• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme tazminat davasi acabilirmiyim?

Yorumlara şok oldum. Başkasi bunu bir çocuğa yapsa herkes burda idamdan, hadimden bahs ederdi. Konu anne olunca "psikolojik sorunlari vardir onun bence, sen git tedavi ol" deniliyor. Anne olunca çocugunu istediğin gibi dövebilirsin, istismar edebilirsin, annelik hakki bu!!

Melegimiz89 Melegimiz89 Türkiyede iyi bir avukat tut. Artik euro ommuş kaç lira, maddi olarak kolay olur. Toplayabildiğin kadar delil topla ve o kadinin son kuruşunu bile elinden al. Umarim ağir bir hapis cezasi alir bide.

Dava acardim belki bilmiyorum... Ama ona acı çektirmekten ziyade tedavi olsun diye. Ben normal bir insanın bunları yapacağını sanmam. Bir sorun var annenizde. Siz bunu deseniz kabul etmez ama dava sonucuyla belki tedavi şartı konabilir. Onun dışında bu kadar anneme gıcık olup takmaktan ziyade kardeşimi düşünürdüm. Ben hiç yeni aile kurdum önceliğim onlar diye bakmıyorum olaya çoğu kadın gibi kardeşlerim ve yeğenim benim canlarım. Her koşulda onlari da düşünürüm.tamam siz haklısınız belki ama bu durumda davadan önce kardesinizi dusunmemeniz abes geldi ki ne durumda bilmiyorsunuz bile sanki öyle demissiniz.

Sürekli aynı şeyleri yaşayacaksınız anlattıkça olaylara gömüleceksiniz hisleriniz korkularınız belki de yeniden alevlenecek
Evlisiniz ve mutlusunuz üstünüzden attıysanız psikolojik yönünü bence havale edin Allah’a
Dava açsanız şahit bulabilecek misiniz?
Allah o kadına size yaşattıklarını misli misli çıkarsın karşısına çok üzüldüm
Üvey evlat değilsiniz değil mi babanızın sevgilisinden falan olabilir misiniz? Ona zorla kabul ettirilmiş bir evlat falan

Bunu baska bir cocuk yasamis olsaydi yuzlerce sey soylerdik burada. Siz buyudunuz diye mi herkes affetmenizden yana anlamadim. Kadin cocuklugunuzu benliginizi en guzel zamanlarinizi calmis sizden resmen. Ne gerekiyorsa fazlasiyla yapin.
Bu arada acaba uvey olabilir misiniz? Bu ihtimali hic arastirdiniz mi merak ettim. Ne bileyim acaba mi dedim.... Yoksa ne oz ne uvey, komsu cocuguna bile yapilmaz bunlar...

Yaşattıları yanına kalmasın diyorsun ya, bence hiç birşey yapma, sonuçta annen bu kadın, seni dokuz karninda taşıyıp büyütmüş, belkide onuda sana böyle davranmaya iten sebepler vardır ( ilgi göstermeyen eş, kv, şiddet gibi), sana yaptıklarına pişmandır belki.

Ayrica sen böyle bir dava açtığında hakli iken haksız duruma düşeceksin, çünkü evlatsin, ne bicim evlat gibi yaftalamalar olacak sana karşı..

Eger psikolojik tedavi olduysan, iyiysen, boşver anneni, eskiyi hatırlamamak icin görüşme..

Baska kızkardeşiniz var mıydı, var ise ona nasıl davranıyordu.
Tanrım..... yapmayın rica ediyorum.

Merhaba arkadaslar,

Upuzun yazmak istemiyorum ama konu anneme tazminat davasi acmayi dusunuyorum. Yurt disinda yasadigim icin boyle bir imkanim var mi bilmiyorum. Annem turkiyede yasiyor, bende turkiye vatandasiyim. Mahkemeyi turkiyede acmak istiyorum.

Kisaca yasadiklarim:
- Kucuk yasta insanlara yalan soylemeye mahkum edildim. Yapmadigimda dayak yedim.
- Hersey icin beni doverdi. Mesela evde tokami bulmadigi icin beni dovdugu oldu. Mosmor okula gittigimi bilirim.
- Eger insanlara istemedigi birseyi soylersem benim dilimi cakmak ile yaktigi oldu. Herzaman degil ama yaptigi seferleri aklimdan bir turlu cikaramiyorum
- Fazla tuylerim var diye beni sen kesin jiletlemissindir diye dovdugu bile oldu (bunlari anlatiyorumki en ufak seylerde siddet uyguladigini anlayin)
- Babamin ailesine yaklasmama izin vermedi. Bi gulsem suc olurdu. Kendi ailesinde fazla yemek yememe izin vermezdi. Bana bisey almak isteseler kesinlikle itiraz etmemi soylerdi. Onlarin evinde kucuk yasta yazdan yaza da olsa temizlik yaptirirdi (9 yasinda bile). Butun yaz sana eve gidince gosterecegim diye tehditler ederdi.
- Surekli bana sen beni uzuyorsun. Ben oluyumde baban baska biriyle evlensin oda seni gece gunduz dovsun derdi filmlerden ornek vererek.
- Hicbir zaman memnun edemedim annemi. Ne yaparsam hep suclu olurdum.
- Evlenme yasina geldim. Sevgili olmama izin verdi evlenmeye gelince esime bin bir iftira atti. Bana da iftiralar atti sirf babam benden nefret etsin diye. Gece uykumun arasinda saat basi sacimi basimi yolarak tokatlayarak defalarca uyandirdi. Bunun psikolojisini ben hic ustumden atamadim. Tum gece kapiya bakardim uyuyamazdim ya gelirse diye. Kapimi kilitledim oda suc oldu.
- Annem yuzunden benden kucuk olan erkek kardesimdende dayak yedim.
- Evden atildim. 2 hafta siginma evinde kaldim. Babamin zoruyla eve dondum ondan sonra sorunlar devam etti.
- Yasadiklarimi kaldiramayip iki kez intihar ettim
- Bensiz bir dakika duramayan kucuk kardesimin yuzunu bana hasret birakti.

Ve bir cok sey daha var aslinda. Isin icinden cikamayip gercekler ortaya cikmaya baslayinca annem turkiyeye donus yapti. Ben yasadiklarimi unutamiyorum. Babam butun bu olanlara susup en sonunda gercekleri farkedince annemden bosanmaya karar verdi. Annem babam evde yokken farkli, babam eve gelince ise farkli olup beni kotulerdi.

Neden bunlari cektin diyeceksiniz. Once cocuktum. Sonra buyudun bana karismasina izin vermedim. Kusup dururdu. Mesela dogum gunumu kutladim ve bir sey istedigi gibi olmadi diye benimle 3 ay konusmadi. Umursamazdim pek. Okulu bitirip evlenmeye karar verince, sevgili kal dedi. Kabul etmeyince tekrar siddete basvurdu ve busefer kardesimi kullandi. Beni tum aileye kotuledi.

Simdi iki senedir evliyim ve benden uzakta ama bana yasattiklarini unutamiyorum. Tazminat davasi acmaya hakkim var mi? Gercekten paraya ihtiyacim yok. Sadece yasattiklariyla kalsin istemiyorum.

DIPNOT:

PSIKOLOJIK TEDAVIM BITTI. ARTIK KENDIMI GUCLU HISSEDIYORUM VE KARSISINA CIKMAK ISTIYORUM
Senin annen değil sanırım ilk aklıma gelen bu oldu ..çünkü psikolojisi normal bir anne bunları yapamaz ..babanın kızı olabilirsin ama annen başkası baban sonradan evlendi kesin ..gerçekten sağlıklı birisi değil kadın

Back
X