Annem

Annenizle araniza mesafe koymalisiniz. Onun boyle oldugunu kabul etmeli sevmesi icin kendinizi yipratmamalisiniz. Bazi anneler malesef boyle olabiliyor. Ne kadar uzucu olsada kabullenmek en iyisi uzaklastikca normale donermis gibi geliyor insana ama yakinlasinca tekrar ayni oldugu fark ediliyor. Burda boyle konu konu cok okudum

Kaç yaşındasınız? Okuyor musunuz? Çalışıyor musunuz? Bazı aileler toksiktir. Sürekli eleştirir, aşağılar, psikolojik şiddet uygular. Anneniz değişmez ne yazıkki. Onu böyle kabul edip sınırınızı koyun. Size böyle davranmasına müsaade etmeyin. Sözlerine önem vermeyin.

Ailenden birinin böyle davranması çok can yakıcı olsa da en iyisi bir şekilde kabullenip görmezden gelmeye çalışmak. Değişeceğini sanmıyorum, belki ileride geçmişe dönüp bakınca pişman olabilir ama o zaman da iş işten geçmiş olur. Anneniz dahi olsa sizi kötü hissettirmesine izin vermeyin, gerek kendinizi savunarak gerekse laflarının ve tavırlarının size ulaşmasına izin vermeyip görmezden gelerek.

21 yaşındayım sınava hazıranıyorum .Bazen aramız çok iyi oluyor bazen ise sinirlendiğinde söylediği hiç bir şeyin önüne geçemiyorum.Ben mi çok alınganlık yapıyorum anlamıyorum.Yorumunuz için teşekkürler

Anneniz ile konuşmayı denediniz mi bu konularda?
Sizi ne kadar kırdığını, sözlerinin ne kadar incitici olduğunu anlattınız mı ona?
Babana benzemen kötü birşey değil ayrıca, tek başınıza gelmediniz ya dünyaya? Elbette birinden birine benzeyeceksiniz.
Bende bunu çok saçma buluyorum, sanki kötü birşeymiş gibi 'babana benziyorsun' veya 'aynı anası' gibi yaftaların kullanılması.
Kime benzeyecektik ki? Komşu Zehra teyzeye mi?

Annemi çok seviyorum çok değer veriyorum geçmişte çok fazla şey yaşamış bu tavırlarını ona bağlıyorum.Annesi ona nasıl davranmışsa o da bana öyle davranıyor.Biliyorum bunu bu şekilde normalleştirmemek gerekiyor ama işin içinden de çıkamıyorum .Yorumuznu için teşekkürler .

Evet çok canımı yakıyor tavırları.Asla onu kırmak üzmek istemiyorum bazen karşılık verdiğimde çok üzülüyorum vicdan azabı çekiyorum resmen .Kafamın içinde sürekli onu aklamaya aslında böyle söylemek istemdi demeye başlıyorum.

Konuştum hemde çok fazla konuştum beni incittiğini kırdığını çok kez dile getirdim.Bi kaç gün düzeliyor sonra ise tekrar başa sarıyor .Babam onu aldatığı içinde öfke var sinirlendiğinde hemen ona benziyorsun der . Zehra teyze yorumunuza çok güldüm .Teşekür ederim yorumunuz için

Aynı durumu ben de yaşadım bazen bazı insanlardan uzak durmak en iyi çözümdür biz artık annemle tamamen koptuk birbirimizden 8 yıldır hiç görmüyorum yüzünü, insan ne olursa olsun özsaygısını kaybetmemeli kimseye seni üzmeye izin verme haksız yere

Aynı babası, babana çok benziyorsun, babanın huylarını, tavırlarını gösterme bana, ayyy bir insan babasına ancak bu kadar benzer, oturuşun kalkışın, yemek yemen, pislik gözlerin de aynı babanın, şuna bak yazını düzelt insanın yazısı da mı babasınınkinin aynısı olur diyerek büyüttü beni ve baban beni sevmiyordu sen de aynı tarifeyi uyguluyorsun bana demişti

Sizin adınıza da üzüldüm nedense kadınlar en çok kızlarına zarar veriyor.Annemi geride bırakamam ama mesafe koyabilirim . Dediğiniz gibi özsaygı çok önemli .Yorumunuz için teşekkürler

Yorumunuzda kendimi gördüm evde en çok babama benzeyen kişiyim bu yüzden sinirlendiğinde ağzına gelen her şeyi söyler. Keşke ona çekmeseydin başka çekecek insan mı kalmadı sesimi çıkarınca da terbiyesiz evlat oluyorum. Annem yüzünden bi kaç kez teyzem de babana benziyorsun aynı o dediği için evde kıyameti kopartım .Anlamadığım şey ağaç kavuğundan çıkmadık ya tabi birinden birine benziyceğiz .Yorumunuz gözlerimi doldurdu sizin adınıza da çok üzgünüm

Sizin adınıza da üzüldüm nedense kadınlar en çok kızlarına zarar veriyor.Annemi geride bırakamam ama mesafe koyabilirim . Dediğiniz gibi özsaygı çok önemli .Yorumunuz için teşekkürler
Rica ederim, bazen çok üzülüyorum vicdan yapıyorum ona karşı böyle davrandığıma ve olayların bu raddeye kadar geldiğine sonra aklıma geliyor yaptıkları, söyledikleri, ettiği beddualar, aldığım bazı yanlış kararlara sebep olması ve üzüldüğüm için yumuşadığım için kızıyorum kendime

Ben de aynı tepkiyi veriyordum yani babamın kanı akıyor damarlarımda başka kime benzeyebilirim, dünyaya gelmeyi biz tercih etmedik ya da geleceğimiz aileyi

Annenizin kolu kalbi uzanrisi ekleme parçası değilsiniz.Onun hayattaki başarısızlıklarının bedelini ödemek telafisini yapmak zorunda değilsiniz.Belki onun kendi anneside onun için öyle düşünüyordur.Hayat sizin bir kere yaşayacaksınız belkide Onaylanma ihtiyacina son verin artık coxuk değilsiniz Onun anneniz olmasını isteyen de siz degildiniz .Babanızla sürdürecemedigi ilişkinin sorumlusu da değilsiniz.Yetişkin insanlar ilişkilerini bazen sûrdûrûr bazen sürdüremez babanıza benziyorsaniz ondan çocuk yapan da kendisi Kime benzeyecektiniz.Kisacasi kendi hayatiniza odaklanın isteyen istediği kadar geçmişin hayaletleri ile gezintide kalsın.Annede kendini sorgulamalı iyi anne olabildim sorumluluklarımi yerine getirebildimmi diye

Bende içten içe çok kızıyorum ama sonra vicdan yapıyorum.Sadece kendi annem böyle yapıyor sanıyordum hangi insan doğurup ,büyütüğü evladına beddua eder ki aklım almıyor .İnsan boşluğa düşüyor mental olarak kötü olduğu için bazen yanlış kararlar bile veriyor. Size kocaman sarılıyorum kalbinizden öpüyorum umarım hayatınızın her anında çok mutlu ve huzurlu olursunuz

Ben de aynı tepkiyi veriyordum yani babamın kanı akıyor damarlarımda başka kime benzeyebilirim, dünyaya gelmeyi biz tercih etmedik ya da geleceğimiz aileyi
Evlenen çocuk yapmaya karar veren kişi oydu sonuçta biz doğmak istemedik onlar bizi bu dünyaya getirdi .Bazen aynaya bile bakmak istemiyorum sırf söylediği şeyler aklıma geliyor diye

Teşekkür ederim, artık aştım bunları kabullendim ve bıraktım mutluyum, huzurluyum. Allah sabır versin size, hayırlı insanlarla karşılaştırsın, gönlünüze göre versin. İnşallah üstesinden gelirsiniz, sevgilerimle

İnanın bana çok üzülüyorum ona çok değer de veriyorum dediğiniz gibi bizi bu dünyaya getirmek isteyenler onlardı . Günah keçisi ilan edip her fırsata bağırp çağıran görmezden gelenlerde onlardır.Babama çok öfkeleniyorum böyle bişey yapmasa belki böyle olmayacaktı .Her şeyi bırakıp kendimi odaklanıcam dediğiniz gibi hayata bir kere geliyoruz.Yorumunuz için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…