- 20 Aralık 2022
- 262
- 987
- 62
-
- Konu Sahibi arens grandma
tamam iyiliği siz yapın.öğrenelim.mesela depremzedeler için ne yaptınız.Karşılıklı işiniz görülecek. Ben yasal asgari sınırdan bahsettim. Sizin tanımınız işveren tanımı. Bir sürü insan evini açtı, başımın üstünde yerleri var dedi. Mesela devlet dese ki, nasıl olsa bunlar yardıma muhtaç, hem misafirhanemizde kalsın, hem de yerleri silsin, nasıl bir fikir olurdu?
İyi niyetli mi?
Öyle demeyin iyi niyetli demişler.
Ben iyilik yarıştırmıyorum ama kimsenin mağdur durumunu kullanmak aklımdan geçmedi mesela. Şu an Türkiye'de değilim ama 7/24 saat gözüm haberlerde. Ben deprem olmadan önce de birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyordum zaten. Referans lazımsa o da var yazılı. Depremle insan olduğumu hatırlamadım, insanlığı da unutmadım.tamam iyiliği siz yapın.öğrenelim.mesela depremzedeler için ne yaptınız.
Tamam madem aylık 12 bin lirayı gözden çıkardınız Özbek bakıcı falan bulun, çalışsın. Bu parayı kabul eden bir sürü bakıcı vardır. İlan acarken 'cocuklu kadınlar da kabuldür' deyin, seve seve gelecek pek çok kişi olur eminim. Hem bunu iş olarak yaparlar,belli görevleri olur daha bile iyi olurama madem öyle 2500-3000 tl civarı haftalık vermeyi düşünüyordum.yani ayda 10.000- 12 000 tl.ayrıca hiç bir şeye elini sürmeyecekti.kötülükse bu kötülük.
Kocasından eziyet görüp cocuguyla sığınacak yer arayan biri olsa aslında biçilmiş kaftan olur. Hem ona kira ödemeden yaşayacağı bir ev, hem annenize bir hayat arkadaşı.
Keşke olsa böyle bir şey.l
*Proje depremzedelere yönelik miymiş? Böyle bakınca hoş olmadı sanki
Ben iyilik yarıştırmıyorum ama kimsenin mağdur durumunu kullanmak aklımdan geçmedi mesela. Şu an Türkiye'de değilim ama 7/24 saat gözüm haberlerde. Ben deprem olmadan önce de birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyordum zaten. Referans lazımsa o da var yazılı. Depremle insan olduğumu hatırlamadım, insanlığı da unutmadım.
ya zaten yabancı düşünüyorduk ama kendi ülkemin insanı faydalansın,dedik.hem başlarını sokacak bir evleri olur.diye düşündük.ama kötüymüş düşüncemiz .ısrarla söylüyorum.annemin bakıma ihtiyacı yok diye.ama aynı evde,insan insana bir bardak su vermez mi?belki de benim annem onlara bakardı.Tamam madem aylık 12 bin lirayı gözden çıkardınız Özbek bakıcı falan bulun, çalışsın. Bu parayı kabul eden bir sürü bakıcı vardır. İlan acarken 'cocuklu kadınlar da kabuldür' deyin, seve seve gelecek pek çok kişi olur eminim. Hem bunu iş olarak yaparlar,belli görevleri olur daha bile iyi olur
sizin yorumunuz da alıntıların arasına karışmış.size ayrı yazmak istedim.hiç samimi bulmadım sizi ve yazdıklarınıza da inanmadım.60 yıllık hayatım bana insanlar konusunda yanılmadığımı öğretti.kusura bakmayın sizi konum da istemiyorum.Ben iyilik yarıştırmıyorum ama kimsenin mağdur durumunu kullanmak aklımdan geçmedi mesela. Şu an Türkiye'de değilim ama 7/24 saat gözüm haberlerde. Ben deprem olmadan önce de birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyordum zaten. Referans lazımsa o da var yazılı. Depremle insan olduğumu hatırlamadım, insanlığı da unutmadım.
Sizin niyetinize iyi niyetli diyenlere de umarım aynı duruma düşerler.
Referans mektubum var bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü çalıştığıma dair diyorum, daha ne yapayım? (İnanmadım dediğiniz için diyorum) Siz de buyrun gönüllü olun. Gerçekleri yüzünüze çarpan birini istememeniz normal. Zaten beni de banlarlar. Hala fikrinizi savunuyorsunuz..sizin yorumunuz da alıntıların arasına karışmış.size ayrı yazmak istedim.hiç samimi bulmadım sizi ve yazdıklarınıza da inanmadım.60 yıllık hayatım bana insanlar konusunda yanılmadığımı öğretti.kusura bakmayın sizi konum da istemiyorum.
aynen anlatmak istediğim buydu.birbirlerine bir hayat arkadaşı olmaları.biz zaten sürekli oradayız ve işini gücünü kimseye bırakmayız annemizin.Mune 'ye sorsana bakıcı ilanı açabilir misin KK'da.
Kocasından boşanmak isteyen ama sıfırdan hayat kuracak birikimi olmayan , çocuğuyla çaresiz kalmış kadınlar düşünebilir bence. Onlar için gerçekten win - win olabilir.
Hem gerektiği zamanlarda annen çocuğa göz kulak olur, ne bileyim ileride kadin iş bulur, çocuk okuldan geldiğinde evde kapıyı açan biri olacağı için onun da hayatı rahat eder.
Yani neden olmasın ki?
Benim ananem de o yaşlarda,dinç. Çalışmadığım zamanlar sıklikla köye gidiyorum, elimi öyle cok işe de sümrüyorumama yine de varlığım yeter, evde bir nefes olunca mutlu oluyor kadın.
Tanımadığınız birine nasıl güveneceksiniz? Çok riskli bence. Anneniz yalnız yaşamasaydı belki olabilirdi ama o yaştaki bir kadını hiç tanımadığınız biri/birilerine nasıl emanet edeceksiniz?tabiki bütün fikirlere saygım var.diğer depremzedeler,ne kadar misafir olacak,başkalarının evlerinde,kimisi yaza kadar ,yazlığını vermiş.kimisi,3 ay demiş.süresiz diyen görmedim daha ama ben bir süre koymadım.annem asta değil.yemeğini yapan,kendi başına kalabilen bir kadın ama yarın ne olur,bilemem.sadece benim olmam gereken 2 ameliyatım var ve malesef annemi güvenip bırakabileceğim kimse yok.
benim yaşım 60 .bugüne kadar hangi gönüllü kuruluşlarında çalıştığımı size tek tek saymayacağım.son 2 snedir,hastalıklarımdan dolayı faal çalışamasam da elimden ne gelirse yapıyorum.oğlum şu anda hatay'da,82 yaşında beğenmediğiniz annemin ördüğü bere ve atkılar her sene köy okullarına yardıma gider.banlanma nedeniniz ben olmam.ama siz de ısrarla kendi fikrinizi savunuyorsunuz..kimse kimsenin kalbini bilemez.sizetavsiyem hiç tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar ön yargılı olmayınReferans mektubum var bir sivil toplum kuruluşunda gönüllü çalıştığıma dair diyorum, daha ne yapayım? (İnanmadım dediğiniz için diyorum) Siz de buyrun gönüllü olun. Gerçekleri yüzünüze çarpan birini istememeniz normal. Zaten beni de banlarlar. Hala fikrinizi savunuyorsunuz..
ben ameliyat olana kadar,hem başka çarem yok ki ne yapabilirim.kuzenlerim var onlara da yük olmak istemiyor annem,aslında kimseye gitmek istemiyor.depremzede fikrine sıcak yaklaştı.onlara da faydası olur diye.Tanımadığınız birine nasıl güveneceksiniz? Çok riskli bence. Anneniz yalnız yaşamasaydı belki olabilirdi ama o yaştaki bir kadını hiç tanımadığınız biri/birilerine nasıl emanet edeceksiniz?
Ben sizin yaptığınız yardımlara inanmam gerçekten. Söylediğiniz şey bir insanın mağduriyetinden fay-da-lan-mak.benim yaşım 60 .bugüne kadar hangi gönüllü kuruluşlarında çalıştığımı size tek tek saymayacağım.son 2 snedir,hastalıklarımdan dolayı faal çalışamasam da elimden ne gelirse yapıyorum.oğlum şu anda hatay'da,82 yaşında beğenmediğiniz annemin ördüğü bere ve atkılar her sene köy okullarına yardıma gider.banlanma nedeniniz ben olmam.ama siz de ısrarla kendi fikrinizi savunuyorsunuz..kimse kimsenin kalbini bilemez.sizetavsiyem hiç tanımadığınız insanlar hakkında bu kadar ön yargılı olmayın
İsterseniz sizde abartmayın..Ben iyilik yarıştırmıyorum ama kimsenin mağdur durumunu kullanmak aklımdan geçmedi mesela. Şu an Türkiye'de değilim ama 7/24 saat gözüm haberlerde. Ben deprem olmadan önce de birçok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olarak çalışıyordum zaten. Referans lazımsa o da var yazılı. Depremle insan olduğumu hatırlamadım, insanlığı da unutmadım.
Sizin niyetinize iyi niyetli diyenlere de umarım aynı duruma düşerler.
katılmamak elde değil,sanki her evini açan karşılıksız hiç birşey talep etmeden açacak.keşke öyle olsa,karsilikli beklenti ve sinirlar net cizilirse iki taraf da kabul ederse olabilir .simdi herkes ani duyguyla koruyucu ailelik ,daire verme gibi radikal kararlar aliyor ama herkesin olcup bicmesi lazim . simdi dairesini veren insanlar 4-5 ay sonra kira isteyecek en basitinden o zaman ne olacak . o kadar uzun vadeli sorunlarimiz var ki .
Yok ettim bile. İlk beğenmeyen de siz olmuşsunuz, banlasalar da umrumda değil. İnsanlar can derdinde, birileri de bundan faydalanma derdinde. Kimi çocuğuna arkadaş arıyor, kimi annesine bakıcı. İnsanlar bir günde her şeyini kaybetti. Mental olarak iyiler mi sizce size yardımcı olsunlar?İsterseniz sizde çok abartmayın..
Tamam fikrinizi yazdınız bedua etme seansına da geçmeyin yani!
karşılıklı ben de size inanmıyorum işte.benim oğlum da gönüllüBen sizin yaptığınız yardımlara inanmam gerçekten. Söylediğiniz şey bir insanın mağduriyetinden fay-da-lan-mak.
Pek çok arkadaşım Hatay'da gönüllü şu an. Normalde ücretle yaptıkları işi gönüllü yapıyorlar. Aralarında doktor da var.
beddua ettiğinizi görmemiştim.umarım dediğiniz gibi beddualar gerçek sahiplerini bulur.@mune K Kazen konuma bakabilir misiniz.Yok ettim bile. İlk beğenmeyen de siz olmuşsunuz, banlasalar da umrumda değil. İnsanlar can derdinde, birileri de bundan faydalanma derdinde. Kimi çocuğuna arkadaş arıyor, kimi annesine bakıcı. İnsanlar bir günde her şeyini kaybetti. Mental olarak iyiler mi sizce size yardımcı olsunlar?