• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemle babam bana beddua ve hakaret ediyor

Kafa yapılarımız uyuşmuyor ailemle. Biraz muhafazakarlar. Namaz kılmam ya da kapanmam için baskı yapıyorlar. Bunun dışında da birçok sebepten tartışıyoruz. Az önce yine küçücük bir sebepten yapmadıkları kalmadı. 20 yaşındayım hâlâ şiddet görüyorum hem fiziksel hem psikolojik. Annem , Allah seni alsın senin yüzünden başımıza taşlar yağıyor dedi. Onunla tartıştığım için babam bana o***** dedi. Gururum o kadar incindi ki artık. Onca şey söylüyorlar ben cevap verince hakaretlere maruz kalıyorum nasıl boyun eğebilirim buna? Ciddi ciddi ölmek istiyorum onlar yüzünden. Bana böyle davranıyorlar bir de sevgi saygı göster diyorlar aklım almıyor ya. Napıcam ben? Ölmek için dua mı etmeliyim başka şey mi..
Canım benim, hayatın o kadar başında, o kadar masum bir yaştasın ki ...Sana tavsiyem elindeki güçlü kozu başarıyla kullanman, yani okulunu bitirmen, kendini derslerine ver, bu süreçte aşk meşk vb yollara sapma, önce okulun! Kurtuluş da, çare de okumak da.. O zaman seni ailen de ezemez, başka biri de..Ben 26 yıldır çalışan bir ablanım, kimseye eyvallahim yok, kimsenin ağzının içine bakmıyorum. Ekonomik özgürlüğüm elimde. O zaman herkes sana saygı duyuyor. Onlari idare et köprüyü geçene kadar. Çok zıtlaşmamaya çalış elinden geldiğince, Allah yardımcın olsun canım 🙏

Kafa yapılarımız uyuşmuyor ailemle. Biraz muhafazakarlar. Namaz kılmam ya da kapanmam için baskı yapıyorlar. Bunun dışında da birçok sebepten tartışıyoruz. Az önce yine küçücük bir sebepten yapmadıkları kalmadı. 20 yaşındayım hâlâ şiddet görüyorum hem fiziksel hem psikolojik. Annem , Allah seni alsın senin yüzünden başımıza taşlar yağıyor dedi. Onunla tartıştığım için babam bana o***** dedi. Gururum o kadar incindi ki artık. Onca şey söylüyorlar ben cevap verince hakaretlere maruz kalıyorum nasıl boyun eğebilirim buna? Ciddi ciddi ölmek istiyorum onlar yüzünden. Bana böyle davranıyorlar bir de sevgi saygı göster diyorlar aklım almıyor ya. Napıcam ben? Ölmek için dua mı etmeliyim başka şey mi..
Onları değiştiremezsin ama kendi geleceğin için belli bir süre görmezden gelip çok çalışmalısın. Üzgünüm ama eğitim ve kariyer hayatın dışında seni kurtaracak bir şey yok. Ancak kendi ayaklarının üzerinde durduğun vakit sana karışamazlar.

Buna direniyorum ama söyledikleri şeyler canımı acıtıyor, tokat atmaları, vurmaları. Bunları hak ettiğimi düşünmüyorum ben umursamamaya çalışıyorum yine üstüme geliyorlar
Ah canımm kıyaman sana ya. Ne desem bilemedim o anne,babaya. Sabret canım okulunu bitirip işe girince kurtulacaksın inşallah. Allah yardımcın olsun.

Konunu okuyunca biri gırtlağıma yapıştı sanki , inan geçecek bitecek bu günler
Baskı davranışı kendi doğrusunu onaylatma ihtiyacından doğar karşı çıkma onayla tartışmaya çevirme
Evet doğru haklısın öyle olması lazım de hiç bir şekilde savunmaya geçme ama bildiğini okumaya devam et çünkü din konusunda tavizin bir leveli yok çarşafa medreseye kadar konu uzar fiziksel şiddetten bahsediyorsun bu süreci sessiz ve cevapsız bırakman lazım

Nedense çalışmaya başlarsan kendine yeni bir hayat kurmana izin vermeyecek kazandığını kendileri harcayacak gibi bir izlenim bıraktı bende ailen. İnşallah yanılıyorumdur. 3 sene kısa bir zaman dilimi değil şiddet ve hakarete katlanabilir mı insan bu kadar süre bilemedim. Okurken çalışma imkanın var mı acaba mesela sınıf arkadaşlarindan birine ev arkadaşı olsan kiraya katkı sağlayabilecek okulunu da aksatmayacak bir iş olsa çok iyi olurdu senin için böylece ailenin yanından ayrılırdın. Şikayette bulunmakla tehdit ederdin şiddetten kaynaklı hani

Nedense çalışmaya başlarsan kendine yeni bir hayat kurmana izin vermeyecek kazandığını kendileri harcayacak gibi bir izlenim bıraktı bende ailen. İnşallah yanılıyorumdur. 3 sene kısa bir zaman dilimi değil şiddet ve hakarete katlanabilir mı insan bu kadar süre bilemedim. Okurken çalışma imkanın var mı acaba mesela sınıf arkadaşlarindan birine ev arkadaşı olsan kiraya katkı sağlayabilecek okulunu da aksatmayacak bir iş olsa çok iyi olurdu senin için böylece ailenin yanından ayrılırdın. Şikayette bulunmakla tehdit ederdin şiddetten kaynaklı hani
Okuduğu bölümde çalışmak biraz zor.Devam mecburiyeti var.Mecburi laboratuvar dersleri var.Vize,final dönemi var.Belki sadece hafta sonları olabilir.Ablası,abisi veya başka akrabaları varsa onlardan yardım isteyebilir belki

Okuduğu bölümde çalışmak biraz zor.Mecburi laboratuvar dersleri var.Vize,final dönemi belki sadece hafta sonları olabilir.Ablası,abisi veya başka krabaları varsa onlardan yardım isteyebilir belki
İnşallah bir yolunu bulur çünkü 3 yıl daha insan akıl sağlığını da kaybeder böyle baskı ve şiddetle

Mümkün olduğunca az muhattap... 3 günde bir sınavınız olsun nereden bilecekler, okuldan eve gelin merhaba merhaba, ders çalışmam lazim deyin kapanin odaniza, kimsenin baskısıyla din olmaz, dayanın lütfen, sakin okulunuzu ihmal etmeyin, geçecek bu günler, sizi kocaman kucaklıyorum ❤️

Bize burdan dayan demesi kolay ama çok zor.bir dk bile durmak istemiyorsun. Okul mokul bitcekte işe güce atılcanda kurtulcan. İnsanın hevesi geçiyor

Seni hakem etmeyen bir aile de dünyaya gelmişsin

Ama sana bravo çok güzel bir bölüm kazabmışsın

Başka anne baba olsa seni el üstünde tutardı

Az sabır başka yollara sapmadan hayatını kurtarmaya bak

Yavaş yavaş uzaklaşma İn yollarını bul o evden

Allah yardımcın olsun canım benim. Geleceğin için 3 yıl boyunca pes etmemen lazım. Söyleyebileceğim tek şey olabildiğince az iletişim kurman lazım. Her doğru bildiğin şeyi ya da her düşünceni yüzlerine söylemek zorunda değilsin. Onlar konuştukça sus mimiklerinle bile tepki verme. Gerekirse bi defter tut ona yaz bütün kırgınlıklarını, yaşadıklarını. Mezun olup kendi ayaklarının üzerinde durmaya başladığın zaman çok lazım olacak bu yazdıkların. Çünkü o zaman en sevdikleri evlatları sen olacaksın. Din kapanma konularına gelince ne yapalım biz elimizden geleni yaptık artık büyüdü diyecekler sanki onca şiddeti kendileri uygulamamış gibi olağanüstü bir anlayışlılıkla. Sabret canım benim. Bugünler geçecek. Kırgınlıklarını asla unutamayacaksın ama ekonomik özgürlüğünü eline alınca terapiye başlayabilirsin önemli olan bu günleri daha fazla hasar almadan atlatman. Bu yüzden çok dikkat et kendine. Muhtemelen sen iletişimi azalttıkça ortam sakinleşecek hatta hiç bir şey yaşamamış gibi yaklaşacaklar sana. Haklılıklarını ispat etmeye çalışacaklar lütfen kapılma ve sadece kurtulacağın günlere odaklan daha fazla hayal kırıklığına uğramadan geçir bitir şu 3 yılı

Namaz kılmak kapanmak müslümanların görevi ama bu şiddetle olmaz sana küçükken dini eğitim verdiler mi.Aslinda yapman lazım zorlandıkları için istemiyormusun.Anne baba bedduası almamaya çalis.18 19 yaşındayken benim babamda kizardi.Simdi sadece nasihat ediyor.

Buna direniyorum ama söyledikleri şeyler canımı acıtıyor, tokat atmaları, vurmaları. Bunları hak ettiğimi düşünmüyorum ben umursamamaya çalışıyorum yine üstüme geliyorlar
Tüm konsantrasyonu nu derslerine ver
Sık dişini ve dayan anneni ve babanı hapis arkadaşın olarak düşün

Üç sene sonra kurtulacaksın inşallah

Ne diyebilirim ki dışarı git desem orada aynı dayan desem dile kolay yaşayana zor

Allah evlattan önce vijdan versin herkes aile olamıyor işte

Sabır diliyorum sana 😢

canim benim, yanimda olsan da sana sarilsam keske. ailen gibi insanlar ne derler muslumanlari. onlar icin din degil etrafin ne dedigi onemli... cok guzel bir bolumun var, mumkun oldugunca az hasarla bu donemi atlatmaya calis. ailen gibi degil de, nasil faydalanabilir diye dusun, seni kiskirtmak icin bir seyler soyluyorlarsa cevap vermemeye calis.. genelde kavga meseleleri neyden dolayi cikiyor?

Bir din kulturu öğretmeni ilahiyatçı olarak en çok böyle velilerden çekiyoruz 🤦 hayatta hiç birşey şey zorlamayla olmaz. İçinden gelmedikçe bir anlam ifade etmez ah keşke dusunebilseler. Bölümün güzelmiş. Ailene bir uzmanla, psikologla aile terapistligi üzerine konuşabilirsin belki. Bu vesileyle seni anlayabilirler umarım. Okuluna güzelce odaklan maneviyatı da onlardan değil kendi araştırmalarında öğren.

Back