• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

annemin sözleri canımı çok acıtıyor

kulkedisi30

Allah sabredenlerle beraberdir...
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
5.344
6.213
198
kızlar eşim şehir dışına çıktı bi kaç günlüğüne
bende kızım rahatsızdı kreşe göndermedim annemdeydi dün
bende işten çıkınca anneme gittim
babamda köydeymiş
akşam kalın sabah gidersiniz dedi annem tamam dedim bende
bu arada gündüz temizlikçi gelmişti ütü falan yapıldı en son ama ben kadının elektrikli çaydanlığın altını kapatıp kapatmadığını hatırlayamadım. annemle evimiz uzak
dolmuş yada otobüsün geçtiği yerdende ennemin evine bi 15 dk yürüyosun
neyse aklıma takıldı annemde git bari bak gel dedi
aman kapatmıştır ya diye kendimi inandırmaya çalışıyorum çünkü çok yorgunum üşendim açıkçası
git bak ev falan yanar Allah korusun dedi
bişey olmaz dedim
milleti kendine güldürecenmi dedi
annem bunu sürekli söylüyor herşeyde bunu koyuyor önümüze
ben bi kaç sene önce eşimden ayrılacam dedim milleti sevindirecenmi dedi
kardeşim sözü attı milleti kendine güldürdü diye üzüldü durdu şimdide bu
dayanamadım
sen milletin güleceğini düşüneceğine çocuklarının ne hissettiğini düşünsen iyi olur anne yanlış yapıyorsun dedim
vay efendim senmisin bunu diyen
sen bana öğüt veremessinde sürekli bana öğüt veriyorsunda bıktımda
bende ne zaman söyledim bi kere örnek versene dedim
olur düşüneyimde söyleyim dedi
böyle bağırdı kızdı suratının şekli değişti
bende aldım kızımı üzerini giydirdim o arada hala söyleniyor gösterdi sonunda gerçek yüzünü diye
neymiş gerçek yüzüm diye bende ordan söyleniyorum
akşamın 9unda çıktım gittim dolmuş durağına
bekledim geldi otobüs bi baktım camdan orda bekliyo arkamdan gelmiş
eve gittim kızkardeşime aratmış geldimmi diye
hiç bi zaman hiçbişey konuşamıyoruz bi anne kız gibi olamadık
daha öncede defalarca çok ağır konuştu benden utanıyormuş (başkaları gibi değilmişim)
ama hep sustum içime at at
kaynana bitaraftan o bitaraftan
herzaman o haklı en iyi şeyi o bilir diğer herkesin yaptığı yanlış herkes cahil
şuanki durumumdan dolayı çok alınganım belki ama
dayanamadım artık bunaldım

:) benim annemde aynı aman el ne der şunu yapmayın bunu yapmayın devamlı böyle.ben artık anneme yorum yapmıyorum bu konuda duymamazlığa veriyorum.ablam devamlı tartışıyor ama annemin huyu bu değişmedi değişmeyecekte.bence sizde fazla takıp kendinizi üzmeyin

çok üzülmüşsn belli ama şuanki durumundan kaynaklıda biraz kafanda büyütmş olablrsn..sıkma canını anne babalar hep böle herşeyn en iyisini onlar biliolarmş gibi yapıyolar sıkma sen canını herşey olacaqgna varır

bananeki elden onlar konuşacak bişey gülecek bişey nasılsa bulur zaten banane sanane yani ben onlar içinmi yaşıyorum canım ya
o kadar üzüldümki dün akşamdan beri hala geçmeyen bi baş ağrım var izin aldım 1 saat sonra çıkıcam
artık konuşmuycam yorum yapmıycam nasılsa her halükarda kötüyüm ben
eli düşüneceğine diyorum halimi bi gör bi sor nasıl gidiyor doktor ne dedi diye ya

zaten hayatımız elalem üzerine kurulu.boşver takma kafanı bende eşimle tartışdığımda ablam annemin yanında şakasına dediki annem çok kızar boşanma olayına sürekli elalem dilindedir seninki gibi, boşan kardeşim seni üzüyorsa dedi,ablam ayrı eşinden, bende güldüm hatta ablana falan gitme dedi annem :)) şimdi akıl verir falan gibi ,anne saçmalama dedim benim aklım yokmu dedim gittim, ablamdan gelincede dedimki anneme, anne düşündüm taşındım ben ayrılmaya karar verdim dedim suratını görmeliydiniz.hhahah Allah ayırmasın kimseyi kocasından anasından çocuğundan oda iyi olalım istiyor ama anlamıyor elalem üzerine hayat kurulmayacağını.

Son düzenleme:
bide sinirlenince ağzından çıkanı kulağı duymaz
çok ağır konuşur
benimde zoruma gidiyo unutamıyorum
sus sus nereye kadar bilmiyorum.

bi tartışma anında o ana kadar eşimle kaynanayla ilgli ne anlattıysam ona
hepsini eşime anlattı
eşimde köpürdü size ne benim ailemden benim hayatımdan diye
tabi sonrada bana köpürdü niye herşeyi anlatıyon annene diye
3 senedir falan annemle eşim konuşmuyolar
eşim sadece bayramdan bayrama gider
bende ozamaandan sonra hiç evle ilgili bişey anlatmıyorum
niye bana bişeyini anlatmıyon diye kızıyo şimdide
anlatsan kafasına takar günlerce üzülür hasta olur
offff offff

anlatma canım boşver iyiyiz de geç burda paylaş valla ben öle yapıyorum rahatlıyorum .

Şu "elalemden" bıktım ben zaten kimmis su elalem bir elime geçirsemmm :20:

Beli ki birçok şey yer etmiş bilinç altınızda. Birde üzerine bu eklenince zor olmuş tabii.
Ama yine de her anne özünde iyidir bana kalırsa. Arkanızdan gelmesi, gidip gitmediğinizi merak etmesi falan duygulandırdı beni bilemiyorum:( Belli bir yaştan sonra ne değişime ne de yeni fikirlere açık olamayabiliyorlar.
Konuşurken tartamayabiliyorlar. Her halleriyle kabul edeceğimize çok eminler o yüzden belki de.
En iyisi siz sabrınızı koruyun yine de kalbini kırmamaya özen gösterin. Onlarla geçireceğimiz her zaman çok özel.
Elalem konusunda son derece haklısınız o ayrı.
İnanın iyiyi de kötüyü de 3 günden fazla konuşan elalemin ne düşündüğü zerre kadar önemli değil.
İşte onların kalbini sonuna kadar sözlerinizle kırabilirsiniz.

Beli ki birçok şey yer etmiş bilinç altınızda. Birde üzerine bu eklenince zor olmuş tabii.
Ama yine de her anne özünde iyidir bana kalırsa. Arkanızdan gelmesi, gidip gitmediğinizi merak etmesi falan duygulandırdı beni bilemiyorum:( Belli bir yaştan sonra ne değişime ne de yeni fikirlere açık olamayabiliyorlar.
Konuşurken tartamayabiliyorlar. Her halleriyle kabul edeceğimize çok eminler o yüzden belki de.
En iyisi siz sabrınızı koruyun yine de kalbini kırmamaya özen gösterin. Onlarla geçireceğimiz her zaman çok özel.
Elalem konusunda son derece haklısınız o ayrı.
İnanın iyiyi de kötüyü de 3 günden fazla konuşan elalemin ne düşündüğü zerre kadar önemli değil.
İşte onların kalbini sonuna kadar sözlerinizle kırabilirsiniz.

evet akşamın karanlığında kızımla yanlız gidince duramadı herhalde çıkmış oda arkamdan ve eve gidince kardeşime arattı bu arada kardeşimede ben soruyorum annem geldimi eve diye 1 saat sonrada kendi aradı elektrik takılımıymış diye sanki hiçbişey dememiş gibi
busefer çok üzüldüm keşke cevap vermeseydim diye
ama olan oldu
evet bi çok şeyin birikmişliğide var içimde

evet akşamın karanlığında kızımla yanlız gidince duramadı herhalde çıkmış oda arkamdan ve eve gidince kardeşime arattı bu arada kardeşimede ben soruyorum annem geldimi eve diye 1 saat sonrada kendi aradı elektrik takılımıymış diye sanki hiçbişey dememiş gibi
busefer çok üzüldüm keşke cevap vermeseydim diye
ama olan oldu
evet bi çok şeyin birikmişliğide var içimde

Hissettiklerini anlayabiliyorum zaman zaman bu ikileme bende düşüyorum. Ya cidden birşey sorsam kızar mısın?

annesnin kıymetini bil . ağır birşey dememiş . hepimizin annesi elalem ne der diye düşünür . eskiler böle yapıcak birşey yok . büyütme bence o senin annen .

şu "millet" ve "el alem" olmasa da tüm insanlar rahat bir nefes alsa. el alem ne der, millet güler...

iyi kötü derdinizi paylaşabileceğiniz,dizinde yatabileceğiniz,sarılıp ağlayabileceğiniz,mutluluğunuzu paylaşabileceğiniz,doğumunuzda her güzel anınızda yanınızda olabilecek bir anneniz var....ben annemi 9 yaşındayken kaybettim....ve bu saydıklarımın hiçbirini yaşayamadım desem yeri....muhakkak çok kızdırıyordur,üzülüyorsunuzdur ama ölümlü dünya...bakın bu yaşınızda anneniz var...ama benim 19 sene olacak annem yok....okadar zorki.....öldükten sonra anlamayın kıymetini....şimdi hayattayken önemli....:43::43:

Back