- 6 Mart 2019
- 963
- 224
- 103
- 27
Ah memnun kalmama sevindim çünkü bir tanıdığımız ilk başta şafak beye gidicekti sonra antalyada vakıf hastanesi varmış ( asv ) orda ki doktora gidiyorlar bir an kafamda soru işaretleri oldu ... Canım özel değilse siz neden tüp bebek denemeye karar verdiniz ben dış gebelik geçirdim tek tüpüm kaldı yaklaşık 1 seneyi geçti olmadı ondan denemek istiyorumda senin hikayen nedir ?Evet ilk başta 5 gün iğneyi vuruyorsun ondan sonra 2 güne bir çağırıp kontrol ediyor bazen kan testi istiyor hormonları takip ediyor. Doktor gerçekten çok iyi ilgisi alakası güzel. Yumurta toplamada ayrı bir oda vermediler ama olduğum bölme rahattı yatak dolap vardı hemşireler ulaşılabilir konumdaydı. Bi yarım saat dinlenip eve gittim. Yarin arayacaklar döllenme olup olmadığını söylemek için.
Canım teşekkür ederim bilgi için memorialde tedavi görüyorsün demi ? Sperm örneği daha önce vermişmiydiniz başka hastanede falan ?Herkese merhaba,
Tüp bebek serüvenim Ekim 2022'de Anadolu hastanesinde başladı. Geçen yaz komple araştırmayla geçmişti ve doktor iyi diye orada başladım polip ameliyatı hsg si aşılama (Aralık 2 defa)sizde tutar yapalım bu takviyeleri alın şunuda alın derken tam bir fiyasko oldu bizim için.. soyulduk kısacasıtabii siz o kadar deneme sonunda doktorunuza güvenmek istiyorsunuz ve ne derse Ok diyorsunuz... yapmayın sonra yanlış yerde olduğumuzu anlayıp o kadar yıpranma üzülme süreci derken ocak ayında tekrar araştırma yorumlar akdeniz üniversitene giden arkadaşlarla sohbetler Şafak hocaya karar kıldım. Tabii tüm yorumlar instada takibe aldım herseyi araştırdım zor bela 8 şubat randevu buldum ama deprem olunca benim psikoloji yine yerle bir devlet göçükte bulduğu çocukları 2 günde evlatlık verecekmiş randevuyu iptal ettim bu psikoloji ile denesek bile olmaz diye..Sonra toparlandım işlerin yoğunluğu derken Nisan ayında Şafak hocadan randevu alayım dedim ama ne mümkün gece bile kalkıp bakıyorum yok.. yok yaşama geçecek yok üniversitede devam ediyor sonra temmuz ayına randevu buldum ama memoriala geçti..hastaneyi aradık sadece memorial de hasta kabulü yapıyormuş eşimde dedi zaten aylardır bekliyoruz hadi gidelim...Şafak hoca kadar ilgili terbiyeli saygılı süper bir doktor bulmak çok zor (o kadar çok kadın doğumcuya gittim ki kıyas yapabiliyorum) başta muayene parası amh bakıldı eşimden sperm örneği 2000 bin tuttu sonra Tüp bebek protokolü yapıldı 31500... iğneler derken 20 bine yakın da eczane tuttu.. şimdi dondurma olursa yumurta sayısına göre ücret ödeyeceğiz..ama bir embriyo var gelişmesini bekliyoruz 5. Gün sonuna umarım ulaşır..Şafak hoca kendisi tek tek bilgilendirdi...hemşiresi tek tek herseyi whatsupdan yazdı, embriyolog hergün sabah arıyor.. o kadar ilgili işlerine saygılılar ki hepsi takdiri hakediyor... çok uzun yazdım kusura bakmayın umarım açıklayıcı olmuştur. Artık süreçten haberdar ederim sizi hepimize Şafak hoca ve ekibi şifa olsun güzel bebişlere kavuşmak dileğiyle
Eylül Ekim gibi gitmeyi planlıyorum canımSiz de mi Şafak hocaya gidiyorsunuz?
Ondan önce yine medstar varEylül Ekim gibi gitmeyi planlıyorum
Nasıl yani canım anlamadım?Ondan önce yine medstar var
Amin canım valla hem az para değil hem manevi olarakta kolay değil Rabbim emeğimizi boş çıkarmasınAçıklanamayan infertilite...sperm örneği her gittiğimiz hastanede istediler her şeyi verdik...Şafak hocaya muayene etti değerlere baktı ve söyledi yumurta rezervz düşük vakit kaybetmeden başladık, umarım şifa olur isteyen herkese..
Ay evet sabah erkenden kalktım arayacaklar diye. Aradılar 19 tane yumurta toplanmıştı 10 tanesi olgunmuş 10 taneye işlem yapmışlar ve sonuçta 8 tanesi döllenmiş inşallah hepsi büyür ya dua edin benim için, bende hepimiz için dua ediyorum. Pazartesi tekrar arayacaklar inşallahP pera aslan canım aradılar mi ? Güzel haberlerle gel bize inşallah
Ben 4 yıldır evliyim hiç gebelik oluşmadi 27 yaşındayım 3 yıldır istiyoruz 2 yıldır da doktora gidiyoruz ama olmadı. Klomen femera gonal f catlatma iğnesi rahim filmi hepsinden geçtim yani ama yine olmadı. Sol tüpüm tıkali dediler sonra aşılamaya karar verdik 6 7 ay bitürlü olmadı yapamadık ya fazla yumurta gelişti doktor iptal etti ya yumurta soldan geldi yine iptal oldu. Bu süreçte ben artık çok yıprandigimi farkettim bir gün eşimi ağlarken gördüm ve kendi kendime artık direnmenin anlamı yok doğal yoldan olmadı işte deyip bir anda karar verdim. Nasip kısmet böyledir belki de bekledikçe zaman işliyor bence sadece 1 yıl beklenmeli. Bende açıklanamayan infertilite olduğu için ben biraz inatla olur diye bekledim ama sonunda kendi kendime pes ettim. Öyle yada böyle amaç sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak sonuçta, benim hikayem böyle seninki nasıl peki yaş kaç, nasil bir süreç geçirdinAh memnun kalmama sevindim çünkü bir tanıdığımız ilk başta şafak beye gidicekti sonra antalyada vakıf hastanesi varmış ( asv ) orda ki doktora gidiyorlar bir an kafamda soru işaretleri oldu ... Canım özel değilse siz neden tüp bebek denemeye karar verdiniz ben dış gebelik geçirdim tek tüpüm kaldı yaklaşık 1 seneyi geçti olmadı ondan denemek istiyorumda senin hikayen nedir ?
Allah'ım hepimizin ki tutsun sağlıkla inşAllah çok sevindim sabahtan bu yana bende senden haber bekliyordumAy evet sabah erkenden kalktım arayacaklar diye. Aradılar 19 tane yumurta toplanmıştı 10 tanesi olgunmuş 10 taneye işlem yapmışlar ve sonuçta 8 tanesi döllenmiş inşallah hepsi büyür ya dua edin benim için, bende hepimiz için dua ediyorum. Pazartesi tekrar arayacaklar inşallah
Canım ben evlendikten 1 sene içinde gebe kaldım ama maalesef dış gebelik geçirdim dış gebeliğim geç fark edildi ben hastanede sürekli bayıldım vs doktor acil ameliyata aldı sol tulum maalesef alındı kapalı ameliyat ile. Tek sag tüpüm kaldı doktor dedi 6 ay deneyin olmazsa hsg çekinin ve olmadı çekindim sağ tüp tıkalı çıktı film sırasında açıldı . Dedim hsg sonrası çok hamile halan var bende kalırım ama olmadı gebe kalamadim aşılama yaptım 1 kez tutmadı sonrasında tekrar akışına bıraktım ve olmadı aşılama ile tekrar vakit kaybetmek istemedim eşim ile karar verdik Eylül Ekim gibi şafak hocaya gidelim tüp bebek için diye .. süreç böyle canım..Ben 4 yıldır evliyim hiç gebelik oluşmadi 27 yaşındayım 3 yıldır istiyoruz 2 yıldır da doktora gidiyoruz ama olmadı. Klomen femera gonal f catlatma iğnesi rahim filmi hepsinden geçtim yani ama yine olmadı. Sol tüpüm tıkali dediler sonra aşılamaya karar verdik 6 7 ay bitürlü olmadı yapamadık ya fazla yumurta gelişti doktor iptal etti ya yumurta soldan geldi yine iptal oldu. Bu süreçte ben artık çok yıprandigimi farkettim bir gün eşimi ağlarken gördüm ve kendi kendime artık direnmenin anlamı yok doğal yoldan olmadı işte deyip bir anda karar verdim. Nasip kısmet böyledir belki de bekledikçe zaman işliyor bence sadece 1 yıl beklenmeli. Bende açıklanamayan infertilite olduğu için ben biraz inatla olur diye bekledim ama sonunda kendi kendime pes ettim. Öyle yada böyle amaç sağlıklı bir şekilde kucağımıza almak sonuçta, benim hikayem böyle seninki nasıl peki yaş kaç, nasil bir süreç geçirdin
Karar vermekte iyi yapmışsın tek tüp olunca çok vakit kaybı oluyor, benim sol taraf tıkalı dediler ve genelde soldan yumurtlama oldu aylarca psikolojik mi bilmiyorum ama direnmenin çok anlamı yok hemen hemen aynı yaşlardayız, yaşımız genç hücrelerimiz organlarımız gençken daha fazla şansımız oluyor. Şafak hoca senin çocuğun olmaz diyemem ama şimdi gidip bir sene sonra gelsen yine olmayabilir onu bilemem eğer hazırsanız deneyelim tek seferde yumurtaları alıp donduralım aynı işleme defalarca maruz kalma dedi. Öylece sürece başladık işte.Bu arada biz 3 yıllık evliyiz benim yaşım 25 Ekim'de 26 olucam eşimin ki 30
Amin canım ben süreci burdan paylaşırım çünkü bende yıllardır buradan kadınların hikayelerini okuyup kendime umut aradım. Her ay gizlice test yapmaktan ağlamaktan çok yorulmuştum artık.Allah'ım hepimizin ki tutsun sağlıkla inşAllah çok sevindim sabahtan bu yana bende senden haber bekliyordum
Sen hangi aşamadasın yumurtalar toplandı mi canımAçıklanamayan infertilite...sperm örneği her gittiğimiz hastanede istediler her şeyi verdik...Şafak hocaya muayene etti değerlere baktı ve söyledi yumurta rezervz düşük vakit kaybetmeden başladık, umarım şifa olur isteyen herkese..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?