Ah ediyorum artik gerçekten bıktırdı.. Yaşasın görsün. Ben de yapı olarak biraz daha resmiyimdir pek öyle pohpohlama olaylarını beceremem ama şu huyumu aşıp annemle ben ilginlenicem bol bol.Birşey söyleme sen de artık bence. Iyice gerilmeyin diye diyorum. Bekleyin, izleyin ve sonucu görün. Hiç şaşmaz çünkü bu dediğim. Gelin alana kadar pohpohlayacaklar sonra da en ufak bir istedikleri olmayınca da laf söyleyecekler kardeşinin kayınailesi. Bazı insan laftan anlamaz illa kendi yaşayarak görsün bırakın. Annenizle ilgilenin onu şımartın siz bu süreçte.
Neler duymadım ki zaten.. Genelde bel altı vurur altta kalmamak için de.. Bugün de duyacaklarımı duydum ondan sağolsun.. Bir gün elimde kalıcak aptal.Karışmayın. Eger karisirsaniz duyunca uzuleceginiz seyler soyleyecek. Evlenince gorecek kendi gözleriyle ve pisman olacak zaten.
Her seferinde fesat diyor zaten rahatsizliklarimi dile getirdiğimde.. Allah çok büyük..Birde laf demeye kalksanız fesat ilan eder sizi
Bir gün çakılır yere merak etmeyin!!
Iyi geçinmesine lafım yok ama ordaki tavrı keşke evde de görebilsek. Canımı sıkan o. Bir an önce evlenip gitsin istiyorum zaten.Kardeşinizi kedi gibi bir çuvala koyun, kayınvalidesinin kapısına bırakın ne de olsa orayı kendi evinden çok benimsemişşaka şaka... Kayınvalidesi ile iyi geçinmesi güzel birşey de umarım bu durum hep devam eder, birbirlerine doyunca zıtlaşmalar başlarsa çok pişman olur.
Aynı evin icinde de yokmuş gibi davranilmiyor malesef. Anlamıyor kızarak anlattım yok sakince anlattım yok tavır aldım yok yok yok yani..neden beddua ediyorsun ki. Bir an önce evlensin bari. Çünkü onla kavga etmenizsadece aranızı bozacak.Anlamayana hiç birşey yapılmıyor kendim çok uğraştım kardeşlerimle elimde ne kaldı sıfır sıfır üzüntü. Yokmuş gibi davran
Eskiden nasıldı peki, annenizle ya da sizle arası? Bu arada evde onun arkasını toplamayın, geldiği zaman kendi işlerini kendi yapsın.Iyi geçinmesine lafım yok ama ordaki tavrı keşke evde de görebilsek. Canımı sıkan o. Bir an önce evlenip gitsin istiyorum zaten.
Yok bi saatten sonra sinirimden çatlasam da yorum dahi yapmicam ne hali varsa görsün. Annemle ben birlikteyim zaten hep kardeşim malum gidipte gelmeyi bilmediği için. Bundan sonra anneme karşı mıç mıç olmayı da öğrenicem sarilcam opcem gezcem tozcam.. Karşıdan belki bunu farkettikce değişir..Boşverin hiç bir şey demeyin. Kendisi elbet anlayacak hatasını. Annenizin tek kızı o değil siz varsınız. Siz annenizle ilgilenin gezin tozun. Ailesiyle son zamanları kardeşinizin ama
o bunun farki değil. Siz istediğiniz kadar anlatın anlamaz üstüne bir de ablam beni kıskanıyor dero yüzden akışına bırakın kendi yaşayıp sizin haklı olduğunuzu görsün.
O öyle tavır alcam da düşünecek kendini sorgulayack falan.. Çok zor bi ihtimal. Kız nato kafa nato mermer.Boşverin. Söylemeyin de bir şey. Yokmuş gibi davranın. Sizin mesafenizi görüp sorarsa da sen artık o aileden oldun deyin. Gerçek suratına vurunca niye beni onlardan görüyolar ki deyip düşünür. Kimse ailesi ona sırtını dönsün istemez. Bi aileye ait olmak insanı güvende hissettirir.
Elbet bir gün ailesinin değerini anlayacak, pişman olacak olan o. Ne demişler kendi düşen ağlamaz.
Ah ahh buldumcuk oldu cidden başımıza.. Hep millette görürdüm de garip gelirdi şimdi de bi tanesi bizde. Temennim hatasını farketmesi ve gün geldiğinde bize siz hakliymissinz demesi. Şunu duyarsam eğer ölsem de gam yemem :)Bırakın yaşasınlar şu dönemi istedikleri gibi.
Nasılsa bir gün kardeşiniz "ben ne yapıyorum" diyecek ve onları ilk reddedişinde kayınaile tarafından terslenecek.
Yüzde yüz olacak bu,ilk hatada ara bozulacak.
Ha tabii bu arada anneniz,siz üzülüyorsunuz,bu kötü ama napıcaksınız herkesin seçimleri farklı.
Buldumcuk kız sizi biraz zorlayacak o kadar.
Düşünüyorum da... böyle değildi ya.. daha iyiydi yine asiydi ama daha iyiydi bize karşı. Uzun zamandır bizimle doğru düzgün vakit geçirdiği yok zaten. Toplamıyorum zaten bıraktım arkasını toplamayı. Ama aynı oda da uyudugumuz için her gün bi 3 e kadar yatağını topla artık eşyalarını kaldır artık faslimiz oluyor.. Bazen dinliyor bazen dinlemiyor. Çoğunlukla tamam der saatler sonra bakarsın toplamış mı diye tabi ki de hayır...Eskiden nasıldı peki, annenizle ya da sizle arası? Bu arada evde onun arkasını toplamayın, geldiği zaman kendi işlerini kendi yapsın.
Nişanlısının ergen bi erkek kardeşi var zaten bundan yıllar sonra nasip olursa bi eltisi olacak zaten. Görsün gerçekten. Bizi diliyle akrep gibi sokuyor o da milletin zehir saçan ağzını görünce bizi söylediklerimi aklına getirsinAyyy lütfen hiç ses etmeyin, daha çok git kızım hep git kızım desin anneniz. Çünkü boşa kötü olmaya gerek yok nasılsa çok muhabbet tez ayrılık getirecek, el alemin yılan dilini görünce annesinin dizine kapanacak. Bir musibet bin nasihatten iyidir. Yaşı da küçük zaten aynen böyle yasaya yasaya öğrenecek. Hele ki eltisi falan olacak olsun ileride,aramayan sormayan ayda yılda bir gelen kız daha kıymetli olsun , her işlerine koştum ben nerede hata yaptım diye gelip konu açar.
Bundan sonra muhatap olmayı düşünmüyorum bu konularda. Ama inanın bunlar gözünüzün önünde olunca da bi yere kadar yutabiliyorsunuz çok sinir bozucu biseBu kadar yüz göz olunursa ilerde muhakkak sıkıntılar başlıyor, o zaman anlar, siz bişey diyip antipatik olmayın akışına bırakın bence
Yaptığı tüm asilikler kendisine zarar, siz her ne olursa olsun kızsanız da tolere edersiniz ama evlendiğinde aynı sorumsuzlukları devam ettiğinde ne eşi ne kayınvalidesi asla anlayış göstermez.Düşünüyorum da... böyle değildi ya.. daha iyiydi yine asiydi ama daha iyiydi bize karşı. Uzun zamandır bizimle doğru düzgün vakit geçirdiği yok zaten. Toplamıyorum zaten bıraktım arkasını toplamayı. Ama aynı oda da uyudugumuz için her gün bi 3 e kadar yatağını topla artık eşyalarını kaldır artık faslimiz oluyor.. Bazen dinliyor bazen dinlemiyor. Çoğunlukla tamam der saatler sonra bakarsın toplamış mı diye tabi ki de hayır...
Göstermesinler zaten göstermesinler ki biraz kendine gelir belki bu sayedeYaptığı tüm asilikler kendisine zarar, siz her ne olursa olsun kızsanız da tolere edersiniz ama evlendiğinde aynı sorumsuzlukları devam ettiğinde ne eşi ne kayınvalidesi asla anlayış göstermez.
Emin olun kendi ailesinin kıymetini anlayacak mutlaka, kimse insanın ailesi kadar anlayışlı olamaz.Göstermesinler zaten göstermesinler ki biraz kendine gelir belki bu sayede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?