Ellerine saglik vuslatim basarilar
Teşekkür ederim arkadaşlarEllerinize sağlık muhteşem görünüyor
Beğenmenize sevindim, teşekkürlerAyy inanamıyorum mükemmel. .
Tatmalısınız bence:) Teşekkür ederimŞunu tatmak bir kısmet olmadı ya
Harika görünüyor elinize sağlık.
Evet biraz tuzlu fiyatı:) Cevizle de yapılıyor diye biliyorumO neeeydi gız
Cevizle olur mu sizce bu tarif?
Fıstık çok pahalı
Teşekkür ederim Nevoş'umEllerine,emeğine sağlık canım şahane olmuş
Yarışmada bol şans diliyorum
Vay vay vayy diyorum,agzımin kenarından akan suları silerek
Ellerine saglık vuslat.
Cok güzel gözukuyor,sunumuna diyecek laf yok zaten.
Teşekkür ederim Pinko'mAy bu çok güzel, eşim çok sever katmeri, tarif elimin altında dursun :) Eline sağlık vuslatım
Ayyy bu neeeeHamuru için malzemeler
5 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Su
Hamuru, içinde bekletmek için 1 su bardağı sıvıyağ
Eki Görüntüle 1977786
İçi için malzemeler
150 gr. toz antep fıstığı
1,5 su bardağı toz şeker
250 gr. kaymak
Fırını yağlamak için tereyağı
Eki Görüntüle 1977787
Yapılışı
Unu yoğurma kabına alıp, tuzu ekliyoruz. Suyu azar azar ilave ederek hamuru yoğuruyoruz.
Kulak memesi yumuşalığında bir hamur olacak. Hamuru 2 bezeye ayırıyoruz. Geniş bir kaba sıvıyağı koyup, bezeleri içine koyuyoruz. Üzerini kapatıp, en 12 saat yağ içinde bekletiyoruz.
Eki Görüntüle 1977788
Bezenin birini merdane ile servis tabağı büyüklüğünde açıyoruz. Daha sonra elimizle esneterek, mümkün olduğunca ince açıyoruz.
Açtığımız hamuru 4 tarafını da içe doğru katlıyoruz. ( Kenarlarında ki kalın kısımları alıyoruz.)
Üzeriene toz şekerin yarısını serpiyoruz. Onu üzerine toz fıstığı serpiyoruz. En son kaymağı parça parça fıstığın üzerine dağıtıyoruz. Zarf şeklinde katlıyoruz. (Diğer bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz.)
Eki Görüntüle 1977789
Katmerleri tereyağı ile yağladığımız tepsiye alıyoruz. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 7-8 dakika pişiriyoruz.
Eki Görüntüle 1977790
Kaymak veya sade dondurma ile servis ediyoruz.
Eki Görüntüle 1977791
Eki Görüntüle 1977792
Yarışmaya katılan arkadaşlara başarılar diliyorum
Lezzetli gerçekten senin elinden daha da lezzetli olmuşturTeşekkür ederim Pinko'mBenim de 2. yapışım, bayağı lezzetmiymiş bu katmer:)
Gece gece iyi güldürdün beniAyyy bu neeeeDilim koltuktan yere doğru 10 metre uzadı
Bu nasıl güzel birşey böyle,bu nasıl bir lezzettir kim bilir,ayyy mutlaka en kısa zamanda senin bu tarifi denemem lazım-VUSLAT-
Yarışmaya zaten katılamayacaktım ama kızların tariflerini gördükçe yapmaktan iyice vazgeçtim.Offf tariflere bak
Yarışmada başarılar dilerim canım.
Lezzetli gerçekten senin elinden daha da lezzetli olmuştur
Ayyy yok delimisin bu kadar iddialı tarifin arasında ne işim var,zamanım yok bahanesiyle aradan sıyrılırım ben.Gece gece iyi güldürdün beniTeşekkür ederim canım
Dene canım, çok lezzetli gerçektenAntep'liler bunu kahvaltıda yiyorlarmış genelde, biz akşam çayıyla götürdük
Bence biz korkalım sendenMadalyalar bağıra bağıra burdayım diyor
Nur'un tarifinden sonra ben de vazgeçsem mi dedim aslındaAyyy yok delimisin bu kadar iddialı tarifin arasında ne işim var,zamanım yok bahanesiyle aradan sıyrılırım ben.
Katmeri biliyordum,duyuyordum ama yememiş ve bu kadar detaylı görmemiştim.Harika bir lezzet bence,mutlaka deneyeceğim canım,çok ama çoookk güzel görünüyor.Bomba bu ya bomba,anladın sen onu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?