• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem...

ee sonrada abim aslında ev geçindirir gelinin masraflarına yetişemiyor dediniz onu da alıntılayım mı ?

Normal şartlarda evet kirasını verip kıt kanaatte olsa ev geçindirebilir ama gelin böyle bir hayatı istemedi daha rahat bir hayat istedi. Evet yine söylüyorum gelinin masraflarıyla olmazdı zaten. Ev alınırken de çok zor zamanlar oldu ama gelin yine 2-3 günde bir alışverişe gitmekten vazgeçmedi.[/QUOTE]
size söyledi mi ben şu kriterlerde istiyorum.
iş yapmam
çocuk bakmam
ev işi hiç yapmam,
pazara dahi gitmem
sonracıma gece bebem uyanırsa annen bakar. bunları dedi mi size? nereden bildiniz rahat hayat istediğini bundan bahsetmedin daha önce. Bu da yeni ekleme herhal

kız zamanında evden çıkmak istemiş kayınbaba da desteklemiş abi kabul etmemiş bi görün artık bence.dubleks ev dubleks ev yeminle ulan istanbuldaki Kandemir Kandemir söylemi gibi..

Ozaman kocasını ikna edecekti bu kadar basit. Sorununu kocasiyla cozsun. kocayla olan sorunun hirsini kv deden cikariyo oh ne güzel gücu yeten yetene

İyiki bir abim yok Allah muhafaza körü körüne savunurken ne hallere düşermişim gördüm hakikaten kas hastası kardeşiniz nerde sizin ona kim bakıyor.

Annem bakıyor annemin odasında yaşıyor ve zaten odadan dışarıya dahi çıkamıyor hafta sonları çocuğunlukla banyosunu yapçırmak için ben gidiyorum annemle birlikte yapıyoruz.

Ben konunun başında nasıl yazdıysam hala aynı şeyleri söylüyorum. Abim istemedi tek başına geçindiremem diye gelin de ısrar etti babama ev al bize diye babam da alamam diyince vazgeçti düşüncesinden.
ee sonrada abim aslında ev geçindirir gelinin masraflarına yetişemiyor dediniz onu da alıntılayım mı ?[/QUOTE]

İkiiside aynı şey değilmi. Abinin geçindireceği evde karısının masrafları ve çocukların masraflarından oluşmuyormu
Kadında açık bulalım gelini savunalım diye kıvranıp duruyorsunuz. Ama yok işte .
.

"soulfly_eu

elimize ne geçecek?
para mı kazanacağız?
ya da düşmanlığımız mı var konu sahibine.
Kendisini ilk bu konuda gördüm .
Ben de onu anlamıyorum ya. Her yonden bakiyorum diyio hic kv yonunden bakmamak gibi görünüyor yazdıklarınız. Neler vardir kimbilir diyorsunuz da her konuda konu sahibinin yazdiklarina gore yorum yapiyoruz. Burada abi de gelin de anneyi somuruyor acik net. He anne misade ediyor o ayrı. Ama musade etmesi abiyle gelinin karakterini degistirmiyor.

gayette görüyorum canım:))
taaa evlendikleri zaman aralarında geçen bir mesele imiş ve çözüme varamamışalar aynı çatı altında kalmışlar.
abi evi geçindiremem demiş daha ötesi var mı?
gelin hanım ayrı ev istemiş alınmamış.
eee o zaman ev alınmamış olması, bu 14 yıl zarfında sürülen hayatın mazereti mi oluyor?
dubleks eve takılmış değilim.
meseleyi çok başkaca yönlerinden değerlendirdim.
gelini haklı gördüğünüz nokta neresidir yahu bana da bi anlatın.
bu kadının ezildiği mağdur olduğu fikrine nereden kapıldınız:))
basbayağı tembelliğin dibine vurmuş rahat bir hayat sürüyor.
var yakınımda böyle bir örnek.
bana göre hiç şaşırtıcı bir örnek değil.olabilirliği konusunda tereddüt etmedim.
ama sizlere aksini düşündüren nedir?
neyi kaçırdım ben acaba:))
ben hiçbir mesajımda gelin ezildi demedim tek tek alıntılayalım istersen, kaynananın nasıl ezildiğinide görmedim, şikayet edip şikayetine çözüm bulmasına rağmen evden çıkmamak için binbir bahane yaratan bir erkek annesi gördüm.bunu söylediğimiz anda da çalışmayan tembel olduğu iddia edilen çocuklarıyla ilgilenilmediği söylenip çocukları için hergün alışverişe çıktığından(tezata bak) yakınılan bir gelinle karşılaştım birden..

Ozaman kocasını ikna edecekti bu kadar basit. Sorununu kocasiyla cozsun. kocayla olan sorunun hirsini kv deden cikariyo oh ne güzel gücu yeten yetene
biz ilk başta sorunun kocada konu sahibinin abisinde olduğunu söyledik zaten bu pozisyona konuyu getiren katiyen ben ya da benim gibi düşünenler değildir.

Normal şartlarda evet kirasını verip kıt kanaatte olsa ev geçindirebilir ama gelin böyle bir hayatı istemedi daha rahat bir hayat istedi. Evet yine söylüyorum gelinin masraflarıyla olmazdı zaten. Ev alınırken de çok zor zamanlar oldu ama gelin yine 2-3 günde bir alışverişe gitmekten vazgeçmedi.
size söyledi mi ben şu kriterlerde istiyorum.
iş yapmam
çocuk bakmam
ev işi hiç yapmam,
pazara dahi gitmem
sonracıma gece bebem uyanırsa annen bakar. bunları dedi mi size? nereden bildiniz rahat hayat istediğini bundan bahsetmedin daha önce. Bu da yeni ekleme herhal[/QUOTE]

Kıt kanaate geçinmek istememesi rahat hayat istediği anlamına gelmez mi? Kim ilk başta söylerki bu yazdıklarınızı.

ben hiçbir mesajımda gelin ezildi demedim tek tek alıntılayalım istersen, kaynananın nasıl ezildiğinide görmedim, şikayet edip şikayetine çözüm bulmasına rağmen evden çıkmamak için binbir bahane yaratan bir erkek annesi gördüm.bunu söylediğimiz anda da çalışmayan tembel olduğu iddia edilen çocuklarıyla ilgilenilmediği söylenip çocukları için hergün alışverişe çıktığından(tezata bak) yakınılan bir gelinle karşılaştım birden..

Size göre çocuklarıyla ilgilenmek alışveriş yapmak mıdır sadece?

Annem bakıyor annemin odasında yaşıyor ve zaten odadan dışarıya dahi çıkamıyor hafta sonları çocuğunlukla banyosunu yapçırmak için ben gidiyorum annemle birlikte yapıyoruz.
yaptırmayın üç gün koksunlar mecbur yapacak o zman zamanında müsaade edildi mi acaba bakın siz beni yanlış anlıyorsunuz arada bir gittiğinizde gördüğünüz sahneyle ve annenizin anlattıkları ile hareket ediyorsuuz ama evin içini görmüyorsunuz..kızın depresyona girebileceğini dahi düşünmüyorsunuz..bi doktora götürün isterseniz benim sabahtan beri anlatmak istediklerimi tek teşhisle anlatır belki size.

Tarafsiz yapanlar siz misiniz? Bu konuda sizden farkli dusunenlee taraf mi tutuyor? Konu sahibinin ilk yorumlarina da baktım son yorumlarina da. Gelinin vazgectigini ilk mesajda soylemis zaten.

Valla yanlis anlamayin ama burdan bakinca sirf gelini hakli cikarmaya ugrasiyorsunuz gibi duruyor
yoo yanlış görmüyorsunuz gelini haklı çıkarmaya çalışıyorum çünkü haklı.[/QUOTE]
Evet haklı tabi ki. Ölme yasa borc bitsin oyle olursun diye saka yapacak kadar hakli hem de.

Neyse siz konu sahibinin acigini bulmaya calismaya devam edin.

Arkadaşım tüm yorumları okumadım, yazıldı mı bilmiyorum ; konunla alakası yoktur belki ama; aklıma takıldı. annen abine ev alıyor, geçimini sağlıyor, çocuklarına bakıp dersane masraflarını karşılıyor, sizin kendi payınıza düşen kira da abinizin masraflarına gidiyor. peki siz annenizin evladı değil misiniz? (tek taraflı yardım ediyor, maddi manevi)

Evet orada bir ayrımcılık var ama ben onu kabullendim artık.

yoo yanlış görmüyorsunuz gelini haklı çıkarmaya çalışıyorum çünkü haklı.
Evet haklı tabi ki. Ölme yasa borc bitsin oyle olursun diye saka yapacak kadar hakli hem de.

Neyse siz konu sahibinin acigini bulmaya calismaya devam edin.[/QUOTE]
tabi reelde tanıyorum ben konu sahibini bu uğraşılarım ondan..herkes algıladığını savunuyor ,ben tezatlıklar silsilesini görmesem bu kadar yorum yapmayacaktım ama duramıyorum şekillenmeyi görünce.

Sen gelip ilgileniyorsun herhalde annemin ilgilenmediğini bildiğine göre.
ha bir de o var yani evde .hanımefendi neden eksik anlatıyorsunuz her şeyi.
neden tersliyorsunuz.
şu konuyu sırf rahatlamak için keserek yazdığınızdan adım kadar eminim..bende sordum cevap dahi vermediniz..
bu kadar emin olsanız takır takır yazardınız her şeyi yorumlara göre partlamazdınız.

Allah aşkına umut sen mantıklı birisin. Bir olay olursa hatalar ya da başarılar ya da mutluklar tek taraflı olur mu?

Tek taraflı dümen ne kadar idare edilir?

Bu kadar iyi şey içinde sence gelinin tek 1 güzel huyu yok mu?

Peki annesinin tek 1 kötü huyu?
sağol canım:))
objektifliğimi korumaya çalışırım her zaman.
bu konuda konu sahibini gelinlerine karşı kasıtlı bir karalama içinde görmedim ben sizin aksinize.
yaşanan ne ise onu anlatıyor kadın.
annesi abisi ve gelinin sürdüğü hayattan kesitler sunuyor.
hakarete vardıran bir yorumu da yok.
öyle olsa zaten ben de başkaca düşünürüm.
kk da her zaman kv lere en çok kızanlardanım bilen vardır:))
ama bu konuda böyle bir kasıt yok.
yıllar içinde mevcut duruma adapte olan bir gelin görüyorum ben.
bir yorumda da yazdım zaman içinde kendi asli vazifelerini kv ye kaydırmış diye.
adapte olmuş işte mevcut hayata.baktı ki herşey yolunda ,itiraz etmek çıkarlarına ters kabullenmiş.
yoksa gelinin kişiliği ile bir yargılama görmedim.
farklı baktık nedense bugün duruma.
yakınımda benzer bir örneği görmem sebebi ile de durumun olabilirliği konusunda tereddüt etmedim.
konu sahibinin annesi katlanılmaz biri olsa bunca sene gelinleri kurtulmak için çaba sarfetmez miydi?
eşinin başının etini yemezmiydi?hadi el ele verelim kendimize bi hayat kuralım demez miydi?
gündelik sorunlar dışında bence o evde anne de dahil herkes hayatından memnun.
annenin durumu ile ilgili çok yorum yaptım halen aynını düşünüyorum.
oğlunun hayatını sırtlanan bir kadın,buna adapte olan pısırık bir oğlan ve bu durumdan faydalanan bir gelin.

yahu çocuklarına ilgisiz biri çocukları hiç hesabına almaz ki şizofren mi bu kadın..
yaptırmayın üç gün koksunlar mecbur yapacak o zman zamanında müsaade edildi mi acaba bakın siz beni yanlış anlıyorsunuz arada bir gittiğinizde gördüğünüz sahneyle ve annenizin anlattıkları ile hareket ediyorsuuz ama evin içini görmüyorsunuz..kızın depresyona girebileceğini dahi düşünmüyorsunuz..bi doktora götürün isterseniz benim sabahtan beri anlatmak istediklerimi tek teşhisle anlatır belki size.

Depresyonda değil emin olun öyle eve kapanıpta hiç iş yapmak istemez ya insanın canı ya da bir yere gitmek istemez öyle değil işte. Çocuklar okula gittikten sonra o da çıkar arkadaşlarıyla gezer, oturmaya gider. Depresyonda olan insan sosyal hayatını aynen devam ettirebilir mi?

gelinle 14 yıl bir evde yaşayan kaynana
kas hastası kardeş(evde yaşadığından bahsetmedi bile konu sahibi)
karısından başının yandığını söyleyen bir adam
3 evlat bir görümce

günün özeti
hayırlı akşamlar

Back