Erkek kardeşim bencil ve hayatını yaşama derdinde o yüzden anneme bıraktı çocuğa. Bu durumda en çok üzüldüğüm nokta bu küçük yeğenim.zaten senede bir kez geliyorum annemin yanına. Kışın görüşemiyotuz.Ya abinizin cocuguna cok uzuldum zaten annesi yok gibi birşey ne olur konusun abinizle birakmasin çocuğunu onun yanina ... Siz de gitmeyin boyle uzun süreli .. yazanlarin dediği gibi bayramdan bayrama senede bir iki uc gun gidin donun bu saatten sonra değişmez kadin ...
Sizin için de üzücü ama ben en çok o yavru için üzüldüm.onun iç dünyasında telafisi olmayan yaralar açıyor anneniz lütfen abiniz alsın onu ordan.abinize anlatın olanlar içim sizladi yavruyaHerkese merhabalar. Annem ile ilişkimiz her geçen gün kötüye gidiyor gerçekten buna çok üzülüyorum. Şöyle anltayım; geçen hafta annemin evine tatile geldik bebeği ile. Ayrı şehirlerdeyiz. 10 Aydır gelmemiştik. Dinleniriz denize gireriz diyerekten çıktık geldik. Annem çok suratsız sürekli mutsuz hırçın inatçı herkese karışan bir kadın. Sabahları uyandık ben bebeğimle uğraşıyorum o ise kahvaltı hazırlamaz isterki beraber hazırlayalım. Söylerim anca öyle hazırlar. Söylene söylene kaldırır sofrayı. Bu sürede hep 5 karış surat ama. Evdeki diğer yeğenlerime kendi torunlarına sürekli bağrınır. Bir tanesi 6 yaşında babası bir süreliğine bize bıraktı ve onu çok azarlıyor. Defalarca uyardım ama inatla bildiğini okuyor. Çok üzülüyorum. Bende dinlenmek için tatile gelmişim evde böyle şeyler yaşıyorum. Evde sürekli gerilimli bir hava mevcut. Kendisi sürekli ama sürekli internette oyun Facebook instagramda. Bizimle hiç muhabbet etmez güzel tatlı bir söz yok. Anca laf sokar başkalarının çocuklarını över eşimin ailesini yerer bizleri aşağılar evdeki çocuklara genç kızlara azarlar daha sayamayacağım bir sürü şey. Bizlere asla yemek hazırlamaz mesela kalkın kendiniz hazırlayın der. Çocuklarına ve torunlarına yemekler hazırlamayı enayilik gibi görüyor. Kek börek yapalım bir gün dedim canımız çekti yapmadı. En ufak eleştiride acayip sesini yükseltir içeri gider ağlar. Olmaz olsun sizin gibi evlatlar der. Ablamla sürekli konuşuruz neden böyle diye? Bir çok kişi anne evinden kendi evine gitmek istemezken ben geldiğime pişman oldum. Tatilimiz burnumudan geldi. Ters bakışlar laf sokmalar gözümüzün önünde küçük yeğenime sürekli bağırmaları. Ve bu küçük yeğenimin annesi babası ayrı annesi onları istemedi çocuk babası ile yaşıyor. Bunca şeylere rağmen babaannesi tarafından ititlip kakılıyor. Resmen sinirini boşaltıyor çocukla. Dün sabah ayağa kalkıp zorla yanaklarını sıkıp ağzını açıp yemek tıkıştırdı. Yere bardak döktü diye tüm site duyacak şekilde bağırdı. Çocuk içeri gidip bana sarılıp ağladı babama götür beni diye. Kucağımda Bebeğim ne yapacağımı şaşırdım. Ne yapmalıyım arkadaşlar ? Çok üzülüyorum senelerdir bu böyle... küçükken bize yaptıklarını şimdi bu yeğenime yapıyor bize hala yapıyor.. siz olsanız ne yapardınız nasıl hareket ederdiniz?
Zaten öyle yapıyoruz inanın ama o durumda bile bağırıp çağıracak bir şeyler buluyor. Ben anlatamadım buradakilere derdimi. Beni yanlış anladılar. Sürekli çocuğa bağırıyorSiz çocukluğunuzdan beri bu anneyle büyümüşsünüz. Beklentiniz olmasın ..
Evet çocuklar anneanne şefkati siz anne şefkati istiyorsunuz ama olmuyorsa olmuyordur.
Ablanızla , o genç kızlarla iş bölümü yapın bütün her şey 2 saat içinde biter ..Siz de dinlenir , Annenizle bir kahve içersiniz. Çözüm odaklı olursanız sizin için daha iyi.
Aradım ağlayarak anlattım durumu. Biz gidince gelsinler buraya dedi gelip alma durumu yokSizin için de üzücü ama ben en çok o yavru için üzüldüm.onun iç dünyasında telafisi olmayan yaralar açıyor anneniz lütfen abiniz alsın onu ordan.abinize anlatın olanlar içim sizladi yavruya
Sizin de bebeğiniz var biliyorum ama ne olur o yavruyu koruyup kollayin.hatta yaptığınıza da eminim buraya kadar yazdiginiza goreAradım ağlayarak anlattım durumu. Biz gidince gelsinler buraya dedi gelip alma durumu yok
Bire daha gelmeyeceğim onun evine. Ablama geçeceğim haber vermeden. Dönerkende 1 gece kalıp gideceğimAnneniz böyle olduğunu bile bile neden gidiyorsunuz ki,
Hadi gidiyorsunuz neden iş bekliyorsunuz bir de.
Kadının hamurunda annelik yok demek ki ona göre koy mesafeyi
Böyle muamele göreceğime yazın sıcakta kendi evimde otururum daha iyi
Anneme anlattım yapma kızma anne dedim o daha çocuk dedim anlamıyor siz karışmayın ben onu eğiteceğim diyor. Kaç kez kavga ettik inanınSizin de bebeğiniz var biliyorum ama ne olur o yavruyu koruyup kollayin.hatta yaptığınıza da eminim buraya kadar yazdiginiza gore
Kesinlikle...hiçbir iş yapmasa bile bir Güleryüz göstermek bu kadar imkansız olmamalı.sabahlar kadar internette oyun oynayıp gezme deyince herkesten önce sokağa cikabiliyorsa bir kahvaltı da hazırlayabilir evladına torununaBebeğim var ben bir işle ilgilenemiyorum. Tüm kış onunla ilgilendim yoruldum. Annemin yanında biraz dinlenmek istedim yardım ilgi istedim. Her çocuk ister bekler bence bu normal. Anneler evlatlarına yardımcı olmalı böyle köstek olmamalı
Zaten öyle yapıyoruz inanın ama o durumda bile bağırıp çağıracak bir şeyler buluyor. Ben anlatamadım buradakilere derdimi. Beni yanlış anladılar. Sürekli çocuğa bağırıyor
Herkes bir iş yapıyor ama zaten. İş demek sadece yemekle bitmiyor. O hiç bir iş yapmak istemiyor. Tek istediği şey herkese karışıp kavga çıkarmakEvet annenizde sorun varda sizde biraz herseyi annedenmi bekliyorsunuz acaba yemek falan filan cocuklar belki kadin yorulmustir tek kalmak istiyordur
Allah ıslah etsin.Anneme anlattım yapma kızma anne dedim o daha çocuk dedim anlamıyor siz karışmayın ben onu eğiteceğim diyor. Kaç kez kavga ettik inanın
Evet, bir masa hazırlamak altı üstü çay demlemek. Bunları yaparken güleryüzle tatlı dille olabilmek. Sürekli asık suratla dolaşan bir anne her yerde bunu yaşayan bilir ancakKesinlikle...hiçbir iş yapmasa bile bir Güleryüz göstermek bu kadar imkansız olmamalı.sabahlar kadar internette oyun oynayıp gezme deyince herkesten önce sokağa cikabiliyorsa bir kahvaltı da hazırlayabilir evladına torununa
Zaten sorun sadece çocuk bakmak istememesiyle ilgili değil belli.siz de psikolojik şiddet görerek buyudugunuzu yazmissiniz.sizi mutlu mesut yetiştirip bugün çocuk bakmak istemeseydi yine anlayabilirdim.oyle de olsa bir yöntem bulunur ve çocuğa kötü davranilmazHerkes bir iş yapıyor ama zaten. İş demek sadece yemekle bitmiyor. O hiç bir iş yapmak istemiyor. Tek istediği şey herkese karışıp kavga çıkarmak
Bebeğim var ben bir işle ilgilenemiyorum. Tüm kış onunla ilgilendim yoruldum. Annemin yanında biraz dinlenmek istedim yardım ilgi istedim. Her çocuk ister bekler bence bu normal. Anneler evlatlarına yardımcı olmalı böyle köstek olmamalı
Erkek kardeşim şu an zaten hayatını yaşıyor. Ve bunu anneme söylediğimde ona hak veriyor. Ayrıca annem 3 çocuk falan baktığı yok. Yanlış yaşıyor. Senede bir kez anneme geldik hepsi o. Diğer torunları ise beni görmeye geldiler. Torunları ile beraber aynı şehirde yaşıyor onlar. Çocuklar geldiler gittiler hepsi bu. Gören duyanda hepimize hizmet falan etti zannedecek. Altı üstü bir kek börek yemek istedim her annenin 5 dakikada yapacağı şeyler. Bebeğim olmasa ben yaparım zaten. Dinlenmek biraz nefes almak istedim çünkü yoruldum tek başına baktım çocuğuma. Anneme sığınmak istedim kafa dinleyeyim dedim ama görüyorumki hata etmişim. Sizde aynı annem gibisiniz. Sizleri bilemem ama ben kaç yaşında olursa olsun elim ayağım tutuyorsa evladıma ne isterse yaparım. Çünkü annelik budur.demek ki anneniz de bu yaşta çocuk bakmak istemiyor??
Annesi kaçmış, babası bencil hayatını yaşamak istiyor ama haksız olan babaanne?! bu nasıl bakış açısı allah aşkına
Çocuğa da üzüldüm yeminle ne biçim annesi babası varmış ya
En çok o yavrucağa üzüldüm.
Babaanne bakmak istemese bile bakıyor bari siz de biraz kadına yardımcı olun yeğeninizin hatırına.
Börek mörek bekleyeceğinize bir işin elinden tutun.
Kimse 3 çocuk bakıp çocuklarının çocuklarına da bakmak zorunda değil
ben tek çocuğum annem de böyle -yemek açısından-çok fedakar türk annesi değildi, hala değil.
tek çocuk bakmasına rağmen benim böyle taleplerim yok. Olabilir yapmak istemiyodur.
İlerde çocuğum olursa bakarsa memnun olurum, inşallah bakar ama hem çocuk baktırıp hem de anne bize bir börek bile yapmadın yazıklar olsun demem yahu.
bence siz abinize kızın asıl.
Zaten o dediğiniz her işi biz yaptık. Merak etmeyin. Ben bebeğimle annemin yanına gelip bir kaç gün nefes almak istemiştim size göre büyük hata. Ama sizin gibilere göre insan eti ağırdır bana göre ise evladım için canım feda. Kişilik vicdan meselesi sizide anlıyorumEvinde isini yemeğini yapan anne ( sizler )evinde de yapabilir. Annenizin evi tatil mekanı değil.
Kadın belli ki psikolojik sorunlar yaşıyor, bedeni ruhen yorgun.
Birde torun torba herkes dolusup kadından iş bekliyor.
Çok enteresan kek bile kadından istemissiniz.
Sizleri yüzde yüz hatalı buldum.
Gidip kalmayı biliyorsanız kahvaltı da hazIrlayacaksiniz, sofrada toplayacaksiniz, banyoda yikayacaksiniz.
Yanlış anlaşılan bir şey yok şahsen benim tarafımdan ama siz ısrarla aynı düşüncede takılıp kalmışsınız (bütün yazılanları okudum ona istinaden yazıyorum),habire aynı şeyi söyleyip duruyorsunuz.sizin anneniz bu ,o hep böyleydi ve bundan sonra da büyük bir ihtimal böyle olacak ve davranacak.Toplu cevap vermek istedim. Zannedersem yanlış anlaşıldım. İfade ediş şeklim yanlış oldu. Ben 10 Aydın annemi görmedim. Ve annemi ziyarete gelmek istedim. Bir kaç gün kalır gideriz dedim. Oğlum ile beraber atladık geldik.ben gelince abimin kızıda geldi annemin evine beni ve oğlumu görmek için. Senede bir görüşüyoruz. Yanş kimse anneme yıkılmadı öyle bir niyet yok kimsede. Ben sadece bir Güleryüz sohbet şevket bekledim. Bunun yanında elbetteki yemek vs bekledim bu ki çok normal. Hamileliğindee böyle yapmıştı. Bir evlat olarak uzak şehirde yaşayan, anneden bir şeyler beklemek ne kadar kötü bir şey ki? Evde toplamda 4 kişiydik biri bebek. Neyimiz battıda sürekli bağrış içindeydi. Şu kadarını söyleyeyim benim evladım uzakta yaşasa yanıma gelse onun için neler yaparım anlatmakla bitmez. Ama her zaman derim herkes anne olamaz. Bu vicdani bir şey. Bencil insansanız bir çok şeyi evlattan beklersiniz bubkadar basit
Ne güzel yazmışsınız. Aynen öyleAnneniz normal değil ki amapskolojik sorunları var bes belli.. cünkü normal bi anne evlatlarını geçtim ,torunlarına kötü davranamaz ki canını verir onlar icin .. en azından benim gördüklerim bu yönde ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?