Annemin yanına taşınmak istemiyorum.

Ben de bundan korkuyorum. Bugün eczaneye götürdüm annemi. Herkese taşınacağımı söylemiş. Eczacı “iyi olmuş, insana en iyi kızı bakar” diyor. Dışarıdan bile belli bakış.

sonra bir misafirlikten oğlumu okuldan almaya gittik. Oğluma ne bir ilgi, ne bir şefkat. Bu kadar tek yönlü ilişki bir Arada yürümez maalesef. En çok üzülen oğlum olsa da, taşınmayacağım. İleride beni anlayabilir mi bilmiyorum.

Allah kolaylik ve sabir versin ilk once.
Evinizin bitmesine ne kadar kaldi? Annenizle bu kadar sorun yasarken dibine tasinmayi hic ama hic dusunmeyin. Mesafe en iyi seydir.
Biraz daha sabredin ama sonunda mukafatini alacaksiniz.
Cocugunuz kuzenlerini vs gorebilsin diye haftada 1 gidersiniz hasret gideririsiniz.
Tasinirsaniz yazdiklarinizin hepsi basiniza gelecek bence icine sinmeyen seyi yapmayin!

Evin bitmesi bu gidişle 2-3 sene belki. Durup durup başlıyor müteahit. Nakit sıkıntısı var şu anki piyasada maalesef. Tek düşüncem oğlumun oyun çağını kaçırmamaktı ama dediğiniz gibi olacak gibi değil

ev meselesi önemli değil aslında. Konuşup kapatacağım zaten o meseleyi.

Ama Ben bugün gördüm ki; benim bir ailem yok ve kendimi kandırıyorum yalnızca.

ev meselesi yalnızca buzdağının görünen parçası ve ben onu düşünüp dururken, aslında kendi ailemin bana gerçekte verdiği değerle, içimdeki hayaletlerle savaşıyorum. Onların gözündeki algımı anlamaya çalışıyorum.

Bu konuyu açıp konuştuktan ve bugün ailemle zaman Geçirdikten sonra anladım bunu.

bugün gittiğimiz ev çok zengin bir evdi. Hanımı da çok değer verdiğim, çok sevdiğim bir arkadaşım. Annemler ona bana göstermedikleri saygıyı gösteriyor hayran hayran. Evden çıktıktan sonra o evin fiyatını konuşuyorlar. “insanın değeri= o evin Fiyatı” yani.

Arkasından okuldan aldığımız oğluma ilgi sıfır. Anladım ki, ben ailemin gözünde 11 sene önce, eşim iflas ettiğinde bitmişim. Ve ondan önce de ailenin göz bebeği, çok sevilen kızı olmamı, zengin bir genç kız olmama borçluymuşum.

ben aileye çok önem veren bir insanım. Yalnızca sevgisi Her şeye değer diye düşünüyorum. Kardeşlerime karşılıksız bunları yapmamın sebebi ve onların mutluluğuyla mutlu olmam bundan kaynaklı.

ama olmayan bir şeye çok değer yüklemişim. Bununla yüzleşmek daha zor oldu benim için ama iyi ki de oldu.

Konu içinde bir üye, senin ailen yokmuş, kendini kandırıyorsun dediğinde, abartı bulmuştum ilk anda. Ama çıplak gerçek bu :)

çok da üzülmeden, kavramları doğru yerlerine oturtmak, insanlara hak ettiğinden fazla değerler yüklememek lazım.

Sen de kendini çok üzme taşınma konusunda. Evet, kötü hissettirecekler ama bunu kendileri için yapacaklar. Senin mutluluğunu düşünseler, zaten sana destek olurlardı.

çok zor biliyorum ama çatışmaktan kaçınma. Nasreddin hoca gibi, söyleyeceğini söyle, biraz da onlar düşünsün. Ben de tırsım tırsım tırsarak, aynı çatışmalarla yüzleşeceğim artık.

Çok haklısın canım birazda ben bazı şeyleri görmekten kaçtım daha doğrusu görmek istemedim insan bazen ailesine konduramiyor ama geç de olsa zor da olsa gerçekleri bir şekilde yüzüne çarpıyor hayat galiba bu küçük duk ailemiz bize mükemmel geliyordu ancak evlendik kendi irademizle iyiyi kötüyü görmeye başladık ve aslında çoğu şeyin mükemmel olmadığını anladık bu yüzden çatışıyoruz buradan gidince arkamdan herkes iyilik yaramadı ailesine bakmadı gibi gibi herşey söylenecek artık kulağımı kapattım yoksa gerçekten aklımı yitireceiğm tüp bebek le hamile kaldım ancak ömrü yetmedi kalbi durdu kürtaj oldum ve ailem in durumu o kadar iyi ki benim tüp bebek harici hamile kalmanın imkansız olduğunu bile bile yanıma birgün gelmediler neyi bekliyorsun diye biliyorlar durumun yok en ağırı bize borç var deyip erkeklere jip almaları en lüks yaşam sunmaları ve benim evladım için annem babam erkek tarafının soyu diyerek onların yapmaları gerektiğini söylemek yani çok şey yaşadım belki iyi oldu gerçekleri gördüm ama maalesef şu zamanda hem para hemde erkek evlat olmak lazım mis itibar saygı görmek için
Şurada lütfen kimse yanlış anlamasın kimseden beklentim yok ancak birisine yapılırken kim ne derse desin insan üzülüyor örnek iki çocuğunuz var birisine şeker alın diğerine almayın o çocuğun nasıl içi gider nasıl üzülür küçükken kıyamadiğınız çocuklarınıza lütfen özellikle kız çocuklara aile olarak değer verin erkek tarafına karşı arkasında durun çok şükür eşim arkanda ancak her erkek ailesi gibi onların gözünde ailesiz gözüküyor um birgün bir erkek bir kızım olursa inşallah şu günleri rabbim unutulmasın ikisine de eşit davranmayı nasip eylesin

Kısmen aynı durumdayız bende annem ve kardeşlerim için çok büyük fedakarlıklar yaptım yıprandım ve şuan depresyon panık atak ağır şeklde yaşıyorum ama benım yanımda kimse yok , yani aslında öncelik kendi mutluluğumuz olmalı bence ben yakın ev olarak pişmanım şuan seneye taşınmayı planlıyorum nekadar ailenizde olsa kıymet değer saygı olmayınca karşılıklı olmuyo yaninuzun lafın kısası yapma taşınma uzak ol tatlı ol tabiri caizse . Çok sevgiler mutluluk sizinle herkezle olsun

Çok vericisin sadece annene değil kardeşlerine de .Başıboş olsan gönlünde hoş olur. Ama sen bunu yapabilmen için daha çok nankörlük görmen lazım.
Şimdiden babanın misafirini annenin temizlikçisini düşünüyorsun .
Eve taşın ama sal gitsin millet ne halt ederse etsin .Baban misafir getirirse uğraşsın kendi zaten ananızın başını yemiş kadın ms olmuş kolaymı vardır bir alt yapısı .
Sana senden başkası yardım edemez.
Kabahatlerin çoğu sende .

Sizi çok takdir ettim, çok güçlü bir kadınsınız.
Bence taşınmayın, babanızda kızacaksa kızsın, zor gününüzde yanınızda olmamış neticede.

Ben olsam gitmezdim bu durumda

Boş ayna adinda çok güzel anne kiz iliskisiniz narsisizm üzerinden anlatan narsist annelerin kızlarına nasil zarar verdigini anlatan harika bir kitap muhakkak okumadiysaniz tavsiye ederim.
En doğru kararı vermisiniz

Boş ayna adinda çok güzel anne kiz iliskisiniz narsisizm üzerinden anlatan narsist annelerin kızlarına nasil zarar verdigini anlatan harika bir kitap muhakkak okumadiysaniz tavsiye ederim.
En doğru kararı vermisiniz
teşekkür ederim. muhakkak okuyacağım. çocukluğumda neyse de, 30 lu yaşlarımda hala zarar vermeye devam edebilmesi, hatta çocuğuma bile etkisinin olması hikmete şayan bir durum gerçekten.

teşekkür ederim. muhakkak okuyacağım. çocukluğumda neyse de, 30 lu yaşlarımda hala zarar vermeye devam edebilmesi, hatta çocuğuma bile etkisinin olması hikmete şayan bir durum gerçekten.
Kesinlikle hemen okuyun derim inanin sizin konunuzu okurken yeni bitirmistim kitabi ve bir çok yazinizda o yalniz küçük kizi gördüm bir narsist annenin nasil zarar verdigini heo yetersizlik duygusu ile kendi menfaati icin odak noktası olmak için özellikle kiz evlatlari nasil kullandigini bilmek çok üzdü beni.
Siz yorumlardan tanidigim.kadariyla cok akilli güçlü bir kadinsiniz evet havuzlu sitede kuzenleriyle oynasaydı evladiniz belki mutlu olurdu ve hatta kararinizi duyunca ofkelenip soze kizicak gönül.koyucak ama kendi ruh sağlığınız cok cok daha önemli lutfen önünüze.hayatiniza bakin derim hepsi geçicek inşallah ailenizle konustunuz mu peki

Siz kendinizle yuzlesmissiniz. Anne ve babaniz ile yuzleseceginizi zannediyorsunuz. Ama yaniliyorsunuz. Bir dolu sacma suclamayi isiteceksiniz sadece. Ve son kalan saglam sinirlerinizde heba olacak. Siz konuyu icinizde cozdunuz mu? Bitti gitti. Kim ne derse desin kendi cekirdek ailenize onem verin bundan sonra. Torununa sefkati cok goren o torunu da goremez deyip cikin isin icinden. Ev,araba hepsi alinir. Huzur alinamaz. Size deger vermeyenin yuzune bile bakmayin. Anneniz ne ise babaniz da onun bir ton farkli versiyonu. Ikisine de guvenmeyin. Esinize cocugunuza sarilin,yeter. Bazen 40 kat el daha yakin oluyor. Hayat iste.

Yazdıklarınıza bakınca sadece anneniz değil babanız da narsist, değilse de inanılmaz çıkarcı bir insan. Sanki iyilik yapıyormuşçasına sizi manipüle edip istediğini yaptırmaya çalışıyor. Taşınmayın kimse sizin sağlığınızdan önemli değil. Zaten yeterince fedakarlık yapmışsınız ailenize. Ki gitmemek bencillik değil ve çocuğunuzda daha orda yaşarsanız ne olacağının ayırdında olacak yaşta değil. Bilse eminim o da istemez. Gitmemek için bir bahane bulsanız başınız da ağrımazdı hayırsız mayırsız diye.

Evet sanırım onlara sebeplerimi açıklamaya çalışmak boş yere nefes harcamak olur. Güvenilmezler kesinlikle ama grinin 50 tonu gibiler. Babamın çok güzel yönleri de vardır mesela ama onları dozunda aldığında. Haftada 1, 2 haftada bir yetiyor bize. Daha fazlasını kaldıramayacağım.

sinirlerim k kadar yıpranmış ki, şu anda her adet olduğumda bitiyorum. Yani o kadarlık hormon dengesizliğimi bile kaldıramıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…