Annemle ve babamla konuşmuyorum...

Ben Türkiye’nin en soğuk yerinde yaşıyorum. Bu sene çok kar yağdı, yerdeki karlar yeni eridi, dağlarda hala kar var. Soğuk da olsa oğlumu her gün dışarı çıkarmaya çalışıyorum ama dışarıda çok kalamıyoruz. Küçük bir ilçe olduğu için sosyallik sıfır. Yani yalnızlık çok zor burada. Tek beklentim oğluma bakmaları değildi yani, bana bi ses olmalarıydı.

Atsin o zaman huzur evine. Öyle dünya yok, hem seni yanliz biraksinlar, hem senden vicdan yapmani beklesinler. Peki onlarin vicdani? Sadece sana yapilmis bisey olsa bir nebze, toruna yaptilar yaa!! Ben olsam asla asla af etmezdim.
Zaten ben oğluma yaptıklarını affedemiyorum. Bilmiyorum ben çok uzaklaştım onlardan, ne istiyorlarsa onu yapsınlar...

Maddi olarak hiçbir beklentim yok ki bekarken çok yardım ettim ben onlara ama hiçbiri gözükmedi. Varsa yoksa abimin yaptıkları.

Eşim aile yönünden benden daha şanslı. Kv kızına toz kondurmaz. Maddi durumları bizden daha kötü, kv o yüzden bizden çok kızına destek olur ki bence yapılması gereken de o. Sonuçta maddi manevi kimin ihtiyacı varsa ona yardım edilmeli. Burada ana faktör anne bence. Anne evlat ayrımı yapıyorsa babalar çok dengeyi kuramıyorlar. Benim yaptığımı herkes yapmıyor zaten. Büyük ablam var, annemlere yakın ama zerre annemin desteğini görmemiştir. Üç çocuğu var diye bizim eve gelmesini bile istemezler. Ablam umursamıyor ama ben alınıyorum mesela.

İlerde abinizin evine yerleşsinler o zaman. Abiniz de onlara asla bakmaz Eminim. Sonra sizi hemen arar dibinize girmek için uğraşır dururlar

Niye öyle oluyor ya? Benimde anneannem oğluna yaptı gelinine yaptı yedirdi, kızının evinde öldü, çok yaşanılan bir durum

Aynen bunu yazacaktim ben de. Sagliklarinda oglum oglum diye geziyorlar, aslilikta hastalikta ogul ve gelin istemeyecince yine kizlarinin eline kaliyorlar.

en sinir olduğum aile tipi ya yaşlanınca ilk işleri sizi aramak olur ama. iyi yapmışsınız duruşunuzu bozmayın hatalarını anlasınlar. geçmiş olsun size de

arzunuz isteginiz 2 haftalik bir istek arzu olsa anlarim. ama siz aylarca annenizden cocugunuza bakmasini istemissiniz gibi gorunuyor. bir ay diyosunuz, ama derdiniz de bitmiyor ki kuzum.

istemez. hakkidir, haklidirda. neden butun duzenini bozsun ki. oglunun cocuguna bakti diye butun cocuklarininkine bakmak zorunda diye bir kural da yok. bu sebebten annenize kusmussunuz, elbette siz ve anneniz arasinda bi durum ama bence buna hakkiniz yok.

sapla samanı bırbırıne karıstırmamak lazım arkadaslar evet anneler babalar torunlarına bakmak zorunda degıller dogru, bakan var nasılsa dıye bırılerıne guvenıp dogurmamak gerek dogru bende buyukler torunlara bakmak zorunda degıl dıyenlerdenım

ama bu durum elzem bırsey burda anne olarak yapılması gerekenler ıhmal edılmıs burdakı ornek dogurup evlenene kadar buyutmek ıle annelıkten emeklılıge ayrılmak olmus annelık ömur boyu surer ve cocugunun ıhtıyacı oldugunda ılk yetısen olmalıdır her zaman olan bır ıstek degıl magdur olmussunuz zorda kalmıssınız ıhtıyac duymussunuz gecıcı bırsey sonucta

burda cocuk zor durumda ustelık resmen apacık ayırım var burda kesınlıkle konu sahıbı kırılmakta haklısınız ben olsam mesafe koyardım bayramdan bayrama gıder arada bır arardım ne oldu dıye sorarlarsa neyı ıcerledıgımı ozaman soylerdım . dıkkat ederlerse ne ala etmezlerse kendılerı bılır yarın obur gun hastalıkta koşşun ayrımcılık yaptıgı evlatları ozaman dıye dusunurdum acıkcası .

Belki başıma gelmediği için bu kadar acımasız düşünüyor olabilirim ama ben olsam çoktan keserdim görüşmeyi.
Evet kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil ama ortada beklenmedik bir durum varken evladına acımayan, dahası evlat ayrımı yapan anne babaya merhamet duyamazdım ben.
Bir gün yaşlanıp da bakıma ihtiyaçları olduğunda da "altına ev verdiğiniz, her işine koştuğunuz oğlunuza gidin o baksın" derdim.

Zaten onlar da büyük ihtimalle "yaşlanınca oğlumuz bize bakar. Kızlar evlenince el oluyor, onun kocası bakacak değil" diye düşünüyorlardır ama o işler öyle olmuyor genelde.
Maddi manevi her şeyi sömüren erkek evlat gün gelince eşinin bir lafıyla çizgiyi çekiveriyor. Kızlarının eline kalıyorlar, yine de kıymet bilmeyip "oğlum da oğlum" diye ağlamaya devam ediyorlar.
Gönlünüzün nasıl kırıldığını tahmin edebiliyorum. Böyle anne-babalara hiç üzülmüyorum o yüzden.
Siz nasıl huzurlu olacaksanız öyle yapın.

Aylarca derken ?? İstediğim sadece bir ay yanımda kalmasıydı. Çaresizlik nedir hiç tatmamışsınız hayatınızda galiba...Benim en zor zamanımda yardım edebilecek durumdayken bana yardımcı olmadılar ve evlatları-torunları arasında yaptıkları ayrımı bana açıkça hissettirdiler. Daha ne yapacaklar ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…