En başından beri takipteyim konuyu ilk beş mesajdan sonra konu anne kekine döndü. Kalk sen yapiver dediklerinde konu abisinin çocuğuna davranışına döndü.Konu sahibinin düşüncesi yalnız benim bebeğim var ben kimseye hizmet etmem bana hizmet edilecek şeklinde bizzat da yazmış bunu. Tabi ki anne destek olur ama belki kullanıldığınınhissederse o da bıkar
Allah kimsenin cocuguna kimseye koymasın cok üzgünüm içim bi hoş olduYazdığınız mesajda “Ben 10 Aydın annemi görmedim. Ve annemi ziyarete gelmek istedim. Bir kaç gün kalır gideriz dedim. Oğlum ile beraber atladık geldik” dediğiniz için çok ısrar sonucu gelmediğiniz anlaşılıyor. Israr üzerine gitseniz zaten ilk mesajınızda “hem ısrarla çağırdı, hem böyle yapıyor” yazardınız.
İstenmediğinizi bildiğiniz yerde neden durmaya devam ettiniz? Neden bir de üzerine pasta, börek, sarma, içli köfte yapmasını istediniz? Çok hayret verici. Her gün bağıran bir anneden hem de. Çok tembel dediğiniz bir anneden hem de.
Ayrıca sizin bebeğiniz var diye bakmayacağınız yeğeninize sizden yaşlı ve beğenmediğiniz anneniz bakıyor. Bu hikayede en fedakar kişi anneniz maalesef.
Siz yanınıza almayacağınıza göre, yeğeniniz için çocuk esirgeme daha mı iyi olur diye de düşünün. Devamlı psikolojik şiddet görerek büyümesi hiç sağlıklı değil. Olmadı en azından annesine haber yollayın, çocuğunun ne şartlarda büyüdüğünü bilsin.
Bu kadın artık yaşlanmış şipir şipir koyamaz herseye belki de hiç yapmadı siz çocukken...huzur istiyor.. Suya sabuna karışmak istemiyor herkes kendi yanında kavrulsun bana kimse dokunmasın diyor... Ama öbür cocuk ne olacak iki kişi istemiyor bi esya gibi ordan oraya savrulup duruyor şiddete maruz kalıyor olan ona oluyo maalesef... Siz kek börek yemedim derken o masum bi sevgi kırıntısı bekliyor olmalı....Anne yardım eder elbet ama konu sahibi bakıyor ki işleri hep annem yapsın keki bile annesinden bekliyor. Kadın yapmayınca da yapmadığı için kızıyor siz annenize tepki gösterebilir misiniz neden kahvaltı hazırlamadın diye ben gösteremem utanırım bir defa ona göre daha geç daha kuvveti yerinde biriyim. hizmet sırası değişti yani.
Bebek işin bahanesi.
Bende öyle yaptımSadece ilk mesaja yazarak yorum yaptım, yani sadece konu sahibinin annesi ile ilişkisini yorumladım, genelde başka yorumlardan etkilenmemek için direkt ilk konuyu okur cevap yazar sonra geçmişe doğru bakarım.
Yazdığınıza harfi harfine katılıyorum, yine banaannesi çocuğu evinde tutuyor, babası bakmıyor ben niye bakayım diyen konu sahibi babaannesi sinirlri el verdiğince baktığı halde eleştiriliyor. O kadın psikolojisi bozuk bu kadarını yapıyor, yiğenine yardım edeceğine, annesinin yükünü hafifleteceğine konu sahibi ilgi bekliyor. Hem de ilgilenmek istemediğini açıkca söyleyen annesinden...
Evt sag olsunlar basımızdan olsunlar ne keki ne böreği...Bence annenizin omuzundan herkes bir düşsün (baktığı çocuğu kastetmiyorum). Kadin belli ki mutsuz, bıkmış. Hatta psikolijik destek iyi geleceğini düşünüyorum. Destek olacak yerde kek ve içli köfte yapmadı diye arkasından konuşuluyor. Annemiz babamız gençlesmiyor.haliyle yarın o beğenmediğimiz hallerini de ariyabilecegimizi bilerek davranalim ve hareket edelim. Çocuğa bağırıp durması çok yalnis. Onun icin neden böyle olduğunu ve ona da nasil destek olunabilecegine bakılmali
Herkes sinirini o masum cocuktan cıkarıyor o mu dedi beni dogurun ortalığa atın her gelen bi saplak atsın hırsını alsın zavallı mecbur gidecek bi yeri yok el degil yegen bi de.. Allah rızası için onu ezdirmeyin boynu bükük zaten...Siz evinize döneceksiniz de yeğeniniz ne olacak peki, çok sinirlendim. Abinize haber verin bırakmasın bir daha, offf!
Sonrası daha farklı oldu sanki..Bende öyle yaptım
Bu kadın artık yaşlanmış şipir şipir koyamaz herseye belki de hiç yapmadı siz çocukken...huzur istiyor.. Suya sabuna karışmak istemiyor herkes kendi yanında kavrulsun bana kimse dokunmasın diyor... Ama öbür cocuk ne olacak iki kişi istemiyor bi esya gibi ordan oraya savrulup duruyor şiddete maruz kalıyor olan ona oluyo maalesef... Siz kek börek yemedim derken o masum bi sevgi kırıntısı bekliyor olmalı....
Evt ben hamileydim 6,5 aylık bana kızkardesim canım içli köfte istiyor yapar mısın dedi. Ben de oraya 1 yıldır gitmiyorum üstelik hamileyim ve karnım belim kasıklarım ağrıyordu tamam dedim yaparım annemde var cok şükür o sogan dogradı içini hazırladı cünkü midem asırı bulanıyor ögürüyorum devamlı kızkardesim de hasta.Bebeğimle ilgilensin istedim diye konuya eklemiş yazdıklarını tek tek okudum. Siz annenizin evinde misafir gibi gidiyorsanız birşey diyemem iş beklemeniz normal. Dediğim gibi bende yılda 1 gidiyorum. Annem temizlik yaparken onu seyredemem. Benim enerjimle onun ki bir mi? Olabilir mi? Sabah kahvaltı yemek bulaşık temizlik bunlr bir günlük iştir 7/24 bundan bahsettim tatile geldim ben buraya demiş. Gayette ben birşey yapamıyorum demiş. Ve annesi kendi evine yine belki dediğiniz gibi yılda bir gelmişti kimbilir, annesine yemek hazırlamak bir yana, bana bi yemek bile yapmadı, dışardan istedim hamileydim diye şikayet etmiş. Demek ki huyu böyle. Yoksa insan gelip annemden içli köfte kek sarma börek istedim yapmadı diye konu açmaz. Benim de canım neler çekiyor . Annem yapsın önüme getirsin bide bulaşığını kaldırsın ben iş yapamam diyim . Ne ala memleket.. Eli ayağı tutuyor evli barklı çocuklu kadın olarak. canı çektiyse annesini alsın bi lokantaya götürsün beraber yesinler ama yok parası gider .
Sürekli anne yapamaz mı diyorsunuzda evet anne tabi ki yapar ve kızı da ‘yardım’ eder. Yemeğini yiyip zorla ben söyleyince bulaşığı kaldırdı diye buraya yazmaya utanır genç bir kadın. Onun için normal bir davranışsa bu şikayette bulunmak o zaman huyu böyle diye düşünmekte gayet doğal . Siz konu sahibinin üye sayfasından tek tek bir daha okuyun bütün mesajlarını . Yada zahmet etmeyin ömür boyu anneleri hizmetçi kafasında görüyorsanız.
Bence de kız anası hamileyken yapsın bi şeyler hatta derindondurucuya atsın hazır yemek sonucta ama yapmıyorsa da böyle kabullenmeli insan... O da annesinden böyle gördü zahar...Keşke anneniz yapsa...ben yılda bir en fazla iki giderim.o benim en sevdiğim şeyleri yapmak için cirpinir.ama ben de armut gibi oturmam.benim yapacağım şeylerin sırası gelince annem bebegimi oyalar öper koklar.ama bakmaz:) bakmasına gerek yok sevsin yeter.altını ben degistiririm ben beslerim:) kayinvalideler bu konudaki anne gibi olsa topa tutulur .ama kız anası olunca kusursuz oldu örnek vaka
Hamileyken lohusayken insanın annesinin yemek yapmadı ne zaman tuhaf oldu? Ya da bunu beklemek...memlekette önce kız anaları yapar bu işi...
Ne deseniz boş, boşverin sizde yormayın kendinizi. Ne kadar izah etsek yanlış anlayacaklar.Yine ama mecbuurr değil anneniz sizi ağırlamayalar havada uçuşmuş. Annne bu anne senede bir kere çocukları torunları görmeye gidiyor, asıl onun pervane olması lazım, Annne yemeği, anne ilgisi diye bir şey var kaç yaşına gelirseniz gelin burnunuzda tüter.
Kaldı ki konu sahibi hep böyleydi diyor hasret kalmış bu duygulara. Sanki 365 gün annesinden ilgi bekliyor.
Onlar istedikleri gibi algılasınlar nasıl düşünürse düşünsünler umrumda değiller. Boşverin siz ve bir kaç arkadaş anladı beni. O bana yeter.Haklısınız aslında beklemek hiç duymayan birine dünyanın en güzel şarkısını söylemek kadar anlamsız.konu sahibinin hangi cümlesinde 7/24 kendi evinde ve annesinin evinde hizmet beklediği yazıyor.yilda bir evine misafir gelene kim yapmaz ki keşke annem de yapsa dediği şeyleri.
Bebeğime baksın da dememis konu sahibi? Ömrünün sonuna kadar hizmet etsin nerede demiş?
Ay boşveriiiiin... elinize yazık hiç bir şey yazmayınHala hizmetçilik diyorsunuz ya o yüzden size bir şey anlatmak vazgeçiyorum, iyi günler.
Insanin cani cekse de icli kofte, karni burnunda hamile kadindan istememeli. Hele ki ailenin daha dusunceli olmasi gerekiyor. Yani, yasli anne babaya bir tas corba yapmak baska istendi diye icli kofte yapmak baska. Yardim, ilki olurdu. Once karninizdakini dusunmenizi tavsiye ederim. Yeri geliyor o cocugu sizden baska dusunen olmuyor.Evt ben hamileydim 6,5 aylık bana kızkardesim canım içli köfte istiyor yapar mısın dedi. Ben de oraya 1 yıldır gitmiyorum üstelik hamileyim ve karnım belim kasıklarım ağrıyordu tamam dedim yaparım annemde var cok şükür o sogan dogradı içini hazırladı cünkü midem asırı bulanıyor ögürüyorum devamlı kızkardesim de hasta.
..annem babam da yaşlı.. Ne yapayım rıza gözettim yaptım...onların beni agırlaması gerekiyordu demedim çünkü yaşlılar... Yapınca ne oldu memnun oldular... Mutlu oldular.
. Ben de iki bilemedin üç gün kaldım evime geldik çoluk çocuk eşim... Şikayet etmedim hamileyim iş yaptım diye... Onlar bizim ailemiz...yardım edicez tabi...
Evde annem ben Bebeğim vardı. Başka kimse yoktu o an. O zaman istedim. Yani evde bir ordu dolusu insan yoktu. BEbeğim bana yapışık su sıralar o yüzden istedim. Yoksa yaparmısın demezdim zaten. Babası ile görüştüm o da sen karışma yanıma gelecekler zaten dedi.Anneniz bana ananemi hatırlattı.aşağı yukarı aynı gibi huy ve davranışları.bizimki bağırmaz ama sürekli laf sokar iğneler,muhakkak da ortamdan birini ağlatır.yemek yapacağı zaman aşırı gergin olur ve mutfakta ille bi tantana tartışma olur.yemek de zehir gibi geçer .özellikle bayramlarda 2. günü herkes evine kaçarBiz alıştık tabi ananemin huyuna yıllardır.hee anane hee diyip işi gırgıra vuruyoruz mecbur.
ne yazıkki böyle insanlar ilerde hep yalnız kalıyolar çünkü evlatlar kaçacak yer arıyo.anneniz 50lerinde böyleyse yaşlanınca daha da huysuzlaşır büyük ihtimalle.Ama huyu böyleyse de yapacak pek bişey yok anneniz sonuçta,bu yaştan sonra değişiceğini sanmıyorum.konuşsanız bile düzelir gibi olur geri eski haline döner.
yemek tatlı yapma konusuna gelince,annenizden beklentileriniz biraz yüksek geldi bana.yani eve kalmaya gelen kişi sayısı fazlaysa yemekti şunu bunu yapmasını beklemekten ziyade yardım edilmeli benim görüşüme göre.çünkü ev kalabalık olunca ev sahibi ister istemez gerilir,gelen kızı oğlu bile olsa.
bence annenizdeki kalma sürenizi kısa tutmaya bakın,yeğeninizi de babasına götürün çocuğun psikolojisi daha fazla bozulmadan.
Babası sen karışma karışamazsın dedi. Bunun üstüne çocuğa sahip çıkmak alıp götürmek suç diye biliyorum...Yeğeninize çok üzüldüm.
Lütfen O'nu annenizin yanında bırakmayın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?