Annem

Evet haklisin bence de anneyle yuzlesip mesafe koymali ama bizim kadinlarimiz icten ice kurulup yine de kendini ezdirmeye devam ediyor genelde.

Belki de gelin, annenizle mesafeli olmaya çalışmıştır. Ondan arayıp sormamış da olabilir.

Kızlarının emeklerini görmeyip oğluşum da oğluşum diyen anneleri asla anlamayacağım sanırım.

madem oyle ozaman neden annem bana yalan soyluyor ayricada biz baksin annemize demedik gitto koye bir gun bile aramadi ve okadar kiymetliyken yani
Annenizin size yalan söylemesi annenizin suçu gelinle ilgisi yok. Anneniz hastaysA elbette siz ve erkek kardeşiniz bakacak. Yanında iki kızı varken geline mi düşer?

Hem annen ile gelinin ilişkisine sen neden karışıyorsun, sen annenle ilgilenmek zorundasın zaten senin annen o. Bu yaptıkların sorumluluğun yani senin.

Cevaplarından hasetlik ve kıskançlık akıyor…
Insan gozuyle gormedigi seye inanmazmis yasamadan anlamazmis yani kimseye birsey anlatilmiyor

ya tabiki bakmak zorunda degil ama kaynanasi ameliyat olmus bi aramazmi konusmazmi biz okadar anneme iyilik edelim gelsin elin kizin dogum gunu kutlasin

Dediğiniz gibiyse eğer hastayken 1 kere aramayan gelinin doğum gününe anneniz gitmiş. Aranmamayı, gelininiz tarafından bakılmamayı kabul etmiş, hoş görmüş. Gittiğini de sizden de saklamış, böyle tercih etmiş.

Siz tam olarak neye kızdınız?

Ayricada cocuklugumuzdan beri hic dogum gunumuz kutlanmadi birazda burdan dusunun
Üzüldüm sizin için. Arayıp sordunuz mu “Anne şimdi gelinin doğumgününü kutluyorsun ya niye kemdi kızlarınınkini yıllarca kutlamadın? Niye bi pasta yapıp üzerine mum dikmedin?” Diye?

Hay agzina saglik beni anlayan biri cikti
Ben anladim seni. Benim annemin de oglu olsaydi boyle biri olurdu cok eminim. Bence bundan sonra biraz mesafe koyun kardesinle kiymetinizi anlasin. Mesela grip oldu dra mi gidecek kimin dogum gununu kutluyorsan o gotursun anne. Bayram geliyor temizlik mi yapilacak kimin dogum gununu kutluyorsan o temizlesin anne.

Ayricada cocuklugumuzdan beri hic dogum gunumuz kutlanmadi birazda burdan dusunun
Bu sinir bozucu ve kırıcı bir şey cidden. Buna “el iyisi” deniyor işte. Ancak annemin ameliyatından önce köye gitti gelmedi falan bu kısımların bununla alakası yok. O kısımları karıştırmasaymışsınız konuya. Gelin dünyanın en iyi gelini bile olsa insanın kendi çocuklarının doğum gününü kutlamayıp başka insanlarınkini kutlamasına tam olarak “el iyisi” diyoruz. Çocukken mi kutlamadı sadece yoksa sizinkini hala hiçbir sene kutlamayıp gelininkini böyle her sene kutluyor mu?

Maalesef öyle oluyor. Kendi annen baban da olsa insanları anlamak zor. Siz evlimisiniz peki

Kizlar bence burda konu sahibinin asil problemi. Biz annemize baktik nankorluk etti. Gelin hiç sallamadi el ustunde tutuyor. Gizli sakli dogum gunleri kutlaniyor kendi kizlarina asla yapilmayan seyler.
Hay agzina saglik beni anlayan bi
Söylesende birsey değişmiyor onu savunuyor

Zorunuza gittiyse söyleyin annenize açık açık?

Benim de eşim bu zamana kadar doğum günlerinin kutlanmadığını ne pasta ne de hediye alınmadığını söylemişti ama biz evlendikten sonra bana pasta aldılar, doğum günümü kutladılar muhtemelen arayı iyi tutmak için yapılan bir şey, aileye sonradan gelen birine yapılan bir jest gibi. Siz evlatlarısınız size yaptığı hatalar sizin yüreğinizde yumuşar bir yerden sonra ama gelinin öyle olmayabilir nihayetinde öz annesi değil kayınvalide. Stratejik adımlar atıyor olabilir.

Arkadaşlara katılıyorum bakımını üstlenecek kişi siz olduğunuz için geline ters bir tavır ya da laf söz etmeye hakkınız yok. Sorununuzu annenizle çözmelisiniz. Ancak geline düşman olmuş gibi konuşursanız o da ters tepebilir gelinden daha bağımsız anlatmaya çalışın sorununuzu.

Kızları, oğulları varken neden gelin duysun ki, elbetteki siz ilgileneceksiniz, siz bakacaksınız
Ekstra fedakarlık yapmış gibi anlatıyor işte, milyonlarca insan var anam yanımda olsa inlese hastalıkta yanında olsam diye siz hiç kv yanımda olsa hasta da olsa baksam diyen bir gelin gördünüz mü?

Evlatlık vazifenizi yerine getiriyorsunuz bunu anlayın, annenizin sevgi göstermemesi konusu çok ayrı .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…