründen birine bukadar uzak dursun.. belki kendi yaşadığı küçük çevresindekiler böyledir, o yüzden hepsini bu şekilde genelliyordur.

birde şöyle bir durum var onun çevresindekilerin çoğu işi gücü malı mülkü yerinde insanlar idi, bu durumları zevki sefa görüyorlardı yani..
Anladım...
Kendi etrafındakileri tüm memlekete mal etmiş arkadaşınız .

İş güç mal mulkle ilgisi yok aslinda ,burda zaten hayat pahalı antepde orta şartlarda yaşayan biri ülkenin her yerinde yaşayabilir öyle söyleyeyim ,esimiz babamız amcamız dayimiz abimiz tek eşli :) ilk kez duydum şaşırdım

Çok fazla tanıyamadım ailesini. Zamanla tanıyacağım. Doğru içine girmeden belli olmaz. Erkek arkadaşımla bir hafta aynı evde kaldık ve baya düzenli biri. Yemek de yapabiliyor. Farklı tarifler deniyor. Umarım gerçekte de böyledir.
çok annesinin ağzına bakıyor mu onu gözlemle ve sana tavsiyem söz nişan olmadan hatta olsa bile aileyi tanıyalım samimi olalım deme çok içlerine girme kırk yılın başı kafa dinlemek istesen gözlerine gelir her gün gitmeye aramaya alıştırma nasıl başlarsa öyle gider

ilk defa duydum içkici ve ikinci eş düşkünü antepli diye bir şeyi :)
dediğim gibi kendi çevresindekilerden dolayı herkesi böyle genelliyor olabilir, kendi patronumda antepli idi şimdiye kadar tanıdığım eli en açık insanlardan biri diyebilirim.
ama bir sinir halinde tüm gemileri yakacak biride aynı zamanda,bende boşnağım biz nekadar değerlerimize bağlı isek onlar 10 katı bağlı diyebilirim. dolayısı bana göre zor üstesinden gelinir geliyor.

Back