- 22 Kasım 2014
- 3.217
- 4.657
- 38
Babamın çok güzel yanları da vardır. O da annemden dolayı çok mağdur oldu aslında. Biz küçükken çok çabaladı. Benim çok güzel bir eğitim almamı sağladı. İstediğim hiçbir şeyde, gideceğim dediğim hiçbir yerde engel olmadı. İngilizceci olarak eğitimimin bir kısmını Türkiye de, bir kısmını yurt dışında aldım sayesinde. Ve ben de hep çok başarılı bir öğrenci oldum. O zaman iyiydim. Çünkü gelecek vadediyorum. Ama ne zamanki eşimle maddi sıkıntı dönemine girdim, tamamen sırtlarını döndüler.Yazdıklarınıza bakınca sadece anneniz değil babanız da narsist, değilse de inanılmaz çıkarcı bir insan. Sanki iyilik yapıyormuşçasına sizi manipüle edip istediğini yaptırmaya çalışıyor. Taşınmayın kimse sizin sağlığınızdan önemli değil. Zaten yeterince fedakarlık yapmışsınız ailenize. Ki gitmemek bencillik değil ve çocuğunuzda daha orda yaşarsanız ne olacağının ayırdında olacak yaşta değil. Bilse eminim o da istemez. Gitmemek için bir bahane bulsanız başınız da ağrımazdı hayırsız mayırsız diye.
annemin eş, çocuklar, ev düzeni konusunda hiçbir şey yapmaması, babamı da tamamen duyarsızlaştırdı bu konuda. Mutluluğu işinde ve parası sebebiyle hep etrafında duran akraba, arkadaş çevresinde buldu.
o sebeple, kıyamıyorum ama çok çelişkili davranışları da var tabi ki. Bana hep anne babanın gönlünü almaktan bahsederken, annem her yardımcısını evden kovduğunda; 80 yaşındaki dedemle ananemi, memleketten ayaklarına getiriyorlar Annemin yanında durmaları için.
ben gittiğimde buna lüzum kalmayacak. Ben de bu görevi üstlenmek istemiyorum artık. Çocuk da olsak, Artık 30 undan sonra kendi özel hayatımız olabilmeli. bir ömürlük bir iş yüklüyorlar bana.