öncelikle olayı anlatayım bi konu daha açmıştım onun hakında.. 4 yıl önce bi çocuğa aşık oldum ben alevi o ülkü ocağı başkanıydı babamlar öğrendi 3 ay dolduğunda telefonumu filan aldılar 4 ay boyunca aynı evin içinde yabancı oldum onlara.. terketti beni.. 4 yıl ayrı kaldık, ama onu bir an bile unutmadım başka şehire üniversite için geldim bir sürü çocukla çıktım nafile unutmaadım, onun adını sayıklaadım ağladım.. ailemi aramak bile istemiyordum.. aynaya bakmak bile onu hatırlatıyordu.. Nihayet o çileli 4 yıl bitti.. kavuştum sevdiğime.. ailem hala aynı ailem.. yine istemiyorlar.. sevdiğim ise babamlar yüzünden hırs yapmış, kariyer yapmış.. efendilliğine efendilik katmış.. onunla o kadar mutluyum ki.. ama işte ailem..
ve bir gün annemin yazdığı mektubu buldum yastığımın altında..
canım kızım. herşeyden önce seni çok seviyorum
o kadar çok seviyorumki seni üzgün gördüğümde içim acıyo onun için her üzgün olduğunda seninle konuşmak dertlerini dinlemek çözüm bulmak istiyorum. Bu mektubu seninle konuşamadığım için konuştuklarımında bir kulağından girip öbür kulağından çıktığını üzülerek gördüğüm için yazıyorum. Bana konuştuklarımızı babama söylüyorsun diye kızıyorsun aslında bildiklerimin yüzde onunu ancak baban biliyor. hemde baban bizden ne saklıyhor. Bizden sakladığı senin sonradan öğrendiğin bir şey var mı?. o bizden birşey saklamadığına göre biz ondan neden saklıyalım. Duymasını istemediğin şeyleri neden yapıyorsun.
bu günlerde odandan 4-5 sene öncesinden kalması gereken o soytarı ile ilgili yazılar buluyorum. Hani numaranı değiştirmiştin gene ne oldu. O soytarı sana göre mi? kör müsün? topalmısın? sakat mısın? orta okul mezununa mı kaldın. Madem öyle onu böyle baş tacı edicektinde neden liseye gittin neden üniversiteye gittin yoksa onun seviyesine gelmek için yüksek lisansda mı yağıcaksın. Bizim umutlarımızla bizim hayallerimizle neden oyun oynuyarak alay ediyorsun. Ben sana o zaman kızım akıllı ol o sana göre değil demedim mi Bir kere mezhebimizde farklı bizim okuduğumuz sırada öldürmek için ve hakaret etmek için sokaklarda alevi arıyorlardı. Biz onların çok kötü günlerini gördük böyle iki gün yanyana gelince canım cicimle ömrü bitmez kızım o pislikleri bize bulaştırma sadece sana bulaştığyıla kalmaz şimdi kulağını, beyninin, mantığını, vicdanını aç da iyi dinle YA BİZ YA O onu bize asla tanıştırmaya getirme cenazemize bile onu getirme yoksa gözümüz açık gider biz asla onu tanımak istemiyoruz YA BİZİ SİLERSİN YA ONU SİLERSİN akıllı ol bu iş bitsin
kızım 20 yaşına geldin, bizden bu güne kadar sevgi görmedin mi bu kadar peşinde koşuyorsun kendini aşağılatıyosun şimdiden onun kölesi halindesin daha gitmeden köle olmuşsun yanımda sonra daha ne olacağını düşünüyorsun
sonuç olarak babanda bende seni çok seviyoruzi bundan sonra kendi ayarında kendi mezhebinde kendi görüşünde birisini bul biz seni gene senin istediğin birisiyle evlendiririz. onun için hiç üzülme ama onunla ASLA biraz daha böyle devam edersen babana söylerim O zaman ne olacağını bilmiyorum ..