• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin israfçılığı

Acaba anneniz biraz fazlamı hırpalandı bu hayatta? Çünkü düşünüyorum bir annenin evladinın mutluluguyla mutlu olmayip birde sırf kurtulabilmek icin evlenmesini istemesi degisik bir psikoloji sanırım.
Sanki çok fazla yıpranıp hırpalanmışta bir yerden sonra gözü kimse görmeme olayına gelmiş gibi.
kendini iyileştirmeye çalişırken beğendiği seyleri alip para harcayarak mı mutlu olmaya çalışıyor ?

Diğer kardeşlerine böyle değilmiş ama
Küçük kızı ve kendine maskara alıp eskisini konu sahibine veren biri
Yaşadıklarını harcamayla bastırıyor olsa evlat ayrımı yapmazdı sanırım

Diğer kardeşlerine böyle değilmiş ama
Küçük kızı ve kendine maskara alıp eskisini konu sahibine veren biri
Yaşadıklarını harcamayla bastırıyor olsa evlat ayrımı yapmazdı sanırım
bu yorumları okumadım ama benim annemden yola çıkarak şunu şoyleyebilirim bu tarz anneler evin mental olarak en güçlu halkasinı kendi psikolojik sorunlarının kurbanı olarak seciyor sanirim.
Günah keçisi gibi bir şey.
Birde konu annesinin sahibesi istedigi gibi mükemmel!!! evlat olamadiysa tabi dişler bilenir.
bu hayat sekli bana çok tanıdık 😁

Haklısın. Annen çok bencil. Babanın parasını en çok çocukları harcamalı. 2 evladım var Allah bağışlar inş. Çok küçükler ama her fırsatta onlar için kenara atmaya çalışıyorum. Değişikmiş annen. Babana anlat durumu sana ayrı harçlık atsın

bu yorumları okumadım ama benim annemden yola çıkarak şunu şoyleyebilirim bu tarz anneler evin mental olarak en güçlu halkasinı kendi psikolojik sorunlarının kurbanı olarak seciyor sanirim.
Günah keçisi gibi bir şey.
Birde konu annesinin sahibesi istedigi gibi mükemmel!!! evlat olamadiysa tabi dişler bilenir.
bu hayat sekli bana çok tanıdık 😁

Çoğu insana garip gelse de maalesef tespitiniz çok doğru...
Allah güzel insanlarla karşılaştırsın sizi 🌿

İş arıyorum bunu ifade ettim. Çalışmak istemiyorum diye bir kelime kullanmadım. İş kolay bulunmuyor bu kadar işsiz varken Türkiyede bi benim işsiz kalmam anormal mi?
Kötü bişey yazmadım.Calismak istemiyorsunuz da yazmadım.hatta haklısınız yazdım.Bu kadar tepki gösterecek ne var ? Ne haliniz varsa görün

Çok içselleştirmeyin bu konuyu içinizde bence
'Anne' konusu derin bir yara olabiliyor bazı kimseler için
Anne fedakardır, elinden geleni yapar, sarıp sarmalar genellemesi var ama sizin anneniz gibi örneklerde hatrı sayılır derecede çok

Başlık ve içeriğe bakıp konunun salt eşya vb olduğunu zannedenler olmuş ancak içinizdeki üzüntü daha çok manen, bu belli...
Hem de sınava hazırlanıyormuşsunuz...
Allah yardımcınız olsun, annenizin gönlüne merhamet versin 🌿
Allah razı olsun amiin 🙏🏻 Dediğiniz gibi anne deyince insanın bi tık beklentileri olabiliyor hayatta, iyi bir anne kız ilişkisi içinde olmak için herşeyi yapardım. Bazen bana bakıp kötü günlerimi hatırlatırsın der. Belkide bundandır bana karşı tavrı.

Canımın içi, yani şu ortamında sence evliliği düşünmen, ona hazırlık yapman normal mi? Daha hiç çalışmamışsın, birikimin yok, nasıl evleneceksin? Bu genç yaşında daha iş hayatına girmeden kendine bakmadan kendi yolunu çizmeden çeyizine tabak çabak derdine düşmemelisin.
Bence anneside bu sebeple böyle yapıyor. Evlenmesını istemiyor daha ne iş var ne güç. Daha sımdıden ele bakmanın nasıl oldugunu anlasın diye

Bir şey diyeceğim ya çeyiz mi kaldı Allah aşkına kadının bimden aldığı fincanı ne yapacaksın?
Yıl 2024 ve 25 yaşındasın erkek arkadaşının sana çeyiz hediye etmesi ruhunuz 90larda mı kaldı kuzum. İş bul bir an önce kursa mursa git bulamıyorsan bu yaşta evde mi oturulur?
Biraz paranı ye giyin kuşan sonra evlenirsin.
Evlenirken de alınıyor bir şekilde. Abartmadan ihtiyacın kadar alıyorsun. Çeyiz biriktirme olayı tarihe karışmalı artık 🥲
Bir de babanla konuşup kendine ayrı harçlık bağlatmalısın. Çeyizden daha önemli ihtiyaçların oluyordur diye düşünüyorum.

Çeyiz olayı saçma artık ya. Artık insanlar çeyiz duzmuyor o Instagram'da ki periler gibi sanmayın her şeyi. Yaşınız da bence daha küçük. İki sene çalış paranı ye. O parayla çeyiz neyiz alma. Tatillere çik elbiseler al. Dedikleriniz doksanlarda kaldı ayol. Ben öyle yaptım valla düğünden önce herşeyden birer tane aldım. Geçen gün uniden arkadaslarim geldi baktım kahve fincanım çay bardağı ile verdim ama mutluyuz önemli olan o değil mi kimseden de bişi istemedim.

Zamanla her şey olur olur da bu hezeyanlar bana saçma geldi. Ruhunuz teyze gibi olmasın lütfen. Önce kendini paranızı yiyin sonra evlenin.

Kahırdan çok çekmiş... kahırdan ne anladığınıza bağlı. sizi dünyaya getirdiklerine göre babanızın kazancı üzerinde sizinde bal gibi de hakkınız var. ama eşya şu bu bunlar önemli şeyler değil. eğitime, geleceğinize yatırım yapın ve kendinizi geliştirip güzel bir işe girin. en güzel yatırım ve gelecek planı bu şekilde olur.

Ben kızıma üç tane üst aldım geçen gün. Dün de halam geldi gelirken bir penye almış. Önce gidip kızıma sordum giyer misin diye. Giyerim beğendim dedi. Hiç bana hediye alınmış demeden verdim kızıma. Ki benim penye ihtiyacım vardı. Biz gözünün içine bakıyoruz evladimiz bisi beğensin de alacak gücümüz olursa alalım diye, millet evlenecek kızından bimden kahve bardağını esirgiyor

Onlara herşeyi alır. Bi gün hatta kız kardeşime ve kendine maskara almış, bende banada alsaydınız dediğimde, ben eskisini pek kullanmadım sen onu kullan demesi üzerine şok geçirmiştim...
Niye sana karsi boyle sence? Şahsen anne demeyi bırakırım. Mesele para ya da esya değil burda. Bencillik ve evlat ayrimi mesele. İnsanlık ayıbı gibi yaptigi. Hala nasil anne diyebiliosun..

Ben kızıma üç tane üst aldım geçen gün. Dün de halam geldi gelirken bir penye almış. Önce gidip kızıma sordum giyer misin diye. Giyerim beğendim dedi. Hiç bana hediye alınmış demeden verdim kızıma. Ki benim penye ihtiyacım vardı. Biz gözünün içine bakıyoruz evladimiz bisi beğensin de alacak gücümüz olursa alalım diye, millet evlenecek kızından bimden kahve bardağını esirgiyor
Ana var, ana var işte. Bazisi sirf dogurmak icin doguruyor.

Back