anneme depremzede arkadaş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Deprem bölgesinden kaçıp deprem bölgesinin tam da ortasına gelecek biri var mıdır? Sanmam..
nereye gitsinler,nereyegidelim.ülkemizin neredeyse tamamına yakını deprem bölgesi.şu an için yapılabilecekler arasında,mantıklıbir çözüm gibi geldi bana.sizin daha iyi çözümleriniz varsa ,faydalanmak isterim.

Siz sadece arkadaş gözüyle bakılacağına ve suistimal edilmeyeceğine gerçekten inanıyor musunuz , burası Türkiye ..
ne şekilde suistimal edebilriz sizce,elimize kırbaç alıp,köle gibi kullanacak halimiz yok.hem herşey denetim altında,beğenmezse çeker gider.şikayet eder.

Konu sahibi annem kendi ihtiyaçlarını giderebiliyor , bakıma muhtaç değil diyor kimse okumuyor mu?

Annemle yaşıt olabilir , çocuğu olan biri de olabilir diyor . Bu soğukta çadırda olmaktan bin kat iyidir .
78 yaşında bir teyze buldum ama ikna edemiyoruz.malatya da kalmak istiyor.kimsesiz. ama o da haklı,ne de olsa hiç bilmediği bir şehir ve insanlar,çekiniyordur.

78 yaşında bir teyze buldum ama ikna edemiyoruz.malatya da kalmak istiyor.kimsesiz. ama o da haklı,ne de olsa hiç bilmediği bir şehir ve insanlar,çekiniyordur.
Onlar için de çok zor 😞
Yaşadıkları bırakıp gelmek istemiyorlardır. Suan acıları cok taze , zamanla belki fikride değişir .

Allah askina kadini niye topa tuttunuz. Depremzedeler ne halde suan bilen var mi ? Gidecek onca yeri olan anneme desem o bile sicak bakar bu fikre. Ne güzel düşünmüş kadın sorun ne ben onu anlamadim. Kacirdiysam yazar misiniz ?
Konu sahibi fırsatçıymışmış, bu durumdaki insanlardan faydalanmak istiyormuşmuşş . 😒

Konu sahibi fırsatçıymışmış, bu durumdaki insanlardan faydalanmak istiyormuşmuşş . 😒
Yav ne alaka. Sicak ev sicak yemek verecek kadin. Anneme bakin altini alin da dememis. Eee insan yasadigi barakayi bile siler süpürür bi onu da yapar zaten kim gelirse.

Ben geleni degil teyzemizi daha cok düşünüyorum. Hirli mi hirsiz mi belli degil. Ne insanlar var görüyoruz.

nereye gitsinler,nereyegidelim.ülkemizin neredeyse tamamına yakını deprem bölgesi.şu an için yapılabilecekler arasında,mantıklıbir çözüm gibi geldi bana.sizin daha iyi çözümleriniz varsa ,faydalanmak isterim.
Sizin çözümünüz gayet mantıklı, hele ki ihtiyacı olan biriyse bulunmaz nimet.. Ama o korkuyu dehşeti yaşayan biri neden gelsin ki büyük deprem beklenen biyere.. Anlatmak istediğim buydu , yargılamak amacıyla yazmadım.

merhaba kızlar,sizlere birşey danışmak istiyorum.beni yanlış anlamayın.annem için uzun süredir ,bir ev arkadaşı arıyordum.kendisi 82 yaşında,babamla yanlız yaşıyorlardı,9 ay önce babamı kaybettik.kendisi tek başına yaşayabiliyor.yani düşkün, yatalak değil.kendi işlerini hallediyor.yazın 2-3 aylığına memlekete gidiyor.orada da tek kalıyor.kışlık birşeyler hazırlıyor kendince. ama benim aklım on da kalıyor.ben de 60 yaşındayım ve bazı hastalıklarım var.başka kız kardeşim ve kızım yok malesef.bu yüzden tek başıma yetemiyorum.yani hastaneye gitmem gerekiyor.önümde olmam gereken 2 ameliyat var.sürekli ertelediğim.yani kendime faydam yok.
konuya gelirsek,evim evindir,projesinden annemin yanına arkadaş olabilecek bir bayan misafir etsem ,çok mu abes olur?hem anneme arkadaş olur.gece hasta falan olsa haber verir,koşar gideriz.ben hastaysam erkek kardeşim var onu da arayabilir.küçük bir çocuğu olabilir,ya da yaşlı annesi.2 bayan ev 3 +1,mobilyalı ,beyaz eşyalı,doğal gazlı, 2 sene önce sıfır yapıldı.müstakil ev florya da.ben fatihteyim.kardeşim avcılarda.fatura ları ben ödüyorum.yiyecek,içecek sorun değil.babamdan kalan bir emekli maaşı var,yetişmediği zamanlar bizler her zaman yanındayız.
ev benim .,kira derdi yok.hatta biraz harçlık bile verebiliriz.eğer ki her iki tarafta isterlerse,uzun süre de kalabilir,evin arkasında önünde kocaman bahçesi var.ekilip,dikilebilir. böyle bir şey istemek,yanlış anlaşılır mı,annesine baktırmak için istiyor diye düşünülmesini istemem.zaten biz sürekli gideriz.asla boş bırakmayız.
not:bu arada eski üyeyim aslında "hunter7"hatırlayan olabilir belki
Niyetiniz iyi olabilir fakat untumayın insanlar depremde evlerini kayıp ettiler diye onurlarınıda yitirmediler.
Evim evindir çok kısa süreli bişey, insanlar kendilerini toplayıp tekrardan hayata tutunmaları için. Bende yazlığımı açmayı düşünüyorum ama yaza kadar çünkü yazın kendimiz kalıyoruz. Desemki yazın bizle beraber bir Aile daha kalsa biri bahçeye bakar biri yemeği temizliği yapar birazda harçlık veririz böylelikle yardımcıya ihtiyaç duymam siz bunu iyi niyetli bulurmusunuz?

Niyetiniz iyi olabilir fakat untumayın insanlar depremde evlerini kayıp ettiler diye onurlarınıda yitirmediler.
Evim evindir çok kısa süreli bişey, insanlar kendilerini toplayıp tekrardan hayata tutunmaları için. Bende yazlığımı açmayı düşünüyorum ama yaza kadar çünkü yazın kendimiz kalıyoruz. Desemki yazın bizle beraber bir Aile daha kalsa biri bahçeye bakar biri yemeği temizliği yapar birazda harçlık veririz böylelikle yardımcıya ihtiyaç duymam siz bunu iyi niyetli bulurmusunuz?
Ben depremzede olsam okey derdim sanırım. Diyecek de çok kişi çıkar yani.

kitap okuyun bol bol kelime hazineniz genişlesin,böylece mahalle ağzı kelimeleri kullanmazsınız

hasta bakıcı mı?nerede yazıyor annem hasta diye.asıl hasta sizin zihniyetiniz.okumadan,düşünmeden yargılayan zihniyet.toplumun her kesiminde sizin gibi ortama lap diye dalanlar yüzünden ülke bu halde.
🤣🤣🤣🤣🤣 çok komiksin..

Güzel düşünmüşsünüz ama şuan bence her iki taraf içinde iyi olmaz. Berbat bir psikoloji bu çünkü. Bende depremzedeyım lambaya bakmaktan etrafi uçuşan siyah nokta görüyorum ve sürekli sallanıyor gibi hissediyorum yani tedirginlik devam edıyor. Bir süre geçse belki olabilirdi ama şuan uygun değil 80 yaşındaki annenizde bu durumu kaldıramayabilir. Kafamızın boşalmasına ıhtıyacımız var olay çok taze herkes çok etkilendı

sağolun ya bunları bir depremzedenin ağzından duymak çok iyi geldi.ben anneme bakacak kimse aramıyorum.deprem olmasaydı,böyle bir fikrim yoktu bile.hem anneme arkadaş olur,hem de bir yara sararım diye düşünmüştük.
Hunter abla ınsallah ameliyatlarınızı ınsallah en iyi sekılde atlatırsınız, bence düşüncenizde olmayacak bir sey yok. İnsan düzgün bir ortama hasret kalıyor, arkadaslarım aıleleriyle 99 depreminde cadırda yasadı, orada da kendince bir düzen kuruluyor fakat asla eve benzemez. Bence seve seve gelecek insanlar vardır, neden olmasın ki, insan cocukları duzgun bir ortamda yasasın ıster..

25 yaşında bir genç kız olarak sizden öğreneceğim çok fazla şey olduğunu düşünüyorum. Özellikle size hakaret eden, saygısızca konuşan insanlara karşı üslubunuzu bozmamanız, kibarlığınız gerçekten çok etkiledi beni. Ve lütfen her şeye fikri olan sadece muhalefet olmak için konuşan insanlar yüzünden bu güzel fikrinizden vazgeçmeyin. Ben sizi çok iyi anladım. Yaşlılar kendilerine yoldaş ararlar, yalnız olmayı asla sevmezler. Siz evde kendi hayatını yaşasın ama anneme de arkadaş olsun diyorsunuz. Bunun bakıcılık ile HİÇBİR ALAKASI YOK. Herkes kendi evinde yatağını toplamıyor mu kendine yemek hazırlamıyor mu yattığı yeri temizlemiyor mu? Gelen kişi de kendi normal hayatında nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya devam edecek, hiçbir zorlama hiçbir ekstra iş buyurma yok. Gel evde odan olsun bedava yat, istiyorsan git bahçeye ilgilen, ne yemek istiyorsan git pişir onu da ben alırım ne yapmak istiyorsan onu yaparsın bakış açısı. Üstüne çocuğun varsa getir ona da bakalım deniyor, bunu kimse yapmaz. Bedava barınma, yemek ihtiyacı sağlanıyor. Ve istenilen tek şey ARKADAŞLIK. Bunu insanlar nasıl kötüye çekmiş gerçekten anlayamıyorum. Psikolojisi kötü olan depremzedeler tabiki var ama her iş ilanı her ev ilanı nası herkese uygun değilse bu da herkese uymayacak diye kötü bir fikir olmuyor. Uygun olan kabul eder. Lütfen siz vazgeçmeyin bu fikirden. Size tavsiye vermek asla haddime değil, benden yaşça büyük kendinizi geliştirmiş birisiniz ama söylemek istedim, lütfen buradaki kötü kalpli insanlar yüzünden içinizdeki iyiyi kaybetmeyin🙏🏻

Ben depremzede olsam okey derdim sanırım. Diyecek de çok kişi çıkar yani.
Aynı bu şekilde biryer arayan biri çıkarsa tabiki iki taraf içinde iyi olur.
Ama insanların gönlünü, onurunu kırmadan olmalı
Gerekirse harçlık veririz tarzında değil
Orda bir çok insan yoksul değildi herkesin alışık olduğu bir yaşam standardı varken biranda sokakta kaldılar bunu fırsata çevirme isteğini iyi yönetmek gerekirki karşı taraf daha çok kırılmasın.

Benim merak ettiğim şu, geldi diyelim yerleşti annenizin yanına biri, 2 3 hafta geçti, anneniz bunaldı, sevmedi, huyunu suyunu beğenmedi, istemiyorum dedi, ki yaşlılar çok yapar bunu, huysuzdur çoğu. O zaman ne yapacaksınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X