• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin eşiyle ilgili sorunum

Valla çok üzüldüm umarım abartıdır uyduruyordur. Bebek çocuk öpülerek büyür. Ben çocuklarımı öpünce mememden süt akar. Öpmek anne sütünü de arttırıyor bence.
Abartılı davranış dediğim gibi. Bir yerlerden bir şeyler duyuyorlar ama kulaktan kulağa oynar gibi, son oyuncuya gelene kadar alakasız bir şey oluyor. Doktorlar diyor demiş bir de, onu diyen doktorun diplomasını sorgulamak lazım bence. Çok üzücü, çok garip üstelik çok yanlış.

İlk 40 gün öpmeyin dememe rağmen maalesef openler oldu. Onun disinda kimseye vermemezlik yapmadim ilk 40 gün dahil. Sonrasında da çocuğumun özel aşıları dahil hepsini yaptırdım ve kimseye öpmeyin demedim olabildiğince ayağını öpmelerini rica ettim onu bile yapmayan oldu, hala da kendi kaşığından yemek yedirmeye çalışanlar bile oluyor önüne geçemem deliremem de ve kendisi de her şeyi ağzına sokmaya calisiyordu bir ara, sizin bebeginiz de benzer bir evreden geciyordur. Sonuçta bunlar az cok olacak ve bağışıklık kazanacak. Yoksa daha sık hasta olur zaten. Bu benim düşüncem, benim gittiğim doktor da aksini söylemedi. Biraz mikroplarla karşılaşacak ki bağışıklık kazansın. Yoksa fanusa falan koymak lazım bence.
Bu arada babasına bile opturmemek ciddi iki tarafa eziyet bence... (baba ve cocuga)
Kendiniz de opmuyorsaniz hepten problem bence doğar doğmaz opturduler bana sizin sıcakliginizla buyur bebek , sonra çocukların psikolojisi neden bozuluyor...
Ben bebeğime gereken sıcaklığı gösteriyorum ikimizde ilgileniyoruz sadece şap şup öpmüyoruz babası da sigara konusunda felan dikkat ediyor

Dediğim gibi sizin tercihiniz. Ben öğretmenim, ailesi tarafından korunan kollanan, pamuklara sarılan çocukların hepsi hasta, hep hasta. Rahat anne babaların çocukları daha sağlıklı. Hele evde bir hayvanla büyüyenler maşallah turp gibi. Tercih sizin.
Kızımı hiç sakınmadan büyüttüm.Kuzenlerim arkadaşlarını getirirdi sevmeye,kucaktan kucağa gezdi.Her fırsatta dışarı çıkardım,biraz güneş olsun tulumunu giydirir,parka inerdik.Hiç kat kat kalın ,sımsıkı giydirmedim,şimdi 15 yaşında hala incecik dolaşır,üşümez mesela.Hiç insanlardan kaçırmadım,kalabalık bi aileyiz zaten hep sevildi,mutlu,sosyal bir çocuk oldu.Bu yaşa kadar hiç antibiyotik kullanmadık,çok şükür doğru düzgün hastane ve doktora gitmedik,sadece rutin kontroller için yaptık ziyaretlerimizi.Alışkın olduğu için okula başladığı zaman da sorun yaşamadık.Bu arada zor bi süreçten,zorlu bir hamilelikten sonra olan bi bebekti öyle kolay olmamıştı üstelik.Şimdiki anneler ellerinden gelse cam fanusa koyup yetiştirecekler çocuklarını

Abartılı davranış dediğim gibi. Bir yerlerden bir şeyler duyuyorlar ama kulaktan kulağa oynar gibi, son oyuncuya gelene kadar alakasız bir şey oluyor. Doktorlar diyor demiş bir de, onu diyen doktorun diplomasını sorgulamak lazım bence. Çok üzücü, çok garip üstelik çok yanlış.
Dışardan yıkanmamış ellerle yada sigaralı ağızla öpülmesini dokulmasını istemiyorum ben yanlış düşündüğümü de düşünmüyorum

Kızımı hiç sakınmadan büyüttüm.Kuzenlerim arkadaşlarını getirirdi sevmeye,kucaktan kucağa gezdi.Her fırsatta dışarı çıkardım,biraz güneş olsun tulumunu giydirir,parka inerdik.Hiç kat kat kalın ,sımsıkı giydirmedim,şimdi 15 yaşında hala incecik dolaşır,üşümez mesela.Hiç insanlardan kaçırmadım,kalabalık bi aileyiz zaten hep sevildi,mutlu,sosyal bir çocuk oldu.Bu yaşa kadar hiç antibiyotik kullanmadık,çok şükür doğru düzgün hastane ve doktora gitmedik,sadece rutin kontroller için yaptık ziyaretlerimizi.Alışkın olduğu için okula başladığı zaman da sorun yaşamadık.Bu arada zor bi süreçten,zorlu bir hamilelikten sonra olan bi bebekti öyle kolay olmamıştı üstelik.Şimdiki anneler ellerinden gelse cam fanusa koyup yetiştirecekler çocuklarını
Benim bebeğim de zor oldu 6 yılın sonunda tüp bebek belki de o yüzden sakınıyorum bişey olacak diye korkuyorum grip atlattı daha önce ve çok ağır geçirdi yine öyle olacak diye korkuyorum

Eşiniz bile öpmüyormuş bebeğinizi, bu kadarı da fazla değil mi?
Buradan yola çıkarak abarttığınızı düşünüyorum.
Yeni doğan dönemi hariç,üzerinde durduğum bir konu olmadı bu kucağa alıp, öpmeler. Hayatı biraz da biz kendimize zorlaştırıyoruz.
Eşim çok ilgilenir oyunlar oynar ama şap şup öpmüyor sigara konusunda dikkat ediyor ellerini yıkıyor

Dışardan yıkanmamış ellerle yada sigaralı ağızla öpülmesini dokulmasını istemiyorum ben yanlış düşündüğümü de düşünmüyorum
İyi de siz babası da öpmüyo yazmışsınız. Kimse sigaralı ellerle öptürün demiyo ki. Kendiniz bile minik minik öpüyomuşsunuz. Tabi ki siz annesisiniz karar sizin ama ben dedesinin yerinde olsam bi daha sizinle görüşmezdim.

Çok abartılı geldi tepkiniz.8 aylık olmuş artık ne varki öpsünler sevsinler mıncıklasınlar.Belli ki seviyorlar,elleri boş gelmiyorlar ne güzel.Hasta degillerse uçuk yara bisey yoksa bu kadar tepki bilemedim.Ben cocugumu seviyorlar diye mutlu olurdum.
Sorun ellerini yıkamadan öpmesi sigara içtikten sonra ellerini yada yüzünü öpmesi

8 aylık bebek ek gıdaya geçmiştir artık. Yenidoğan gibi değil ki. Ben anne sütü de vermedim o haliyle çocuk öpülmesin demedi kimse ki büyük artık. Elini yıkamalı tabiki ama onun dışında öpsün ayrıca sizde öpün. Oğlum 8 aylıkken benim yüzümü ısırırdı🤣

1,5/2 yaşına kadar aşıları devam ki benim oğlum 1,5 yaşında ordan biliyorum. 2 yaşına kadar öpmiycekmisiniz? Hiç hasta olmadan nasıl bağışıklık kazanacak mesela? bu çocuk hiç grip olmayacak mı?
Oldu grip ve çok ağır atlattı belki de tekrarlar diye korkuyorum

Bu ayrı mesele. Buna kimse karşı çıkmaz. Ama sekiz aylık çocuğu babası bile hala öpmüyorsa ki öyle dediniz, bu abartılı bir koruma biçimi.

Benim bebeğim de zor oldu 6 yılın sonunda tüp bebek belki de o yüzden sakınıyorum bişey olacak diye korkuyorum grip atlattı daha önce ve çok ağır geçirdi yine öyle olacak diye korkuyorum
İyi de tüp bebek oldu diye bizim bebeklerimizden daha değerli değil ki. O sadece sizin yanınızda herkesten çok değerli. Yani bizim bebeklerimiz de bizim için çok değerli. Biz de bir şey olacak diye korkabiliyoruz ama bu davranış sağlıklı bir davranış değil. Çocuğunuzu lütfen bol bol öpün. Yani çok öpün. Onun buna ihtiyacı var. Benim kayınpeder mesela çok öper ama kaynanam öpmez. Çocuklarım dedelerine çok düşkündürdler, babaannelerini umursamazlar bile.

Bebek sevgiyle öpmeyle ilgiyle büyür. Tabi üvey babanız o bu öpmesin ama eşiniz neden öpmüyor? Ben ona takıldım. Benim çocuklarım babalarının kucağında bol bol öpmelerle büyüdüler büyüyorlar. Çocuk anne babasından öpülme ilgi sevgiyle büyür. 8 aylık çocuğu eşiniz cidden hiç mi öpmedi? Nasıl ya? Ben şok oldum
İyi de tüp bebek oldu diye bizim bebeklerimizden daha değerli değil ki. O sadece sizin yanınızda herkesten çok değerli. Yani bizim bebeklerimiz de bizim için çok değerli. Biz de bir şey olacak diye korkabiliyoruz ama bu davranış sağlıklı bir davranış değil. Çocuğunuzu lütfen bol bol öpün. Yani çok öpün. Onun buna ihtiyacı var. Benim kayınpeder mesela çok öper ama kaynanam öpmez. Çocuklarım dedelerine çok düşkündürdler, babaannelerini umursamazlar bile.
Ben benim bebeğim sizinkilerden değerli demedim yukarıdaki hanımefendiye yanıt verdim ben bebeğimin öyle şap şup diye sigaralı ağızlarla öpülmesini istemiyorum

Bence sebebi opturmemeniz zaten. Allah nazardan saklasın bebeğim 1 kere hasta oldu ki 2 3 gün az ateşi çıktı çok şükür. Allah kimseyi evladiyla sınamasın.
0 mikrop psikolojisi büyütmeye çalıştığınız için oluyor muhtemelen, çünkü 0 mikrop için ona uygun özel steril odalar yapıyorlar. Mikroplar her yerde önleyemezsiniz, bağışıklık kazanması gerekiyor, o nedenle de düşük dozlarda maruziyet koruyuculugunu arttırıyor.
Bunun dışında esas sigara içilmemeli cunku eller yikansa, ev baştan aşağı temizlense dahi sigara partikulleri eşyalara, üste başa siniyor.

Emin olun bağışıklığı o şekilde artacak. Benim oğlum da uzun bi bekleyişten sonra oldu. İlk zamanlar sakındım. Sonra tanıdıklarıma hasta değillerse gayet de verdim hiç sakınmadım. Biraz rahatlayın 🌸
Teşekkür ederim hastalık anksiyetesi var bende hemen bebeğim hasta olacak gibi geliyor elimde değil

Bence sebebi opturmemeniz zaten. Allah nazardan saklasın bebeğim 1 kere hasta oldu ki 2 3 gün az ateşi çıktı çok şükür. Allah kimseyi evladiyla sınamasın.
0 mikrop psikolojisi büyütmeye çalıştığınız için oluyor muhtemelen, çünkü 0 mikrop için ona uygun özel steril odalar yapıyorlar. Mikroplar her yerde önleyemezsiniz, bağışıklık kazanması gerekiyor, o nedenle de düşük dozlarda maruziyet koruyuculugunu arttırıyor.
Bunun dışında esas sigara içilmemeli cunku eller yikansa, ev baştan aşağı temizlense dahi sigara partikulleri eşyalara, üste başa siniyor.
Sigara konusunda da sıkıntım var sigara içtikten sonra ellerini yıkamıyor koca adama da ellerini yıka öyle dokun diyemem ki eşim ellerini yıkar dişlerini fırçalar öyle sever

Ben şap şup öpüyorum ve daha çok küçük olmasına rağmen bile çok mutlu oluyor, sen de öp annesi, öpülerek o sıcaklığı hissederek büyüsün bebiş 🥹
Bebeğim kucağımda uyuyor 8 aydır sürekli kucağımda yani öyle sıcak davranmıyorum gibi anlaşılmasın sadece şap şup öpmüyorum

Back