• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme gelmem ve eşimin çıldırması

Merhabalar. Nerden başlasam bilemiyorum. Uzun olacak biraz. Kırgınım, üzgünüm... 8 senelik evliyim. 3 yaşını bu ay bitirmiş bir kızım var. Eşimle kaçarak evlendik. Ailemin haberi vardı eşimden ama gurur yaptı özellikle annem istemiyorum deyip kestirip attı. Ona araştır, al önüne konuş bi yanlışı yada sorunlu birşey görürsen bırakıcam tamam dedim. Annem kabul etmedi. İş inada bindi. Babam bu süreçte yurtdışında çalışıyordu. Bende salak gibi seviyorum ya, annemede inat olsun bigün bir kavga sonrası yaşadığım şehri terkettim.
Evlendik 15 ay kayınvalimle yaşadım. Dünya tatlısı bir insan kendisi. Hiç bir kötülüğünü görmedim. Bırakın kavgayı tartışmadık bile hiç. Eşim babasıyla anlaşamadı ve benim ailemin yaşadığı şehre geldik. Tabi ailemle zaten görüşüyordum ben küslük olmadı. Neyse taşındık çalıştık sıfırdan hayat kurduk. Bu süreçte eşim aileme karşı tavırlanmaya başladı. Ara ara tartışmalarımız oluyordu. Derken evliliğimizin 3. senesinde bebek için karar verdik kızıma hamile kaldım. Hayatımız tam anlamıyla alt üst oldu. Hamileliğimle beraber eşim değişmeye başladı. Benmle beraber temizlik yapan, muhabbet eden, neşeli adam gitti hiç bir işe elini sürmeyen, evde her kavgada küfür, hakaret eden, aşağılayan bir adam. Çok ayrıntılara girmiycem. Özetle dayak yedim defalarca. Saçlarımdan sürükleyip eve kilitledi. Kavgalarımızın birinde emine bulutun eşi tarafından katledildiği dönemdi. Bana senide emine bulut gibi keserim dedi. Sürekli olmamakla beraber siddet devam etti ve yakın sayılacak bir zamanda boşanmak konusundaki ciddiyetimi ona açtım. Daha öncede defalarca söylemiştim ama beni ciddiye almıyo ısrar edincede, kızımı almakla tehdit ediyordu. Neyse bir süredir şiddeti çıkardı hayatımızdan. Söz verdi son dayak yediğim seferde. Eğer bir daha olursa ya gitmene izin vericem yada ben gidicem diye. Dayak bitti ama küfür, hakaret, aşağılama, eleştiri kat kat arttı. Eğilip yerden çöp almayan adam evde yaptığım herşeyi ama herşeyi eleştiriyor. Temizlik, yemek asla beğenilmiyor. Sürekli ağzında bir laf evi b*k götürüyor. Hergün süpürdüğüm ev için kullandığı laf bu. Aşırı hareketli bi kızım var bütün günüm koşturmaca. Bu arada aramızda 7 yaş var. Hiç bir hizmetini aksatmadım. Ama yaranamadım adama. Ben daha çok çabaladıkça, o daha çok eleştirip, aşağılamaya başladı. Kızımıza aşırı düşkündü. Çocuğa bile katlanamıyor. Sürekli bağırıyor. Kızımın doğumgüni için anneme gelicektim zaten. Geçen aydan beri konuşulan konuydu. Geliceğim gün kavga, kıyamet. Bi şekilde geldim ve artık aileme herşeyi anlattım. Babam geri göndermek iatemiyor beni. Yani ailem arkamda. Planımız dün gelip, gece kalıp yarın taksiyle geri dönmemdi. Dün akşam aradım ve bikaç gün daha kalıcağımı söyledim. İkimizede biraz huzur gerek, kafa dinle sende dedim. Olay koptu. Beni asla dinlemedi zaten. Çıldırdı. Ağza alınmayacak küfürler, hakaretler. O kadar bağırıyor ki çığlık atıyor sanki. Ölüm tehditleri. Kızımı almakla tehditler. Yarım saat içinde taksiye atlayıp dönmemi yoksa kendini öldürüceğini ve beni surumlu tutucağını söyledi. Beni dinle diyorum. Ama asla kabul etmiyor. Yarım saat verdi dönmem için. Ama dönmedim. Tekrar konuşmadık. Tek istediğim biraz ara verip işlerin nasıl gittiğini görmekti. Nankör olmakla suçladı. Şuan dönmek istemiyorum çünkü ona güvenmiyorum. Onu terkediyorum olarak aldı bunu ve geri dönüşü yok dedi. Olmasın zaten ama bu kadar pisleşmesi çok korkunç. Onunla savaşmak istemiyorum. Çünkü gücüm yok. Evimi özledim şimdiden. Nolucak bilmiyorum. Araftayım sanki. Dua edin lütfen.
Su ayrilma asamasindaki uyelerin simdiden evimi ozledim lafi kadar irite bir kelime yok.babanizin evinde dogmadinizmi siz ya. Bende mi anormallik var bilmiyorum ben babamin evine kosa kosa gidiyorum.konunuza gelince yani araya siddet girdiyse akli basinda sleim olan herkes psikologum bile gecen hafta bir evlilikte siddet varsa ben asla devma ettirmeme taraftariyim dedi dusun

Ordan sonrasını okumadın galiba. Hiç kıyar mı kendine, iyi misin?
Konu sahibinin de eşinden zerre farkı yok, aynılar.. Kıymaz kıyar mı kadını öldürmek varken kendini neden öldürsün ki .. Çocuğu bile öldürür yine kendine kıyamaz öyle tipler bunlar. Ama onlara hala aşık kadınlar..

Sakin geri dönme sonu kötü olur bu adam ruh hastası manyak . Bırak kendini öldürmek istiyorsa da öldürsün kendi seçimi . Ayrıca annenlere filan gelirse de kapıyı açmayın 3. Sayfalara haber olursunuz allah korusun

Ordan sonrasını okumadın galiba. Hiç kıyar mı kendine, iyi misin?
Annelerine inat edip kocalarına minnoş davranan kızlari alkislayalim mi buradan ?
El oğlu kahır cekmez annesi gibi.
Rahmetli ninemin kullandığı bir laf vardı " el oğlu döverde ağlamaya koymaz".

İyi ki gitmemişsiniz akşam, o hiddetli haliyle yanına gitseniz ne olurdu kim bilir... Başlığı okuyunca evlendiği halde sürekli ailesine giden bir kadın sandım ama alakası yokmuş. Siz tamamen haklısınız yazdıklarınıza bakılırsa. Adama bu şehre taşınmak iyi gelmemiş.
Ailem arkamda diyerek çok güvenmeyin tek tavsiyem budur, siz kendinize güveniyorsanız göğüs gerebilecekseniz bu yola girin. Evimi özledim diyorsunuz çok iyi anlıyorum, ama o geçmiyor ne yazık ki.

Annelerine inat edip kocalarına minnoş davranan kızlari alkislayalim mi buradan ?
El oğlu kahır cekmez annesi gibi.
Rahmetli ninemin kullandığı bir laf vardı " el oğlu döverde ağlamaya koymaz".

+1
Ben de onu diyecektim; anneye babaya diller pabuçtu zamanında, koca yanında süt dökmüş kedi. Bari çocuğu koysun anasının evine, zaten yol almış gidecek geri. Karı koca dövüşsün dursunlar, çocuğun suçu ne?

ben sizin gibi kadınlara üzülmüyorum hala evimi özledim..
özlediyseniz dönün ama çocuğunuzu annenizde bırakın sizin akılsızlığınızın bedelini kızınıza ödetmeyin.
çocuk evliliğin erkeğin dövüp bağırıp çağırdığı kadını aşağıladığı bir kurum olduğunu düşünerek büyümesin bari.
Evet evimi özledim çünkü orası benimde evim emeğim var o evde. Kızımın eşyaları var. Evimi özlüyorum içindeki adamı değil. Siz üzülmüyorsunuz ama ben sizin gibi akılsız ladınlara üzülüyorum. Kendinize katlanmak zorunda olmanız üzücü. Bu kadar kötü, önyargılı, zehirli olmak zor olsa gerek. Burda iki paragraflık yazıdan herşeyi çözdünüz. Kızım için nelere katlandığım bir kenara sallıyorsunuz bol keseden. Kocasından ne kadar nefret dahi etse evini eşyalarını, çocuğunun düzenini özlemiycek bir kadın tanımıyorum ben

Allah yardımcınız olsun zor bir durum.havlayan köpek isirmaz ama yine de dikkat edin..ve o eve dönmeyin bence

Evet evimi özledim çünkü orası benimde evim emeğim var o evde. Kızımın eşyaları var. Evimi özlüyorum içindeki adamı değil. Siz üzülmüyorsunuz ama ben sizin gibi akılsız ladınlara üzülüyorum. Kendinize katlanmak zorunda olmanız üzücü. Bu kadar kötü, önyargılı, zehirli olmak zor olsa gerek. Burda iki paragraflık yazıdan herşeyi çözdünüz. Kızım için nelere katlandığım bir kenara sallıyorsunuz bol keseden. Kocasından ne kadar nefret dahi etse evini eşyalarını, çocuğunun düzenini özlemiycek bir kadın tanımıyorum ben
Evini eşyalarını ozlediysen eğer kocana de yollasın sarıl esyalarina dinsin özlemin.
Kızının sence bir düzeni var mı?
Nefret edilesi bir adamında barındığı bir evde huzursuzluk dediğiniz şey eşyanıza siner, duvarlarıniza siner, üstünüze basiniza hatta ruhunuza dahi.
Ön yargı dediğiniz şey nedir burada tam olarak ?
Ya da kadınlar ne demeliydi mesela ?
Sabret canım düzelir deyince gerçekten inanılır oluyor mu ?

Ben tanıyorum. Gayet de çok var.
O eşyalara duvarlara bakınca yediğini dayakların aklınıza gelmesi lazım normalde. Ama siz bahane arar yine dönersiniz o insan olamamışa. En çok da çocuğunuza yazık. Ben bir anne olarak oğlumun böyle bir manyakla yaşamasındansa ana evinde eşyasız yaşarım ama huzurla büyütürüm. Bir çocuğun eşyaya değil huzur ve güvene ihtiyacı var.

Eşyaya bu kadar anlam yüklemeyin. Hazır aileniz sahip çıkıyorken çalışın, kızınıza aileniz baksın. Eşya alınır, düzen kurulur. Çocukluk travmaları bir ömür sürer lakin. Sırf evim düzenim diye tutup kolundan tekrar cehenneme götürmeyin çocuğu. Şu son sorunuz aklıma annemi getirdi. Yanlışlıkla çeyizlik tabağımı kırdı diye ağlayacaktı nerdeyse. Dedim '' Anne, benle mezara mı gidecekti, porselen tabak işte, ne bekliyon? '' demiştim yattığım yerden. Saygı görmediğim, hırpalandığım yer benim düzenim değildir.

Ben tanıyorum. Gayet de çok var.
O eşyalara duvarlara bakınca yediğini dayakların aklınıza gelmesi lazım normalde. Ama siz bahane arar yine dönersiniz o insan olamamışa. En çok da çocuğunuza yazık. Ben bir anne olarak oğlumun böyle bir manyakla yaşamasındansa ana evinde eşyasız yaşarım ama huzurla büyütürüm. Bir çocuğun eşyaya değil huzur ve güvene ihtiyacı var.
+1
Tokat bile yemediğim evlilik bir gün boşanma ile sonuçlanır ise çöp almam evden. Onun yerine parasını versin. Ya da alır eşyamı, satar yenisini alırım. O anılar neden sinema gibi oynasın ki bir ömür gözümün önünde?

Dönme
Evde onun sevgisizligini cekecegine otur anne babanin lafini cek
Nelee yasıyoruz neler duyuyoruz o pis adamlara gonul koymuyoruz da anne babamizin bazen bi bakışı bile alinmamiza sebep oluyor. Sadece sen degil hepimiz boyle olabiliyoruz ama sen Yapma boyle sakin kal annenlerle ve o pislikten en az zararla nasil kurtulabilecegini düşün

Evet evimi özledim çünkü orası benimde evim emeğim var o evde. Kızımın eşyaları var. Evimi özlüyorum içindeki adamı değil. Siz üzülmüyorsunuz ama ben sizin gibi akılsız ladınlara üzülüyorum. Kendinize katlanmak zorunda olmanız üzücü. Bu kadar kötü, önyargılı, zehirli olmak zor olsa gerek. Burda iki paragraflık yazıdan herşeyi çözdünüz. Kızım için nelere katlandığım bir kenara sallıyorsunuz bol keseden. Kocasından ne kadar nefret dahi etse evini eşyalarını, çocuğunun düzenini siz özlemiycek bir kadın tanımıyorum ben
Siz akıllı kadın olsaydınız daha ilk tokatta o adamı terkederdiniz. Hadi ilkinde şans verdiniz, affettiniz. Şiddet devam ettiği halde terk etmeniz gerekirken yine ayrılmamışsınız. Saçınızdan sürüklemesi şiddettir, size küfretmesi şiddettir, sizi eve kilitlemesi şiddettir. Evi bal dök yala yapmakla, her hizmeti kusursuz yaparak şiddete engel olabileceğinizi düşünmeniz ne acı.

Evi, eşyayı, emekleri, evladınızı bahane etmeyin. Sizin gibilere koca delisi deniyor. Adam öldürse aşkımdan öldüm diye sevinirsiniz.

Back