Merhabalar. Konu biraz uzun ama fikirlerinize ihtiyacım var . 3 aylık evliyim, eşimin annesi ve abisiyle birlikte yaşıyoruz. Evliliğimin 3. Haftasında bir gece eşim aşırı alkollü şekilde eve geldi. Evde abisiyle büyük bir tartışma yaşadı. Ertesi sabah ben eşime kahve yaparken annesi mutfağa geldi ve peçeteye sarılı bir toz çıkartıp "kahveye biraz bundan koy" dedi. Ben de onun ne olduğunu sorduğumda eşimin sakinleşmesi için ilaç verdiğini söyledi. Çok şaşırdım ve ilacın ne olduğunu bilmediğim için koymak istemedim ama kendisi zorla koydu ve yıllardır kullandığını, zararsız olduğunu söyledi. Eşim kahveyi içtikten sonra benim içime sinmediği için eşime durumu anlattım ve o da "ilacı öğren neymis hemen al ondan ilacı " dedi. Ertesi gün ısrarlarımla ilacı bana gösterdi annesi"Antabus" diye bir ilaç, internetten araştırdım kişinin bilgisi dahilinde olmak koşuluyla alkol tedavisinde kullanılıyor ve ölüm dahil olmak üzere pek çok yan etkisi var ilacın. İlacı komşu tavsiyesi üzerine kullanmaya başladığını ve 8 senedir gizli gizli yemeklerine kattığını itiraf etti annesi. Ben de ilaçlara el koydum, zararlarından bahsettim ve çöpe atacağımı söyledim. Eşimin annesi atmamı istemedi ama çok da üsteleyemedi oğluna söylemeyeyim diye. Aynı aksam ilaçları eşime verdim ve kendi elleriyle tuvalete döktü. Birdaha da evde hiçbirşey yemedi. Tabi annesi eşimle durumu paylaşmış olmamdan şüpheleniyordu ama söylemiş olsam tartışırlar diye düşündüğü için birşey soramadı bana. Birkaç haftadır da annesi sürekli bana gelip eşimle ilgili "evde yemek yemiyo, abisiyle benim yüzüme bakmıyo, böyle olcaksa gidin bu evden" tarzı konuşmalar yapıyordu. Son 2 seferinde kendisini bu konuyu oğluyla konusması gerektiği konusunda uyardım ama ısrarla benim üstüme gelince dün aksam eşimle durumu paylaştım. eşimle annesi arasında tartışma çıktı ve eşim tartışma esnasında annesinin yemeklerine ilaç koyduğunu bildiğini bu yüzden de evde yemek yemediğini söyledi. Ben arada kalmak istemiyorum, sonuçta aynı evde yaşıyoruz ve maddi durumumuz toparlanana kadar da yüzyüze bakmak mecburiyetindeyiz. bundan sonraki süreçte ne yapmalıyım?