Ben Türkiye’nin en soğuk yerinde yaşıyorum. Bu sene çok kar yağdı, yerdeki karlar yeni eridi, dağlarda hala kar var. Soğuk da olsa oğlumu her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum ama dışarıda çok kalamıyoruz. Küçük bir ilçe olduğu için sosyallik sıfır. Yani yalnızlık çok zor burada. Tek beklentim oğluma bakmaları değildi yani, bana bi ses olmalarıydı.Aynı şeyleri yaşıyorum. Çok zor bir durumu çok iyi anlıyorum sizi. Doğuda da yaşadım orda evden çıkmak bile sıkıntı kışın markete bile gidemezsiniz. 6 ay yaz 6 ay kış ve 6 ay tamamen kar resmen. Allah yardımcınız olsun
Zaten ben oğluma yaptıklarını affedemiyorum. Bilmiyorum ben çok uzaklaştım onlardan, ne istiyorlarsa onu yapsınlar...Atsin o zaman huzur evine. Öyle dünya yok, hem seni yanliz biraksinlar, hem senden vicdan yapmani beklesinler. Peki onlarin vicdani? Sadece sana yapilmis bisey olsa bir nebze, toruna yaptilar yaa!! Ben olsam asla asla af etmezdim.
Maddi olarak hiçbir beklentim yok ki bekarken çok yardım ettim ben onlara ama hiçbiri gözükmedi. Varsa yoksa abimin yaptıkları.Her zaman buyukler haklı olmuyor ıste. Yerı gelınce bal gıbı de dede nene bakar cocuga bız annemden cok babaanne ıle buyuduk. Bazen koydekıler daha mantıklı dusunuyor bız yaz kıs gece gunduz babaannemle yatardık hatta ılk abım olmus gece sen rahat yat dıye annemın yanıma vermemısler. Bızde oyle buyuduk. Sımdı benım cocuguma bakmak lazım olursa tabı kı anneme kv emanet ederım babana bakcak kısıde varmıs ne olmus gelse baksa kızının yanında dursa annem tabı kı maddı olarak abıme destek ama manevı olarak da bızden destegını esırgemez.
Evet ama bana hiç destek olmadılar maalesef.Sizi anlıyorum. Keşke size böyle davranmasalar. Insan her zaman annesini babasini arkasinda ister
Benim ailem bir de okumuş insanlar ama annem babamı yönetiyor o yüzden böyle diye düşünüyorum.Mal mülk erkek evlada yapılır yani geline yapılır ama nedense kız evinde ölünür
Valla çok güzel özetlemişsiniz.Seni çok iyi anlıyorum
Yakındakine yardım ederiz uzaktaki ne hali varsa görsün mantığı..
Konustukca üzülüyorsun işte konusma en iyisi..
Eşim aile yönünden benden daha şanslı. Kv kızına toz kondurmaz. Maddi durumları bizden daha kötü, kv o yüzden bizden çok kızına destek olur ki bence yapılması gereken de o. Sonuçta maddi manevi kimin ihtiyacı varsa ona yardım edilmeli. Burada ana faktör anne bence. Anne evlat ayrımı yapıyorsa babalar çok dengeyi kuramıyorlar. Benim yaptığımı herkes yapmıyor zaten. Büyük ablam var, annemlere yakın ama zerre annemin desteğini görmemiştir. Üç çocuğu var diye bizim eve gelmesini bile istemezler. Ablam umursamıyor ama ben alınıyorum mesela.Ben de normalde yaşlı başlı insanlardan torun bakmalarını istemeyi haksız buluyorum. Ama sizin olayınız farklı. Kısa bir dönem için ve gerçekten ihtiyaç duyduğunuzdan talep etmişsiniz. Alınmakta haklısınız.
Yine de yerinizde olsam engellemezdim. Neticede anne baba.
Sizin konunuzdan bağımsız olarak evliliklerde dikkatimi çeken bir hususu paylaşmak istedim. Kadınlar genelde ailelerinin yaptığı haksızlıkları kabullenemiyor ama erkekler pek de kafaya takmıyor. Yani aynı olay bir erkek ailesi tarafından yaşatılsaydı, çok büyük ihtimalle erkek ailesine tavır almaz, eşine de laf söyletmezdi.
Niye öyle oluyor ya? Benimde anneannem oğluna yaptı gelinine yaptı yedirdi, kızının evinde öldü, çok yaşanılan bir durumMal mülk erkek evlada yapılır yani geline yapılır ama nedense kız evinde ölünür
Allahın sopası yok. Esirgediklerine muhtaç olursun işte öyleNiye öyle oluyor ya? Benimde anneannem oğluna yaptı gelinine yaptı yedirdi, kızının evinde öldü, çok yaşanılan bir durum
İlerde abinizin evine yerleşsinler o zaman. Abiniz de onlara asla bakmaz Eminim. Sonra sizi hemen arar dibinize girmek için uğraşır dururlarOğlum 2 yaşında, daha 1 saat bile bakmadılar. Dedim ya anneanne-dede bilmiyor çocuk. Daha neler neler var buraya yazmıyorum bile. Ama sadece bir aylığına gelebilirler değil mi ki zaten bakıcımı işten çıkarmayacaktım sadece yalnız kalmak istemedim.
Niye öyle oluyor ya? Benimde anneannem oğluna yaptı gelinine yaptı yedirdi, kızının evinde öldü, çok yaşanılan bir durum
Aylarca derken ?? İstediğim sadece bir ay yanımda kalmasıydı. Çaresizlik nedir hiç tatmamışsınız hayatınızda galiba...Benim en zor zamanımda yardım edebilecek durumdayken bana yardımcı olmadılar ve evlatları-torunları arasında yaptıkları ayrımı bana açıkça hissettirdiler. Daha ne yapacaklar ?arzunuz isteginiz 2 haftalik bir istek arzu olsa anlarim. ama siz aylarca annenizden cocugunuza bakmasini istemissiniz gibi gorunuyor. bir ay diyosunuz, ama derdiniz de bitmiyor ki kuzum.
istemez. hakkidir, haklidirda. neden butun duzenini bozsun ki. oglunun cocuguna bakti diye butun cocuklarininkine bakmak zorunda diye bir kural da yok. bu sebebten annenize kusmussunuz, elbette siz ve anneniz arasinda bi durum ama bence buna hakkiniz yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?