- 25 Mart 2022
- 897
- 801
-
- Konu Sahibi arens grandma
Ben diyorum ki, zor durumda kalan insanlardan menfaat sağlamaya çalışan herkes aynı duruma düşer diyorum umarım. Ben de dahil. Bağış yapmış olması ona bu hakkı mı vermiyor? Saçmaladığınız için daha fazla cevap veremeyeceğim kusura bakmayın. Konu konu dolaşıp unlike'a devam edin. Konu sahibi ilk başta bir miktar harçlık gibi düşünüyorum derken, sonra fikrini değiştirmiş zaten.Konu sahibi bağış yaptı mı yapmadı mı nereden biliyorsunuz peki?
Belki sizden daha çok yardımda bulunan bir insana beddua ettiniz mesela. Nasıl emin olabilirsiniz?
Bu kadar deprem acısı yaşanan bir süreçte başka birinin depremde benzer acıları yasamasını temenni eden insanın vicdanda eksiği olduğunu düşünüyorum. Vicdan mastürbasyonu yapmak yerine gidip gerçekten bir iyilik yapabilirsiniz başkasına kötülük dilemekten daha zor ama en azından kalbinize biraz ferahlık gelir
Fayda sağlamak istemiyor Hanımefendi.Ben diyorum ki, zor durumda kalan insanlardan menfaat sağlamaya çalışan herkes aynı duruma düşer diyorum umarım. Ben de dahil. Bağış yapmış olması ona bu hakkı mı vermiyor? Saçmaladığınız için daha fazla cevap veremeyeceğim kusura bakmayın. Konu konu dolaşıp unlike'a devam edin. Konu sahibi ilk başta bir miktar harçlık gibi düşünüyorum derken, sonra fikrini değiştirmiş zaten.
Bana iyi bir teklig plarak geldi. Ben de depremzedeyim. Bence gayet guzel olur kabul eden olacaktır . Niye tepki verildi anlamadim ev arkadasi olsunlar diyirsunuz bakicılik mevzu yok zaten. Allah iyilerle karsilaştırsın.merhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
konuya gelirsek,evim evindir,projesinden annemin yanına arkadaş olabilecek bir bayan misafir etsem ,çok mu abes olur?hem anneme arkadaş olur.gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir.küçük bir çocuğu olabilir,ya da yaşlı annesi.2 bayan ev 3 +1,mobilyalı ,beyaz eşyalı,doğal gazlı, 2 sene önce sıfır yapıldı.müstakil ev florya da.ben fatihteyim.kardeşim avcılarda.fatura ları ben ödüyorum.yiyecek,içecek sorun değil.babamdan kalan bir emekli maaşı var,yetişmediği zamanlar bizler her zaman yanındayız.
ev benim .,kira derdi yok.hatta biraz harçlık bile verebiliriz.eğer ki her iki tarafta isterlerse,uzun süre de kalabilir,evin arkasında önünde kocaman bahçesi var.ekilip,dikilebilir. böyle bir şey istemek,yanlış anlaşılır mı,annesine baktırmak için istiyor diye düşünülmesini istemem.zaten biz sürekli gideriz.asla boş bırakmayız.
not:bu arada eski üyeyim aslında "hunter7"hatırlayan olabilir belki
Beklentilerinizi, ayrıntıları verirseniz sorun olmaz gibi ama.. şartlarınıza uyacak biri olur illa ki bana abes gelmedimerhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
konuya gelirsek,evim evindir,projesinden annemin yanına arkadaş olabilecek bir bayan misafir etsem ,çok mu abes olur?hem anneme arkadaş olur.gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir.küçük bir çocuğu olabilir,ya da yaşlı annesi.2 bayan ev 3 +1,mobilyalı ,beyaz eşyalı,doğal gazlı, 2 sene önce sıfır yapıldı.müstakil ev florya da.ben fatihteyim.kardeşim avcılarda.fatura ları ben ödüyorum.yiyecek,içecek sorun değil.babamdan kalan bir emekli maaşı var,yetişmediği zamanlar bizler her zaman yanındayız.
ev benim .,kira derdi yok.hatta biraz harçlık bile verebiliriz.eğer ki her iki tarafta isterlerse,uzun süre de kalabilir,evin arkasında önünde kocaman bahçesi var.ekilip,dikilebilir. böyle bir şey istemek,yanlış anlaşılır mı,annesine baktırmak için istiyor diye düşünülmesini istemem.zaten biz sürekli gideriz.asla boş bırakmayız.
Yuh yani , deprem olmuş milletin ciğeri yanmış, siz millere bakıcılık yaptırma derdine düşmüşsünüz, Allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin , vay ki vay halimize...merhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
önce bir terbiyeli olun, kimseye bakıcılık yaptırmak niyetinde değilim.konuyu tam okumadınız herhalde.neyse hiç uğraşamam.ama tekrar söylüyorum terbiyeli olun.Yuh yani , deprem olmuş milletin ciğeri yanmış, siz millere bakıcılık yaptırma derdine düşmüşsünüz, Allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin , vay ki vay halimize...
vallahi ne diyeceğimi bilemiyorum.şu konuyu yanlış anlayan,ya da işine geldiği gibi anlamak isteyen,bir elin parmaklarını geçmez insanlardan dolayı doğru bildiklerimden vazgeçmeme kararı aldım.ve başka bir platformda teklifime sıcak bakan o kadar çok depremzede oldu ki,iyi insanların var olduğuna inancımı kaybetmek üzereydim.sanırım annem yaşında ,kimsesiz bir teyzeyi alacağız.gündüz benim gidemediğim zamanlarda kuzenlerim,her ikisinin de,bir ihtiyacı var mı diye yoklayacaklar.Bana iyi bir teklig plarak geldi. Ben de depremzedeyim. Bence gayet guzel olur kabul eden olacaktır . Niye tepki verildi anlamadim ev arkadasi olsunlar diyirsunuz bakicılik mevzu yok zaten. Allah iyilerle karsilaştırsın.
Ben gayette terbiyeli ve eğitimli bir kadınım, zaten terbiyemden ötürü yazdımönce bir terbiyeli olun, kimseye bakıcılık yaptırmak niyetinde değilim.konuyu tam okumadınız herhalde.neyse hiç uğraşamam.ama tekrar söylüyorum terbiyeli olun.
Siz sadece arkadaş gözüyle bakılacağına ve suistimal edilmeyeceğine gerçekten inanıyor musunuz , burası Türkiye ..hoş olmaz yazanlar olmuş, hasta bakıcısı gibi duruyor diyenler olmuş ama ben katılmıyorum. arkadaş olarak vakit geçirecek bence çok güzel bir düşünce.
sizden yaşça büyük birine "yuh"diye hitap etmek,ne kadar terbiyeli olduğunuzun ölçütü.eğitimli olabilirsiniz ama,terbiyeli değilsiniz.Ben gayette terbiyeli ve eğitimli bir kadınım, zatem terbiyemden ötürü yazdımsizin zihniyetinizde birisi olsaydım terbiyesiz kelimesini gerçekten hakederdim, o insanlar ailelerini kaybetti biraz sağ duyulu olun , iyilik bu değil, iyilik karşılık beklenmeden yapılır...
Valla yuh demekten başka bir tepki gelmedi aklıma bu durumda ..sizden yaşça büyük birine "yuh"diye hitap etmek,ne kadar terbiyeli olduğunuzun ölçütü.eğitimli olabilirsiniz ama,terbiyeli değilsiniz.
kitap okuyun bol bol kelime hazineniz genişlesin,böylece mahalle ağzı kelimeleri kullanmazsınızValla yuh demekten başka bir tepki gelmedi aklıma bu durumda ..
Valla yuh demekten başka bir tepki gelmedi aklıma bu durumda ..
hasta bakıcı mı?nerede yazıyor annem hasta diye.asıl hasta sizin zihniyetiniz.okumadan,düşünmeden yargılayan zihniyet.toplumun her kesiminde sizin gibi ortama lap diye dalanlar yüzünden ülke bu halde.Çaresiz kalmış insanları hasta bakıcı yerine koymak ne kadar doğru ?
çok geçmez,1 ay sonra göreceğiz,herkesin gerçek yüzünü.sanki köle arıyorum,yazmışım.uslubum belli.başlık da belirtmişim arkadaş arıyorum diye.Arkadaşlar şaka mısınız? Belediyeler ve diğer kurumlar barınma ihtiyacına yetişemiyor. Ben bile sıradan bir vatandaş olarak bugün deprem öncesi işi gücü olan ve bizler gibi bir hayat yaşayan avukat arkadaşıma diğer arkadaşlarımla para toplayarak başka ilde ev tuttum, idare etmelik evi döşettim zor bela. Günlerdir orda burdaydı. İnsanlar illere sevk ediliyor konaklama sağlanmıyor çoğu zaman. Barınma derhal giderilmesi gereken bir ihtiyaç, ülke şartları malum. Konu sahibinin olayı gayet win-win bir ilişki bence. Aciliyeti olan bir kadın barınma ihtiyacını gecici suretle giderecek, konu sahibinin annesi de yalnız kalmamış olacak. Kendisini toparlayınca iş bulur ev tutar gider zaten. Sanki barınma karşılığı sonsuz kölelik önermiş kadın. Gerçekten norveçte yaşıyor gibisiniz. İnsanlar sokaktaaaa çadırdaaaaa. En iyisi yurtta ya da süreli otelde. Turizm sezonu açılınca oteller yollamayacak mı insanları. Nisana kadar apart tahsis edilen yakınlarım oldu benim. Kimse nisandan sonra bu insanlrın hayatına sihirli değnek değmeyeceğini bilmiyor mu
tamamda iki yetişkin insandan bahsediyoruz. bence siz fazla hassassınız. suistimal edilirse çeker gider bu kadar basit bence düşünce gayet güzel.Siz sadece arkadaş gözüyle bakılacağına ve suistimal edilmeyeceğine gerçekten inanıyor musunuz , burası Türkiye ..