Annemle hala konusmuyoruz

spamor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
11
7
1
34
Merhaba arkadaslar,

Gecenlerde konu acmistim, annemle haftalardir gorusmuyoruz diye. Sacma sapan nedenlerden dolayi o gun bagirdik birbirimize. Baktim aradan 4 hafta gecti, icim icimi yiyor, bi mesaj atayim dedim. Attigim mesajdan sonra iyimi ettim kotumu ettim bilemedim, cunku herzaman yaptigi gibi, tum konuyu kendine cekti. Ben belki beni anlar, bana uzulur, diye dusunurken, o cok farkli seyler gonderdi. Benim icin okuyabilirmisiniz, attigim mesajda kotu bisey yaziyormu? Ben bu yasima kadar (31 yasinda, iki cocuk annesiyim), asla annemle duygularim hakkinda konusamadim. Annem cok sinirli bi insandi. Obur konumu okursaniz anlarsiniz biraz. Cok tesekkur ederim simdiden cevaplariniz icin. Cok doluyum, konusacak pek kimsemde yok.. Bu ara, mesaji gecen hafta attim. 5 haftadir gorusmuyoruz, o mesajlar haric.

Bunlari 31 yasinda, iki cocuk annesi olarak yaziyorum.
Bana ergenligimden beri, iletisim kurmak yerine küstün ve haftalarca konusmadin. Bi annenin evladina kusmesi o evladi sadece degersizlestirir, kendinden ve evinden uzaklastirir, araya gorunmez duvar örer. Baska bisey gecmez eline. Heleki o evde baska hic kimse o cocugu görmüyorsa. Hatasini anlasin diye kusmek yerine, yok saymak yerine, keske anne-kiz gibi konussaydin. Belki ozaman bagimiz daha kuvvetli, daha normal olurdu. Küsmek sadece insani yokluguna alistirir. Ayni evin icinde annem vardi ama yoktu. Sen kendini bile bile, göre göre hayatimdan uzaklastirdin, haftalarca tek kelime konusmadan, nasilsin demeden, bi kiz cocugun en hassas dönemlerinde. Ha vardim ha yoktum. Bana her küstügünde, beni yok saydin. Kendimi degersiz hissettim. Demekki bensiz’de oluyormus. Cunku küsmek herzaman senin tercihindi, benim degil. Sen küsmeye karar veriyordun ve baglantiyi kesiyordun. Ben cocuktum. Cocuklar ne anlar anneye küsmekten. Ama ögrendim. Iletisim kurmak yerine bende küsmeyi ögrendim. Ben özür dilemeyi ögrenmedim, kendimi daha fazla degersiz hissetmeyim, evdeki huzursuzluk gecsin diye özür diledim. Cunku hatalarim olsa bile, sen bana karsi herzaman cok sinirli ve cok soguktun, ben oyle hissettim en azindan. Doya doya öpüldugumu sarmalandigimi hatirlamiyorum. Gereksiz tartismalar, gereksiz küsmeler ve kendini hayatimdan uzaklastirmalar. Babamla hergun yasadiginiz huzursuzlugu saymiyorum bile. Ben sana cikisiyorsam bikerede sen alttan al ve deki, kizim bana icini dökebilirsin, bana derdini anlatabilirsin, ben seni dinlerim de. Yapmadin, yapmiyorsun ve yapmayacaksin. Ama benden yapmami bekliyorsun. Oyle olmuyor iste. Siz orda 4 kisilik aile olup birbirinize destek cikarken, ben kimseyle konusamiyorum.
Yinede sana bagirdigim icin ozur dilerim, ama bilki buzamana kadar sadece sen kirilip darilmis olamazsin. Özürü sadece sen hak ediyor olamazsin. Allah banada soracak, emanetlerime (cocuklarima) sefkatle, sevgiyle, hosgörüyle yaklastinmi diye.
Babami katmiyorum bile, o hic birzaman sen beni ayni cati altinda, o genc yaslarimda yalniz birakirken elimden tutan olmadi zaten. Bunlari uzul, daril, küs, kiz diye yazmiyorum, beni anla diye yaziyorum. Gorurusuz anne.

Çok üzücü bir durum ya anneniz hiç üzülmüyor mu acaba öyleyse büyük bir sorunu var. Koca kadın küsmekle hayat mı geçer, iş mi hallolur? Hadi sen mesafe koydun da diğer insanlarla anlaşabilir mi?

Eşinizle araniz nasıl? Onunla sağlam bir bağıniz olsa biraz kapanır miydi bu boşluk?

Bazılarımız anne baba konusunda şanslı olmuyoruz, bazı anne babalar eli öpülesi bazılarıysa öylesine büyütüyor çoçuklarını.
Annene bence küsme alınma sende annesin, sonuçta seni iyi veya kötü büyütmüş, uykusuz kaldığı, kendinden çok sana ayırdığı vakitleri düşün, annen adım atmasada sen annene sarıl öp, ölümlü dünya boşver, varsın derdini anlatma bırak yanında olmasın sen sarıl annene.
Belkide senin şevkatin anneni iyileştirir, bilemezsin sana neden böyle davranıyor, belkide vardır bir yarası oda sana denk gelmiştir.
Şimdi mesala biz 3 kardeşiz baksan en çok bizi sever diye düşünüyorduk meğersem abimi ne kadar çok seviyolarmış, hiçde belli etmemişleri hepde üzülürdüm acaba abimi seviyolarmı diye şuan içleri gidiyor , anne babaları anlamak zor tabii ki evlat ayrımı yapmıyorlardı ama biz çok sevdik yani abim uzak dururdu anlatabildim mi bilmem, demem oki çok sev zarar gelmez😍

İşin yüzleşme kısmını atlatmışsınız kendi açınızdan iyi olmuş.
Ha ne değişir bilemem çok umut bağlamayın değişeceğine.
Kabullenip bu şekilde hayatınıza devam edeceksiniz yada bağınızı keseceksiniz.
Bisey degismedi zaten, halen küs halen konusmuyor. Ama bende konusmuyorum. Bilmiyorum, artik icimden gelmiyor. Ama bi yandanda uzuluyorum, uzuldugunu bildigim icin. Cok gerginim bende bilemedim artik.. Beni anlamamakta israrci olmasi sinirimi bozuyor

Çok üzücü bir durum ya anneniz hiç üzülmüyor mu acaba öyleyse büyük bir sorunu var. Koca kadın küsmekle hayat mı geçer, iş mi hallolur? Hadi sen mesafe koydun da diğer insanlarla anlaşabilir mi?
Uzuluyordur kesinde, konusmamayi tercih etti hep. Hep benden ozur bekledi. Abartmiyorum, her lafa her adima alinirdi darilirdi. Artik kendi fikrimi soyleyemez hale geldim, aceba yine darilip kusecekmi diye. Kendimi hakli gordugumde bile, ondan ozur dileyecektim, ve neden onun hakli oldugunu anlatacaktim. kendimi bildigin ezik hissediyordum.

Bisey degismedi zaten, halen küs halen konusmuyor. Ama bende konusmuyorum. Bilmiyorum, artik icimden gelmiyor. Ama bi yandanda uzuluyorum, uzuldugunu bildigim icin. Cok gerginim bende bilemedim artik.. Beni anlamamakta israrci olmasi sinirimi bozuyor

He değişmiyor.
Kabullenme kısmını da atlatırsanız kendinizi iyi hissetmeye başlarsınız.
Bu da böyle bir kadın yapacak bir şey yok noktasına geldiğinizde.
Çünkü değişmesini anlamasını beklemek sadece sizi yorar.

Belki de kısacık cümleler kurmalıydınız..
Kısa ve öz
Hiçbişi yokmuş gibi devam edebilirsiniz. Ve etmelisiniz anne sonucta
3 günlük dünya
Annenizin çocukluğu hic iyi geçmediğine eminim. Onu da anlamak lazım.
Siz de o da haklısınızdır belki de...
Cocukluk gormemis, 16 yasinda evlendi, 18 yasinda buraya geldi (yurtdisina) ve ben dogmusum. Anlamaya calisiyorum, ama ayni evde haftalarca konusmamakla beni cok yipratti. Hicbisey yokmus gibi devam etmek isterim, ama o oyle devam edemez. Ille ayagina kapanacaksin ozurler dileyeceksin felan. Zor yani

bende abimle ayni bu sekil haftalardir konusmuyorum saçma sapan bir olay yüzünden birbirimize bağırdık ne ben bir adım atiyorum ne de o evlenince küsüp konuşmamak daha farkli oluyormuş onu anladım insan üzülüyor gerçekten

Bazılarımız anne baba konusunda şanslı olmuyoruz, bazı anne babalar eli öpülesi bazılarıysa öylesine büyütüyor çoçuklarını.
Annene bence küsme alınma sende annesin, sonuçta seni iyi veya kötü büyütmüş, uykusuz kaldığı, kendinden çok sana ayırdığı vakitleri düşün, annen adım atmasada sen annene sarıl öp, ölümlü dünya boşver, varsın derdini anlatma bırak yanında olmasın sen sarıl annene.
Belkide senin şevkatin anneni iyileştirir, bilemezsin sana neden böyle davranıyor, belkide vardır bir yarası oda sana denk gelmiştir.
Şimdi mesala biz 3 kardeşiz baksan en çok bizi sever diye düşünüyorduk meğersem abimi ne kadar çok seviyolarmış, hiçde belli etmemişleri hepde üzülürdüm acaba abimi seviyolarmı diye şuan içleri gidiyor , anne babaları anlamak zor tabii ki evlat ayrımı yapmıyorlardı ama biz çok sevdik yani abim uzak dururdu anlatabildim mi bilmem, demem oki çok sev zarar gelmez😍
Ben anneme kusmuyorum ki, alinmiyorumda. Bu zamana kadar hic alinmadim, Allahtan cabuk alinip darilan biri degilim. Annemin tam aksine. Hep annem alinir darilir, kusmek zaten hep onun tercihiydi. Anneme bu zamana kadar hic kendiligimden sarilip opmedim, hic gormedim cunku boyle seyleri. Esime karsida ayni sekilim, sarilmayi sevmiyorum, beceremiyorum. Bilmiyorum, belkide sefkat iyilestirir, ama ben veremem, olmuyor. Ne guzel dusunuyorsunuz, aileniz sansli :)

bende abimle ayni bu sekil haftalardir konusmuyorum saçma sapan bir olay yüzünden birbirimize bağırdık ne ben bir adım atiyorum ne de o evlenince küsüp konuşmamak daha farkli oluyormuş onu anladım insan üzülüyor gerçekten
Aynen, bizdede hic adim atan yok. Haftaya turkiyeye gidiyorlar tatile, 5 hafta. Bi 5 hafta en az daha konusmayiz gibime geliyor :)

Eşinizle araniz nasıl? Onunla sağlam bir bağıniz olsa biraz kapanır miydi bu boşluk?
Esim cok iyi bi insan, sevecen. Ama ben bag kuramiyorum. Cok kendi basima olmak isteyen birisiyim. Herseyi kendi basima yapayim, kararlari kendi basima vereyim. Yani boslugu kapatmasina izin vermiyorum. Kendiligimden sarilayim, opeyim, guzel kelimeler kullanayim yok. Kendimi sevmekte bile zorlaniyorum bu aralar. Bi cocuklarima karsi sevecenim, ona sukur :)

Ben anneme böyle bir mesaj atsam, üzüntüden kalp krizi geçirir. Yazılanlar gerçek olmasa bile sana nasıl böyle hissettirdim diye kanser olurdu.

Ama sizin anneniz için merkezde kendi olduğundan hangi lafınıza nasıl alındı anlayamadım.
Keske biraz anlamaya calissa. Arkadasima okuttum bu mesajimi, oda sizin soylediginizi soylemisti. Annemin cevabi, nedir bana karsi ofken, tamam ben sana ozaman anne olamamisim, nasil davranmak istiyorsan oyle davran vs vs.

Uff, çok üzüldüm ben. Takma kafana be kuzum. Ailemizi seçme şansımız yok malesef. Zor çocukluk zor gençlik geçirdik buraya kadar ok. Bak kocaman kadın olmuşsun anne olmuşsun. Onu öyle kabullen ve akışa bırak artık. Tamam üzüldük ağladık ama geçmeli. O da yaşlanıyor. Üstüne gitmenin manası yok. Çünkü anlayamaz.
Sevmek aileden öğrenilen bir yetenek. Olmayınca biz de büyüyünce beceremiyoruz. Ne kadar ben farklı olucam desek de bir şeyler eksik kalıyor hep. Seni çok iyi anlıyorum.
Yıllardır görüşmüyoruz. Ben hala bazı geceler anne diye çocuk gibi ağlıyorum. Ki hayatında hiç anne diye agladigimi duymamistir kendisi.

Keske butun anne babalar cocuklarinin hayatini nasil etkilediklerini bilebilselerdi. Kusulen cocuklara, fiziksel siddete ugrayan cocuklar kadar uzuluyorum :( umarim acilan yaralarinizi iyilestirirsiniz

Merhaba arkadaslar,

Gecenlerde konu acmistim, annemle haftalardir gorusmuyoruz diye. Sacma sapan nedenlerden dolayi o gun bagirdik birbirimize. Baktim aradan 4 hafta gecti, icim icimi yiyor, bi mesaj atayim dedim. Attigim mesajdan sonra iyimi ettim kotumu ettim bilemedim, cunku herzaman yaptigi gibi, tum konuyu kendine cekti. Ben belki beni anlar, bana uzulur, diye dusunurken, o cok farkli seyler gonderdi. Benim icin okuyabilirmisiniz, attigim mesajda kotu bisey yaziyormu? Ben bu yasima kadar (31 yasinda, iki cocuk annesiyim), asla annemle duygularim hakkinda konusamadim. Annem cok sinirli bi insandi. Obur konumu okursaniz anlarsiniz biraz. Cok tesekkur ederim simdiden cevaplariniz icin. Cok doluyum, konusacak pek kimsemde yok.. Bu ara, mesaji gecen hafta attim. 5 haftadir gorusmuyoruz, o mesajlar haric.

Bunlari 31 yasinda, iki cocuk annesi olarak yaziyorum.
Bana ergenligimden beri, iletisim kurmak yerine küstün ve haftalarca konusmadin. Bi annenin evladina kusmesi o evladi sadece degersizlestirir, kendinden ve evinden uzaklastirir, araya gorunmez duvar örer. Baska bisey gecmez eline. Heleki o evde baska hic kimse o cocugu görmüyorsa. Hatasini anlasin diye kusmek yerine, yok saymak yerine, keske anne-kiz gibi konussaydin. Belki ozaman bagimiz daha kuvvetli, daha normal olurdu. Küsmek sadece insani yokluguna alistirir. Ayni evin icinde annem vardi ama yoktu. Sen kendini bile bile, göre göre hayatimdan uzaklastirdin, haftalarca tek kelime konusmadan, nasilsin demeden, bi kiz cocugun en hassas dönemlerinde. Ha vardim ha yoktum. Bana her küstügünde, beni yok saydin. Kendimi degersiz hissettim. Demekki bensiz’de oluyormus. Cunku küsmek herzaman senin tercihindi, benim degil. Sen küsmeye karar veriyordun ve baglantiyi kesiyordun. Ben cocuktum. Cocuklar ne anlar anneye küsmekten. Ama ögrendim. Iletisim kurmak yerine bende küsmeyi ögrendim. Ben özür dilemeyi ögrenmedim, kendimi daha fazla degersiz hissetmeyim, evdeki huzursuzluk gecsin diye özür diledim. Cunku hatalarim olsa bile, sen bana karsi herzaman cok sinirli ve cok soguktun, ben oyle hissettim en azindan. Doya doya öpüldugumu sarmalandigimi hatirlamiyorum. Gereksiz tartismalar, gereksiz küsmeler ve kendini hayatimdan uzaklastirmalar. Babamla hergun yasadiginiz huzursuzlugu saymiyorum bile. Ben sana cikisiyorsam bikerede sen alttan al ve deki, kizim bana icini dökebilirsin, bana derdini anlatabilirsin, ben seni dinlerim de. Yapmadin, yapmiyorsun ve yapmayacaksin. Ama benden yapmami bekliyorsun. Oyle olmuyor iste. Siz orda 4 kisilik aile olup birbirinize destek cikarken, ben kimseyle konusamiyorum.
Yinede sana bagirdigim icin ozur dilerim, ama bilki buzamana kadar sadece sen kirilip darilmis olamazsin. Özürü sadece sen hak ediyor olamazsin. Allah banada soracak, emanetlerime (cocuklarima) sefkatle, sevgiyle, hosgörüyle yaklastinmi diye.
Babami katmiyorum bile, o hic birzaman sen beni ayni cati altinda, o genc yaslarimda yalniz birakirken elimden tutan olmadi zaten. Bunlari uzul, daril, küs, kiz diye yazmiyorum, beni anla diye yaziyorum. Gorurusuz anne.
31 yıl kurulamamis anne-kiz bağının bir mesajla düzeleceğini sanmıyorum.Bazi insanlara göre anne yada baba olmak onlara göre değildir.Yani içinde o şefkat ve anaçlik ruhu yoktur.Bazilari da sevgisini içinde yaşar.Belli edersem şimarir,otoritem sarsılır diye düşünür.Ben insanların içindeki sevgi ve merhamet kadar anne baba olabildiklerini düşünüyorum.Yoksa hiç dogurmamis ama evlatlık alıp kendi öz çocuğu gibi sevgiyle büyüten nice anne babalar var..Yerinizde olsaydim annemden beklentimi azaltirdim.İletisimi de minimuma indirirdim.Bagimi tamamen kesmezdim.9 ay karnında taşıması,benim için uykusuz kalması bile ona ömür boyu minnet duyma sebebimdir.Ama sırf bu nedenle yıllarca hatam olmadığı halde benden inatla özür bekleyen,dilemegim icin haftalarca küsüp beni kendinden uzaklastiran bir anneye de bu kadar müsamaha gosteremezdim.Anne-babanin evlatları üzerinde hakları oldugu kadar,evlatlarında onların üzerinde hakları vardır.Siz her defasında özür dilediğiniz icin (haklı yada haksız yere) bunu sizin göreviniz olarak görmüş.Annenizin sizinle iletişimi zamanla bu olmuş.Ben her aklıma geleni söylerim,evladım gücenir mi kırılır mı düşünmem,çünkü ben anneyim.Bir de erkek kardeşiniz var sanırım.Eski konunuzda bahsetmistiniz.Kardesiniz ilerde evlendiğinde anneniz bir gelin sahibi olacak.Acaba gelininde her lafına alınıp ondan da özür bekleyecek mi?Ya da gelini kızı kadar anlayış gösterip idare etmeye çalışacak mı?Annenizi bir süre kendi haline bırakın.Sizinde evlatlarınız varmış.Enerjinizi ve sabrınızı çocuklarınıza ve eşinize harcayın artık bence.Çunku anneniz böyle biri..Bu saatten sonra değişemez.Ya böyle kabul edecek,her alındığında anlayış gösterip alttan alan taraf siz olacaksınız ya da biraz mesafe koyup ailenize odaklanacaksiniz.Karar sizin.

Önceki konunuzu da okudum, sizin anneniz vicdani haketmiyor. Yapabiliyorsaniz bu toksik insanı hayatınızdan çıkarın. Benim ananem böyleydi, hayatımdan çıkardım. Yüzünü şeytan görsün.

Back