• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin eşiyle ilgili sorunum

Doktorlar aşılar tamamlana denk öpülmemeli diyor bizim ayakta atlattığımız hastalıkları onlar ağır atlatıyor bağışıklığı yok o yüzden dikkat ediyorum ondan başka kimse öpmüyor babası dahil
Bence abartılı bir tutum. Bağışıklık sadece aşılarla sağlanmaz. Ama çocuk sizin tercih sizin tabi ki, biz ne desek boş.

Merhaba 8 ay önce doğum yaptım sorunum annemin eşiyle ilgili annem ikinciye evlendi doğumdan önce aramız iyiydi bende onu bir baba olarak görüyordum ama bebek doğunca işler değişti kocakarı gibi kucağa alıştırma şöyle yap böyle yap diye sürekli söylendi ama daha da kötüsü öpmeyin sakın dediğim halde öpmesi sürekli öpüyor kaç kere söyledim aynı artık takıntı oldu bende gelmelerini Bile istemiyorum öpecek diye ne eşim ne kardeşim kimse öpmüyor her geldiklerinde bez alıyorlar para veriyorlar Mevlüt’ü bile onlar yaptı ama yardım ediyorlar diye de sineye mi çekeyim açık açık konuşmayı düşünüyorum öpecekseniz gelmeyin diyeceğim ama vicdan yapıyorum bebeği seviyorlar kötü niyetli değilller diye napmalıyım bebeğimin sağlığı daha önemli tabi onlardan.
Hasta değillerse, şapur şupur ıslak öpmüyorlarsa ne sakıncası var öpmelerinin, seviyorlar ne güzel.. Istemiyorsanız doktor öpmeyin dedi diyin, kalp kırmaya gerek yok.. Hem neden para falan kabul ediyorsunuz ki?

Hasta değillerse, şapur şupur ıslak öpmüyorlarsa ne sakıncası var öpmelerinin, seviyorlar ne güzel.. Istemiyorsanız doktor öpmeyin dedi diyin, kalp kırmaya gerek yok.. Hem neden para falan kabul ediyorsunuz ki?
Ben etmiyorum almıyorum masanın üstüne bırakıp gidiyorlar bez felan almayın gerek yok diyorum alıyorlar

Acaba bende mi bir sorun var diye eşime de sordum o bende öpülmesini istemiyorum haklısın diyor bir de beni asıl sinir eden şey ısrarla inat edermiş gibi yapılması

Yenidoğanken ben de kimseye öptürmezdim. Ama artık büyümüş hastalık veya uçuk yoksa bu kadar da sakınmayın bence. O da torunu gibi görüp seviyorsa öpsün nolcak ki. Sigara içinde elini yüzünü yıkayıp öpsün. Ayrıca babası nasıl duruyo öpmeden şok oldum. Bi daha mı o yaşa gelecek bebeğiniz ya bırakın adam gönlünce sevsin.

Ben babası kardeşim babaannesi felan hiç birimiz öpmüyoruz annemde dikkat ediyor yüzüne söyledim öpmeyin diye hem de defalarca yine de öpüyor beni de sinir eden bu istemediğim halde yapılması
Annesi olarak çocuğu öpmemeniz sizce saçma değil mi? Oğlum iki aylık öperken içime çekiyorum resmen, nasıl dayandın 8 ay öpmemeye?

Bebek sevgiyle öpmeyle ilgiyle büyür. Tabi üvey babanız o bu öpmesin ama eşiniz neden öpmüyor? Ben ona takıldım. Benim çocuklarım babalarının kucağında bol bol öpmelerle büyüdüler büyüyorlar. Çocuk anne babasından öpülme ilgi sevgiyle büyür. 8 aylık çocuğu eşiniz cidden hiç mi öpmedi? Nasıl ya? Ben şok oldum

Ben öpülmesini istemiyorum belki de lohusa psikolojisini atlatamadan takıntı oldu bende hasta olacakmış gibi geliyor
Dediğim gibi sizin tercihiniz. Ben öğretmenim, ailesi tarafından korunan kollanan, pamuklara sarılan çocukların hepsi hasta, hep hasta. Rahat anne babaların çocukları daha sağlıklı. Hele evde bir hayvanla büyüyenler maşallah turp gibi. Tercih sizin.

Annesi olarak çocuğu öpmemeniz sizce saçma değil mi? Oğlum iki aylık öperken içime çekiyorum resmen, nasıl dayandın 8 ay öpmemeye?
Kendisi de mi öpmüyormuş? İnanamıyorummm!
Nasıl ya ben hesapladım 3 çocğum var hepsini aynı anda eşit öpüyorum. Günde en az 1000 kere öpüyormuş 😬 onlar da beni çok öperler.

Bebek sevgiyle öpmeyle ilgiyle büyür. Tabi üvey babanız o bu öpmesin ama eşiniz neden öpmüyor? Ben ona takıldım. Benim çocuklarım babalarının kucağında bol bol öpmelerle büyüdüler büyüyorlar. Çocuk anne babasından öpülme ilgi sevgiyle büyür. 8 aylık çocuğu eşiniz cidden hiç mi öpmedi? Nasıl ya? Ben şok oldum
Heh bir de psikolojik yönü var. Muhtemelen sevgiye aç, muhtaç, sürekli etrafından ilgi sevgi bekleyen ve almak için her şeyi yapan bir yetişkin olacak. İlk 2 yaş bütün hayatı etkiliyor maalesef.

Kendisi de mi öpmüyormuş? İnanamıyorummm!
Nasıl ya ben hesapladım 3 çocğum var hepsini aynı anda eşit öpüyorum. Günde en az 1000 kere öpüyormuş 😬 onlar da beni çok öperler.
Valla doğduğundan beri öpüyorum, annenin bebeği öpmesi antikor üretir şu bu bir şeyler de duymuştum ne kadar doğru bilmem. Şimdi iki aylık oldu bazen öpmekten işimi gücümü halledemiyorum 8 ay öpmesem çatlardım 🥹

İlk 40 gün öpmeyin dememe rağmen maalesef openler oldu. Onun disinda kimseye vermemezlik yapmadim ilk 40 gün dahil. Sonrasında da çocuğumun özel aşıları dahil hepsini yaptırdım ve kimseye öpmeyin demedim olabildiğince ayağını öpmelerini rica ettim onu bile yapmayan oldu, hala da kendi kaşığından yemek yedirmeye çalışanlar bile oluyor önüne geçemem deliremem de ve kendisi de her şeyi ağzına sokmaya calisiyordu bir ara, sizin bebeginiz de benzer bir evreden geciyordur. Sonuçta bunlar az cok olacak ve bağışıklık kazanacak. Yoksa daha sık hasta olur zaten. Bu benim düşüncem, benim gittiğim doktor da aksini söylemedi. Biraz mikroplarla karşılaşacak ki bağışıklık kazansın. Yoksa fanusa falan koymak lazım bence.
Bu arada babasına bile opturmemek ciddi iki tarafa eziyet bence... (baba ve cocuga)
Kendiniz de opmuyorsaniz hepten problem bence doğar doğmaz opturduler bana sizin sıcakliginizla buyur bebek , sonra çocukların psikolojisi neden bozuluyor...

8 aylık bebek ek gıdaya geçmiştir artık. Yenidoğan gibi değil ki. Ben anne sütü de vermedim o haliyle çocuk öpülmesin demedi kimse ki büyük artık. Elini yıkamalı tabiki ama onun dışında öpsün ayrıca sizde öpün. Oğlum 8 aylıkken benim yüzümü ısırırdı🤣

1,5/2 yaşına kadar aşıları devam ki benim oğlum 1,5 yaşında ordan biliyorum. 2 yaşına kadar öpmiycekmisiniz? Hiç hasta olmadan nasıl bağışıklık kazanacak mesela? bu çocuk hiç grip olmayacak mı?

Heh bir de psikolojik yönü var. Muhtemelen sevgiye aç, muhtaç, sürekli etrafından ilgi sevgi bekleyen ve almak için her şeyi yapan bir yetişkin olacak. İlk 2 yaş bütün hayatı etkiliyor maalesef.

Valla doğduğundan beri öpüyorum, annenin bebeği öpmesi antikor üretir şu bu bir şeyler de duymuştum ne kadar doğru bilmem. Şimdi iki aylık oldu bazen öpmekten işimi gücümü halledemiyorum 8 ay öpmesem çatlardım 🥹
Valla çok üzüldüm umarım abartıdır uyduruyordur. Bebek çocuk öpülerek büyür. Ben çocuklarımı öpünce mememden süt akar. Öpmek anne sütünü de arttırıyor bence.

Be artık sorun etmiyorum öpmelerini. Grip değilseler sorun yok. Kızımın yüzünü yıkıyorum. Siz de kalplerini kırmayın. Zaten büyümüş çocuğunuz. Yenidoğan değil.

Back