Annemin israfçılığı

sansliguzellik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
68
82
3
Merhaba arkadaşlar uzun zamandır devam eden ve artık kırıldığım mesele aslında.
Ben 25 yaşındayım 5 senelik ilişkim var. Allah nasip ederse seneye evlenmeyi düşünüyoruz. Bu sene iş bulamadım yaşadığımız yerde pek fırsat yok çünkü. Ama evde maddi durumumuz da iyi babam yurtdışında çalışıyor. Nerdeyse 1 senedir herşeyden eve 2 şer 3 er alan anneme şakayla karışık 1 tanesini de çeyizime koysam dedim. Yok olmaz ben kullanıcam dedi. Benim gelirim olmadığı için kendim alamıyorum. Çalışınca al kendine dedi. Elinde para olmasa istemem ama var, hemde babamın parasını bize pek koklatmaz her seferinde şunu söyler, ben babanın kahrını çok çektim şimdi parasını harcamak benim hakkım diye, böyle bir dünya var mı? Üzülüyorum çünkü benim için, kızıma diye bişey yapmıyor, tek dediği kendin yaparsın. Evde fincan takımı kaynıyor, geçen bimden almış yine, çok beğendim anne benim olsa ya dedim yok ben kullanıcam dedi. Sizce çok mu abartıyorum, özeniyorum bazen bazı anne kızlara yoksa normal mi kaç yaşındasın diyip duruyo. İnşallah bir an önce iş bulup kendi çeyizimi yaparım. Ne yapayım sizce?

Baban ne diyor bu duruma

Babana durumu anlat, sana annenden habersiz harçlık göndersin. Ama bir şey alma o parayla, at kenara biriksin. Evlenirken lâzım olur. Annenden de hiçbir şey isteme

Baban senin hesabinada atabilir para ortak hesap bahane gibi..bende çalıştım aldığım parayı anneme verdim herseyimi aldi ama çalışmadığım zamanlarda kendi hep bişeyler alır koyardi kenara hatta ev aldı diye ev görmesine gelenlerin getirdiği hiç birşeye dokunmadı ihtiyacımız olduğu halde bisekilde idare edip benim ceyizime koydu herseyi

Babanızfan isteyin size ayrı göndersin

İstemeye utanıyorum artık zaten sanki dileniyormuşsun gibi bir his...
Ah ya, kıyamam. Home office iş ilanlarına falan baksan? Sen de kazanmaya başla ve asla annene destek olma. Aksine kendi parandan da 5 kuruş harcama, at kenara. Harcasan da sadece çeyizliklerini al.

Onlara herşeyi alır. Bi gün hatta kız kardeşime ve kendine maskara almış, bende banada alsaydınız dediğimde, ben eskisini pek kullanmadım sen onu kullan demesi üzerine şok geçirmiştim...
Şaşırdım cidden, anneler nasıl evlat ayrımı yapıyor anlamıyorum. Babanla konuş bu konuyu ve iş bulup çalış mutlaka.

Ne güzel Allah razı olsun böyle annelerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…