- 3 Ekim 2018
- 177
- 177
- 18
- 36
.Ya onlara da bi haller oldu bise dedikleri yok. Bende mi var bi gariplik onlarda mı anlamıyorum. Bu saatten sonra umrumda değil ne hali varsa görsün. Lafima gelirse eger bir gün o zaman konuşurum ancak..
İşte bunu yapma. annenin de ağzı var. Boşuna annenle babanla bile kötü olursun. Kadar z kardeşinizde inşaallah kv ile atası bozulmaz.Annemi evde delirtip orda süt dökmüş kuzuya dönerse müdahale ederim. Yoksa ne hali varsa görsün bu saatten sonra, ucu anneme değmesin.. Annem ben üzülmem dese de üzülür ve ben bunu hissedersem kardeşim de olsa karşısında beni bulur.
Allah tamamına erdirsin :)Evet ben de nişanlıyım. 2 buçuk ay sonra nikâhım olcak nasip olursa :)
Ben yerinde olsam kardeşime ah edeceğime dua ederdim mutluluğu daim olsun diye...anneme de ben yardım ederdim ..annem üzülmesin diye..Allah kızkardeşinizin mutluluğunu daim eylesinÇoooook uzun zamandır bu konuyu burada paylaşıp paylaşmama konusunda ikilemde kaldım. O süre içerisinde de kardeşimi hep izledim. Konu şu: Kardeşim şuan nişanlı kendisi 23 yaşında ve nişanlısı da ailesiyle birlikte bizim çapraz apartmanımızda oturuyor. Kardeşim bu ilişkiye başladıktan sonra zamanla değişmeye başladı. (2 yıldır beraber) oğlanın ailesiyle tanıştı. Ve sürekli olarak oraya gitmeye başladı. Oğlanın annesi arardı hadi gel kızım bu kahve içelim hadi haftasonu hazırlan pikniğe gidelim falan. Annem iyice rahatsız olmaya başlamıştı. Babam da aksidir arada resmiyet olmadan bu kadar yüz göz olma durumlarından haz etmez. Annem de oğlanın annesiyle konuuştı eşim biraz aksidir kızımı arada böyle çağırmanız beni zor durumda bırakıyor gibirinden bi konuşma yaptı. Ancak oğlanın annesi yılmadı ve annemin konuşmasına rağmen yine aynı laçkalıklarına devam etti. Tabi buradaki en büyük hata kız kardeşim de çünkü o yüzü veren o. Kendisiyle konuştuğumuzda da bizimle kavga ediyordu.
Neyse uzunca bir süre bu böyle devam etti. Ve 5 ay önce istemesi yapıldı. 2 hafta önce de nişanı. Sözden beri nerdeyse hergün benim kardeşim paso onların evinde. Onlara bir gider her gün rahat 6-7 saat orda durur. Bazen nişanlısı olmaz yine oraya gider. Ve işin kötü tarafı annem bişe istediğinde of poflayan insan orda kayınvalidesi bişe isticek diye tetikte bekliyor. Annemı asla dinlemiyor. Kadıncağızın doğru düzgün ni işini görmez. Bişe istediğinde de hep isyan eder. Ya da bazen kavgaya kadar gider olay. Kendi evinde k.çından çıkanları bile tersiyle bırakan adam orda emirlerine amade. Ve durum beni gerçekten inanılmaz sinir ediyor. Anneme haksızlık yaptığını görmem kendisinden de soğumama sebep oluyor. Kızla konuşuyorum yapma biraz mesafeli ol onlara ne güzel değer veriyorsun ama bu değeri anneme de ver gibisinden. Sonra benim fesatlıkla suçluyor imalarıyla. Halbuki yemin ederim ki içimden asla öyle bişe olmuyor. Anneme yaptığı haksızlığı hazmedemiyorum. Napılabilir bu kızla daha nasıl konuşmalıyımbu saat olmuş yine orda annem mantı yapıyor oma yardım ediyorum diyor. Ölür müsün öldürür müsün keşke aynı derece anneme de hassas ve merhametli olsa, ailesi yokmuş gibi davranmasa
Inan beddua değil hiç bir yapılanın karsiliksiz kalmamasından yanayım normalde de. Artık bazen öyle yapıyorum bi bahane buluyorum odaya falan kapatıyorum kendimi..
Canım sen yine de beddua eder gibi yazma. Ona bir şey olursa yine sana sıkıntı. Sanırım sen evde yoruluyorsun. Sen de kendini zorlama fazla sonuçta annenin eli ayağı tutuyor. O rahatsız olmuyor ise sen de yorma kendini bahane bul ama şakın kavga etme
Annemin ağzı da genelde işin ucunda ben olunca açılırİşte bunu yapma. annenin de ağzı var. Boşuna annenle babanla bile kötü olursun. Kadar z kardeşinizde inşaallah kv ile atası bozulmaz.
Amiiiin çok teşekkür ederimAllah tamamına erdirsin :)
2 gündür konuşmuyorum kendisiyle içimden de gelmiyor zaten.. Müdahil olmayı da düşünmüyorum artık.Kız kardeşiniz hayatının hatasına düşmüş.
Ancak bunu ne söyleyerek, ne de telkinleyerek gösterebilirsiniz ona.
Kardeşinizin dik kafalılığı ilerde evliliğinde yaşayacak problemlere gebe.
Bence daha fazla müdahil olmayın.
Tek diyeceğiniz şey, ilerde yaşayacağın problemlerde lütfen beni dahil etme olur mu.
Ben seni yeterince uyardım, sen de dinlememeyi tercih ettin.
Senin iyiliğini benden ve annemden başka kim daha çok isteyebilir ki?
Uzak durun ve uzaktan izleyin.
Bırakın kardeşiniz yapmasın, annenize destek olmasın, o açığı siz kapatın.
Evlilik çetrefillidir.
Şimdiden bu kadar yüz - göz olması ne doğru ne de etik.
Yaşayıp öğrenecek, umarım iş işten geçmez.
Kardeşinizin hakkında hayırlısı olsun.
Allah anneme uzun sağlıklı ömürler versin de o naparsa yapsın yeni ailesiyle.evlat sahibi olunca anlar da çok geç olmaz inşAllah.
Bu konu da yüz göz olmayı kesip kötü olmanın önüne geçicem. Ama bu aralar değil hala içim soğumadı çünkü..Evlendiginin daha birinci ayinda kayinvalide evinden kacmanin annesinin evine gitmenin yollarini aramaya baslar mersk etmeyin
Sabirli olup kardesinizle kotu olmayin bence
Düşünüyor da. Eskiden şaşırdım 2 kardeş nasıl birbirin e karşı fesatlandigini düşünebilir diye.. oluyormuş gerçektenSen suanda ne dersen beni kıskanıyor diye düşünür
Bırak kendi haline evlenince görürüm ah anam canım anam diye agıtlar yakar
Umarım kardeşim bu tarz bise yaşamadan ailesinin kıymetini bilir..Siz cok fazla uyarmayin...sizi kiskanclikla suclamis zaten...bi arkadasim vardi benzer durumdaydi hatta utanmadan annesini hepimizin icinde azarlardi...esinden bosandi...simdi sevdiklerimin kiymetini anladim diyo annesinin emrine amade
ben tecrübeyim net söylüyorum ilerde demişti dersin evlensin 2 sene sonra orayla kanlı bıçaklı olacak bak demedi deme. sonra sizden çıkmayacak. onlara nispet yapacak. evlenirken kendine ve ailene saygı çok önemli. onlar ne düşünür napar diye düşünmelisin.Çoooook uzun zamandır bu konuyu burada paylaşıp paylaşmama konusunda ikilemde kaldım. O süre içerisinde de kardeşimi hep izledim. Konu şu: Kardeşim şuan nişanlı kendisi 23 yaşında ve nişanlısı da ailesiyle birlikte bizim çapraz apartmanımızda oturuyor. Kardeşim bu ilişkiye başladıktan sonra zamanla değişmeye başladı. (2 yıldır beraber) oğlanın ailesiyle tanıştı. Ve sürekli olarak oraya gitmeye başladı. Oğlanın annesi arardı hadi gel kızım bu kahve içelim hadi haftasonu hazırlan pikniğe gidelim falan. Annem iyice rahatsız olmaya başlamıştı. Babam da aksidir arada resmiyet olmadan bu kadar yüz göz olma durumlarından haz etmez. Annem de oğlanın annesiyle konuuştı eşim biraz aksidir kızımı arada böyle çağırmanız beni zor durumda bırakıyor gibirinden bi konuşma yaptı. Ancak oğlanın annesi yılmadı ve annemin konuşmasına rağmen yine aynı laçkalıklarına devam etti. Tabi buradaki en büyük hata kız kardeşim de çünkü o yüzü veren o. Kendisiyle konuştuğumuzda da bizimle kavga ediyordu.
Neyse uzunca bir süre bu böyle devam etti. Ve 5 ay önce istemesi yapıldı. 2 hafta önce de nişanı. Sözden beri nerdeyse hergün benim kardeşim paso onların evinde. Onlara bir gider her gün rahat 6-7 saat orda durur. Bazen nişanlısı olmaz yine oraya gider. Ve işin kötü tarafı annem bişe istediğinde of poflayan insan orda kayınvalidesi bişe isticek diye tetikte bekliyor. Annemı asla dinlemiyor. Kadıncağızın doğru düzgün ni işini görmez. Bişe istediğinde de hep isyan eder. Ya da bazen kavgaya kadar gider olay. Kendi evinde k.çından çıkanları bile tersiyle bırakan adam orda emirlerine amade. Ve durum beni gerçekten inanılmaz sinir ediyor. Anneme haksızlık yaptığını görmem kendisinden de soğumama sebep oluyor. Kızla konuşuyorum yapma biraz mesafeli ol onlara ne güzel değer veriyorsun ama bu değeri anneme de ver gibisinden. Sonra benim fesatlıkla suçluyor imalarıyla. Halbuki yemin ederim ki içimden asla öyle bişe olmuyor. Anneme yaptığı haksızlığı hazmedemiyorum. Napılabilir bu kızla daha nasıl konuşmalıyımbu saat olmuş yine orda annem mantı yapıyor oma yardım ediyorum diyor. Ölür müsün öldürür müsün keşke aynı derece anneme de hassas ve merhametli olsa, ailesi yokmuş gibi davranmasa
Anlattım anlamadı. Yaşayıp tecrübe edenlerden de değilim. Mantığıma uygun olan i anlatıyorum sürekli. Kendi bilir yasasın görsünben tecrübeyim net söylüyorum ilerde demişti dersin evlensin 2 sene sonra orayla kanlı bıçaklı olacak bak demedi deme. sonra sizden çıkmayacak. onlara nispet yapacak. evlenirken kendine ve ailene saygı çok önemli. onlar ne düşünür napar diye düşünmelisin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?