• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme tazminat davasi acabilirmiyim?

sonra diyolar ki her kadın anne olmalı falan
ya da anne kutsaldır ne olursa olsun sevin
neyi sevilir ki böyle bi kadının?

kardeşine kötü davranıyosa onu istismar etmekten şikayet edilebilir belki
kardeşini alırsın yanına

Avukata danisin. Ama ortada tedavi görmüs biri var. Psikoligun da durumu nasil degerlendigi önemlidir. Rapor yazabilir. Bence hepsini olmasa bile kismen belki olur. Cok üzüldüm size. Insallah bundan sonra hep mutlu olursun

Kardeşine bi şekilde ulaşmaya çalışsan belki de o da aynı şeyleri yaşıyor. Eğer o da olursa mahkemeye güçlü çıkarsın delil yönünden.

Su annelik egosunu da anlayamiyorum. Evet ego bu resmen. "9 ay tasidim, emzirdim." Yapmasaydin yahu yapmasaydin. Istemeyenin karnina cocuk koymuyorlar dimi?

Kendin keyifle, isteyerek yapiyorsun o zaman adam gibi bakacaksin. Sanki lütfediyor.
9 ay tasimak, emzirmek herseyi yapabilecegin, en ustun varlik yapmiyor seni. Butun canlilar doguruyor bi sekilde uruyor. Evet anneye saygi ama anne gibi anneye.
Konu sahibi acabiliyorsan ac davani hic cekinme.

yurt disinda ise tum yasadiklariniz nasil fark edilmedi? edilse hemen sizi koruma altina alirlardi.
uzuldum sizin adiniza :( diger kardeslerine iyi sadece size mi kotu davranirdi? onlara nasil simdi bari onlari kurtarin :(

Bence anne olmayı bekleyin, zira anne olunca insanın bilinçaltındaki tüm yanlış kayıtlar, fark edemediği travmalar gün yüzüne çıkıyor. Açıkçası annenize kızmaktan çok üzüldüm, kim bilir çocukluğunda ne travmalar yaşadı da kendi canına, yavrularına bile bu kadar acımasızca davranabildi. Eminim ki ona neden böyle yaptığı sorulsa hep onların iyiliği için yaptım der, farkındalığı olmayan birisi bence ve travmatik yaşam öyküsünden çok daha fazlası var, belki bir kişilik bozukluğu... belki artık çok geç oldu ama bir uzman desteği alabilse keşke.
Eğer ki tazminat davası açarsanız, belki çok da yüksek bir meblağ ceza kesilir ama ne sizin yaşadıklarınızı unutturur bu ne de annenizin pişmanlığına sebep olur. Ancak tüm bu adli süreçlerde siz aynı travmaları hatırlarsınız. Ben hakkını ara diyebilecek kadar soğuk kanlı değilim belki de bu süreçte kazanacaklarınızı ve kaybedebileceklerinizi düşünün derim. Zira birçok anne baba farkında olmadan çocuğuna yanlış hisler gönderiyor ve esas iyileşme en sonunda onları olduğu gibi kabul edebilmeyle bitiyor.
Çok geçmiş olsun ve dilerim ki bu yüksek farkındalık ve hassasiyetle güzel çocuklar yetiştirebilecek bir annelik yaşarsınız.

hiçbirini ispatlayacak birşeyin yoksa uğraşma unut ama
için rahat edecekse aç hiçbirşey ispatlamazsanız sığınma evini falan ispatlarsınız
az da olsa cezaya sebebiyet olur bence
ama
kardeşiniize çok üzüldüm
bunları yaşarken babanıza da dava açın
anneniz bunu babanız engel olsaydı bu kadar azıtacağını düşünmüyorum ihtimal de vermiyorum
tek suçlu annen değil baban da suçlu
o küçük kardeşine en azından sahip çıkabilirdi
hadi seni görmedi sonra farketti ya sonrası kardeşine niye yardım etmiyor

Uğraşma bence sadece canının sıkıldığıyla kalırsın. Şu anda rahatsız ediliyorsan savcılığa şikayette bulunursun önce uzaklaştırma sonra eğer takipsizlikle sonuçlanmazsa hapis cezası alır.

Tüm yorumları okumadığım için tavsiye eden oldu mu bilmiyorum ama eğer dava açmaktaki asıl amacın kardeşini onun elinden kurtarmak ise tazminat değil de velayet görevinin kaldırılması için dava aç, bu tür davalarda pedagog raporu da alınır. Daha sonra da istersen kardeşin reşit olana kadar vasisi olursun. Yaşadıklarına gerçekten çok üzüldüm, sistematik işkence görmüşsün nerdeyse..

Dava açma gibi bir hakkın varsa hiç durma aç. Böyle anne mi olur ya. Dokuz ay karnında taşımıştı bilmem neymiş de yapmasaymış arkadaşım çocuk. Madem böyle işkence edecek sevgiden çok eziyet gösterecek psikolojisi iyi değil yapmasaymış. Böyle insan müsveddeleri anne olamasın bir zahmet.Geçmişinde böyle şeyler yaşayan insan evlatlarına daha sıkı sarılır o şekilde yetiştirmemek için.

Kıyamam size .
Inanın çok çok çok zor biliyorum ama geçmişi affetmeden siyrilmaniz mümkün değil .
Inanın hapse dahi düşse içiniz soğumaz daha da çeksin daha da çeksin istersiniz . Affetme konusunda yardim alın çalışın .
Çok zor ama olmayacak şey değil .
Tek onerim budur

Geçen hafta yabancı ülkede çıkmıştı. Kadın 2 kızınıda ota b.ka dövermiş. 18 yaşından sonra kurtarmışlar kendilerini daha sonra annelerini mahkemeye vermişler. Kadım rehabilitasyon merkezinde falan yatmış tedavi olmuş. Belki umarım türkiyedede olur

Mahkemeden sonuç alabilirsiniz gibi geldi bana , elinizde belge ve şahit olduğunu yazmışsınız ancak bu dava sadece anneye değil babaya da açılmalı. Yaşadıklarınızın yüzde elli sorumluluğu onun. Boşanmak gibi bir seçeneği vardı, annenizin uyguladığı şiddeti kanıtlayıp sizi ondan uzaklaştırabilirdi ama yapmamış, bu da onu suça ortak yapar benim gözümde. Her ikisi de kanunun verebileceği en ağır cezayı almalı. Durumunuz uygun mu bilmem ama ben olsam kardeşimin de velayetini isterdim. Yaşadıklarınız çok zor Rabbim dayanma gücü versin size, umarım yuvanızda çok mutlu olur ve yaralarınızı iyileştirirsiniz

Benimle iyiyse, kardesimle kotu olurdu. Onunlada iyiyse babamla kotu olursu. Sira kimdeyse. Kucuk kardesime cok uzuluyorum. Suan onunla ayni evde yasiyor ve durumu ne bilmiyorum.

Esim ve annesi babasi cok sukur bana sahip ciktilar. Aramizi duzeltmeye nekadar ugrassada en sonunda benim icin iyi olmayacagini gorup vazgectiler.
Annenize dava açmaktan önce kardeşiniz için bir şeyler yapsanız daha doğru olmaz mı? Sizin yaşadıklarınızın benzerini bir başka çoçuğun yaşama ihtimalinin düşüncesi bile dayanılmaz...

Bence annemle ilgili hiç bir şey yapma onu hayatından sil onu öldü kabul et yaranı kaşırsan kanar oysaki kabuk bağlanmasına izin ver o mahkeme prosürdürleri filmi baştan sarar ve olan
ları tekrar yaşayıp zihninde sildiğin anlar
Tekrar canlanır ve canını yakar ruhuna zarar verir

Konuyu ben açmış kadar yakın hissettim yaşadıklarınızı. 5 sene oldu bir kızım var tekrar hamileyim ve görüşmüyorum. Sizin gibi küçük kız kardeşimi merak eder dururdum ama şimdi bakıyorum herkes halinden memnun. Durumunuzu bilemem ama önce kendi sağlığınız derim.
Kardeşiniz çok da ufak değilmiş istese gizliden de ulaşır size.
Bakın ne güzel evlenmişsiniz Yen'i aileniz olmuş, bu defteri kapatın ve kendi ailenize bakın.

Allah büyük, kimsenin ettiği kar kalmaz buna inancım sonsuz. Bende intikam duygularımı ilk doğumumdan sonra Yok ettim.
Tavsiyem siz de öyle yapın.

Benimde böyle biraz piskolojisi bozuk annem vardi/var. Niyeyse cok özlüyorum ve cok seviyorum. Icim el vermezdi ... ama keske el verse diyorum :) hakkinizi ariyin!

Canin boşver sen anneni sen annenin sana yaptıklarını yapma yapamadıklarını çocuğuna en güzelini yaşat insan üvey evlada yapmaz içim acıdı okurken
Hepsi geçmişte kalmış allah ıslah etsin anneni çok üzülerek yazıyorum bu kelimeye
Iyi bi anne olman dileğiyle canım benim

Back
X