Annemle sonumuz ne olur?

Çocuk 4 yaşına geldi biz hala aynıyiz. Çocuk annemin yanında canavara dönüşüyor kural falan tanımıyor. Çünkü neye hayır desem annem bana muhalefet ve çocuk hep bunun farkında.

Sonra bir misafir geliyor. Annem başlıyor ay elleri yağlı. Ordan oraya atlıyorlar çiçekleri koparıyorlar. Bizimki öyle değil. Değil de anne ona göre terbiye veriyoruz saldım kayıra büyümüyor. Sınırlarını öğretiyoruz. Diyince sen iyisini yapıyorsun diyor ama ertesi görüşme yine aynı.

Bu sefer siz bu çocuğu ziyan edeceksiniz kötü yetistiriyorsunuz diyor ki bir annenin bam teli bu. Yani bazen diyorum anne sana okadar şeye rağmen sessiz kalıyorum bu yüzden kv me haksızlık yaptığımı düşünüyorum ki bunu bence hepimiz yapıyoruz.

öncelikle 28 aylık çocuğu odadan ayırmak için geç kalmışsınız. memeden ayırma travması ile odadan ayrılma travmasını birlikte yaşatmışsınız. bir de Allah sağlık versin,hamilesiniz, kardeşi olacak inşallah. bu da bir travma. bu kadar bilinçli bir annesiniz bunlara dikkat etmeniz daha iyi olurdu.

annesi çocuğuna bakan her kadın yaşıyor bu sorunları, benim annem de benim istemediğim bir dolu şey yapıyor benden gizli. biliyorum. yakalayınca basıyorum kalayı, görmedikçe çok ta dürtmüyorum. çünkü o kendi rahatını bırakıp bu yaşta benim yavruma bakıyor. bu dünyada yavruma bakabilecek belki de 2.kişi o. ve onun gönlünü kıramam, hakkını ödeyemem. evet bazen sesler de yükseliyor, tansiyon da çıkıyor ama bu çoğu anne-kız arasında oluyor. siz biraz fazla büyütüyorsunuz gibi geldi bana.
uyku konusuna gelince. kızım yeri gelir 1 ay misss gibi mışıl mışıl uyur, yeri gelir 1 ay gece 12lerde uyur. olabilir yani. kurallar, rutinler olsun da kasmayın kendinizi de, çocuğu da, annenizi de. çocuk zaten zor bir dönem geçiriyor. biraz bocalamsı normal değil mi sizce de?

madem annenizin çocuğunuzu doğru yetiştireceğini düşünmüyorsunuz, madem sizin kişiliğinizde annenizin davranışları olumsuz şeylere sebep oldu(çekingen olmak gibi), o bakmak istese bile siz baktırmayıp kendi başınızın çaresine bakacaktınız, siz bence annenizden geçmişinizin hıncını alıyorsunuz, sen beni doğru yetiştiremedin doğru çocuk böyle yetişir diyorsunuz, oda kendini haklı görüyor, madem annenizin çocuğa yaklaşımı hatalı o zaman ikisinin ilişkisini büyük anne torun ilişkisinden ileri taşımayacaksınız, ona bakıcılık yaptırmayacaksınız, çocuğunuzun sorumluluğunu alacak ya kendiniz bakacak ya da ne kadar mümkün bilmiyorum ama sizin doğrularınızı uygulayacak bir bakıcı tutacaksınız,annenizi de hatalarıyla kabul edeceksiniz, belli yaştan sonra kadının sizin için değişmesini beklemeyeceksiniz, istediklerinizi yapmıyor diye ona bağırıp çocuk gibi küsmeyeceksiniz, kendi doğrularınızı diretmeyeceksiniz benimde çocuğuma kayınvalidem bakıyor, her şeyde anlaşıyor muyuz hayır ama ben bir tercih yaptım, kızımın güvenli ellerde olması, benim çocuk büyütme yöntemlerimin uygulanmasından üstün geldi, ha ikisi de bana uymaz derseniz maddi açıdan ücretsiz izin alabilecek bir duruma gelmeden çocuk yapmayacaksınız,

Annenizle bence kimsenin olmadığı olumlu bir ortamda konuşun. Hiç çocuk konusunu açmayın . yada çocukluğunuzda ki karşılaştırma olaylarını falan. oturun sohbet edin. kahvaltı tavsiyemdir
Evet bazı noktalarda anneniz hatalı olabilir ama geçenlerde yalnız yasayan ve ameliyat olan bir arkadaşımın annesinin kızıyla ilgilenmemek için saçma bir bahane uydurduğunu duydum . kızcağız resmen bir basına iyileşti . evet belliki anneniz ters birisi ama orta yolu bulabilirsiniz . Çünkü çocugunuzla ilgili bu kadar detaylı düşünmeniz sizin ne kadar ince birisi olduğunuzu gösteriyor

cocugun odasini ayirma yasi konusunda benimsediginiz gorusun dogruluk orani en fazla yuzde elli olabilir. Yani bu konuyla ilgili olarak benim bilincli veya bilinçsiz oldugumu idda edemezsiniz. Benimsedginiz gorusu uygulanmayanlari bilincsiz diye etiketlemek cokta dogru olmasa gerek. ben annemi.hicbir zaman kalaylamadim. Boyle yapalim daha iyi olur dedim. Ben yokken yaptiklarinida sorgulamadim. Uykusuz gecen gunlerden sonra yeni bebekle beraber en.cok sorun yasayacak.olan kizim o yuzden fazla takiyor olabilirm bunu kabul ediyorum. Zaten eksiklerimi farkli gozler belirtsin diye konu actim. Tesekkurler

annemden birseylerin hincini aliyor olmam mumkun degil. Onun sartlari cevresi zamani boyle cocuk yetistirmeye elveriyordu. Bilseydi eminim en iyisini yapardi. Ve ben annemi hic suclamadim. Bilmeden yapilanlar yuzunden diyede belirttim yazdigim yorumda. Ama simdi daha fazlasini biliyoruz ve ben biraz destek istedim hepsi buydu. Annemle kus değilim. Konusunca anlasamiyoruz o yuzden susmayi tercih ediyoruz.

teşekkür ederim tavsiyeniz icin. Ben cocuklugumda olanlar icin annemi suclamadim dedigim gibi zaten konusunca beni neden hic anlamadigini bana neden guvenmedigi konusu uzerine konusuyorum. Daha dogrusu konusmaya calisiyorum ama sonu tartisma oluyor. Zaten kizimla beraber gun yuzune cikan bir problem bizim ki. bana guvenmedigini sozume kiymet vermedigini bu 2 sene icinde daha iyi anladim. Gecmiste bana yapamadiklari bilmediginde bunun icin onu suclama gibi bir düşüncem yok

Anlıyorum

Belirli bir kültürle büyümüş belirli alışkanlıklar edinmiş ve belirli yaşa gelmiş kadından sen gibi düşünmesini,sen gibi davranmasını,senin isteklerini uygulamasını bekleyemezsin.Sen bütün gün iştesin.Çocukla o birlikte.Herkesin yaklaşımı,herkesin kıyımsız durumu farklıdır.Bide haliyle yaşta var tabi.Tahammül sınırı da farklıdır.Senin çocukla ilgili hayır deyip kestirip attığın şeye
o diyemiyordur.Bahanelerle geçiştirmeye çalışıyordur.Neticede annen senin için kalkmış düzenini bozmuş gelmiş.Bir yabancı değil annen bakıyor.Biraz tolere edebilirsin.Ben onun yaptıklarını görüyorum nankör değilim demekle olmuyor ki.
Sen hem annenden memnun değilsin,hem gitmesini istemiyorsun hem giderse dönmesin diye ağır bir laf ediyorsun veya düşünüyorsun.Bence bunu 2.bebeğin dünyaya geldiğinde tekrar düşün.
Ama sana tavsiyem,ikinizin de tahammül sınırı aşılmış.Alttan alama durumunuzda yok birbirinizi.Onu yaş itibariylede değiştiremeyeceğine göre,anlaşamıyorsunuz bence bakıcı tutmalısın.

siz dogum yaptiktan sonra kizinizin kendi basina uyuyabilecegini mi dusunuyorsunuz,ozaman simdiden uyarayim bu bi hayal..
size daha fazla yapisacak,ayri odayi siddetle reddedecek ve illaki odasinda uyutsaniz bile gece yarisi yataginizin basinda kizinizi bulacaksiniz..nekadar ornek gordum etrafimda,4yasindaki cocuk kardesten sonra isyan bayragi cekiyor kaldi ki kiziniz henuz 28 aylik..
bu gercekkeri goz onune alarak adim atin.
anneniz evden giderse oyle boyle bosluga dusmezsiniz cunku ne kadarda uyutuyorum ilgileniyorum vs desenizde dogum sonrasi yetemeyeceksiniz cunku kiziniz anneanne ilgisine alisik..
oyle iddali laflar etmeyin istemem vs gibi,insanin annesi elin en iyisinden bin kat iyidir

Eğer giderse doğumuma da gelmesin ne demek? hem aşırı derecede eleştiriyorsunuz, küsüyorsunuz hem de gitmesini istemiyorsunuz. Bence annenize haksızlık ediyorsunuz. Bakıcı da her dediğinizi yapmayabilir siz yokken bildiğini yapabilir. Torununa bakan anneannelere babaannelere bravo, ben olsam bakmam. bu çok büyük fedakarlık... yaşını almış insanlar başka uğraşları yok gibi kendi çocuklarını yetiştirdikleri yetmiyor gibi torunlarına da bakıyorlar takdir etmek kıymetlerini bilmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…