• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemi birgün kahrından öldürecekler!!!

cute_poison

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2009
614
7
116
İstanbul
merhaba arkadaşlarım;

şu an o kadar üzgünümki sizlere anlatamam. ne yapacağımı hiç bilemiyorum lütfen bana yardımcı olun.
benim 3 tane abim ve bir ablam var. babamızı uzun yıllar önce kaybettik. geçen sene evlendim ve kardeşleriminde hepsi evli olduğundan annem evinde yalnız kalıyor. ama annemlerin evi müstakil bir apartman ve 2 abimde ailesiyle orada yaşıyorlar.

annem 40 yaşında dul kaldı ve 20 senedirde hepimize hem annelik hem babalık yaptı. düşünün tek başına beş çocuğunuda evlendirdi ve hiçbiri de kirada bile oturmuyor durumları gayet iyi. ben geçen sene evlenene kadar o aile binasında yaşıyordum ve kimse anneme laf edemiyordu. gelinlerimiz bize hiç yardım etmezlerdi, herşeylerini de bizden esirgerlerdi ama ben sonuçta bütün şeyleri yapabildiğim için böyle şeylere takılmıyordum annemde öyle herhangi bir laf etmezdi. abilerim benim anneme yeterince iyi bakamadığımı ima edip sürekli sen gitte bak nasıl bakarız biz anneme diyorlardı, daha sözlü bile değildim düşünün bunları söylediklerinde. yani evlenip gitmemi istiyorlarmış. ben evlendim ve çok şükür güzelde bir evliliğim var ama orada 2 yengem ve 2 abim annemi çok eziyorlar. yengemlerden birisi hiçbir neden yokken annemin suratına bakmıyor her sabah evden çıkıyor akşam dönüyor çocuklarıyla, ve giderken hiçbir şekilde haber bile vermiyor. haber vermeyi bırakın sonuçta bu yalnız yaşayan yaşlı bir kadın insanlık hali başına herşey gelebilir bir iyi mi diye bakabilir sonra da istediği yere gidebilir değil mi??

diğer yengem ise en ufak şeyi bile abime anlatıp ona gaz verip annemin üstüne salıyor. bu abim zaten o kadar saygısız bir insanki kadını hergün ağlatıyor hergün annemle kavga ediyorlar. ayrıca bu abim alkol ve maalesef keyif verici maddelerden kullanıyor artı karısınıda aldatma olayları oldu düşünün. biz hep gelinimizin yanındaydık ama gelinimiz öyle bir kocaya güvenip annemin üstüne salıyor kocasını.

bu ikisi güzelce annemin evlerinde oturuyorlar küçük abimde evlenince annemler borç harç bir daire aldılar aslında yarı parasını ablam ödedi dairenin bu iki abimde zamanın parasıyla 5er bin liralık bir para verdiler gerisinide annem tamamladı. abime daire alındı çünkü aile apartmanı zaten 3 katlı ve başka boş daire yoktu. ama bu daire bu arada abimin değil zaten yarı hissesi ablamın o ikiside borç verdiler fln. ileride satılıp pay edilecekti herkesin hakkı. ama bu iki kötü karakterli abim küçük abimi çekememezliklerinden ancak 2 sene oturttular o evde. hemen o evden çıkacaksın orası satılacak bize paramızı ver gibi şeylere başladılar. küçük abimde kırıldı ve elinde hiç para olmamasına rağmen apar topar bir ev alıp krediyle çıktı. küçük abimin eşi de yüksek tahsilli bir insan ve çalışıyor. annemde onlara birazcık destek olsun diye bebeklerine bakıyor. neyse bu eski evleri satışa çıkarılacaktı. ama benim aptal abilerimden birisi şuan daire fiyatları düşük neden az paraya satalımki dedi ve sattırmak istemedi. bunun üzerine annemde o zaman kiraya verilsin ve kirayıda küçük abim alsın dedi. ve bu abim ve ablamda kabul ettiler.

şimdi 2 abimde buna itiraz ediyorlar. düşünün onlar babamın evlerinde oturuyorlar beş kuruş vermeden ama kardeşleri ev aldı borç harç o kira onun hakkı değilmi laf etse ablamın laf etmesi lazımdı. bu konu yüzünden ikide bir annemi sıkıştırıp üzüyorlar. niye onun çocuğuna bakıyorsun diye kavga ediyorlar. zaten evine uğradıkları yok güya anneme bakacaklardı. kadının hiçbir işini yaptıkları yok. düşünün annem bir kere abimlerden birisinden rica etti pazara getir beni diye arabasıyla, getirmedi ve annem o kadar yükü taşıyıp kendisi geldi o kadar yoldan ordan bir hurdacıya para vermiş el arabasına koydurup taşıttırmış. bende hamileyim yardım edemedim annemin halini görünce oturup ağladım inanın. aynı abim bir günde annem halı yıkamış sinirinden çünkü yine herkes hiçbir şekilde haber vermeden çıkıp gitmiş ve iyimi bu kadın diye bile bakmamışlar. bir iki halı kalmış ağırlardan o abime demiş şunları asarmısın kurusunlar diye. ve abim yapmamış. o sırada allahtan küçük abim gelmiş ve o yapmış.
ben varken anneme asla böyle birşey yapamazlardı benden çekinirlerdi ama şimdi kadına çin işkencesi çektiriyorlar resmen.

dün annemdeydim. bu saygısız olan abim aradı yengemin küçük bebeği var birde 6 yaşlarında bir kızı var. büyük kız hastalanmış gündüzden annemde küçüğüne bakmış yengem diğerini dr a getirmiş. neyse eve geldiler bunlar o sırada bende anneme gittim, bahçede oturuyorduk annemle birlikte. sonra annem ben namaz kılayım dedi ve eve girdik. annemin telefonu çaldı abim arıyor işte. bende baktım dedim işte annem namazda abi dedim. bu bağırmaya başladı o kadın orda 2 küçük çocukla uğraşıyor çocuk hasta hiç çıkıp baktığı yok annemin ne biçim insan bu anlamıyorum fln diye bağırıyor. bende zaten dolmuştum onlara karşı, dedim ne bağırıyorsun kadın gündüzden bakmış işte biz ne bilelim tekrar hasta olduğunu ben geldim diye bir iki saat oturduk işte ne bağırıyorsun dedim. bu hala sayıp sövüyor bende dedim ne istiyorsunuz siz yaa dedim kadını yediniz bitirdiniz yetmedi mi dedim. onu yiyen biz değiliz sizsiniz dedi benim çocuğumada bakacak fln diye bağırıyor hala bende dedimki ne bağırıyorsun insan gibi konuşsana dedim. bu da siz insanmısınızda insan gibi konuşucam dedi bana. düşünün ben hamileyim birde. bende ne diyeceğimi şaşırdım sen benim muhattabım olacak bir insan değilsin dedim ve suratına kapattım telefonu. meğer beyefendi denize gitmiş düşünün çocuğu hasta adam denizde ve bize insanlık soruyor. zaten hep öyle gece 2lerde eve geliyor hiç evinde durduğu yok yengem bize ağlaşıyordu ama biz insan değiliz ama o insan yani.. ben onun işte olduğunu sanıyordum denizde olduğunu bilsem ağzıma geleni sayardım ama neyse. sonra annem çıkıp küçük bebeği aldı diğer abimde arabasıyla yengemle yiğenimi hastahaneye getirdi. ama biz annemle oturduk çocuklar gibi ağlıyoruz. ben kendime değil anneciğime ağlıyordum inanın. bu kadın bunları haketmedi. yengemede çok kızdım bize gelip söyleyebilirdi çocuk yine hastalandı diye. binada seslense biz duyarız düşünün ama o ayyaş kocasını annemin üstüne salmayı tercih etti.

annemi kahrından öldürecekler arkadaşlarım o kadar üzgünümki dünden beri boğazımdan birşey geçmiyor. eşimde çok üzgün. bugün iş çıkışında annemi bize alacağız. birkaç gün kalıp kafasını dinlesin. küçük abimin bebeğine baktığından gelmek istemiyor ama ben dedim ikimiz bakarız anne dedim. bende kayınvalidemlerle fln aynı binada oturuyorum annem bende kalmaya çekiniyor:14::14:

başka biryerden ev alıp annemide temelli yanıma almayı istiyorum. yoksa gerçekten birgün üzüntüden gidecek. zaten kalbi var tansiyonu var. o zaman işte ben kahrolurum:14: ama ev alacak paramda yok ne yapayım ben şimdi:43: bir çözüm bulmam lazım beniimm

Bence de başka bir eve taşınsın anneniz. Hatta size yakın bir yere. Hem içiniz rahat eder. Hem de anneniz.
Anneniz ne kadar kötü durumdadır şimdi tek başına büyüt, adam et çocuklarını. Sonra bunları gör evlatlarından.
Annelik başka birşey. Annenizin yine de içi yanıyordur çocukları için. Öyle olsa çırpınmazdı yine de çocukları için.
Ama orda kalırsa aniden rahatsızlanır Allah korusun. Vakit kaybetmeden ayırın annenizi oradan

Annenizin oturduğu ev kendininse onu satın,bir miktar kredi çekip o parayla birleştirip yanınıza alabilirsiniz.Annenizin geliri varsa beraber ufak ufak ödersiniz

o kadar üzgünümki dünden beri ağlıyorum inanın:14: annem dün bana ağlayarak kızım sakın çocuk diye kendini mahvetme dedi. bir tanede aynı 5 tane de bak bana ibret al ömrümü sağlığımı verdim düştüğüm duruma bak dedi.

bu iki abim üstelik ergenliklerinde sürekli cezaevine girip çıkarlardıı. herkes anneme bırak onlardan adam olmaz diyordu ama kadın inanın yol parası bile olmadığı halde avukat tutardı onlar için adliyelere kadar yürüme giderdi oralarda aç aç beklerdi. şimdi adam oldular:14:

o kadar üzgünümki dünden beri ağlıyorum inanın:14: annem dün bana ağlayarak kızım sakın çocuk diye kendini mahvetme dedi. bir tanede aynı 5 tane de bak bana ibret al ömrümü sağlığımı verdim düştüğüm duruma bak dedi.

bu iki abim üstelik ergenliklerinde sürekli cezaevine girip çıkarlardıı. herkes anneme bırak onlardan adam olmaz diyordu ama kadın inanın yol parası bile olmadığı halde avukat tutardı onlar için adliyelere kadar yürüme giderdi oralarda aç aç beklerdi. şimdi adam oldular:14:

Anne olduğunuzda siz de anlayacaksınız annenizi. Ben gözyaşlarımı tutamadım bu yazdıklarınızı okurken.
Çok acı. Binbir zorlukla, umutla yetiştirdiğiniz çocuklarınızın bu hale gelmesi.
Allah ıslah etsin kardeşlerinizi de

Bence de başka bir eve taşınsın anneniz. Hatta size yakın bir yere. Hem içiniz rahat eder. Hem de anneniz.
Anneniz ne kadar kötü durumdadır şimdi tek başına büyüt, adam et çocuklarını. Sonra bunları gör evlatlarından.
Annelik başka birşey. Annenizin yine de içi yanıyordur çocukları için. Öyle olsa çırpınmazdı yine de çocukları için.
Ama orda kalırsa aniden rahatsızlanır Allah korusun. Vakit kaybetmeden ayırın annenizi oradan

evet çok kötü durumda. sürekli ölsemde kurtulsam diyor. çünkü gençliğinden beri o kadar çile çekmişki artık daha fazlasını kaldıramıyor. gencecik yaşta babamı kaybetti. maddi sıkıntılarla bizleri büyüttü okuttu. ama elde var sıfır:14: bende öyle düşünüyorum acilen birşekilde onu kurtarmam lazım. anneme birşey olursa bu yüzden, vicdan azabından ölürüm ben

Annenizin oturduğu ev kendininse onu satın,bir miktar kredi çekip o parayla birleştirip yanınıza alabilirsiniz.Annenizin geliri varsa beraber ufak ufak ödersiniz

bina annemin üstüne ama abilerim çok zalimlerdir. mal mülk için adam bile öldürürler. ben onlarla uğraşırım ama eşimi bu işe bulaştırmaktan çok korkuyorum. orayı ne sattırırlar ne de kiraya verdirirler sanmıyorum. annemin maaşı var. kimseye maddi olarak yük olduğu yok hatta onlara sürekli destek olur maddi anlamda. bende artık o binaya gitmek istemiyorum çünkü onların yüzünü görmeye artık tahammülüm yok. o yüzdende annemi oradan çıkartmam lazım. o kadar zor bir durumdayımki anlatamam. bana hep destek olmuş anneme bende şimdi destek olmak istiyorum ama elimden pek birşey gelmiyor çok çaresiz hissediyorum kendimi.

canım bi ana baba10 çocucuğa bakarmış 10çocuk bi ana babaya bakamazmış demek ki annenizin evi olmasa sokağa atacaklarmış allah yardımcınız olsun anlaştığınız kardeşiniz ve ablanızla konuşun böyle devam ederlerse evi satıp annenize tek daire alacağınızı gerisinide annenizin ihtiyaçları için kullanıcağınızı söyleyin belki eziyet etmekten para için vazgeçerler ev taşımak her ay kira vermek zor para için insafa gelirler annenize allah sabır versin sizede ailenizle bebeğinizle sağlıklı sıhhatli güzel günler nasip etsin yaradan allah herkesin içne merhamet versin

bina annemin üstüne ama abilerim çok zalimlerdir. mal mülk için adam bile öldürürler. ben onlarla uğraşırım ama eşimi bu işe bulaştırmaktan çok korkuyorum. orayı ne sattırırlar ne de kiraya verdirirler sanmıyorum. annemin maaşı var. kimseye maddi olarak yük olduğu yok hatta onlara sürekli destek olur maddi anlamda. bende artık o binaya gitmek istemiyorum çünkü onların yüzünü görmeye artık tahammülüm yok. o yüzdende annemi oradan çıkartmam lazım. o kadar zor bir durumdayımki anlatamam. bana hep destek olmuş anneme bende şimdi destek olmak istiyorum ama elimden pek birşey gelmiyor çok çaresiz hissediyorum kendimi.

Eşinizle konuşun. Annenizi ordan alın. Emniyette olsun ve satsın binayı. Abileriniz bişey yapamazlar o zaman. Gerekirse emniyetten yardım isteyin. Orda oturarak da zaten anneniz çok güvende değil

canım bi ana baba10 çocucuğa bakarmış 10çocuk bi ana babaya bakamazmış demek ki annenizin evi olmasa sokağa atacaklarmış allah yardımcınız olsun anlaştığınız kardeşiniz ve ablanızla konuşun böyle devam ederlerse evi satıp annenize tek daire alacağınızı gerisinide annenizin ihtiyaçları için kullanıcağınızı söyleyin belki eziyet etmekten para için vazgeçerler ev taşımak her ay kira vermek zor para için insafa gelirler annenize allah sabır versin sizede ailenizle bebeğinizle sağlıklı sıhhatli güzel günler nasip etsin yaradan allah herkesin içne merhamet versin

evet küçük abim ve ablam çok iyi ve ahlaklı insanlar. inanın benim babam ve annem o kadar onurlu ve saygıdeğer insanlarki. bu ikisi bizim başımıza her türlü rezilliği getirdiler. biz kardeşimiz, annemde oğullarım diye sahip çıktık hiç dışlamadık hiç yüzlerine vurmadık. onlar yüzünden ne sefalet ne çileler çektik anlatamam yani. hepimiz çektik ama annem bizden kat kat daha çok çekti. insan demekki yedisinde neyse yetmişinde de o oluyormuş. hala daha anneme sen bizim için ne yaptın diyor abimler. bu kadar nankör olunmaz.

bu söylediğini bende düşündüm. ablamla küçük abim bu çirkeflere bulaşmak istemeyebilirler. onlarda annemi çok düşünür ama öyle kavgacı tipler değiller. ama ben eğer başka yapacak birşey bulamazsam bunuda yapacağım. bu zamana kadar sabrettiğim yetti gerçekten. dünkü kavgadan sonra artık hiçbirine taviz vermemeye karar verdim. çünkü onlar zaten bizi insan olarak görmüyorlarmış.
amin canım merhametli olmak çok önemli gerçektende maalesef bizimkilerde bunun zerresi yok:14:

ev şimdi alamazsınız belki ama madem annenizinde maaşı var size yakın yerlerden kiralık bi ev bulsanız ufak tefek bişey,en azından yatmadan yatmaya gider gündüz de sizin yanınızda kalır yoksa siz bişeyler yapana kadar zavallı kadını daha da hasta edebilirler.:26::26::26:

Son düzenleme:
Eşinizle konuşun. Annenizi ordan alın. Emniyette olsun ve satsın binayı. Abileriniz bişey yapamazlar o zaman. Gerekirse emniyetten yardım isteyin. Orda oturarak da zaten anneniz çok güvende değil

dün ordaydım ya ben hani abimle tel de kavga ettik sonra annem onun çocuğuna bakıyordu diğerini hastahaneye getirmişlerdi. oyüzden dün annemi alamadık. ama eşim iş çıkışı gidip alacak annemi. valla eşim o kadar iyi bir insanki melek gibidir. annem ömür boyu bizimle kalsa niye kalıyor demez. annemde eşimi çok sever zaten oğullarımdan daha kıymetli der hep. bende anneciğime hep bakarım hiç sorun olmaz benim için. zaten onun hakkını ödememiz imkansız. dün kavga ettiğim abim oraya gelirsem senin ağzını burnunu kırarım dedi bana, bende gel bakalım senden önce polisi çağırırım sürüm sürüm süründürürüm seni dedim. yapacağımı biliyorlar bu insanlar birde 35 yaşındalar biliyormusunuz hiçmi akıllanmazlar yaa:14:

Annenin durumuna üzüldüm.İnşallah kısa zamanda huzurlu bir hayata kavuşur.
Aile arasına maddiyat girince böyle tatsızlıklar olabiliyor maalesef.
En güzeli,malı mülkü payedip bir an evvel ayırmak sanırım.

Bu 2 abin hem sorunlu olanlar,hem de her nasılsa annenle aynı apartmanda sadece bu 2 kardeş yaşıyor.
Talihsiz bir tesadüf mü yoksa onlar hayatlarını kazanamadı diye mi böyle oldu acaba ?
İkisinin de yetişme çağından itibaren yanlışları olması,eğitimlerinde bir eksik veya yanlış olduğunu düşündürüyor.

Yengenlerin tavırları,hem eşlerinden hem kayınvalidelerinden şikayetçi olmalarıyla alakalı olabilir.
"Bize hiç yardım etmezlerdi,girip çıkarken haber vermezler" demişsin....Bunları yapmak zorunda değiller.
Sorunlu,madde bağımlısı eşi olan,aldatılmış,eşi ilgisiz,geç gelen,sorumsuz olan bir kadından sözediyoruz.Onu da suçlamamak lazım.

ev şimdi alamazsınız belki ama madem annenizinde maaşı var size yakın yerlerden kiralık bi ev bulsanız ufak tefek bişey,en azından yatmadan yatmaya gider gündüz de sizin yanınızda kalır yoksa siz bişeyler yapana kadar zavallı kadını daha da hasta edebilirler.:26::26::26:

zaten uzun bir süre benim yanımda kalacak canım. yani ne yapacağımıza karar verene kadar oraya göndermeye niyetim yok. dün aklım iyice başıma geldi. bugünde ablamla ve küçük abimle konuşacağım maalesef kardeşler arasında gruplaşma oluşacak. ama biz çok sabrettik inanın daha fazla onlara yüz vermenin anlamı yok. kiralıktan ziyade uygun dubleksler oluyor onlardan almak çok istiyorum anneciğim bir katında oturur biz diğer katında. kiraya çıkacağını zannetmiyorum canım. annemin 2 dairesi memlekette var oraya gitmek istiyor ama ben yalnız göndermek istemiyorum.

dün ordaydım ya ben hani abimle tel de kavga ettik sonra annem onun çocuğuna bakıyordu diğerini hastahaneye getirmişlerdi. oyüzden dün annemi alamadık. ama eşim iş çıkışı gidip alacak annemi. valla eşim o kadar iyi bir insanki melek gibidir. annem ömür boyu bizimle kalsa niye kalıyor demez. annemde eşimi çok sever zaten oğullarımdan daha kıymetli der hep. bende anneciğime hep bakarım hiç sorun olmaz benim için. zaten onun hakkını ödememiz imkansız. dün kavga ettiğim abim oraya gelirsem senin ağzını burnunu kırarım dedi bana, bende gel bakalım senden önce polisi çağırırım sürüm sürüm süründürürüm seni dedim. yapacağımı biliyorlar bu insanlar birde 35 yaşındalar biliyormusunuz hiçmi akıllanmazlar yaa:14:

Allah razı olsun eşinizden.
Siz de abileriniz ne yaparsa ezdirmeyin anneciğinizi.
Anneye bunları yapan insanlara acımayın

Annenin durumuna üzüldüm.İnşallah kısa zamanda huzurlu bir hayata kavuşur.
Aile arasına maddiyat girince böyle tatsızlıklar olabiliyor maalesef.
En güzeli,malı mülkü payedip bir an evvel ayırmak sanırım.

Bu 2 abin hem sorunlu olanlar,hem de her nasılsa annenle aynı apartmanda sadece bu 2 kardeş yaşıyor.
Talihsiz bir tesadüf mü yoksa onlar hayatlarını kazanamadı diye mi böyle oldu acaba ?
İkisinin de yetişme çağından itibaren yanlışları olması,eğitimlerinde bir eksik veya yanlış olduğunu düşündürüyor.

Yengenlerin tavırları,hem eşlerinden hem kayınvalidelerinden şikayetçi olmalarıyla alakalı olabilir.
"Bize hiç yardım etmezlerdi,girip çıkarken haber vermezler" demişsin....Bunları yapmak zorunda değiller.
Sorunlu,madde bağımlısı eşi olan,aldatılmış,eşi ilgisiz,geç gelen,sorumsuz olan bir kadından sözediyoruz.Onu da suçlamamak lazım.

amin çok saol inşallah öyle olur:14:
aile arasına maddiyatı bu ikisi sokuyorlar biz hiçbirimiz böyle şeyleri umursamıyoruz. maddi olarak en çok destek veren ablamdır ama o mesela hiç ses etmez. pay etmekten bile korkuyor annem inanın daha şimdiden böyle sorun çıkartan insanlar ileride ne yapar sizce? ben olsam annemin yerinde herşeyi satar güzel bir daire alırdım kendime ölüncede onu hayır kurumuna bağışlardım. bunlara mal mülk vermeye değermi allah aşkına söyleyin.

bu ikisi evet küçüklüklerinden beri hep sorunlulardı. ilk önce 2si evlendiklerinden orada oturdular diğer ev sonradan alınmıştı. ama annem hep şunu söyledi isterseniz çıkın burayı kiraya verin. bunu söylediğine kaç kere şahit oldum madem memnun değiller gitsinler. ben gitmelerine çok memnun olurum şahsen. çünkü öyle bi evde oturmalarına imkan yok bunu biliyorlar. diğer abimin eşi çalışıyor bunların eşleri ev hanımılar. ama işleri güçleri iyidir. kendi istekleriyle oturuyorlar denebilir yani. eğitimlerinde nasıl bir eksiklik olsunki biz aynı evde yetiştik. onlar hep okullardan atılırlardı annem onları alacak bir okul arardı fellik fellik. küçük yaşta babamızı kaybettik ama hepimiz serseri olmadık değilmi :14:

ablamın tahsili çok yüksektir mesela. küçük abimde çok ahlaklı düzgün bir insan oldu küçüklüğünden beri. bende bir problem çıkarmadan okudum ettim. bu kavgacı abim ünivi kazanmıştı annem bunların ne kadar haylaz olduğunu bildiğinden oraya göçtü düşünün başını boş bırakmamak için. ben akrabaların yanında sığıntı gibi kaldım çünkü okulum vardı. ama adam yarım dönemde ünivi bırakıp geldi. psikolojisi bozulan birisi olsa ben olurdum canım.

bu kadın hep bunları okutup adam etmeye çalıştı ömrünü onlara heba etti. belkide kötülük doğuştan geliyordur ben artık buna inanmaya başladım:14:
ben girip çıkarken haber etmez ama etmesin orası önemli değil ama en azından bu kadın evde yalnız bir dk seslenip iyimi diye bakıp gidebilir değilmi:14:
annem onlara hiçbirşey yapmadı inanın küçük gelinimizle bazı problemleri oldu ama bu ikisine asla laf etmedi biz görümcelerde hiçbir zaman onlara laf etmedik elimizden geldiğince yardım ettik. bizim oraya gitmemiz bile onlara batıyor suratları on karış oluyor. siz rahatsız olabilirler demişsiniz ama insanlık bu değil inanın. birisi size kötülük yapmışsa kötü davranırsınız biz onlara hep iyilik yaptık bunu hakettiğimize inanmıyorum. bu arada bu hareketleri yapan büyük yengem. aldatılan bile ona göre daha normal benim için. ama abimi doldurup üstümüze göndermesi doğrumu sizce orada bize seslenebilirdi biz düşmanlarımıyız onların?? hem kocasının dengesiz olduğunu biliyor hem böyle şeyler yapıyor. bence kızması gereken kişi biz değil çocuğu hastayken denize giden kocası olmalıydı:14:

canım şu diğer ev var ya hani abine alınmış olan annen oraya geçse diğer ev de gerekirse boş kalsa nasıl olur ya da annenin memlekette dediğin dairelerini satıp sana yakın bir yerden daire alıp oraya geçirin anneni ama ev annenin üzerine olsun eğer dediğin gibi alt üst dubleks falan yaparsanız abileriniz size de rahat vermez bence kıskanırlar annem onlara mal yaptı falan diye

Allah ıslah etsin abilerinizi ne diyeyim

zaten uzun bir süre benim yanımda kalacak canım. yani ne yapacağımıza karar verene kadar oraya göndermeye niyetim yok. dün aklım iyice başıma geldi. bugünde ablamla ve küçük abimle konuşacağım maalesef kardeşler arasında gruplaşma oluşacak. ama biz çok sabrettik inanın daha fazla onlara yüz vermenin anlamı yok. kiralıktan ziyade uygun dubleksler oluyor onlardan almak çok istiyorum anneciğim bir katında oturur biz diğer katında. kiraya çıkacağını zannetmiyorum canım. annemin 2 dairesi memlekette var oraya gitmek istiyor ama ben yalnız göndermek istemiyorum.

allahtan ekonomik durumu iyi ya kötü olsaydı ya senin de durumun kötü olsaydı çok şükür öyle değil inşaallah uygun bi yer bulursunuzda anneciğinde sende kurtulursun canım inşaallah rabbim de sana hayırlı evlatlar versin :71::71::71:

canım şu diğer ev var ya hani abine alınmış olan annen oraya geçse diğer ev de gerekirse boş kalsa nasıl olur ya da annenin memlekette dediğin dairelerini satıp sana yakın bir yerden daire alıp oraya geçirin anneni ama ev annenin üzerine olsun eğer dediğin gibi alt üst dubleks falan yaparsanız abileriniz size de rahat vermez bence kıskanırlar annem onlara mal yaptı falan diye

Allah ıslah etsin abilerinizi ne diyeyim

evet canım bugün ablamla konuşuyordum zaten. o da aynı şeyi söyledi bana. ki o evin yarı parasını ablam ödedi. ama küçük abim orasının kirasını alıyor böylece ev kredisini ödeyebiliyor. bilmiyorum nasıl olacak annemde o kadar bir para veremez sanırım sonuçta bir emekli maaşıyla geçiniyor. gerçi ben yardım ederim ona maddi konuda ama bu da aklıma geldi evet.memleketteki dairelerin satılması biraz imkansız çünkü çok eskiler alıcı olsa bile burada bir evin yarı fiyatını karşılamaz. ben zaten dubleks alsamda annemden para alamam zaten kadının parası yok dediğim gibi birtek emekli maaşı. benimle yaşasın istiyorum. evlendiğime bile sırf bu yüzden pişman oldum sanki onu kimsesiz bırakmışım gibi hissediyorum:14:

amin Allah ıslah etsin inş. ama ben artık onlarla konuşmayacağım sanırım. bu aile içi küslüklere çok kızardım ama artık içim o kadar soğuduki onlara karşı, suratlarına bakabileceğimi zannetmiyorum.:50:

allahtan ekonomik durumu iyi ya kötü olsaydı ya senin de durumun kötü olsaydı çok şükür öyle değil inşaallah uygun bi yer bulursunuzda anneciğinde sende kurtulursun canım inşaallah rabbim de sana hayırlı evlatlar versin :71::71::71:

amin canım inşallah. bazen beddua edecek oluyorum ama tutuyorum kendimi allah çocuklarından çektirsin aynı şekilde demek istiyorum ama sonuçta onlar benim yiğenlerim onlara kıyamam, kardeşlerime artık acımıyorum maalesef.

evet annemin ekonomik durumu iyi. abilerimede sürekli destek çıkar. biz kızlar zaten birşey beklemeyiz annemden bir ihtiyacı eksiği olursa da alırız. ablamda çok fedakardır. ben hep kız evladım olsun derdim bu abilerim yüzünden gerçi benim bebeğim erkek olacak ama inşallah büyük dayılarına çekmez ne diyeyim:14:
ben zaten bir ev alsam kendime annemi hemen yanıma alacağım zaten annem kimseye yük olmaz hep yardım eder aksine. ama bende aile apartmanında yaşadığım için kayınvalidemlerden çekiniyor işte:50:

hamile kız kardeşine senin ağzını burnunu kırarım diyen birisi insan olabilir mi sizce:50::50:

Back