• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Yaptıkları

simahi98

Always thank God
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2017
96
180
23
Merhaba öncelikle herkese hemen konuya girmek istiyorum 22 yaşındayım 3 yıllık evliyim annem 57 yaşın da annem benim herşeyim en zor günlerim de birtek o yanım da oldu o destek oldu bana hem annem hem babam oldu arkadaşım sırdaşım oldu hala da öyle yanımdan ayırmıyorum onu haftada 3 gün mutlaka benim yanımd kalıyo çünkü annemi görmeden yapamıyorum sanki yanımda olmasa onu kaybedecekmişim gibi hissediyorum annem sigara içiyo dedemi kalp krizinden kaybettik ben zaten panik atak hastasıyım dedemin ölümünden sonra annemin üstüne daha da bir titremeye başladım kızlar bana yardım edin anneme sigarayı bırakma konusunu açtığım an da bile hemen konuyu değiştiriyo bağırıp çağırıyo ben bırakamam diyo çok üzülüyorum sürekli ağlıyorum anneme bişey olacak diye hatta şuan da bile ağlıyorum sürekli annesi ölen kişileri düşünüyorum onsuz ne yapıcam ben diyorum onun varlığı bile benim mutlu olmama yetiyoken onun olmadığı bi dünyada nasıl yaşarım diyorum kızlar sizce anneme bişey olurmu? onu sigara yüzünden kaybetmek istemiyorum annemi kaybetmek istemiyorum çok üzgünüm

Psikologunuzla bu konuyu gorusmelisiniz aşırı evham yapiyorsunuz. Sakin olun
Bu mevzulari akliniza getirmemeye calisin bunlar benim dusuncelerim degil diyin.
Sigaradan annenize bisey olmaz belki ama bu kadar stres size iyi gelmez.

Eşiniz annenizin 3 gün sizde durmasına ne diyor? Tam tersi olsa KK yıkılmıştı yorumdan vallahi.

Bu durum normal değil. Konuyu psikologunuz ile detaylı görüşün. Size yardımcı olacaktır.

Ben de sevdiğim insanlar sigara içmesin istiyorum. Zararlı ve hayat kalitesini düşürüyor. 80 - 90 yaşına gelmek ve sağlıklı bir yaşam sürmek farklı şeyler. Ona bunu anlatabilirsiniz. Tedavi olması için devlet desteği alabilirsiniz.

Babam yarım asırı geçik sigara içiyor sağlıklı ve hayatta,annem sağlıklı beslenip sigara içmezken kanserden öldü.
Yaşınız çok genç kaygı duymanız normal,ancak ölenle ölünmüyor.
Evlisinizde,devam edeceğiniz bir hayat var.
Olmamış birşeyede üzülmek ne gereksiz,er yada geç o gün geldiğinde zaten o acı yaşanıyor.
Ortada fol yok,yumurta yokken neden olmayan bir şeyin acısını yaşayasınız ki.

Merhaba öncelikle herkese hemen konuya girmek istiyorum 22 yaşındayım 3 yıllık evliyim annem 57 yaşın da annem benim herşeyim en zor günlerim de birtek o yanım da oldu o destek oldu bana hem annem hem babam oldu arkadaşım sırdaşım oldu hala da öyle yanımdan ayırmıyorum onu haftada 3 gün mutlaka benim yanımd kalıyo çünkü annemi görmeden yapamıyorum sanki yanımda olmasa onu kaybedecekmişim gibi hissediyorum annem sigara içiyo dedemi kalp krizinden kaybettik ben zaten panik atak hastasıyım dedemin ölümünden sonra annemin üstüne daha da bir titremeye başladım kızlar bana yardım edin anneme sigarayı bırakma konusunu açtığım an da bile hemen konuyu değiştiriyo bağırıp çağırıyo ben bırakamam diyo çok üzülüyorum sürekli ağlıyorum anneme bişey olacak diye hatta şuan da bile ağlıyorum sürekli annesi ölen kişileri düşünüyorum onsuz ne yapıcam ben diyorum onun varlığı bile benim mutlu olmama yetiyoken onun olmadığı bi dünyada nasıl yaşarım diyorum kızlar sizce anneme bişey olurmu? onu sigara yüzünden kaybetmek istemiyorum annemi kaybetmek istemiyorum çok üzgünüm
Kaygı bozuklugu yasiyorsunuz. Ben de babami kaybettikten sonra sevdiklerime bir sey olacak kaygisiyla bas etmeye calistim. Su anda da kedime karsi hissediyorum bu duyguyu.. Evin icinde pesinde dolaniyorum bisey olmasin diye.. Umarim anneniz sigarayi birakir ve size bu üzüntüyü yasatmaz.. Ona bu konudaki duygularinizi anlattiniz mi? Korkularinizi?

Eşiniz ne diyor annenizin haftanın yarısını sizde geçirmesine o_O Yakın bir akrabam var sigara kullanmamış hayatında hiç, alkolde senede en fazla 5 bira içer ve koah hastası.. Bir uzmandan yardım mı alsanız? Bana da sigarayı bırakmam için baskı kurulduğunda çok sinirleniyorum :kızgın:

Tedavi görüyorum panik atak rahatsızlığım için psikolojik destek te alıyorum ama hala bukadar paranoyak olmam normalmi sizce

Dr unuzu değiştirebilirsiniz sonuç alamıyorsaniz gitmenin de anlamı kalmıyor . Yeni başladıysanız eğer zaman tanıyın tabi ki .

Annenize bagimliliginiz var gibi görünüyor.

esinizin bir gun gelip de anani da al git dedigini duymak istemiyorsaniz silkelenin ve kendinize gelin.

anne annedir, evlat evlattir. iliskileri omurluktur. evlilik 2 kisinin yasamasi gereken bir durumdur. bu kadar genc yasta, ustelik yeni bir evlilikte kayyum validenin isi yoktur.

Back