Annemin eşiyle ilgili sorunum

Sigara konusunda da sıkıntım var sigara içtikten sonra ellerini yıkamıyor koca adama da ellerini yıka öyle dokun diyemem ki eşim ellerini yıkar dişlerini fırçalar öyle sever
Ellerini yıkamasını isteyin. Doktorun - bebeğin bağışıklığınin düşük olduğunu - söylediğini söyleyin.

Abartmayin ya hepimi cocuk buyuttuk doktorlarin abartisi kimse bukadar dikkat etmiyor 8 aylik olmus ve elini opuyormus bukadar kontrolcu buyutmeyin cocugunuzu

Çok kıymetli bebeklerinin var ya.

İleride benim torunlarım da böyle kıymetli olur diye korkuyorum.

Öpsen batacak, uzak dursan batacak.

Sorun görmek isteyen insan bir şekilde görür.

Merhaba. Tabiki bebeginize sizin istemediginiz hic bir sey yapilmamali. Fakat bizler erken donemde bebeklerimize karsi fazla hassas olabiliyoruz. Yeni dogan degil bebeginiz 8 aylik olmus. 8 aylik bir bebek opuldu diye mikrop kapmaz bence. Ben 8 aylikken topraga da birakiyordum oglumu kuma da. Parkta her yerde geziyordu ki biliyorsunuz elleri surekli agizlarinda oluyor. Surekli islak mendil elimde pesinden gezerdim ama tamamen mikroplardan korumak mumkun degil tabiki, elimden geldigince. Cok sukur bagisikligi da ona gore gelisti. 5 yasinda oldum dogru duzgun hastalanmadi bile bugune kadar. Yani niyetleri iyiyse siz biraz sakinlesin derim.

Kaç kere söyledim eşinin yüzüne de söyledim öpmeyin diye dinlemiyor
Çook abarti yani kendi çocuklarimi büyüttüm ayrica daha ailemde bebek. Var ve kimse asla öpmeyin demedi .
Ve çocuklarin hepsi çok sağlikli.
Öpmeyeceksem sevmeyeceksem niye geleyim .
Vallaha bana söyleseniz öpecekseniz gelmeyin
Al çocuğun turşusunu kur derim ve hiç aramamda sormamda .
Annenizden babanizdan bahsediyorsunuz

Kimsenin gelip gelmemesi umrumda bile değil benim bebeğime bizim sevdiğimiz yere kimsenin sevgisine muhtaç değil

Fazla abartılı bir yaklaşımınız var, bebeğiniz yeni doğan değil
Babası da el yüz yıkamadan yaklaşmıyormuş çocuğa, bakın bir süre sonra bıktırırsınız, çocukla baba arasına mesafe girer ve bunu onaramazsınız, erkekler kadınlar gibi değildir siz hiç anlamadan o uzaklaşır, çocuk birden evdeki tüm rahatını kaçıran bir varlık haline dönüşür, bunun örneğini çok çok fazla gördüm çevremde.
İlaveten insan sosyal bir varlıktır, çevresinde çekirdek ailesi dışındaki insanlara da ihtiyaç duyar
İnsan tabi ki bebeğini korumak ister ama fazlası bebeğe zarar, mikropta kapacak, hasta da olacak bunun yanında insanlarla iletişimi de olacak bunların hepsi önemli.

Sadece ben bu konuda böyle düşünmüyorum babası kendisi böyle davranıyor ben zorlamıyorum ayrıca o da öpülmesini istemiyor

Sadece ben bu konuda böyle düşünmüyorum babası kendisi böyle davranıyor ben zorlamıyorum ayrıca o da öpülmesini istemiyor
Eşiniz bu konuda bilir kişi değil. Zaten ondan etkilenerek böyle bir şey yaptığınizi dusunuyorum. O soğuk sevgisini göstermeyen bir adam diye herkes öyle olacak degill. Önceki konulariniza baktım da bence esiniz annenize ve eşine karşı negatif duygular besliyor. Yanlış yapıyorsunuz. Bu kadar sakinmayin insan gibi konuşun gerekirse defalarca söyleyin sigara kokusundan rahatsız olduğunuzu ama bırakın insanlar torunlarini doya doya sevsin

Kimsenin gelip gelmemesi umrumda bile değil benim bebeğime bizim sevdiğimiz yere kimsenin sevgisine muhtaç değil
Eşimden başka kimsenin yardımı olmadı başından beri çocuğuma zarar veren her şeyden uzak dururum asosyal olacak diye zarar görmesine göz yumamam

Şunları okuyunca aklıma reedd gelmişti de arayıp bulmaya üşenmiştim böyle devam ederseniz çocuğunuzun yetişkinlikte yaşayacakları bunlar demek için. Denk geldi konu açmış. Girin bakın eski konularına da asosyal, sadece çekirdek aile ile büyüyen, ailesi kimseyle görüşmeyen bir çocuğun yetişkinlikte hissettikleri ve yaptığı hataları okuyun. Çocuğunuza en büyük zararı siz vereceksiniz gibi görünüyor yanlış ebeveyn tutumlarınızla.

Bi konu yüzünden eşim soğuk bense pimrikli oldum merak etmeyin biz çocuğumuza gayet sıcak ve ilgiliyiz çocuğumda asosyal felan olmayacak sadece ona zarar verecek şeylerden uzak duruyorum ki kendi hayatımda da böyleyim

Tebrikler yapayalnız anne babasını kaybettiğinde bir başına kalacak bir çocuk yetiştiriyorsunuz. Çocuğun şanssızlığı ki anne babası gerçekten seven dedeyi bile uzaklaştırıyor. Tabi fiziksel bir zarar görmeden çocuğunuzu büyütürsünüz ama psikolojik olarak nasıl biri olur biz bilemeyiz.

Çok çok iyi denk geliş gerçekten. Bakın yıllardır bu duygularla baş etmeye çalışıyorum. Kimsesiz hissetmek zor işler. Lütfen böyle yetiştirmeyin. Şuan her şey güllük gülistanlık olabilir ama ilerisi tam bir kaos. Lütfen yapmayın.

Saçmalıyorsunuz ve abartıyorsunuz. Taciz vb gibi birşeymi düşünüyorsunuz?

Bunlar hep lohusalık hormonlarından hiç gerek yok böyle bir tepkiye. Adamda öldürücü bir hastalık yoksa bulaşıcı öpmesinden ne sakınca olur. Zaten 7-8 ay sonra yeni analık sendromu geçince sen de salarsın

Belki de öyle ilk doğduğu gün öptü hem de defalarca öpmeyin dediğim de ise sen karışma öperim diye tersledi lohusalığım berbat geçti zaten hala öyle sürekli ağlıyordum benim sorunum ısrarla yapılması

Size bu konusa abartıyosun diyenler herpesin neden olduğu durumlara bir baksın. Kimse kimsenin bebeğini öpmesin artık anlatmaktan yorulduk. Benim kızım 2 yaşında uçuklu birinin öpmesi yüzünden herpes kaptı 0-1 yaş döneminde olsa çok tehlikeli olabilirdi. Bu zamana göre bile 10gün beslenemedi yutamadı aç kaldı neler çektik ağız yaralarını saymıyorum bile. Sanmayın ki ağzında kocaman yarası olan öptü, kuluçka süresinde bulaş olduğu için öpen kişi bende uçuk var yada yok diyemez, belirti vermezken bulaştırıyor. Çocuk bunu hayat boyu taşımak zorunda tedavisi yok! Bu yüzden abartıyosun diyen size pimpirik annesin diyenlere kulak asmayın. Çocuk sizin çocuğunuz. Bir şey olsa elalem kendinden bilmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…