- 1 Mart 2024
- 29
- -1
- 28
- Konu Sahibi sinirliponcik
Merhabalar ben üniversite mezunu ve işsiz bireyim.çok doluyum sinirliyim nasil anlatsam belkide ben abartiyorum veya haklisin diyeceksiniz. Şöyleki evde ablam abim ve ben variz kardesler olarak. Annem beni evde istemiyor yük olarak görüyor. Başini al git nereye gidiyosan ayri eve çik vs bilmem ne baskilari var iş aradım ama bulmakta zorlandım ayri eve cikmayi en çok ben istiyorum çünkü istenmediğim yerde durmakta ayrımcılık yasamakda istemiyorum. Ablam memur bu yüzden annem ona toz kondurmaz 11 yıllık memur işe elini sürmez tamam çalışıyor diyeceksiniz ama küçüklüğunden beri ayni ben liseye giderken ablam üniversite okurdu. Asla elini işe surmezdi annem ona çit cikarmazdi beni zorlardi neymis o okuyormuş. Şimdide çalışıyor oldu bende üniversite okudum okuyorsun demezdi herzaman küfür beddua yedim ablamla kiyaslandim o memur oldu sen ne b.kun sahibi oldun onun b.ku olamazsin diyor gelde iş yap bu yüzden yapmadım yapmıyorum iş falan. Insanca muamele etti yok mu dedim. Küçükken de yan gelir yatardj yavrum yardım et demezdi ona. Ablam her firsatta beni döverdi hatta dışarı atardi soğukta annem birkere beni savunmadi hakli da olsam haksiz da olsam birkere arkamda durmadi. O büyüğun ses etme dedi de ablama kardesine iyi davran demedi. Şimdi ev isine asla yardim etmiyorum hergun bu yüzden küfür hakaret defol git demeler. Abla denen nemrutta yer icer odasına kacar kahve cay içer kendine bisey yapar tezgaha yigar annem birsey demez ben en azindan bulasigimi makineye koyarim. Birkere evli ablama gittiler ben gec gittim annem hasta gibiydi nefes nefese kalk sofraya yardm et dedi ablam boylu boyunca uzanmış elinde telefonla oynuyor kadına acıyıp yardım edeyim de demiyor yine yardim etmedim diğer odaya gectim. Nefes nefese topladi sofrayi hastalıktan ölsende sesini çıkar yahu bune tanrıçan mi. Serefsz abla bozuntusu kalk kaldir şurayı diyor kadina. Haftasonuydu bide sanki işten geldi yorgun argin. Ben özelde 12 saat çalıştım agridan uyuyamadigimi bilirim hanfendi 8 40da ise gidiyor 5 te geliyor sanki tas tasidi.bikere annemler koye gitti evde yoktu ablam denen pislik yedigi ictigi tabagi birakti tezgaha bende kendi arkasini toplasın diye yapmadım kendi bulaşigimi yikadim 1 Hafta gecti o tabak hala oradaydı bulasik şekilde artik midem bulandi cope attim. Yine birgun baktm lavabo agzina kadar tikali kapkara su ne yapmissa tikamis kendi pisligini temizlesin dye ellemedim 1 hafta durdu i lavabo. En sonunda açici getirmiş yapiyodu arkasini toplasin annemi aradi sürekli ne zaman gelcen dye isini görecek birilerini ariyor. annem ona hizmet ediyor ona prenses gbi kasik mi yok tuz mu yok hemen getirir. Annem yumurtayı saklar bitirmeyim diye. Babam peynir alsa anem bana kizar bitirme diye ama ablamin onune koyar şu çocuk da yesin diye. hatta birkere önümden aldi kaşar peyniri ablamin önüne koydu. Sofrada az ye millete bırak sana mi yaptim der ders calisayim diyorum ust komsu gürültü yapiyor onlara kizsam bana bağırıyor basimizi belaya mi sokacan sanane otur aldırma calis der ablam ders çalışırken ust komsu gürültü etse komsuya kizardi cocuga ders çalıştırmiyor dye. Hicbir konuda destek olmuyor heryerde beni kötuluyor iş yapmiyor çalışmıyor dye komsular her gordugunde caliş calis ne evde oturuyon azcik is gor diyor ablama gelince o çalışıyor o okudu dağlarda yüce oldu ailem ben memur olmadigim icin insan yerine koymuyor koşullu sevgi veriyorlar ama ablami koşulsuz sevdi. 3 gunde banyo yapsam ona da kavga eder. Arkadaşıma gitsem 1 gun. Gelince niye geldin orda kalsaydin der. Staja baska şehre gittim orda kal gelme dedj gelince niye geldin diye burnumdan getirdi 6 ay. psikolojim bozuk is arasam bu psikoloji ile ondada zorlanıyorum her is görüşmesinde cok depresif duruyorsun Özgüvensiz gibisin diyorlar ailem yüzünden hayat sevincim kalmadı ne yapayım yani ben bu şekilde