kusura bakma ama annen kız erkek çocuğu aynı değil derken gördüğü bu muameleyi kendine reva görüyor. sen kendini de paralasan iş onda biter.
Güya kiz cocugu daha istekli daha dayanikli oglanlar daha rahat buda boyle demege getirior ama cinnet gecirecek gibi oluyorum. Babamla konusup biraz vicdan yapip ustundeki yükü alsin diyorum ama karismis mi olurum bilemiyorum. Annem depresyina girdiginde cok cok cok kotu oluyor tekrarlanmasindan korkuyorum.
Kadina gel cay icelim kahve icelim diyorum hep bi kosturmacanin icinde can mi dayanir:/
Sabah annenin kardeşini işe götürmesi bir nebze anlaşılabiir de -hani geç kalmaması açısından - akşam işten almasına pesss yani dedim.Hiç annesine acımıyormus kardeşin,nasıl alıştırırsan öyle gider insanlara ne verirsen daha fazlasını isterler.Annenin ağırlığını koyup söylemesi gerek bir şeylerin değişmesini istiyorsa.Aksi halde senin demenle sadece kardeşin sana cephe alır,annem memnun göötürmekten sanan ne der!
Ya annen ama bunu yazmam lazım; müstehak ona. Kazık kadar herifleri işe al, işten getir ve gıkını çıkarma. Annen gayet memnun halinden. Hatta emin olun fedakar bir anne olduğunu düşünüp musmutlu oluyordur. Yaptıklarını yapmayı bırakırsa işe yaramaz hissedecektir.
Koskoca çalışan insan işten mi alınır... Kardeşin cok istiyorsa para biriktirsin bir sekilde kendi arabasini alsin istedigi saatte gitsin boyle sey mi olur annenize yazik. Hayir demeyi bilmedigi icin tepesine çıktıkça çıkmışlar cok üzüldüm valla. Benim annem de 59 doğumlu ki bahsettigin hastaliklari da yok cok şükür ama kalk beni ise getir götür desem banane der ve haklıdır da. Herkes sorumlulugunu bilmeli. Onun disinda yemek vs benimki de yapar vaktinde önümüze koyar o içten gelen bir şey zaten.
İşte ben annenin aslında çokta mutsuz olduğunu sanmıyorum çünkü kadın başka bir şey bilmiyor. Onun için ev çocuklar ve kocası. Yarın herkes ayrılıp gittiğinde asıl daha büyük depresyona girecek çünkü ne yapacağını bilmeyecek.Aynen sonuna kadar size katiliyorum.
Halbuki kendisi hep der " biz canimizin kiymetini bilmiyoruz aman kizim sen oyle olma yapma. Millet gezer dolasir kahvesini icer ben kostururum" tamam bunlari algiliyor. Ama adim atmiyor. Hem soyleniyor hem yapiyor.
Bir kac defa bizi yemege cagirdi ama soylene soylene bikmis yani, bende sohbet etmeye calistim baktim cok yorgun bana catar gibi oldu. Dedim " anne allah askima yapma yedirmede sana kimse madalya takmicak allahin nezdinde de hos bisey yapmiyosun kendine eziyet sana gerek yok demistim" diye karsilik verdim
Konuşsan da annen yine aynı şeyleri yapar.Ben diyorum ki babamla konusayim diyim ki" annemi hic iyi görmüyorum. Bende ev kadiniyim kosturuyorum ama gün sonu ayaklarimi uzatamiyorum bide kimseye begendiremiyorum damadin bile yeri geldiginde ne var tum gun evdesin diyebiliyor. Şu aralar bayilmasi tutuyormus cok araba kullandirmayin birşey olur, cocuklara da soyle kendileri gidip gelsinler. Hepsi biraz para koysun ortaya eve yardimci gelsin" Gibisinden
Ki annemde dedi hissediyorum bayilacak gibi oluyorum ama kendimi toparliyorum.
Aynen ben sevmiyorum böyle insanları hem bezdirene kadar anlatırlar dertlerini bir çözüm yolu vardır söylersen de uygulamaz ama bildiğindende şaşmaz insanında hayat enerjisin seni beni bulduğu yerde tüketmeye çalışır dururUyuşturucu kullananlara bile kendileri tedavi talep etmeden tedavi uygulanmıyor. Annen uyuşturucudan şikayetçi ama tedaviyi reddeden bir uyuşturucu hastası gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?