How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Annemin israfçılığı

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır devam eden ve artık kırıldığım mesele aslında.
Ben 25 yaşındayım 5 senelik ilişkim var. Allah nasip ederse seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Bu sene iş bulamadım yaşadığımız yerde pek fırsat yok çünkü. Ama evde maddi durumumuz da iyi babam yurtdışında çalışıyor. Nerdeyse 1 senedir herşeyden eve 2 şer 3 er alan anneme şakayla karışık 1 tanesini de çeyizime koysam dedim. Yok olmaz ben kullanıcam dedi. Benim gelirim olmadığı için kendim alamıyorum. Çalışınca al kendine dedi. Elinde para olmasa istemem ama var, hemde babamın parasını bize pek koklatmaz her seferinde şunu söyler, ben babanın kahrını çok çektim şimdi parasını harcamak benim hakkım diye, böyle bir dünya var mı? Üzülüyorum çünkü benim için, kızıma diye bişey yapmıyor, tek dediği kendin yaparsın. Evde fincan takımı kaynıyor, geçen bimden almış yine, çok beğendim anne benim olsa ya dedim yok ben kullanıcam dedi. Sizce çok mu abartıyorum, özeniyorum bazen bazı anne kızlara yoksa normal mi kaç yaşındasın diyip duruyo. İnşallah bir an önce iş bulup kendi çeyizimi yaparım. Ne yapayım sizce?

Canımın içi, yani şu ortamında sence evliliği düşünmen, ona hazırlık yapman normal mi? Daha hiç çalışmamışsın, birikimin yok, nasıl evleneceksin? Bu genç yaşında daha iş hayatına girmeden kendine bakmadan kendi yolunu çizmeden çeyizine tabak çabak derdine düşmemelisin.

Ah ya, kıyamam. Home office iş ilanlarına falan baksan? Sen de kazanmaya başla ve asla annene destek olma. Aksine kendi parandan da 5 kuruş harcama, at kenara. Harcasan da sadece çeyizliklerini al.
Kesinlikle öyle yapıcam, geçen erkek arkadaşım sağolsun nevresim takımı almış yollamış bana. Çeyizimizin ilk hediyesi diye. Oturdum ağladım resmen.

Kesinlikle öyle yapıcam, geçen erkek arkadaşım sağolsun nevresim takımı almış yollamış bana. Çeyizimizin ilk hediyesi diye. Oturdum ağladım resmen.

Ya... 🥲💕
Yine de erkek arkadaşına anlatma güzelim, erkekler bazen ansızın böyle şeyleri insanın yüzüne vurabiliyor. Atlattıysan da artık anlatmamaya çalış.

Canımın içi, yani şu ortamında sence evliliği düşünmen, ona hazırlık yapman normal mi? Daha hiç çalışmamışsın, birikimin yok, nasıl evleneceksin? Bu genç yaşında daha iş hayatına girmeden kendine bakmadan kendi yolunu çizmeden çeyizine tabak çabak derdine düşmemelisin.
Daha önce hiç çalışmadım demedim. Şuan çalışmıyorum. Küçük bir ilçedeyim. Farklı şehirden iş buldum gitmek istedim. Paran varsa git dediler? Mutlu olduğum insanla hayatımı birleştirmek istemem çok normal diye düşünüyorum. Ayrıca erkek arkadaşım büyükşehir de yaşıyor orda imkanım da var. Ben zaten çalışmak istiyorum. Derdim tabak çanaktan öte düşüncesizlik. Evde annene yabancılaşmak.

Ben 25 yaşındayım 5 senelik ilişkim var. Allah nasip ederse seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Bu sene iş bulamadım yaşadığımız yerde pek fırsat yok çünkü. Ama evde maddi durumumuz da iyi babam yurtdışında çalışıyor. Nerdeyse 1 senedir herşeyden eve 2 şer 3 er alan anneme şakayla karışık 1 tanesini de çeyizime koysam dedim. Yok olmaz ben kullanıcam dedi. Benim gelirim olmadığı için kendim alamıyorum. Çalışınca al kendine dedi. Elinde para olmasa istemem ama var, hemde babamın parasını bize pek koklatmaz her seferinde şunu söyler, ben babanın kahrını çok çektim şimdi parasını harcamak benim hakkım diye, böyle bir dünya var mı? Üzülüyorum çünkü benim için, kızıma diye bişey yapmıyor, tek dediği kendin yaparsın. Evde fincan takımı kaynıyor, geçen bimden almış yine, çok beğendim anne benim olsa ya dedim yok ben kullanıcam dedi. Sizce çok mu abartıyorum, özeniyorum bazen bazı anne kızlara yoksa normal mi kaç yaşındasın diyip duruyo. İnşallah bir an önce iş bulup kendi çeyizimi yaparım. Ne yapayım sizce?
size tek söyleyeceğin kesinlikle iyi kötü bir işe girip çalışmanız en kötüsü bile şuan ki durumdan iyidir diye düşünüyorum. Yukarıdaki diğer yorumlarınıza da baktım yani bir anne evlat arasında ayrım nasıl yapabilir ona da şaştım kaldım. Ve lütfen evlendikten sonra annenizle aranıza Çin Seddi örmeniz olacaktır. Evleninceye kadar suya sabuna dokunmayan bu tür anneler evlendikten sonra yuvanızda da huzur vermez herşeye muhakkak müdahil olur eşinizin ailesiyle bile aranızda problemlere sebebiyet verecek ortamlar oluşturur. Siz abartmıyorsunuz, üzülerek söylüyorum anneniz anormal. Yani siz evlenmeyecek olsanız bile eve ihtiyaç dışında alınan herşey israftır! Ben bile yeni evliyim evimde iki takım fincan var kalabalık misafir olur diye oda.

size tek söyleyeceğin kesinlikle iyi kötü bir işe girip çalışmanız en kötüsü bile şuan ki durumdan iyidir diye düşünüyorum. Yukarıdaki diğer yorumlarınıza da baktım yani bir anne evlat arasında ayrım nasıl yapabilir ona da şaştım kaldım. Ve lütfen evlendikten sonra annenizle aranıza Çin Seddi örmeniz olacaktır. Evleninceye kadar suya sabuna dokunmayan bu tür anneler evlendikten sonra yuvanızda da huzur vermez herşeye muhakkak müdahil olur eşinizin ailesiyle bile aranızda problemlere sebebiyet verecek ortamlar oluşturur. Siz abartmıyorsunuz, üzülerek söylüyorum anneniz anormal. Yani siz evlenmeyecek olsanız bile eve ihtiyaç dışında alınan herşey israftır! Ben bile yeni evliyim evimde iki takım fincan var kalabalık misafir olur diye oda.
Çok haklısınız. Şimdi hiç bişeye karışmayıp o zaman herşeye karışmak isteyecektir. İş bulup yoluma bakmayı diliyorum. Sağolun.

Annem beni evladı gibi görmeyip 5 kuruşu sakınıyorsa ben de onu anne gibi göremezdim sanırım. Siz en iyisi iş ayırt etmeden, market bile olsa bir yere girin acilen. Sizden para talep ederse de onun dediği gibi zorluğu ben çektim, her kuruşu benim hakkım deyin.
Aynen öyle, bu da benim emeğim benim hakkım diyeceğim. Madem aynı evin içinde ayrı gayrıyız bende öyle olurum

Babana söylesen senin harçlığını senin hesabına yatirsa?
babasının durumunun ne olduğu hakkında net fikrim yok ama mesela tr'den işçi götüren şirketlerle gitmiş ise -kendi başına/kendi imkanıyla y.dışında çalışn birisi değilse yani- şöyle oluyor:

onlar maaşı zaten tr'deki hesaba, adamın kendi hesabına veya eşiyle ortak hesabına yatırıyorlar. genelde de 2-3 maaş içeriden geliyor maaş.
adam oradan bir para göndermiyor yani.

babasının durumunun ne olduğu hakkında net fikrim yok ama mesela tr'den işçi götüren şirketlerle gitmiş ise -kendi başına/kendi imkanıyla y.dışında çalışn birisi değilse yani- şöyle oluyor:

onlar maaşı zaten tr'deki hesaba, adamın kendi hesabına veya eşiyle ortak hesabına yatırıyorlar. genelde de 2-3 maaş içeriden geliyor maaş.
adam oradan bir para göndermiyor yani.
Evet, annesiyle babasinin ortak hesaplari varmış annesi oradan çekiyormuş konu sahibi söyledi

Ben Anne değilim ama olmayı istiyorum bekliyorum. Kendime değil yavruma alayım en güzeli iyisi olsun diye istiyorum. annemde yaşlı olup çoğu şeyi görmemiş olmasına rağmen kendini değil beni düşünür. Sende olsun sana alalım önce, sana alınca mutlu oluyorum der. Annem annesinden böyle görmüş. Bende ondan gördüm.

Onlara herşeyi alır. Bi gün hatta kız kardeşime ve kendine maskara almış, bende banada alsaydınız dediğimde, ben eskisini pek kullanmadım sen onu kullan demesi üzerine şok geçirmiştim...
İlk çocuklara karşı bazı annelerde bir soğukluk oluyor neden bilmiyorum ama
Başka bir sorun olabilir mi acaba annenize açıkça sorun

cok enteresan bir anne.. sizinle ilgili heves ve heyecanlari yok annenizin. ben olsam babamdan isterdim, annem ihtiyaclarimi karsilamiyor deyip gizli gizli kendime de gondertirdim

Baban senin hesabinada atabilir para ortak hesap bahane gibi..bende çalıştım aldığım parayı anneme verdim herseyimi aldi ama çalışmadığım zamanlarda kendi hep bişeyler alır koyardi kenara hatta ev aldı diye ev görmesine gelenlerin getirdiği hiç birşeye dokunmadı ihtiyacımız olduğu halde bisekilde idare edip benim ceyizime koydu herseyi

Sizin annenizin fedakarlığını size çabasını dinlemek eminim konu sahibine çok iyi gelmiştir (!)

Üzmeyin kendinizi çeyiz değil artık önemli olan kimse takılmıyor kimsenin başı göğe ermiyor dantelin bile modası bitti.Herkes artık az eşya çok ferah modunda.Onemli olan bahtiniz güzel olsun
Hem her gin yeni fincanlar çıkıyor model model onlar eskir siz evlenene dek.Hem beyaz eşya mobilya aşk uyum yeter .Olur gider cam bardak sürahi örtü tepsi neki.İs bulmak kendi paranizi kazannak sizin güvenceniz olur.O fincan değilde o kahveyi huzurla içmek daha önemli .Bunlar çok ufak ve mutluluk vermeyen ayrıntılar.

Küçük 19 aylık bi bebeğim var. Mğrendiğim günden beri kendime 3 aldıysam ona 10 aldım. Bir annenin böyle bi tavır sergileyebilmesini malesef anlayamıyorum. Ne beynim ne vicdanım anlayamıyor. O yüzden senin adına üzüldüm. Umuyorum ki istediğin iş imkanını bulup, o kendini anne sanan kadından uzaklaştırabilirsin. Mümkünse gururu kenara bırakıp babanla güzelce konuş. Yapabileceği bişey var mı sor. Mesele çeyizle bitmiyor. Hiç mi kişisel ihtiyacın olmuyor sanki? Umarım sorunu çözebilirsin. Biraz dişini göstermelisin. Bi kavga anında aldığı ne varsa kır dök yazmış bi arkadaş. Benim karakterim buna müsait valla ben yapardım. Aklının bi köşesinde dursun çöxüm olmasa da için soğur :)

Back