• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemden duyduklarım

esas siz haddinizi bilin ve okuduğunuzu iyi anlayın.
Allah evlerden uzak etsin Allah o aileye sabır versin demek kınama olmaz.
Hamilesin bak sende yaşa demek istiyorsanız şayet o sizin kalbinizin karaligindandir..
Siz hangi cüretle sizin gibi düşünmüyorum diye doğmamış çocuğa kader biçiyorsunuz?
Okuduğunuzu algılayamıyorsanız hatta yazdığınızın nereye gittiğini bilmiyorsanız yapacak birşeyim yok. Selametle..

Hepinize iyi kötü yorumlarınız için vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Üzücü yorumlara karşı savunanlara ayrıca teşekkürler.. Hepsini okudum ve dikkate alıcam, eğitimimi önde tutarak kendi ayaklarım üzerinde durmak için elimden geleni yaparak karar alıcam.

Hepinize iyi kötü yorumlarınız için vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Üzücü yorumlara karşı savunanlara ayrıca teşekkürler.. Hepsini okudum ve dikkate alıcam, eğitimimi önde tutarak kendi ayaklarım üzerinde durmak için elimden geleni yaparak karar alıcam.

Annenin yaşadığın cinsel birlikteliği bence de bilmemesi gerekirdi ne olursa olsun ama öğrenmesine rağmen derdi bu değil o kişiyle iletişimi kesmen olmuş. Bu sebeple seni o şehire tekrar yollamaz görünüyor. Belki yatay geçişle farklı bir yere geçersin ne yaparsın bilmem ama okulu bitir kesinlikle.

Sizin ustteki mesajiniza cevaben kiz cocuklari neden okutulmalidir aciklamasini yaptim.
Siz mi guclusunuz? Kusura bakmayin ama bir cinsel organin icinde yer alan zara bu kadar methiyeler duzen, guzellemeler yapan birisi benim gozumde pek guclu sayilmiyor. ha bu durum elbette sizin umrunuzda degildir; sizin dusuncelerinizin benim umrumda olmadigi gibi lakin merak ettigim bir sey var: bekaretini kaybetti, zar zedelendi vs diye ahlaksizlikla, arsizlikla sucladiginiz cocuk kiz degil erkek olsaydi ona ne soyleyecektiniz? Aaa dogru o kendisi ifade etmezse anlasilmaz degil mi daha onceden iliski yasadigi. Bu durumda biz kadinlar olarak erkeklerin aciklamasina guvenerek yol aliyoruz ama kadinlarda durum ayni degil. Kadinlar neden ozgurce yasayamiyor? Madem cinsel organimizdaki bir et-deri parcasi bu kadar kiymetli, erkekler neden sunnet edilip derileri cope atiliyor? Velhasili, bu kadar aciklama yapmamin tek bir ebebi oyle ya da boyle ayni toplumda yasiyor olmak ve sizin yetistirdiginiz cocukla benim yetistirdigim cocugun bir gun arkadas olabilme ihtimalleri. Yoksa sizin hangi konuda ne dusundugunuz beni hic enterese etmiyor

bu yorumdan anladigim tek şey benim yorumlarimi zerre anlamamis olmaniz..
ben aile demişim, değerler demişim, bir annenin beklentisi, üzüntüsü demisim siz mevzuyu kızlık zarına indirgemişsiniz.
hee ama diyorsaniz ki 12-14 yaş cinsel hayat için normal kesinlikle ayni noktada buluşamayız.
Ben Allah evlatlarimzi şaşirtmasin bi nefis uğruna hayatini karartmasin, ailesini üzmesin siz bunu ne anlarsınız artiķ.
Evet benim içinde sizlerin elestirileri görüşleri birsey ifade etmiyor..
Fikrinize katılmak zorunda değilim ama zorundaymisim gibi yazan yazana :))

okumaya gönderdigim kızım keyif sürüp elalemin oyuncagi olmuş :'( birde arsiz ki kalp krizi gecirmelik..
ayyy evlerden ırak Rabbim dusmanima yasatmasin :'(
Allah o anne babaya sabır versin.
Yazik.

ben aile demişim, değerler demişim, bir annenin beklentisi, üzüntüsü demisim siz mevzuyu kızlık zarına indirgemişsiniz.
hee ama diyorsaniz ki 12-14 yaş cinsel hayat için normal kesinlikle ayni noktada buluşamayız.
Ben Allah evlatlarimzi şaşirtmasin bi nefis uğruna hayatini karartmasin, ailesini üzmesin siz bunu ne anlarsınız artiķ.
Sadece bu son mesajinizi okusam saygi duyabilirdim fikirlerinizie. Herkesin dogrusu, inanci vs kendine der gecerdim ama maalesef ilk mesajinizi okudum. Dolayisiyla benim gibi dusunen kimsenin size saygi duymasini beklemeyin;cunku siz konu sahibine duymadiniz

1- okumaya gitmiş ve ailesinin değer yargilarini hice sayip ve istemedikleri bi cocuk ile birlikte oldum diye meydana cikmak..kız zaten kendisi söylüyor bunu..
olanı yazmışım ve bunun adı marifet değildir arsızliktir 2 2 4
2- ailenin karsi çıktığını bile bile seninle birlikte olan ve belkide zorlayan bir erkek için denilecek tek şey seni kullanıyordur 2 2 4
yarın konu açar ve beni terk etti derse sizinde yapacaginiz yorum kendini neden kullandirdin olur.
3- Kızınız yok belliki o yuzden..anne ben x kişisi ile yattim ya da kibarca birlikte olduk demesi size aşırı normal geliyor..kalp krizi geçirmeyin ok de üzülmez ohh ohh torunda gelir insallah dersiniz heralde de iste herkesten o kadar rahatlik beklemeyin..
4- Konu sahibinin annesini dinleseniz..Allah düşmanıma yaşatmasın böyle bi tecrube ve hayal kırıklığı der..Annesi ne kötü kalpliymis değil mi tukaka yapalim hemen.
5- Yazık cok yazik hemde..
Yazık oldu o anne babanin emeklerine..
zira annede belliki buna üzülüyor..ben seni bunun icin yetistirmedim diyor..

Ahhh kalbim ahh..
Tam tersi kız annesi olacağım için büyük konusmuyorum Dedim ya efelik laflar edenleri cok gördük diye.
Yazdiklarinin en basindan en sonuna kadar katılmıyorum. Bu kötü ithamli konusmayi daha fazla uzatamayacgim. 👋🏼

Bencede yaa annenin düşuncesi ne kadar yanlış gelsede doğmamış çocuğa böyle olur felan gerek yok..sonuçta hamile bi bayan..hormonlar alt üst ..buraya yazmış ki arkadas yorum almaya.. herkesin kendi değerleri var arkadas düşüncesini bildirmiş doğru veya yanlış gelebilir herkesin doğrusu yanlışı kendine..sağlıklı doğumlar diliyorum canim🤲
Hamile olması her ağzına geleni söyleme hakkını vermez

Herkes sana karsiysa dönüp bir kendine bakarsin ben ne demisim ne yapmism. Zira diger türlüsü ayni yone bakmak

Yani şu konulara konunun belkide %5’lik kısmını bile oluşturmayan noktadan fikir dalaşları gelmiyor mu,olan konu sahibine ve konusuna oluyor konusu kapanıyor.Belkide istediği türde cevapları bile alamadan,konu kapandığı için yazamayan üyelerin fikirlerini alamadan..Niye didişiyorsunuz hanımlar?Herkesin değer yargısı namus ve ahlak anlayışı kafa yapısı bir başkasınınkini kısıtlamadığı,çiğnemediği ve yok saymadığı müddetçe kendinedir. Konu sahibi burada evlilik öncesi ilişkisinin ahlaki boyutunu sorgulamıyor ki neden konudan o bölüm cımbızla çekilip alınıyorda tartışma çıkıyor pes vallahi!

Herkes sana karsiysa dönüp bir kendine bakarsin ben ne demisim ne yapmism. Zira diger türlüsü ayni yone bakmak

dünya bir araya gelip kendi doğrusunu savunsa ben kendi doğrumu savunurum..
1 koyunun peşinden sürünün atlayip telef olmasi gibi. herkesle ayni seyi düşünmek cook matah birsey değildir.
kendi dogrularin kendi değerlerin olmali.

Eklentiler

• esitsizlik-farklilik.jpg
    esitsizlik-farklilik.jpg
    76,5 KB · Görüntüleme: 29
dünya bir araya gelip kendi doğrusunu savunsa ben kendi doğrumu savunurum..
1 koyunun peşinden sürünün atlayip telef olmasi gibi. herkesle ayni seyi düşünmek cook matah birsey değildir.
kendi dogrularin kendi değerlerin olmali.
Sizin kafa yapisinda olan cook insan var. Sevismeyi ahlaksizlik goren, sevisen kiza arsiz diyen. Dusuncen biricik degil yani o da suruye dahil.
Dogrularin degisebilir hayat böyledir.
Asil matah olmayan sinanmadigin konudan yargi dagitmaktir. Umarim sinanmazsin diyoruz bizde en basindan beri.

Sevgiliniz okumuyormuş. Ne mezunu ve mesleği nedir merak ettim. Aileniz size denk görmüyor olabilir.
Sizin tavrınızda çok garip geldi bana. Ölesiye nefret edilen bir adamla birlikte olduğunuzu söylerken amacınız neydi? Adama daha çok düşman etmek mi?

Yani şu konulara konunun belkide %5’lik kısmını bile oluşturmayan noktadan fikir dalaşları gelmiyor mu,olan konu sahibine ve konusuna oluyor konusu kapanıyor.Belkide istediği türde cevapları bile alamadan,konu kapandığı için yazamayan üyelerin fikirlerini alamadan..Niye didişiyorsunuz hanımlar?Herkesin değer yargısı namus ve ahlak anlayışı kafa yapısı bir başkasınınkini kısıtlamadığı,çiğnemediği ve yok saymadığı müddetçe kendinedir. Konu sahibi burada evlilik öncesi ilişkisinin ahlaki boyutunu sorgulamıyor ki neden konudan o bölüm cımbızla çekilip alınıyorda tartışma çıkıyor pes vallahi!
Hakaret edildigi icin olabilir mi ?
Iyi ki ben ve diger arkadaslar gibi savunan kisilerde oluyorda konu sahibide disardan okuyanda kendine ah yandim demiyor. Güc buluyor.

Hamile olması her ağzına geleni söyleme hakkını vermez
Konu sahibi yazmış sen nasıl fikrini beyan ediyorsan oda edebilir doğru veya yanlış..sana doğru gelen arkadaşa yanlış gelebilir ki oda fikrini beyan etmez...sonuçta insan hamile iken duygusal ruhsal dalgalanma olabilir... Arkadaş böyle düşüncesini belirtti diye doğmamış çocuk üzerinden konuşmak iğrenç bi durum. Polemiğe girmeki stemiyorum buda sizin fikriniz saygı duyuyorum

Konu sahibi 21 yaşında
Kimse çocuklar sevişsin demiyor
Biri destek atsın haklı çıkayım diye 12-14 yaş deyip duruyorsunuz

Kızlık zarı mikrop kapmayı engellemek için bulunan fizyolojik bir yapıdır

Değer yargılarınızda kalp kırmamak, insanları ayrıştırmamak, küçümsememek gibi daha temel şeylerde vardır umarım

Konu sahibi yazmış sen nasıl fikrini beyan ediyorsan oda edebilir doğru veya yanlış..sana doğru gelen arkadaşa yanlış gelebilir ki oda fikrini beyan etmez...sonuçta insan hamile iken duygusal ruhsal dalgalanma olabilir... Arkadaş böyle düşüncesini belirtti diye doğmamış çocuk üzerinden konuşmak iğrenç bi durum. Polemiğe girmeki stemiyorum buda sizin fikriniz saygı duyuyorum

Haaa tamam cocuk dogmamis. Ama dogan baskasinin cocuguna "baskasinin oyuncagi olmus" demek serbest, tamam okay. Burda hep armut ve elma es tutuluyor. Istedigi kadar bekareti savunsun konu bu degil. Konu ilk yorumunda konu sahibini asaglamasi. Bunu bir ayirt edebilmek lazim. Ve hamile olmasi hic ama hic etkili degil bu konuda.

Back