• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

Benim annem çok kötü konuştuğunu bilmez, geline emreder, her şeye karışır, aç susuzda kalsalar hiç fedakarlık yapmaz. Her kaynana gibi işte tamam mı oldu mu istediğiniz annemin kötü huyu ya da gelinin kötü huyu diye açmadım ben konuyu sadece anneme karşı davranışlarını yazdım konu buraya geldi.
hangi insan 4*4 ki.
Senin annenin de kötü ya da birine göre iyi olmayan bir huyunun olması uzaylı olduğu anlamına gelmez.
Kim mükemmel ki?

biz ilk başta sorunun kocada konu sahibinin abisinde olduğunu söyledik zaten bu pozisyona konuyu getiren katiyen ben ya da benim gibi düşünenler değildir.

Abinin olduğu gibi gelininde savunacak bi tarafi yok o zaman görüldüğü üzere.

Zira ev gecindiremeyecegini söyleyen pisirik bi adamla evlenmeyi kabul etmiş üstüne 3cocuk yapmış üstüne kv aldığı eve oturmuş vs vs

bu hayatı bile isteye seçmiş degistirmek için doğru düzgün bi gayreti de olmamış

ha bir de o var yani evde .hanımefendi neden eksik anlatıyorsunuz her şeyi.
neden tersliyorsunuz.
şu konuyu sırf rahatlamak için keserek yazdığınızdan adım kadar eminim..bende sordum cevap dahi vermediniz..
bu kadar emin olsanız takır takır yazardınız her şeyi yorumlara göre partlamazdınız.

Kardeşimden daha önce bahsetmiştim konu ile kardeşimin ne alakası var. Gelinimiz kardeşime bakmıyor bakımını sağlamıyor yani neredeyse odaya gitmese hiç görmeyecek.

sağol canım:))
objektifliğimi korumaya çalışırım her zaman.
bu konuda konu sahibini gelinlerine karşı kasıtlı bir karalama içinde görmedim ben sizin aksinize.
yaşanan ne ise onu anlatıyor kadın.
annesi abisi ve gelinin sürdüğü hayattan kesitler sunuyor.
hakarete vardıran bir yorumu da yok.
öyle olsa zaten ben de başkaca düşünürüm.
kk da her zaman kv lere en çok kızanlardanım bilen vardır:))
ama bu konuda böyle bir kasıt yok.
yıllar içinde mevcut duruma adapte olan bir gelin görüyorum ben.
bir yorumda da yazdım zaman içinde kendi asli vazifelerini kv ye kaydırmış diye.
adapte olmuş işte mevcut hayata.baktı ki herşey yolunda ,itiraz etmek çıkarlarına ters kabullenmiş.
yoksa gelinin kişiliği ile bir yargılama görmedim.
farklı baktık nedense bugün duruma.
yakınımda benzer bir örneği görmem sebebi ile de durumun olabilirliği konusunda tereddüt etmedim.
konu sahibinin annesi katlanılmaz biri olsa bunca sene gelinleri kurtulmak için çaba sarfetmez miydi?
eşinin başının etini yemezmiydi?hadi el ele verelim kendimize bi hayat kuralım demez miydi?
gündelik sorunlar dışında bence o evde anne de dahil herkes hayatından memnun.
annenin durumu ile ilgili çok yorum yaptım halen aynını düşünüyorum.
oğlunun hayatını sırtlanan bir kadın,buna adapte olan pısırık bir oğlan ve bu durumdan faydalanan bir gelin.

Aynen bende sizin gibi düşünüyorum güzel analiz etmişsiniz.Aslında bu durumu değiştirmek adına kimsenin bir çabası ve isteğide yok.Konu sahibi dışında..Konu sahibi için önerim. Annesinin biraz daha işlerden elini çekmesi .

yorumum şu yönde ne kadar içerlemedim desende sürekli abinle ilgilenilmesi,gelinin hiçbir şey yapmadan bu kadar lükste yaşaması,halen memnun olmaması, sizi rahatsız ediyor..haksızsınız diyemem ortada bir ayrımcılık var....

Ben de onu anlamıyorum ya. Her yonden bakiyorum diyio hic kv yonunden bakmamak gibi görünüyor yazdıklarınız. Neler vardir kimbilir diyorsunuz da her konuda konu sahibinin yazdiklarina gore yorum yapiyoruz. Burada abi de gelin de anneyi somuruyor acik net. He anne misade ediyor o ayrı. Ama musade etmesi abiyle gelinin karakterini degistirmiyor.
Bak canım konu sahibi kendi öz annesinden bahsediyor. Şurada konu açsaydı 14 yıdlır kvalidem benimle yaşıyor başka çocuğu da var. Ev kredisini falan ödüyor ama istemiyorum bunaldım artık.Aslında durumu da iyi başka evi falan da var. Depresyondayım dese de aynı şeyleri der miydiniz? elbette kendi annesinin hep haklı yönlerini söyleyecek.

gelinle 14 yıl bir evde yaşayan kaynana
kas hastası kardeş(evde yaşadığından bahsetmedi bile konu sahibi)
karısından başının yandığını söyleyen bir adam
3 evlat bir görümce

günün özeti
hayırlı akşamlar

daha önce kas hastası kardeşim olduğunu söylemiştim, nerede yaşayacaktı sokaktı mı?

Kız ev alma şartıyla çıkmak istedi çok istiyorsa bir evi olmasını annem 25 yıl çalıştı tüm bunları yapabilmek için kendide annemden babamdan bir şey istemek yerine kendileri çalışıp yapsalardı buna abim de dahil.
buna katılıyorum bana kayınvalidemler nişanlıyken ev alırken zeytinliği satıp 20bin tl destek oluruz dedi evlendikten 4 yıl sonra birikim yapıp ev alıcazverin deyince evi üstlerine istediler 20 bin tl vwerecekleri için bende minnet etmedim kendim kredi çekip üstüme aldım kredimde bitti rahat rahat oturuyorum kimse mecbur değil bir şeye istiyor ama ileride kendi çocuklarına ev alabilecek mi acaba bu istekler çok fazla geliyor bana doğrusu.fazla maddi.

yahu çocuklarına ilgisiz biri çocukları hiç hesabına almaz ki şizofren mi bu kadın..
ben de aynen öyle dedim. ya tedavi ettirmeliler gelini ya da boşamalı. zaten annesi yapıyor evde herşeyi.
anlamadğım şu kendi banyosunu bile yapmak için kızının yardımına ihtiyaç duyuyorsa evdeki her işi nasıl yapıyor.
yanlış mı okuduk park? demedi mi haftada 1 giderim anneme banyo yaptırırım.

Abinin olduğu gibi gelininde savunacak bi tarafi yok o zaman görüldüğü üzere.

Zira ev gecindiremeyecegini söyleyen pisirik bi adamla evlenmeyi kabul etmiş üstüne 3cocuk yapmış üstüne kv aldığı eve oturmuş vs vs

bu hayatı bile isteye seçmiş degistirmek için doğru düzgün bi gayreti de olmamış

Bu hayattan şikayet eden gelin değil ki zaten..

Bak canım konu sahibi kendi öz annesinden bahsediyor. Şurada konu açsaydı 14 yıdlır kvalidem benimle yaşıyor başka çocuğu da var. Ev kredisini falan ödüyor ama istemiyorum bunaldım artık.Aslında durumu da iyi başka evi falan da var. Depresyondayım dese de aynı şeyleri der miydiniz? elbette kendi annesinin hep haklı yönlerini söyleyecek.

İyi de şu an ayrı ev istemiyor, kredi yüzünden annemin de ayrılmasını istemiyor peki buna ne yorumunuz olacak.

daha önce kas hastası kardeşim olduğunu söylemiştim, nerede yaşayacaktı sokaktı mı?
dramatize edeceğinizi adım gibi bildiğimden şu saate kadar yazmadım..
olay hasta kardeş değil, keşke 14 yıl kaynananızla ve kayınbiraderinizle siz yaşasaydınız(yaşamam yaşamadımda dediniz ,anladığım kadarıyla çok baskın bir ailesiniz)

ben de aynen öyle dedim. ya tedavi ettirmeliler gelini ya da boşamalı. zaten annesi yapıyor evde herşeyi.
anlamadğım şu kendi banyosunu bile yapmak için kızının yardımına ihtiyaç duyuyorsa evdeki her işi nasıl yapıyor.
yanlış mı okuduk park? demedi mi haftada 1 giderim anneme banyo yaptırırım.
çocukları banyo yaptırıyolarmış bende öyle okudum aman neyse ne herkes hayatından memnun görümce ile kaynana hariç ne diyek biz..

Bana yok ondan bahsetmedi yok bundan bahsetmedi yok işine geldiği gibi cevap veriyor diyen arkadaşlar siz sordukça ben cevap verdim. Cevap veremediklerimde olmuştur mutlaka ama bütün yorumlara aynı anda cevap veremiyorum ve daha sonra yapılan yorumlar oluyor ve öncekiler gözümden kaçabiliyor. Onun dışında kimseyi savunmuyorum anneme yapılanları görüyorum sadece.

dramatize edeceğinizi adım gibi bildiğimden şu saate kadar yazmadım..
olay hasta kardeş değil, keşke 14 yıl kaynananızla ve kayınbiraderinizle siz yaşasaydınız(yaşamam yaşamadımda dediniz ,anladığım kadarıyla çok baskın bir ailesiniz)

Tabii dramatize ettim nerede var dramatize anneniz kardeşinizle ilgilensin orada yaşıyoır denilirse bende öyle yorum yaparım. Ben yaşamadım ama bedellerini de ödedim. Kendi ayaklarımın üzerinde durabilmek için. Ve ben baştan kabul etseydim yaşamayı olurdu ama baştan kabul etmedim keşke o da etmeseydi.

Back