- 2 Mayıs 2018
- 562
- 750
-
- Konu Sahibi impressionshare
Keşke sulara gömülse ben de onu diyorum. Ama gömülmüyor genç insanların karşına çıkıyor bu laflar sonra. Sizin çıkmadı diye onların karşısına çıkmayacağı anlamına gelmiyor. Burası Türkiye, Brüksel’de falan değilsiniz. Bazen toplumsal şeyleri idare etmeye mecbur kalıyorsunuz. Akıl verirken bunu biraz göz önünde bulundurun. İnsanlar sonra kayın aileleriyle dengeyi tutturamıyor büyük problemler yaşıyor. İnsanlar bu durumları acziyet ve taviz gibi algılıyor. Ülke cahil dolu. Kime ne akıl vereceğiniz bu anlamda önemli. Paris’te evlenip Bebekte oturmayacaksınız derken bunu kastediyorumNe alaka illa insanlar ÖYLE DİYON BÖYLE DİYON DERDİN NEDİR SÖYLEMİYON şarkısı eşliğinde eşiyle oynayıp düğün yapmayı sevmiyor olabilir. Ben küçüklüğümden beri sevmem zarif gelmiyor bana düğün yapmadım gayet normal. Dul tabiri falan kalmadı bu arada çoktan derin sulara gömdük
Annen çok haklı sevgilinin ve ailesinin durumu varsa bunlar normal alınması gereken şeyler
Bu nasıl bir zihniyet ya, kız alıcı erkek verici ne demek? İki lafınızdan biri alacak alacak alacak! Ama yiğitliğe de hiç leke sürdürmüyorsunuz maşallah. Hayır efendim, kimse aldıkça almak zorunda değil. Hayat müşterek, herkes eşit yapacak. Bu arada, hem kız hem de erkek annesiyim.Ay daha fazla laf anlatmaya uğraşamayacağım. Burası boşanma ve aldatma topicleri dolu bir site. Yeni gelin adayları o topicleri okuyup ders alabilir olası sonlarını görebilir. Demek istediğim şu ki en nihayetinde zihniyeti kıt bir ailenin eline düşecekseniz kendinizi ve ailenizi ezdirmeyin. O kocacı tipler şimdi buralarda d.vüldük, aldatıldık, yok değer görmedik diye ağlıyor. Kendi değerinizi bilin evleniyorsunuz tabi ki sevgiliniz en güzel şeyleri size hediye almak isteyecek. Zaten almıyorsa yapmıyorsa sorun. Allah aşkına burada toplanmış yok bir şey istenmez yok ben istemedim diyen insanlar aynen aynen o kadar errrrrkekkkkksiniz ki! Kadınlar alıcıdır erkekler vericidir. İkili ilişkinin kanunu bu. Dengeyi bozarsanız sonra buralarda ağlarsınız kocam beni aldattı metresine de milyonlar döküyor vs diye. Bu durumun da kadın erkek haklarıyla bir ilgisi yoktur. İnsan hakları herkes için geçerlidir.
Ay daha fazla laf anlatmaya uğraşamayacağım. Burası boşanma ve aldatma topicleri dolu bir site. Yeni gelin adayları o topicleri okuyup ders alabilir olası sonlarını görebilir. Demek istediğim şu ki en nihayetinde zihniyeti kıt bir ailenin eline düşecekseniz kendinizi ve ailenizi ezdirmeyin. O kocacı tipler şimdi buralarda d.vüldük, aldatıldık, yok değer görmedik diye ağlıyor. Kendi değerinizi bilin evleniyorsunuz tabi ki sevgiliniz en güzel şeyleri size hediye almak isteyecek. Zaten almıyorsa yapmıyorsa sorun. Allah aşkına burada toplanmış yok bir şey istenmez yok ben istemedim diyen insanlar aynen aynen o kadar errrrrkekkkkksiniz ki! Kadınlar alıcıdır erkekler vericidir. İkili ilişkinin kanunu bu. Dengeyi bozarsanız sonra buralarda ağlarsınız kocam beni aldattı metresine de milyonlar döküyor vs diye. Bu durumun da kadın erkek haklarıyla bir ilgisi yoktur. İnsan hakları herkes için geçerlidir.
Düğün olayının da modernlikle bir alakası yok. Gidip Paris’te evlenip Bebek’te yaşayacaksan okey düğün yapma. Ama durum öyle değilse dul musun çocuklu musun niye düğün olmadı diye arkandan kırk yıl konuşulur ve emin ol rahatsız edici olur. Küçük bile olsa bir düğün yap bence. Buraya fikir almak için yazdığını varsayarak fikir veriyorum.
Annen çok kötü niyetli birisi. Ama sen de ona çok ciddi ortam hazırlamışsın. Senin de işine mi geliyor bilemiyorum anlayamadım onu. Ama bu aile bir yerde patlar ve çok çok pişman olurusnSelam. Annem beni delirtmek üzere lütfen beni sakinleştirin. Ben nişanlıyım. En başından düğün istemiyoruz diye anlaştık sadece nikah. Böyle anlastigimiz için nişanlımın ailesi bize araba aldi. Hatta bana aldılar nişanlımın arabası var benim yoktu, benim bekar evimde kalacağımız için ve işime uzak oldugu için tasinacaginiza sana araba alalım dediler. Ailemin durumu olmadığı için kendi ailemin alması gereken şeyler de dahil her şeyi onlar aldi. Tüm evi onlar duzdu yani. Ama artık annemi kim doldurduysa annem tutturdu düğün yapın. Böyle olmaz sana yakışmaz diye. Ben hayır dedikçe tutturdu onlar cimri sen istiyorsun nişanlınin ailesi mi yapmıyor demeye. BU İNSANLAR CİMRİ OLSA SENİN YAPMAN GEREKEN ŞEYLERİ YAPAR Mİ? Ki nişanlımın annesi de bize hep kızar niye düğün istemiyoruz diye ve bizi hep zorlardi size güzel bir düğün yapalım diye (yaptıkları ve verdikleri her şeye rağmen). Neyse sonuç olarak annem sussun diye düğün yapmaya karar verdik ama düğün dediğim çok küçük bir kutlama düğün değil. Kaynanam da Allah razı olsun seve seve kabul etti o da çok istiyordu bir kutlama olsun. Ama ben çok utandım, yerin dibine girdim. Sanki baştan kandırdım sonradan düğün çıktı gibi oldu
Sürekli annem bir şeyler istiyor yok gelin almada bando takımı olsun, yok şu olsun bu olsun. Sürekli de bunlar çok cimri bunlar hiçbir şey yapmıyor diyo. Hayır adamlar bana 2 milyona yakın para vermiş sence cimri olabilirler mi? Annem de kafasına göre yok kına organize etmiş yok zıttıri bittiri elalem ne der seylerine para veriyor. Ee madem paran vardı kına yapmaya bı yatak odası alsaydin? Neyse onlardan pek bir şey istemiuorum bu süreçte çünkü bı yemek takımı aldı hala kafama kakiyo. Geçen damatlık almamız lazım, dedi benim param yok. Ok dedim ben alırım ama sizin aldığınızi soyliycem. Sonra da tam o an yatak odasını almıştık dedim yatak odasını da nişanlımın ailesi aldı bu arada. Annem bı başladı bizim paramız yoktu biz de isterdik kizimiza her şeyin en güzelini yapalım ben çok üzüldüm falan filan. Duygu sömürüsü yani. Neyse çok uzattım nişanlımın ailesine karşı yerin dibindeyim annemin istekleri yüzünden. Ve kim bilir daha düğüne kadar neler isteyecek. Daha önümüzde kuaför masrafı var. İnşallah tüm akrabaları kuaföre getirip parasını istemez nişanlımın ailesinden. Ve durdan sustan da anlamıyor. Sürekli acindiriyor kendini duygu sömürüsü yapıyor ve sürekli nişanlımın ailesinin çok cimri olduğunu düşüncesiz olduğunu söylüyor ve ne dersem diyeyim değişmiyor.
“Elalem” kavramının canlı bir örneğisiniz maşallahDüğün olayının da modernlikle bir alakası yok. Gidip Paris’te evlenip Bebek’te yaşayacaksan okey düğün yapma. Ama durum öyle değilse dul musun çocuklu musun niye düğün olmadı diye arkandan kırk yıl konuşulur ve emin ol rahatsız edici olur. Küçük bile olsa bir düğün yap bence. Buraya fikir almak için yazdığını varsayarak fikir veriyorum.
Evet arsız gibi istemek lazım vizyona bakErkek annesi olduğunuz o kadar belli ki…. Bir de daha önceki yorumlarınızda birinin oğluyla evlendiniz diye bir şey istemeye hakkınız yok vs yazmışsınız… Sevilmek ve değer görmek senin için her şeyin yapılması (imkan dahilinde) demek ki tatmadığınız bir duygu ki sürekli bir kayın aileye yaranma modundasınız… Gelinler naz evi olmadı mı erkeğe yamanmak gibi oluyor bence çok nahoş. Oğlum olsa ve boşver aman almayın neyse diyip utanan birini getirse bir durup düşünürüm demek ki kendini layık görmüyor diye. Kaldı ki durumum olsa oğluma ve kızıma feda olsun der bir düğün bir kına çeyiz eşya vs vs alırım lafı bile olmaz.
Çok istiyorsa yapsın annen.Selam. Annem beni delirtmek üzere lütfen beni sakinleştirin. Ben nişanlıyım. En başından düğün istemiyoruz diye anlaştık sadece nikah. Böyle anlastigimiz için nişanlımın ailesi bize araba aldi. Hatta bana aldılar nişanlımın arabası var benim yoktu, benim bekar evimde kalacağımız için ve işime uzak oldugu için tasinacaginiza sana araba alalım dediler. Ailemin durumu olmadığı için kendi ailemin alması gereken şeyler de dahil her şeyi onlar aldi. Tüm evi onlar duzdu yani. Ama artık annemi kim doldurduysa annem tutturdu düğün yapın. Böyle olmaz sana yakışmaz diye. Ben hayır dedikçe tutturdu onlar cimri sen istiyorsun nişanlınin ailesi mi yapmıyor demeye. BU İNSANLAR CİMRİ OLSA SENİN YAPMAN GEREKEN ŞEYLERİ YAPAR Mİ? Ki nişanlımın annesi de bize hep kızar niye düğün istemiyoruz diye ve bizi hep zorlardi size güzel bir düğün yapalım diye (yaptıkları ve verdikleri her şeye rağmen). Neyse sonuç olarak annem sussun diye düğün yapmaya karar verdik ama düğün dediğim çok küçük bir kutlama düğün değil. Kaynanam da Allah razı olsun seve seve kabul etti o da çok istiyordu bir kutlama olsun. Ama ben çok utandım, yerin dibine girdim. Sanki baştan kandırdım sonradan düğün çıktı gibi oldu
Sürekli annem bir şeyler istiyor yok gelin almada bando takımı olsun, yok şu olsun bu olsun. Sürekli de bunlar çok cimri bunlar hiçbir şey yapmıyor diyo. Hayır adamlar bana 2 milyona yakın para vermiş sence cimri olabilirler mi? Annem de kafasına göre yok kına organize etmiş yok zıttıri bittiri elalem ne der seylerine para veriyor. Ee madem paran vardı kına yapmaya bı yatak odası alsaydin? Neyse onlardan pek bir şey istemiuorum bu süreçte çünkü bı yemek takımı aldı hala kafama kakiyo. Geçen damatlık almamız lazım, dedi benim param yok. Ok dedim ben alırım ama sizin aldığınızi soyliycem. Sonra da tam o an yatak odasını almıştık dedim yatak odasını da nişanlımın ailesi aldı bu arada. Annem bı başladı bizim paramız yoktu biz de isterdik kizimiza her şeyin en güzelini yapalım ben çok üzüldüm falan filan. Duygu sömürüsü yani. Neyse çok uzattım nişanlımın ailesine karşı yerin dibindeyim annemin istekleri yüzünden. Ve kim bilir daha düğüne kadar neler isteyecek. Daha önümüzde kuaför masrafı var. İnşallah tüm akrabaları kuaföre getirip parasını istemez nişanlımın ailesinden. Ve durdan sustan da anlamıyor. Sürekli acindiriyor kendini duygu sömürüsü yapıyor ve sürekli nişanlımın ailesinin çok cimri olduğunu düşüncesiz olduğunu söylüyor ve ne dersem diyeyim değişmiyor.
Annene resti cekmenin vakti gelmiste geciyor .Selam. Annem beni delirtmek üzere lütfen beni sakinleştirin. Ben nişanlıyım. En başından düğün istemiyoruz diye anlaştık sadece nikah. Böyle anlastigimiz için nişanlımın ailesi bize araba aldi. Hatta bana aldılar nişanlımın arabası var benim yoktu, benim bekar evimde kalacağımız için ve işime uzak oldugu için tasinacaginiza sana araba alalım dediler. Ailemin durumu olmadığı için kendi ailemin alması gereken şeyler de dahil her şeyi onlar aldi. Tüm evi onlar duzdu yani. Ama artık annemi kim doldurduysa annem tutturdu düğün yapın. Böyle olmaz sana yakışmaz diye. Ben hayır dedikçe tutturdu onlar cimri sen istiyorsun nişanlınin ailesi mi yapmıyor demeye. BU İNSANLAR CİMRİ OLSA SENİN YAPMAN GEREKEN ŞEYLERİ YAPAR Mİ? Ki nişanlımın annesi de bize hep kızar niye düğün istemiyoruz diye ve bizi hep zorlardi size güzel bir düğün yapalım diye (yaptıkları ve verdikleri her şeye rağmen). Neyse sonuç olarak annem sussun diye düğün yapmaya karar verdik ama düğün dediğim çok küçük bir kutlama düğün değil. Kaynanam da Allah razı olsun seve seve kabul etti o da çok istiyordu bir kutlama olsun. Ama ben çok utandım, yerin dibine girdim. Sanki baştan kandırdım sonradan düğün çıktı gibi oldu
Okuduklarınızı anlama probleminiz var çok bariz. Henüz okuduğunu anlamayan saygı yoksunu biriyle tartışmayacağım üslubunuzdan belli nasıl biri olduğunuz. Aynen aynen sizin dediğiniz gibiMağarandan çık biraz gerçek hayata karış. Kadın alıcı erkek vericiymiş. Başlık parası işini modernleştirip, erkek tarafı şunu bunu yapar diye ağlıyorsunuz, sonra evlenince kaynanam evime geldi hizmet bekledi diye yine tepiniyorsunuz.
Bu ülkede de görmemişler tüm ülkeyi kendi hayatları gibi sanıyor, ne demek düğünsüz evlilik dul kadın kadın evliliği? Babaannemle dedem bundan 60 yıl önce her ikiside ilk evliliklerini yaparken düğün yapmadılar. Annem 30 yıl önce düğünsüz evlendi. Üstelik annemler doğulu insanlar. Azıcık aklını kullan, kitap oku.
Bak bu evlilik süreçlerinde başlık parasını modernleştirip, erkektir yapacak mutlaka para harcayacak diyerek kadın satın alınabilir obje haline getiriyorsunuz. Kendi kendinize değerinizi hiç ediyorsunuz.