Anneme artık katlanamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek kardeşim bencil ve hayatını yaşama derdinde o yüzden anneme bıraktı çocuğa. Bu durumda en çok üzüldüğüm nokta bu küçük yeğenim.zaten senede bir kez geliyorum annemin yanına. Kışın görüşemiyotuz.

Sizin için de üzücü ama ben en çok o yavru için üzüldüm.onun iç dünyasında telafisi olmayan yaralar açıyor anneniz lütfen abiniz alsın onu ordan.abinize anlatın olanlar içim sizladi yavruya

Zaten öyle yapıyoruz inanın ama o durumda bile bağırıp çağıracak bir şeyler buluyor. Ben anlatamadım buradakilere derdimi. Beni yanlış anladılar. Sürekli çocuğa bağırıyor

Sizin için de üzücü ama ben en çok o yavru için üzüldüm.onun iç dünyasında telafisi olmayan yaralar açıyor anneniz lütfen abiniz alsın onu ordan.abinize anlatın olanlar içim sizladi yavruya
Aradım ağlayarak anlattım durumu. Biz gidince gelsinler buraya dedi gelip alma durumu yok

Aradım ağlayarak anlattım durumu. Biz gidince gelsinler buraya dedi gelip alma durumu yok
Sizin de bebeğiniz var biliyorum ama ne olur o yavruyu koruyup kollayin.hatta yaptığınıza da eminim buraya kadar yazdiginiza gore

Bire daha gelmeyeceğim onun evine. Ablama geçeceğim haber vermeden. Dönerkende 1 gece kalıp gideceğim

Sizin de bebeğiniz var biliyorum ama ne olur o yavruyu koruyup kollayin.hatta yaptığınıza da eminim buraya kadar yazdiginiza gore
Anneme anlattım yapma kızma anne dedim o daha çocuk dedim anlamıyor siz karışmayın ben onu eğiteceğim diyor. Kaç kez kavga ettik inanın

Kesinlikle...hiçbir iş yapmasa bile bir Güleryüz göstermek bu kadar imkansız olmamalı.sabahlar kadar internette oyun oynayıp gezme deyince herkesten önce sokağa cikabiliyorsa bir kahvaltı da hazırlayabilir evladına torununa

Zaten öyle yapıyoruz inanın ama o durumda bile bağırıp çağıracak bir şeyler buluyor. Ben anlatamadım buradakilere derdimi. Beni yanlış anladılar. Sürekli çocuğa bağırıyor

demek ki anneniz de bu yaşta çocuk bakmak istemiyor??
Annesi kaçmış, babası bencil hayatını yaşamak istiyor ama haksız olan babaanne?! bu nasıl bakış açısı allah aşkına
Çocuğa da üzüldüm yeminle ne biçim annesi babası varmış ya
En çok o yavrucağa üzüldüm.
Babaanne bakmak istemese bile bakıyor bari siz de biraz kadına yardımcı olun yeğeninizin hatırına.
Börek mörek bekleyeceğinize bir işin elinden tutun.
Kimse 3 çocuk bakıp çocuklarının çocuklarına da bakmak zorunda değil
ben tek çocuğum annem de böyle -yemek açısından-çok fedakar türk annesi değildi, hala değil.
tek çocuk bakmasına rağmen benim böyle taleplerim yok. Olabilir yapmak istemiyodur.
İlerde çocuğum olursa bakarsa memnun olurum, inşallah bakar ama hem çocuk baktırıp hem de anne bize bir börek bile yapmadın yazıklar olsun demem yahu.
bence siz abinize kızın asıl.

Evet annenizde sorun varda sizde biraz herseyi annedenmi bekliyorsunuz acaba yemek falan filan cocuklar belki kadin yorulmustir tek kalmak istiyordur
Herkes bir iş yapıyor ama zaten. İş demek sadece yemekle bitmiyor. O hiç bir iş yapmak istemiyor. Tek istediği şey herkese karışıp kavga çıkarmak

Evet, bir masa hazırlamak altı üstü çay demlemek. Bunları yaparken güleryüzle tatlı dille olabilmek. Sürekli asık suratla dolaşan bir anne her yerde bunu yaşayan bilir ancak

Herkes bir iş yapıyor ama zaten. İş demek sadece yemekle bitmiyor. O hiç bir iş yapmak istemiyor. Tek istediği şey herkese karışıp kavga çıkarmak
Zaten sorun sadece çocuk bakmak istememesiyle ilgili değil belli.siz de psikolojik şiddet görerek buyudugunuzu yazmissiniz.sizi mutlu mesut yetiştirip bugün çocuk bakmak istemeseydi yine anlayabilirdim.oyle de olsa bir yöntem bulunur ve çocuğa kötü davranilmaz

Evinde isini yemeğini yapan anne ( sizler )evinde de yapabilir. Annenizin evi tatil mekanı değil.

Kadın belli ki psikolojik sorunlar yaşıyor, bedeni ruhen yorgun.

Birde torun torba herkes dolusup kadından iş bekliyor.

Çok enteresan kek bile kadından istemissiniz.

Sizleri yüzde yüz hatalı buldum.

Gidip kalmayı biliyorsanız kahvaltı da hazIrlayacaksiniz, sofrada toplayacaksiniz, banyoda yikayacaksiniz.

Erkek kardeşim şu an zaten hayatını yaşıyor. Ve bunu anneme söylediğimde ona hak veriyor. Ayrıca annem 3 çocuk falan baktığı yok. Yanlış yaşıyor. Senede bir kez anneme geldik hepsi o. Diğer torunları ise beni görmeye geldiler. Torunları ile beraber aynı şehirde yaşıyor onlar. Çocuklar geldiler gittiler hepsi bu. Gören duyanda hepimize hizmet falan etti zannedecek. Altı üstü bir kek börek yemek istedim her annenin 5 dakikada yapacağı şeyler. Bebeğim olmasa ben yaparım zaten. Dinlenmek biraz nefes almak istedim çünkü yoruldum tek başına baktım çocuğuma. Anneme sığınmak istedim kafa dinleyeyim dedim ama görüyorumki hata etmişim. Sizde aynı annem gibisiniz. Sizleri bilemem ama ben kaç yaşında olursa olsun elim ayağım tutuyorsa evladıma ne isterse yaparım. Çünkü annelik budur.

Zaten o dediğiniz her işi biz yaptık. Merak etmeyin. Ben bebeğimle annemin yanına gelip bir kaç gün nefes almak istemiştim size göre büyük hata. Ama sizin gibilere göre insan eti ağırdır bana göre ise evladım için canım feda. Kişilik vicdan meselesi sizide anlıyorum

Anneniz normal değil ki ama pskolojik sorunları var bes belli.. cünkü normal bi anne evlatlarını geçtim ,torunlarına kötü davranamaz ki canını verir onlar icin .. en azından benim gördüklerim bu yönde ..

Yanlış anlaşılan bir şey yok şahsen benim tarafımdan ama siz ısrarla aynı düşüncede takılıp kalmışsınız (bütün yazılanları okudum ona istinaden yazıyorum),habire aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz.sizin anneniz bu ,o hep böyleydi ve bundan sonra da büyük bir ihtimal böyle olacak ve davranacak.

Annenizi tam tanıyorsanız şayet,onu olduğu gibi kabul edin, beklentilerinizi buna göre tutun.bırakın akla zarar hayali beklentileri,romantik ve ideal anne fantezilerini sizin anneniz bu değil çünkü.anneniz ergenvari,bireysel çıkarlarını gözeten,keyfini düşünen geleneksel anne rolünden çok uzak bir kadın.bu kadının çevresine bir yararı dokunsun die bir isteği ve davranışı da yok ve olamaz da bundan sonra.yemek,kek,poğaçayı beklemeyin ondan,güler yüzünü de çok fazla evinde kalarak göremezsiniz.kalış sürenizi minimumda tutarsanız o da sizden yorulmaz ve sıkılmaz.kaliteli vakit geçirirsiniz.çok kalarak ve ondan iş yemek bekleyerek kadını darlıyorsunuz çünkü

Annenizin huyu eskiden beri belliymiş zaten bence beklenti içine girmeyin üzülmeyin..kısa süreli ziyaretler yapın mümkünse.. sizde yılların birikmişliği var biranda patlamışsınız. Hala kabul edememişsiniz aslında onun annelik duygusunun toplumumuzdan farklı olduğunu. Muhtemelen kendiniz anne olunca ondaki eksiklikleri daha net gördünüz..
Yalnız o küçük çocuk için birşeyler yapın mutlaka yaşını bilmiyorum ama kreş olur bakıcı olur.. tüm bakımı annenizdeyse bu da haksızlık.. kadın belki bu yaştan sonra istemiyor sorumluluk almak ki kendi çocuklarıyla bile düzgün ilgilenmemiş zamanında..

Ne güzel yazmışsınız. Aynen öyle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…