Annemle başım dertte

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Keşke sulara gömülse ben de onu diyorum. Ama gömülmüyor genç insanların karşına çıkıyor bu laflar sonra. Sizin çıkmadı diye onların karşısına çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Burası Türkiye, Brüksel’de falan değilsiniz. Bazen toplumsal şeyleri idare etmeye mecbur kalıyorsunuz. Akıl verirken bunu biraz göz önünde bulundurun. İnsanlar sonra kayın aileleriyle dengeyi tutturamıyor büyük problemler yaşıyor. İnsanlar bu durumları acziyet ve taviz gibi algılıyor. Ülke cahil dolu. Kime ne akıl vereceğiniz bu anlamda önemli. Paris’te evlenip Bebekte oturmayacaksınız derken bunu kastediyorum

Ay daha fazla laf anlatmaya uğraşamayacağım. Burası boşanma ve aldatma topicleri dolu bir site. Yeni gelin adayları o topicleri okuyup ders alabilir olası sonlarını görebilir. Demek istediğim şu ki en nihayetinde zihniyeti kıt bir ailenin eline düşecekseniz kendinizi ve ailenizi ezdirmeyin. O kocacı tipler şimdi buralarda d.vüldük, aldatıldık, yok değer görmedik diye ağlıyor. Kendi değerinizi bilin evleniyorsunuz tabi ki sevgiliniz en güzel şeyleri size hediye almak isteyecek. Zaten almıyorsa yapmıyorsa sorun. Allah aşkına burada toplanmış yok bir şey istenmez yok ben istemedim diyen insanlar aynen aynen o kadar errrrrkekkkkksiniz ki! Kadınlar alıcıdır erkekler vericidir. İkili ilişkinin kanunu bu. Dengeyi bozarsanız sonra buralarda ağlarsınız kocam beni aldattı metresine de milyonlar döküyor vs diye. Bu durumun da kadın erkek haklarıyla bir ilgisi yoktur. İnsan hakları herkes için geçerlidir.

Araba senin değil. Evlenip boşansanız araba üzerinde hiçbir hakkın yok. Eş ailesi kurnaz yaklaşmış. Ortak paylaşım bile yapmamışlar arabaya yani kendilerine aldıkları arabayı sana verdiler diye ''bana şunu bunu verdiler'' diye düşünme. Ödünç verilen bir şey gibi düşün sen.

Üzgünüm ama annenizin bu baskısının altından kalkamayacak, mahçup hissedeceğiniz şeyleri birinin size zorla yaptırmasına defans koyamayacak olgunlukta değilseniz bu yola girişmeyin. Erkek annesine bu defansı koyamasa neler derdik. Suçlu sizsiniz konuları buraya getirmemeliydiniz

Yorumlar da birbirinden korkunç yemin ederim. Arkadaşlar siz değer görmeyi maddi yatırımla mı elde edeceksiniz. Erkek ne kadar yatırım yaparsa o kadar hede hödö denmiş. Yemin ederim şok içinde okudum yorumları. Çocuğum vs yok bi kadın benim oğlumla hayat kuracak onla çocuk yapacak diye tüm birikimimi neden dökeyim ki karun kadar zenginsem o ayrı. Emekliliğimde daha çok tatil yaparım hanım kızımızla el ele verip yuvalarını da kursunlar bi zahmet evlilik çağındaki olgun insanlar.

Bu nasıl bir zihniyet ya, kız alıcı erkek verici ne demek? İki lafınızdan biri alacak alacak alacak! Ama yiğitliğe de hiç leke sürdürmüyorsunuz maşallah. Hayır efendim, kimse aldıkça almak zorunda değil. Hayat müşterek, herkes eşit yapacak. Bu arada, hem kız hem de erkek annesiyim.

Oyleydi boyleydi bahaneniz olmasin annenize dur demeyi bileceksiniz rezil olmussunuz evet allahtan karsi taraf iyi niyetliymis bari dugune kadar annenizin cenesini kapatmayi bilin babaniz yokmu hicbir isteginin daha yapilmayacagini net bir sekilde soyleyin elini cebine sokmuyorsa sussun sensin cimri utaniyorum senden silerim seni bakmam yuzune beni onlara rezil etme falan deyin resti cekin cocuk degilsiniz nisanlinizada her istedigini anlatmayin hicbirseyde talep etmeyin yani

Annenizi kırmayın ama sınırı çizin bazı anneler fazla mükemmeliyetçi oluyor benimki de öyle ama hayat o şekilde ilerlemiyor. Anne elimizden gelen bu eğer isteklerin varsa sen yaparsan yap ama lütfen beni zor durumda bırakacak isteklerde bulunma. Karşı taraf cimri olabilir ben evleniyorum ve yeni bir düzen oluşturuyorum lütfen beni üzme yanımda ol benim sana ihtiyacim var desteğine ihtiyacım var filan deyin belki düzelir

her şey sende bitiyor, annem de bana düğün dedi durdu, hayır nikah olacak dedim mecbur kabul etti tabii ki açık havada bahçeli bir yerde sade 1 saatlik fon müzikli bi nikahımız oldu. Napacak seni mi dövecekti annen düğün yapmasan, illa ki kabul edecekti. Kuaför masrafını onlar ödemesin sen tek git dedi annem ben kardeşimle gittim, annem kendi kardeşlerine yeğenlerine falan ayrı kuaför tuttu. Ayrı bir kuaför tutsun bi zahmet annen yakınlarına böyle bi şey istiyorsa. İnsanlar o kadar şey yapmış biraz görgülü olun siz de. Yoksa ilerde en ufak şeyde bunları duymaya başlarsın, siz ne yaptınız ki bi de her şeyi bize kitlediniz diye

Mağarandan çık biraz gerçek hayata karış. Kadın alıcı erkek vericiymiş. Başlık parası işini modernleştirip, erkek tarafı şunu bunu yapar diye ağlıyorsunuz, sonra evlenince kaynanam evime geldi hizmet bekledi diye yine tepiniyorsunuz.

Bu ülkede de görmemişler tüm ülkeyi kendi hayatları gibi sanıyor, ne demek düğünsüz evlilik dul kadın kadın evliliği? Babaannemle dedem bundan 60 yıl önce her ikiside ilk evliliklerini yaparken düğün yapmadılar. Annem 30 yıl önce düğünsüz evlendi. Üstelik annemler doğulu insanlar. Azıcık aklını kullan, kitap oku.

Bak bu evlilik süreçlerinde başlık parasını modernleştirip, erkektir yapacak mutlaka para harcayacak diyerek kadın satın alınabilir obje haline getiriyorsunuz. Kendi kendinize değerinizi hiç ediyorsunuz.

Annen çok kötü niyetli birisi. Ama sen de ona çok ciddi ortam hazırlamışsın. Senin de işine mi geliyor bilemiyorum anlayamadım onu. Ama bu aile bir yerde patlar ve çok çok pişman olurusn

“Elalem” kavramının canlı bir örneğisiniz maşallah

Evet arsız gibi istemek lazım vizyona bak

Çok istiyorsa yapsın annen.

Annene resti cekmenin vakti gelmiste geciyor .
Sen elini cebine atmazken onlar benim icin bir cok masrafa katlaniyor sus otur artik diyeceksin .sen ne yaptin ki karsi taractan surekli talptw bulunuyorsun diye hesap soracaksin .kendi cebinde paran varsa konus yoksa otur diyeceksin .sakin kuafore milleti getirmesin

Yani nişanlınızın ailesinin de size çok bir şey yapmadığını düşünen tek ben miyim acaba? Sizin bekar evinizde oturacaksınız, ev eşyalarının yarısını siz kendiniz alınca kalan yarısını almışlar, arabayı da kendi oğullarına almışlar sizin sürmenize izin veriyorlar yani aslında oğullarına mal edindirmişler. Ufak bir kutlama yemeği ile de düğün dernek işleri bitiyor. Hani burada size yağdırıyorlarmış gibi bir imaj oluşmuş ama bana zaten pek öyle gelmedi.

Ancak arkadaşlar annenize ket vurmanız gerektiği konusunda haklı, en azından annenizle olan problemleri eş ailenize yansıtmayın ve kendi içinizde çözmeye çalışın ki gereksiz bir şekilde şimdiden yüz göz olmayın. Daha şimdiden annenize sınır çizemezseniz evlenince kat be kat zorlanırsınız.

Okuduklarınızı anlama probleminiz var çok bariz. Henüz okuduğunu anlamayan saygı yoksunu biriyle tartışmayacağım üslubunuzdan belli nasıl biri olduğunuz. Aynen aynen sizin dediğiniz gibi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…