ben her iki tarafada
tüp bebek yaptırmış biri olarak;
ilk denemem batu hocayla oldu;batu hoca gerçekten tatlı dilli,güleryüzlü,babacan bir adam,doktor olarak çok memnun kaldım ancak ekibinden nefret ettim özelliklede şu randevuları ayarlayan esra hanımdan.çok suratsız,itici biriydi ve asla işini beceremiyordu,bana değil ama oraya gelen yabancı uyruklu hastaları kaçkere azarladığını gördüm.hemşireleride sevemedim nedense ama dediğim gibi batu hocaya lafım yok.
gelelim işleme,benim ilk denemem olduğu için tüp bebekle ilgili hiçbirşey bilmiyordum,yumurta toplamada sorun olmadı,transferdede olmadı,bunada okey ama şimdi gördümki bana hiç bilgi vermemişler.mesela bize yumurtalarımızın büyüklüğü hakkında hiç bilgi vermediler,bir kağıt belge vs...
sonuç olarak 2 embriyo transfer edildi ve bir tane tuttu ancak kese görünmeden düştü,bunda kimsenin suçu yok ama birşeylerin eksik olduğunu düşündürdü bana hep.
2.denememi ıvf antalya tüp bebek merkezinde kemal özgürle yaptım,bugün transferimin ilk günü,hayırlısı bakalım bekliyoruz.
kesinlikle randevuları sorunsuz işliyor,hiç beklemedim,bir kere histereskopiye denk geldim ondada özürdileye özürdileye 20 dk içerisinde hemen beni aldılar.bekleme salonlarını beğendim,memorial hiç öyle değil mesela,hemşireler çok tatlıydı çok iyi anlaştık.kemal bey sinirleri alınmış birisi sakin bilgili bir doktor ama mesela batu hocadaki kadar rahat olamadım o kesin ancak her soruma cevap aldım.tedavi sırasında vurulacağım iğneler saatleri hepsi bir kağıda yazılarak verildi,hemşire zaten ayrıca anlattı(memorialde anlattı tabiikide)hergün iğne saatimde cep telime iğnenizi vurulmayı unutmayın diye mesaj geldi,yumurta takibim yapılırken hergün kaç mm oldukları hakkında bilgi ve döküman aldım.en son iğne yapmam gereken gün ilaçlarım bittiği için bana oradan başka hastadan artan menupur,gonal_f ve bir iğne daha vardı(ismini unuttum)onları verdiler,o nedenle paranın önemi yok zaten en az 400 tl beni ialç masrafından kurtardılar,ayrıca eşimin kendisinin özellikle istediği sperm testinden aldıkları parayı düştüler.
bir arkadaş pazara denk geliyordu gibi birşey yazmış orasını anlamadım,benimde yumurta toplama günüm pazar gününe denk geldi ama hiç öyle bir muhabbet olmadı,sabah 9 da gelin dediler gittim,beklemeden aldılar,hiç sorun yaşamadım yani.bu arada odalarıda memorialden iyi(memorialde oda yok,yatakları perdelerle bölmüşler,gerçi tek bir oda vardı bana orayı vermişlerdi ama yinede eksiklik)
he tutarmı tutmazmı bilmem,nasip diyorum,rabbim bilir ama tutmazsa bile yine antalya tüp bebek merkezine giderim,orada kendimi daha iyi hissettim.ama dediğim gibi batu hocada çok iyi bir doktordur bunuda belirteyim haksızlık yapmak istemiyorum,ben sadece ekibini beğenmedim ve antalya tüp bebek merkezini daha profosyonel olduğunu düşünüyorum.