Annemden duyduklarım

Her ikinizin de hataları var..

Akraba ile ilişkiye karşı çıkması konusunda anneniz haklı.. Akraba bu ne kadar uzaktan olursa olsun..

Yaşadığınız ilişkiyi açıklayıp dürüstlük yapmak istemişsiniz. Ancak annenizin nesli bunu kızından duyacak kadar geniş yürekli değil bu toplumda. Orda hata yapmışsınız. Sizin özeliniz bu ve bazı şeyleri anneniz dahi olsa paylaşmayıp kendinize saklamalısınız.

Annenizin sarf ettiği sözler hiçbir şartta kabul edilebilir değil. Şu an hiçbir şey olmsmış gibi davranması da ileri gittiğinin farkında olmasındandır. Çok büyük bir hata yapmış.

Okulunuzu sakın bırakmayın. Yüzyüze eğitime geçince hem çalışıp hem okuyun. Bir an önce kendi ayaklarınız üzerinde durmaya başlayın.

Maddi özgürlüğünüzü ilan etmeden kendi özgürlüğünüze kavuşamazsınız..

okumaya gönderdigim kızım keyif sürüp elalemin oyuncagi olmuş :'( birde arsiz ki kalp krizi gecirmelik..
ayyy evlerden ırak Rabbim dusmanima yasatmasin :'(
Allah o anne babaya sabır versin.
Yazik.
Bu nasıl bir hadsizliktir? Nasıl bir cüretkarlıktır?!!

Hamileymişsiniz. Yazdıklarınıza dikkat edin. İnsanoğlu kınadığını yaşamadan göçmezmiş bu dünyadan..

okumaya gönderdigim kızım keyif sürüp elalemin oyuncagi olmuş :'( birde arsiz ki kalp krizi gecirmelik..
ayyy evlerden ırak Rabbim dusmanima yasatmasin :'(
Allah o anne babaya sabır versin.
Yazik.
Elalemin oyuncağı dediğiniz cinsellik yaşamak. Yemek yemek su içmek gibi doğal bir kavram. Erkek yapınca konu bile olmaz kadın yapınca dramlar havada uçuşuyor.

Birlikte olabilirsin bu senin hayatın evet ama neden bu durumu annen biliyor ? Hayır ailenin karşı çıktığı biri bide sen bunu neden annene söyledinki ne yapmasını bekliyordun aferim kızım iyiki birlikte olmuşsun diyip saçınımı okşayacaktı bence annen az bile yapmış ayrıca evliliği ne sanıyorsunki sen evlenince filmlerdeki gibi bir olay yok. Seb özgürlük adı altında hayatını mahvetmişsin baban duysa ? Yada aktababızmış çocuk akrabaların duysa ne olacak ? Saçmalamışsın otur derdine yan bence.

Okumaya gitmiş bir de su içmiş bak sen şu işe demiyorsanız okumaya gitmiş bir de cinsellik yaşamış demeniz bir o kadar saçma. Çok doğal bir eylem bu ya.

Konu sıkıntılı ama sizin ailenize en azından söylememeniz gerektiğini düşünüyorum. Okulunuza devam edin ama erkek arkadaşınıza da çok bel bağlamayın üzülürsünüz. Evlencez falan filan bu işler genelde ay benle yattın evlenmek zorundasın gibi bi işleyişle ilerlemiyor. İki tarafı da idare edecek bi yol bulmak yerine ailenize fazla diklenmişsiniz bence. Henüz elinizde meslek yok bişey yok. Keşke biraz düşünüp hareket etseydiniz.

Birlikte olmuşsunuz tamam da bunu anneye soylemenin amacini anlayamadim. Ayrilamam mi demeye çalıştınız?

Nedir aile değeri

Bize göre hata yapmış çocuğumuza bir tokat da biz mi atalım

Ya da bir erkekle birlikte oldu diye kızımızı okuldan mı alalım hatta kimse duymasın diye ilk bulduğunuz erkek ile de evlendirelim

Yetmezse baskı yapalım intihar etsin, o da olmadıysa aile meclisi toplayıp öldürelim

Aile değeri, aile namusu adı altında hepsi yapılmaktadır

Oysa önemli olan sensin, bize göre uygun olmasa da herkes hata yapar, umarım ileride pişman olmazsın diyebilmeyi gerektirir aile olmak

Oğullarına aynı tepkiyi gostermeyeceklerine adım kadar eminim.

Bizim burda tecavüze ugrayan bir kizi cabucak Türkiyede yasli bir adam ile evlendirdi "ailesi". Kiza tedavi yok, isteklerinin bir önemi yok, kardesinin dügününde kalkip oynamasinda dahi izin verilmedi, yok saydi ailesi. Bekaretin yoksa degerinde yok böyle ailelerde.

Ailene sürekli suç atıyorsun ama eğitim hayatını sen düşünmeden kestirip atmışsın ya 21yaşındasın sen daha allah aşkına bende 21yaşında erkek arkadaşımla birlikte olmuştum ama bunu cümle aleme söylememiştim 6ay sonra biriyle tanıştım ve şuan onunlada evliyim 29yaşındayım öokta mutluyum. 21yaş evlenmeyi düşünmek için çok küşük bir yaş yıl olmuş2020 hayatını yaşa ayrıl çocuktan okuluna devam et dünyada tek erkek o değil. Ama yıllarca annen senin başına kakacak bu olayı söylemekle çok büyük hata yapmışsın ama artık bir öözümüde yok o olayın. Hayatını yaşamhiç bişey için değmez.

önce muhteşem diye yorum yapmıştım yani evet tam da bunu anlatmak istiyorum manasında

sonra yorumunuzun altında sadece muhteşem diye yorumum kalacak ve kızın evlendirilmesini muhteşem bulmuşum gibi olacak diye sildim

bir de kız tecavüze uğramış mağdur zaten çok acı

Iste kiza magdur gözüyle bakmiyor ailesi. Saldirani yakalamadilar olan kiza oldu sadece. Ben bu zihniyeti hic anlamak da istemiyorum. Yok yikilirlarmis felanda. Ben yikilmam. Cocugum icin her zaman dimdik ayakta kalirim. Benim gözümde hataya düsse bile. Cocuklarimiz bize emanet. Yasi 5 olsun 50 olsun fark etmez. Allah yeterli kadar ömür verirse cocuguma hayata kendi basina tutunabildigi kadar yoldas olmak isterim.

Ne saçmalıyosunuz siz kimseye milletin oyuncağı diyemezsiniz haddinizi bilin.
İnsan sevişince birinin oyuncağı mı oluyor kafaya bak kafaya. Sizin de çocuğunuza sabır versin allah.

sizin gibi aydinlar yuzunden cinsellik yaşı 12-14 lere düştü demek..
Esas Allah bu zihniyet ile sizlerin çocuklarını korusun..
Annem izin verdi nasilsa diye düşünmezler inşallah.
Insanlar özellikle kızlari okusun erkek milletinin oyuncağı olmasin kullanilmasin diye varini yoğunu cocuguna harciyor..
hadi konu sahibinin annesinin yüzüne yüzüne deyiniz ki sende cok yobazmissin ne var yani sevgilisi ile yattiysa diye..
aile değerlerini önemsememis etmis bi cahillik diyelim de size ne oluyor ki..annesinin ailesinin düşüncesi ortada işte niye insanlarin değerlerini sorguluyorsunuz?
siz gidin ne yapiyorsaniz yapin ama değer sahibi insanlara da saygı duyun..
sizin zihniyetinizde bize cooooo sığ geliyor..
yemişim aydın fikirlerinizi..

Dilerim çocuğun ilerde yüzünü kara çıkarmaz eğer çıkartırsa aklına gelir bu söylediklerin kendini erkeklerin oyuncağı yaptın sözü.

Valla sizi bilmem ama benim ailemin beni okutmasinin sebebi kendi ayaklarim uzerinde guclu bir birey olarak durabilmek; hayatta istedigim seyleri elde edebilmek, bilgi ve kultur sahibi olup oyle bir cevrede kendime yer edinmek vb. Erkek milletinin oyuncagi olmasin diye kizlarin okutuldugunu sizden ilk kez duyuyorum. Peki 15 yasinda zorla evlendirilen kizlara yorumunuz ne olacak mesela? Yasli adamlara oyuncak edilmeleri gibi?

Bu nasıl bir hadsizliktir? Nasıl bir cüretkarlıktır?!!

Hamileymişsiniz. Yazdıklarınıza dikkat edin. İnsanoğlu kınadığını yaşamadan göçmezmiş bu dünyadan..

esas siz haddinizi bilin ve okuduğunuzu iyi anlayın.
Allah evlerden uzak etsin Allah o aileye sabır versin demek kınama olmaz.
Hamilesin bak sende yaşa demek istiyorsanız şayet o sizin kalbinizin karaligindandir..
Siz hangi cüretle sizin gibi düşünmüyorum diye doğmamış çocuğa kader biçiyorsunuz?

Allah aşkına şimdi siz 15 yaşında evliliğe razi olduğumu fikrine nereden kapildiniz???
Yahu ben kendim okulumu bitirip işimi kurup kendi gelecegini kendi hazirlayan hayatimin kumandasını bi erkeğin eline birakmayan biriyim..
32 yaşında evlendim kendi ayaklarim uzerinde duracagim guclu olacagim..
Ama hic bi zamanda aile değerlerinin cignemedim yasim bilmem kac size ne benim hayatim demedim.
Ben ailemin başını öne eğmedim.
Konu sahibi bunu yapmış.
Ailenin tepkisi ortada iken sizler neden benim tepkimi yadirgiyorsunuz..
Aile gibi düşünüyorum size ne?
Annesinin yüzüne karşı ahlakta neymiş sevissin istediği gibi diyemeyeceksiniz
Bana niye diyorsunuz peki?
Allah sabir versin o anneye demek mi suç?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…