• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle sonumuz ne olur?

mortanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2012
244
29
98
Merhabalar. 28 aylık bir kızım var. Annem bakıyor. Farklı şehirlerde yaşadığımız için annem bizimle beraber kalıyor. 3 ay önce kızımı memeden kestim. Memeden kestigimden bu gune uykularimiz hep sorunlu. Daha önce memeyle uyuyan bir çocuktu beraber uyudugumuz icinde sorun olmuyordu. Memeden kestikten sonra odasını da ayırdım. Ve bu dönemde uyku için yardım almaya basladim. Bu donemde 4 aylik hamileydim ve hepimizin iyiligi için uyku sorununun çözülmesi gerekiyordu. Benim hamileligim ilerlemeden bunlari halletmem gerekiyordu.

Odasını ayırdığım dönemde kızımla ben ilgileniyordum. Bayram tatili ile beraber 1 aylık bir zaman diliminde odasını ayırdım. Ben daha büyük tepkiler bekliyordum ama çokta zor olmadi. Uyumak icin direndi ama odasını istememezlik yapmadı hiç. ilk baslarda 1 saatte uykuya dalan kızım son hafta artık 15-20 dk da uykuya gecer olmustu. Gece uyanmasi azalmıştı hatta cogu gece uyanmiyordu.

Ve izin bitti ise başladım annem döndü tabi. Anneme anlattim ne yapmasi gerektigini. Alıştığı bir duzen vardi benle vakit geciriyordu. Simdi ise baslayinca zor olacakti belki 1 hafta ama alisacakti. Ama annem dediklerimi yapmadi. Uyumak istemiyor agliyor diye ne istediyse yaptı. Zaten agliyor diye her istediğini yapar annem ama ben bunun önüne gecmeye calistim hep. Ve 3 gun sonra annemin bana müdahelesi yüzünden kavga ettik. O günden sonra bir süre hic konusmadik sonra limoni bir sekilde devam etti. Hic konuşmadık mecbur olmadıkça. Ama ben cok kırılmıştim. Çocukluğum elalemin cocuguyla kıyaslanarak geçmişti zaten. Simdide cocugum kiyaslaniyordu. (Herkesin cocugu nasil uyuyormus ne gerek varmis böyle seylere. Uykusu gelince yatar uyurmus. Ama kızım boyle bir cocuk degil. Uyku saati gectigi icin uyuyamadigi icin agliyor.) Hala elalemle kiyaslanmaya devam ediyordum. Yasim 34.

Uzatmak istemiyorum ama malesef ayrıntılar o kadar cok ki. Daha anlatmadigim o kadar sey var ki. Asil Sorum şu. annemle 2 gun once yine tartistik. ona anlatmaya çalışıyorum derdimi. Bir kere olsun benim sozume değer vermedigini, beni anlamadigini. Ve nefret ettigim bir insanla beni ayni kefeye koymasinin beni ne kadar kirdigini. Ama anneme göre soylediginde bisey yok. Ne varmis ki onda. Beddua etti bana karnimdaki cocuga ragmen bunu soyledim. Ayni sekilde bundada ne varmis. Bisey demiyorum artik sana dedim ve çıktım yanindan. Tabi bu konusmalar kavga seklinde yüksek sesle oluyor. Annemde ben torununu ona sevdirmemisim, evimde bagirmisim diye cok kırılmış. Esimle konustular dun. Esime söyl
emiş.

Kızımı sevdirmemisim meselesi de bence büyük sacmalik soyleyecek söz bulamıyorum. Ama çıkış noktası şu. Ben kızıma söylediğim sözlere ve davranislarama dikkat etmeye çalışıyorum. Mesela kizim birsey istedi ve olmayacak birsey. Annem hayir diyemedigi icin yalan soyluyor. Yok o bitti diyor. Bende uyariyorum yalan soylemeyelim neden olmayacagini anlatalim diye. Bunun gibi uyarmalar yüzünden sevememis. Gecen sene bir dönem kızım bana hic yaklasmiyordu işten donuyordum ama yinede annemin yaninda olmak istiyordu. Cok uzulmustum. Kızımı kiskanmisim annemden buda etkili olmus bu dusuncesine. Ama ben neden bana yaklasmiyor diye üzüldüm annemden kiskanmadim ki. Anlamak cok mu zordu bu ve bunun gibi birçok olayi.

Annem simdi dönmek istiyor. Gidip doguma geri gelecekmis ama ben boyle birseyi asla kabul etmem. Gerek yok gelme dedim. Beni hic tanimamis anlamamis. Anlasa bu gidisten sonra ona gel demiyecegimi bilir. Ki eger giderse asla istemiyorum dogumumada gelmesin ben kendim basimin caresine bakarım. Daha onceki sorunlarimizda hakli da olsam hep pişmanlik duydum. Nankorluk etme dedim hep kendimi sucladim ama bu defa asla hissetmiyorum bunlari. Yemegime temizliğime yardim eder. Ben bunları hic inkar etmedim ama yaptigim hicbir iste arkamda durmadi bana guvenmedi. Psikolojik olarak hic yanimda olmadi. Benimde evlat olarak beklentilerim haklarim yok mu?

Kendi dogrularimla cocugumu büyütmek istedigim icin bu olanları hak etmedigimi düşünüyorum.

Sizce de haksız mıyım?

Bu arada kızımin uykusu o ilk kavgadan sonra daha da kotulesti. Bugun hala 1 saat uyumasi icin yaninda her istediğini yapiyorum. Elini tutuyorum kitap okuyorum. Cogu aksam yataginin yaninda yerde uyuyakaliyorum. 7 aylik hamilelikte bu oldukca zorluyor beni. 2 aydır aglamaktan uzulmekten helak oldum görmüyor bunu. Karnimdaki kizimla bile konusacak ne enerjim ne yasama sevincim kaldı.

İşte anneanne babaanne bakması iyi de bu durumlar kötü... bence anneniz bakmasın artık çocuğa ama küs de kalmayın. özledikçe gitsin gelsin sevsin ama yetiştirmenize müdahale etmesin.

Bu arada gece vardiyalı bir işte mi çalışıyorsunuz? eğer öyle ise bakıcı bulmanız da problem olacak sanırım

Kendi doğrularınızla çocuk büyütmek istiyorsanız ya kendiniz bakacaksınız ya da kendi doğrularınızı kabul edecek, her dediğinizi uygulayacak bir bakıcı tutacaksınız.

Anneniz düzenini bozup sizin sorumluluğunuz olan bir şeyi üstleniyor, çocuğunuza bakıyorsa siz de onun bazı davranışlarını hatta doğrularını kabulleneceksiniz demektir bu.

evet haksizsiniz.
zaten en buyuk hatayi ayni donemde hem memeden kesip hem odasini ayirmakla yapmissiniz,anneniz olaya mudahil olmasa bile cocuk zaten bi sure sonra uykuya direnmeye baslayacakti siz ise donunce..
anneniz sizin bakiciniz degil,kadin bu isi parayla degil sevgiyle yapmaya calisiyor.En buz yurekli anneanne bile torunun aglamasina katlanamaz.
Bana annenize olan tavriniz hem kirici hemde asiri baskin geldi.
Hem duzenim bozulmasin,hem cocugum benim istedigim gibi yetissin hem annem bana itaat etsin benim dogrularimi uygulasin olmuyor iste.
Ya gormezden gelmeyi bileceksiniz ya da kendi basinizin caresine bakacaksiniz.

Ne yazık ki kendi düzenini kurmak istiyorsan ya kendin bakacaksın ya bakıcı tutacaksın. Hoş bakıcı için bile bu %100 geçerli değil. Hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor.

Orada haksızsın.

Diğer her şeyde haklı.

Küs kalmayın ama mesafeyi Koruyun

Haklısınız.
Evladınızı kendi doğrularınızla büyütmelisiniz.

Ama annenize değil başkasına baktırın. Bakıcıya istediğiniz ve istemediğiniz şeyleri söylemek ve yapmasını beklemek normal. Anneniz sizi hala büyümeyen çocuğu gibi görüyor herhalde ve size güvenmiyor.

Çocuğunuzun psikolojisi için kendi doğrularınızı uygulayacak bir bakıcı tutun.
Sevmek başka, çocuğa bakabilmek başkadır.

evet haksizsiniz.
zaten en buyuk hatayi ayni donemde hem memeden kesip hem odasini ayirmakla yapmissiniz,anneniz olaya mudahil olmasa bile cocuk zaten bi sure sonra uykuya direnmeye baslayacakti siz ise donunce..
anneniz sizin bakiciniz degil,kadin bu isi parayla degil sevgiyle yapmaya calisiyor.En buz yurekli anneanne bile torunun aglamasina katlanamaz.
Bana annenize olan tavriniz hem kirici hemde asiri baskin geldi.
Hem duzenim bozulmasin,hem cocugum benim istedigim gibi yetissin hem annem bana itaat etsin benim dogrularimi uygulasin olmuyor iste.
Ya gormezden gelmeyi bileceksiniz ya da kendi basinizin caresine bakacaksiniz.
+1
bence de haksızsınız bende ilk okurken memeden kesmek ve oda ayırmak fazla gelmiştir diye düşündüm
hem bakıcı kreş vermeyip annenize baktırıyorsunuz hemde sizin bütün kurallarınız geçsin istiyorsunuz
annenne babaanne ile bakılınca böyle ve bu hemen herkesde de aynı

sanmayın ki bakıcılar kolay onlarla da kolay değil
bence annenizin kıymetini bilin ve ortayı bulmaya çalışın

sizin kurallarinizla bakilmasini istiyosaniz bakıcılar ideal bunun icin. hem kadin evinden olacak hem kurallarla torunun yaninda kalck hem kizinin evinde kavga gurultu. yine iy durmus bu zamana kadar. bi zahmet isten ayrilip dilediginizce buyutun yavrunuzu. ya da o kdr sinir stres olmayin.

İşte anneanne babaanne bakması iyi de bu durumlar kötü... bence anneniz bakmasın artık çocuğa ama küs de kalmayın. özledikçe gitsin gelsin sevsin ama yetiştirmenize müdahale etmesin.

Bu arada gece vardiyalı bir işte mi çalışıyorsunuz? eğer öyle ise bakıcı bulmanız da problem olacak sanırım
vardiyali calismiyorum ama bu sehirde tanıdık kimsemiz yok. Tamamen yabanci birine baktirabilir miyim ona karar vermem lazim.

+1
bence de haksızsınız bende ilk okurken memeden kesmek ve oda ayırmak fazla gelmiştir diye düşündüm
hem bakıcı kreş vermeyip annenize baktırıyorsunuz hemde sizin bütün kurallarınız geçsin istiyorsunuz
annenne babaanne ile bakılınca böyle ve bu hemen herkesde de aynı

sanmayın ki bakıcılar kolay onlarla da kolay değil
bence annenizin kıymetini bilin ve ortayı bulmaya çalışın

Memeden kesme sürecim yaklasik 1.5 ay sürdü. Memeden kestikten sonra da 1 ay yine beraber uyumaya devam ettik. Zamanlari tam ayarlayarak yazamamis olabilirim. Cok uzatmamaya calistim çünkü yazarken. Benim tek istedigim zamanin ve sartlarin degistiginin farkina varip yaptiklarima guvenip arkamda durmasiydi annemin. Ben 10 cocuk buyuttum boyle mi buyuttum sözünün arkasina siginipta degisen seyleri gormezden gelmemek gerek diye düşünüyorum. Yoksa annem baktigi zaman gözüm arkada degil sonsuz güveniyorum. Her zaman yaptiklarini dile getirmis biriyim.

Hem annem baksın hem benim kurallarım geçerli olsun işi biraz yaş.Anneniz sizi nasıl büyüttüyse çocuğunuzu da öyle büyütecek bunu baştan bilmeniz gerekirdi.Kaç yaşında kadın kimbilir değiştiremezsiniz ki.
Bence haksızsınız annenizden özür dileyin.Çocuğunuza da kendiniz bakın yada bakıcı tutun Annenizde olsa kimse kimsenin hem çocuğuna bakmak hem kurallarına uymak zorunda değil

Bütün cevaplar icinde teşekkür ederim. Göremediğim seyleri görmek icin yazdim buraya. Ucretsiz izin alip bebegime kendim bakmayi düşünüyorum zaten. Bu olaylar olmadan oncede kararim buydu. Ama annemle aramızdaki sorunun nasil duzelecegini bilmiyorum. Kizimi doğru bir sekilde buyutmek istemistim sadece. Elbette hatalarim olacak olmuştur ama ne olursa olsun yanimda olan bir anne istemem yanlismis sanırım. Hatasiz kim cocuk büyütebilmis ki. Mümkün mu bu?

Memeden kesme sürecim yaklasik 1.5 ay sürdü. Memeden kestikten sonra da 1 ay yine beraber uyumaya devam ettik. Zamanlari tam ayarlayarak yazamamis olabilirim. Cok uzatmamaya calistim çünkü yazarken. Benim tek istedigim zamanin ve sartlarin degistiginin farkina varip yaptiklarima guvenip arkamda durmasiydi annemin. Ben 10 cocuk buyuttum boyle mi buyuttum sözünün arkasina siginipta degisen seyleri gormezden gelmemek gerek diye düşünüyorum. Yoksa annem baktigi zaman gözüm arkada degil sonsuz güveniyorum. Her zaman yaptiklarini dile getirmis biriyim.
büyükler böyle yalnız
hep diyorlar biz hep böyle büyüttük diye
anneniz baksın istiyorsanız idare edeceksiniz
ya da artık annenize bakmayacaksınız

Bütün cevaplar icinde teşekkür ederim. Göremediğim seyleri görmek icin yazdim buraya. Ucretsiz izin alip bebegime kendim bakmayi düşünüyorum zaten. Bu olaylar olmadan oncede kararim buydu. Ama annemle aramızdaki sorunun nasil duzelecegini bilmiyorum. Kizimi doğru bir sekilde buyutmek istemistim sadece. Elbette hatalarim olacak olmuştur ama ne olursa olsun yanimda olan bir anne istemem yanlismis sanırım. Hatasiz kim cocuk büyütebilmis ki. Mümkün mu bu?
Anneniz 28 aydır yanınızdaymış ama.Ne yazık ki onların çocuk yetiştirme algisi değişmiyor evet gözümüz arkamızda kalmıyor ama bizim istediğimiz şekilde de davranmıyor çoğu.Bunun seçimini yapmalısınız bence,kurallarınız mı yoksa gözünüzün arkada kalmaması mı.
Ben çocuğum olduğunda ne anneme ne kayinvalideme baktırmayı düşünmem mesela.Baktırmak istesem de annem bakmaz hatta siz yine şanslısınız öyle düşünün :)

büyükler böyle yalnız
hep diyorlar biz hep böyle büyüttük diye
anneniz baksın istiyorsanız idare edeceksiniz
ya da artık annenize bakmayacaksınız
kızım icin ücretsiz izin alma şansım yoktu maddi açıdan. Ve ben anneme asla gel cocuguma bak demedim. Kendisi istedi bakmayı. Kötü olmadi elbette kizim emin ellerde büyüdü ama olan bize oldu:(

O kadında sizi ve varsa kardeşlerinizi öyle büyütmüş o da onun doğruları ve yani kötü mü yetiştiniz hayır. Bu kadar kuralcı olursanız anneniz de haklı olarak tepki verir sanki çocuk bakmayı bilmiyor muamelesi olmuş gibi oluyor. Çocuğunuzun zararına bir şey de yok. Çocuğunuz uyku saati kaçıyorsa evde kalın uyku saatlerinde hani anneniz uykusu gelince uyur diyormuş ya. Evinizde olup siz uyuttuğunuz sürece bu sorun olmaz. Madem öyle bakıcı tutacaksınız ama onunla bu durumda daha zor durumlar yaşarsınız annenin yerini tutmaz hem bakıcıya ayrıca yemeğimi yap evimi topla da diyemezsiniz. Öbür çocuğa da baktırırsanız sorunlarınız büyüyecek. Peki bu arada eşiniz nerede o ne diyor bu konuda hiç bahsetmemişsiniz?

Anneniz yaşı itibariyle bunları anlayamaz çünkü sizi o şekilde yetiştirmedi.
Onun düşüncesi de şu ben kaç tane çocuk büyüttüm böyle bişey görmedim.
Onun düşüncesi size nasıl sacma geliyorsa, sizinkide ona saçma.
Hee anneniz deseydiki doğumunda dahi gelmem yüzü yüzüme gözükmesin size birz olsun hak verebilirdim.
Bence annenizi arayın ve özür dileyin, hayat çok kısa anlık kızgınlıklara yenik düşmeyin..

O kadında sizi ve varsa kardeşlerinizi öyle büyütmüş o da onun doğruları ve yani kötü mü yetiştiniz hayır. Bu kadar kuralcı olursanız anneniz de haklı olarak tepki verir sanki çocuk bakmayı bilmiyor muamelesi olmuş gibi oluyor. Çocuğunuzun zararına bir şey de yok. Çocuğunuz uyku saati kaçıyorsa evde kalın uyku saatlerinde hani anneniz uykusu gelince uyur diyormuş ya. Evinizde olup siz uyuttuğunuz sürece bu sorun olmaz. Madem öyle bakıcı tutacaksınız ama onunla bu durumda daha zor durumlar yaşarsınız annenin yerini tutmaz hem bakıcıya ayrıca yemeğimi yap evimi topla da diyemezsiniz. Öbür çocuğa da baktırırsanız sorunlarınız büyüyecek. Peki bu arada eşiniz nerede o ne diyor bu konuda hiç bahsetmemişsiniz?
esim annemle konusmaya çalışıyor. Yani annemide kiracak birsey yapmiyor. O da ne yapacağını sasirmis durumda. Zaten isten gec geliyor.

Ben evdeyken zaten ben ilgileniyorum kızımla. Uyutmasini da ben uyutuyorum ama benim amacim kendi kendine uyuyabilsindi. Annem buna mudahele ettigi icin basladi sorunumuz. Kardesi oldugunda kizim uzulmesin diye yaptim ne yaptiysam sonuc ortada. Sadece biraz destege ihtiyacim vardi amacima ulasmak icin annem o destegi esirgedi benden.

Anneniz yaşı itibariyle bunları anlayamaz çünkü sizi o şekilde yetiştirmedi.
Onun düşüncesi de şu ben kaç tane çocuk büyüttüm böyle bişey görmedim.
Onun düşüncesi size nasıl sacma geliyorsa, sizinkide ona saçma.
Hee anneniz deseydiki doğumunda dahi gelmem yüzü yüzüme gözükmesin size birz olsun hak verebilirdim.
Bence annenizi arayın ve özür dileyin, hayat çok kısa anlık kızgınlıklara yenik düşmeyin..
annem yanımda hala gitmedi ama konuşmuyoruz mecbur olmadıkça. Simdi boyle giderse dogumda ben onu istemem ki. Istememe nedenim de su olur. Bu kadar sey yasanmis gelince birde kendime mi baktiracagim. Yapmam bunu. Gerci benim icin gelmez zaten yine torunu icin gelecektir ona bakmak icin.

Annemde bizi böyle büyüttü kotu mu olduk hayir ama soyle de birsey var. Okul hayatim boyunca derslerde basariliydim ama anlamadigim bir yer olunca sormaya utanirdim. Acaba cok basit birsey mi benle dalga gecerler mi diye. Bu sadece bir örnek. Annem yada ailem beni bilerrek boyle yapmadi ama bilmeden yapilan bircok sey etkili oldu bunda bence. Bu örnek sadece çoğaltabilirim. Benim gibi olmasin istedim hep. Duygularini ifade edebilsin. Ayip diye her yaptığı baskilanmasin. Ama sınırlarıni bilsin vs.

Back