Anneme üzülüyorum- bir bakarmisiniz?

Mira_88

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2015
1.379
1.238
133
36
Merhaba hanımlar
Biraz uzun olacak ama lütfen yorumlarinizi esirgemeyin..

Annem 62 dogumlu 4 cocuk sahibi bir kadin. Kullandigi ilaclar sebebiyle kilo veremiyor(ki bu yüzden bikkinlik seviyesine geldi cok üzülüyor). Fitik hastasi fizik tedavi, masaj ve uygun agirlik calismalarina gidiyor.
Gözlemledigim kadariyla hayatı o kadar stres dolu ki kendine ve sagligina yeteri ozveriyi gösteremiyor ve kendiside ifade ediyor.
Bunlarin elinde oldugunu ve ufak dokunuslarla degistirebilecegini anlatsamda sanki şu dagi yerinden kaldir demişcesine hüzünleniyor.

Üc kardeşm ve babamla yaşıyor.
Sabah 4 gibi babamı işe yolluyor yolluk hazırlıyor.
Akabinde 23 yasindaki erkek kardeşim aman işe gecikmesin diye yarim saat 45dksindan feragat edip evde o saate is yapip onu uyandirip ise yolluyor.
9 gibi diger kardesimi uyandiriyor ve cogunlukla bu kardesim zorluklarla bu işi bulmasina ragmen cogunlukla uyuya kaliyor yada zamaninda hazirlanamiyor.
Paldır küldür bi tiyatroyla evden cikip kardesimi annem arabayla ise birakiyor.
Halbuki bi saat evden erken ciksa otobusle gidebilecek.

Düne gelirsek:
Dün annem kardesime meslek egitimi alanlara indirimli otobüs/metro kartı oldugundan bahsetti. O da " ben almayi dusunmuyorum" dedi.
Dayanamadim " neden annem mi seni gotursun" diyince beyfendi bozuldu ne ima ediyorsun filan cevap vermicem dedi. Inanin anneme hepimiz eşim dahil diyoruz ki git tatil yap acilirsin hatta bizim evimizde kal o da yok gidemem cocuklar nolcak ise gec giderler bi gecikirse isten atarlar filan diyor.
Ben bunlari kendim icin degil onlar icin cekiyorum diyor.

Neyse,
"Yo gayet direk sordum annem mi gotursun diyorum" dedim. Hoslanmadi oda degistirdi annemde bana kizdi.
Dedim gün agirmadan karda kişta ben ise gitmek icin kendimi yirtiyordum benimki can degilmiydi ben kendime sofor bulamazmiydim dedim neden boyle yapiyosun daha kac sene goturup getireceksin dedim.

Annemde "kiz erkek cocugu ayni degil herkes bir degil vs". dedi.

Bende "asil erkek cocugu daha gucludur bunlari ogrenmeli alt tarafi bi saat erken yola cilacak her insanin yapabilecegi standartlar vardir sen alistirip sonra ben depresyona girecem diye korkuyorum diyorsun aci cekmek dram yasamak hosuna mi gidiyor" diye cevapladim.

Diger kardesim işten gelecegi vakit misafirlikteyse " eve gitmeliyim oglama yemek vercem önüne diyor"
" anne yemek hazir acsa tabaha kendi koyar sen napiyon allah askina alisacak elin kizinin ilerde burnundan getirecek diyorum" yok anlamiyor

Evin kagit kürek işi onda. Ben onlarla yasarken destek oluyordum ama milletin cani kiymetli. Onlara kostur banka isini hallet eve gelen para nasi bereketsizse odenecekleri ode yada ödemeyefilan derken kendini eve atiyor yemek yapiyor. Yardimci tut diyorum para yok diyor yetmiyor diyor.
Yaptigi yemeklerde kaliyor ki cok guzel yapar ama herkes bi secici olmus herkes burun kiviryor buna annemin komsusuda sahit.

Gidip babami isten aliyor onun naziyla ugrasiyor

Aksam herkesin evinde oturup cay icip dizi izledigi vakit annem bu bahsettigim kardesimi isten aliyor. Onu alana kadar diken üstünde nerden biliyorsun dersen bazen oglumla oraya gidince kadinda bir gram huzur goremiyorum hep ayak ustu hep stres halinde. Soyle su kardesim alsin diyorum ve cekindigine sahit oluyorum. Ve icten ice gicik kapiyorum ben zamaninda essek basimiydim acaba ama kardeslerime ayri kiziyorum anneme destek olmadiklari icin.

Karişmak istemiyorum ama eziyet ediyor kendisine. Depresyon belirtilerim var ilerlemesinden korkuyorum diyor.

Ne yapmali nerden baslamali? Ben iyilikle konusmaya calisiyorum.ama.ona bu soylediklerim batiyormu bilmiyorum...

kusura bakma ama annen kız erkek çocuğu aynı değil derken gördüğü bu muameleyi kendine reva görüyor. sen kendini de paralasan iş onda biter.

Güya kiz cocugu daha istekli daha dayanikli oglanlar daha rahat buda boyle demege getirior ama cinnet gecirecek gibi oluyorum. Babamla konusup biraz vicdan yapip ustundeki yükü alsin diyorum ama karismis mi olurum bilemiyorum. Annem depresyina girdiginde cok cok cok kotu oluyor tekrarlanmasindan korkuyorum.
Kadina gel cay icelim kahve icelim diyorum hep bi kosturmacanin icinde can mi dayanir:/

böyle gelmiş böyle gider bence. koca koca adamların önüne yemek koymak için misafirlikten dönmek ne saçma? bi kap yemek hazırlayamıyolar mı?

Sabah annenin kardeşini işe götürmesi bir nebze anlaşılabiir de -hani geç kalmaması açısından - akşam işten almasına pesss yani dedim.Hiç annesine acımıyormus kardeşin,nasıl alıştırırsan öyle gider insanlara ne verirsen daha fazlasını isterler.Annenin ağırlığını koyup söylemesi gerek bir şeylerin değişmesini istiyorsa.Aksi halde senin demenle sadece kardeşin sana cephe alır,annem memnun göötürmekten sanan ne der!

Sabah gitmesi aslinda daha olumlu cunku aksam işten gec biraksalar son otobuse yetisemez... dün annem bana die diyor ki " neden boyle konusup milletin gozune batiyosun"
Bende fikrimi soyleyeyince ortada haksizlik gorunce goze batiyosam batarim bak ne guzel alistirmissin aman sen sus soyleme batma" dedim iyice dellendim

Ya annen ama bunu yazmam lazım; müstehak ona. Kazık kadar herifleri işe al, işten getir ve gıkını çıkarma. Annen gayet memnun halinden. Hatta emin olun fedakar bir anne olduğunu düşünüp musmutlu oluyordur. Yaptıklarını yapmayı bırakırsa işe yaramaz hissedecektir.

Koskoca çalışan insan işten mi alınır... Kardeşin cok istiyorsa para biriktirsin bir sekilde kendi arabasini alsin istedigi saatte gitsin boyle sey mi olur annenize yazik. Hayir demeyi bilmedigi icin tepesine çıktıkça çıkmışlar cok üzüldüm valla. Benim annem de 59 doğumlu ki bahsettigin hastaliklari da yok cok şükür ama kalk beni ise getir götür desem banane der ve haklıdır da. Herkes sorumlulugunu bilmeli. Onun disinda yemek vs benimki de yapar vaktinde önümüze koyar o içten gelen bir şey zaten.

Aynen sonuna kadar size katiliyorum.
Halbuki kendisi hep der " biz canimizin kiymetini bilmiyoruz aman kizim sen oyle olma yapma. Millet gezer dolasir kahvesini icer ben kostururum" tamam bunlari algiliyor. Ama adim atmiyor. Hem soyleniyor hem yapiyor.

Bir kac defa bizi yemege cagirdi ama soylene soylene bikmis yani, bende sohbet etmeye calistim baktim cok yorgun bana catar gibi oldu. Dedim " anne allah askima yapma yedirmede sana kimse madalya takmicak allahin nezdinde de hos bisey yapmiyosun kendine eziyet sana gerek yok demistim" diye karsilik verdim

Annem sessizce paran varmi diye sordu kardesimde yok bitti diyince annemde bilet nasi alacaksin diye konuya girdi ve d7nki muhabbet öyle basladi...ehliyeti henuz yapmadı diyorum ya nasi bir bereketsizlikse yetmiyor, öyle bir lüksleride yok annem gelir giderleri hep görüyor.
En azindan otobüsle gitse gelse annem cok daha rahatlayacak diger kardesimde uzaga gittigi icin o sehirde kalabilecegi uygun bir yer ariyor. Bu iki yük kalksa ortadan cok cok daha rahatlayacak

İşte ben annenin aslında çokta mutsuz olduğunu sanmıyorum çünkü kadın başka bir şey bilmiyor. Onun için ev çocuklar ve kocası. Yarın herkes ayrılıp gittiğinde asıl daha büyük depresyona girecek çünkü ne yapacağını bilmeyecek.

Aynısı kayınvalidemde var.
Daha 1 gece bir yerde kalmışlığı yok tek başına.
Hazır yemeği alamazlar, kahvaltı zaten hazırlayamazlar.
Akşam bir yere gitmesi gerekse çayı demler, bardakları hazırlar.
Kim hastaya ilacını ayağına götürür saatinde.
Kimse de kıymetini bilmez, çekinmezler hiç, bağırırlar.
Bağırana bir şey diyen olursa "Karışmayın oğluma." der hemen.
O yüzden üzülmüyorum ben.

Ben diyorum ki babamla konusayim diyim ki" annemi hic iyi görmüyorum. Bende ev kadiniyim kosturuyorum ama gün sonu ayaklarimi uzatamiyorum bide kimseye begendiremiyorum damadin bile yeri geldiginde ne var tum gun evdesin diyebiliyor. Şu aralar bayilmasi tutuyormus cok araba kullandirmayin birşey olur, cocuklara da soyle kendileri gidip gelsinler. Hepsi biraz para koysun ortaya eve yardimci gelsin" Gibisinden
Ki annemde dedi hissediyorum bayilacak gibi oluyorum ama kendimi toparliyorum.

Konuşsan da annen yine aynı şeyleri yapar.

Uyuşturucu kullananlara bile kendileri tedavi talep etmeden tedavi uygulanmıyor. Annen uyuşturucudan şikayetçi ama tedaviyi reddeden bir uyuşturucu hastası gibi.

Annen kendi kendine iş görevi edinmiş kardeşlerinin adeta aşçısı hizmetçisi vede şoförlüğünü üstlenmiş kaç yaşında kadın canı istemezse yapmaz demekki canı yürekten yapıyor bırak yapsın kimse silah zoruyla yaptırmıyor ona senin yanında da asla şikayetçi duygu sömürülüğüne gerek yok gitsin kimin için çabalamaya çalışıyorsa ona dert yansın senide üzmsesine izin verme bıktıysa yapmasın bu kadar basit sen onun için tek üzülen olduğun için bütün içindekileri sana kusuyor bence bu büyük haksızlık bunu ona açık açık anlat ki sende dert küpü değilsin onun inşallah sende ne demek istedim anlarsın lütfen sende kendini düşün kimsenin seni üzmesine izin verme bu kişi annen bile olsa bir asi ol demiyorum ama senide kendi bıkkınlıklarla senide bıktırmasın hayatdan çünkü sebebi kendisi çözümüzde kendisi madem razı herşeye anlatmasın bi zahmet ....

Uyuşturucu kullananlara bile kendileri tedavi talep etmeden tedavi uygulanmıyor. Annen uyuşturucudan şikayetçi ama tedaviyi reddeden bir uyuşturucu hastası gibi.
Aynen ben sevmiyorum böyle insanları hem bezdirene kadar anlatırlar dertlerini bir çözüm yolu vardır söylersen de uygulamaz ama bildiğindende şaşmaz insanında hayat enerjisin seni beni bulduğu yerde tüketmeye çalışır durur

Evet en iyisi dediginiz gibi yapmak. Kaç kere söyledim temizlikci gelsin eve, iyi olur filan diyor sonra yok evinde işini yapamazsam iyice hamlaşirim diyor. Git sporunu yap hamlaşmassin diyince aman gerek yok diyor beni cileden cikartiyor.
Acik acik son defa söylicem. Ben bu halimle cocukla elimden geleni yapiyorum bazen o evde uc cocuk oldugunu ve hayri benden gordugunu oda farkinda ama bana gelince cok rahat burun kivirabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…