• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem yine iş başındaydı, hayatımı planlamalardaydı

Konuyu bu kadar büyütecek mevzu göremedim ben. Hayırlısı demissiniz ucu açık kalmış. 14 aylık kızım var bizim çoktan başladı muhabbet. Ama ben sert çıkıyorum kimse tekrar edemiyor. Erken doğum riskim var. Ne çektiğimizi biz biliyoruz kimse anlamaz diyip kapatıyorum konuyu. Sen yinede düşün ikinciyi:KK70::KK70:

niye bukadar takiyosunuz insanlarin soylediklerini, onceki konunuzda benzeri biseydi.
yazis sekliniz, espirileriniz filan, gayette sivri zekalisiniz, sizin icin bu annelerin kuzenlerin teyzelerin vslerin soyledigi seyler veya hakkinizda dusundugu seylerin size gercekten 'dert' olmasi beni biraz sasirtiyor acikcasi.

fil derisi derler avrupada, biraz kalinlastirin derinizide kulak asmayin insanlarin soylediklerine fikirlerine.

Teşekkür ederim, konunun altında esas dertlik kısmı üstü kapalı vermeye çalışmıştım oysa, laf illa söylenir hani diğer bir yorumda dediğim gibi çok ortak noktamız yok teyzemlerle, haliyle sohbete bilindik yerlerden yürüyorlar, biri de dillendirdi mi aynı şey dönüp duruyor, kafaya takmıyorum-savuşturuyorum ancak belli bir tekrardan sonrası asabiye yapıyor, ısındırıyor haliyle.

İşin dert kısmı ise (her zamanki gibi) annem ile ilintili.
Annemin hakkımda düşündüğü şeylerin ötesinde, bile bile müdahaleleri bana dert.

Dua edin çok istiyoruz ama olmuyor filan de hatta yalandan ağla o zaman kalbini kırmamak için bir daha söylemezler belki :D

Annem banada hâla kucuk bir kizmisimda dogru hic bisey yapamazmisim gibi davraniyor. Heleki boyle cekirdek aile mevzularina hic kimseyi dahil etmem... Kizima 6 ay kinasi yaptim elbiseyi dogumda hediye gelenlerden giydirdim. Annem yeni alalim diye tutturdum tamam parasini sen verde kardesim ben hicbirsey bilmiyormuyum? Elalem gelecekmiş sanki kiza copten giydiriyorum. Delirdim cok tartistik. Sinirden agladim ve rahatsizdim. Eminim o da kirildi uzuldu ama anlamasi lazjmki bende bir anneyim. Hayat benim hayatim. Heleki boyle bir konu. Bende sizin gibi hee hee canim deyip geciyorum bazen. Ama baktimki diretiliyor herhangi bir konuda bile tepkinin koyuyorum iki anneyede. Sizin yerinizde olsam coktan annemle konuşur neden hayatima mudahele ediyosun derdim. 1.5 yasindaki cocuga yazik degilmi onun hakki yenir. Bu arada bende 2. Cocuk 3-5 sene dusunmuyorum

-demeni bekliyorum anne senden ayıp ediyorsun sen böyle dedikçe ve insanları örgütledikçe ben kaygılanıyorum lütfen bu konuyu artık kapat-

diyebilirsin

Bugün "Haklısın tamam" der, iki ay sonra yine başlar.
Biraz keskin davranmam lazım.

Konuşup-konuşmama kısmına takılmıştım da, netleştim konu içinde biraz daha.
Eşim arada kalacak diye "Haberim yok" takılayım dedimdi de öyle olmayacak gibi, bir yandan düşünüyorum konu içinde, işte -Ben fark ettim, yakaladım seni- tarzında konuşayım, sitemimi edeyim, kah duygusal kah asabi, kapatayım konuyu en iyisi.

Öyle yapayım.

Bugün "Haklısın tamam" der, iki ay sonra yine başlar.
Biraz keskin davranmam lazım.

Konuşup-konuşmama kısmına takılmıştım da, netleştim konu içinde biraz daha.
Eşim arada kalacak diye "Haberim yok" takılayım dedimdi de öyle olmayacak gibi, bir yandan düşünüyorum konu içinde, işte -Ben fark ettim, yakaladım seni- tarzında konuşayım, sitemimi edeyim, kah duygusal kah asabi, kapatayım konuyu en iyisi.

Öyle yapayım.
konuşman gerekiyor. eğer konuşmaz içinde kurarsan gelsin kaygılar
evet keskin olursan bir daha cesaret edemez

Konuyu bu kadar büyütecek mevzu göremedim ben. Hayırlısı demissiniz ucu açık kalmış. 14 aylık kızım var bizim çoktan başladı muhabbet. Ama ben sert çıkıyorum kimse tekrar edemiyor. Erken doğum riskim var. Ne çektiğimizi biz biliyoruz kimse anlamaz diyip kapatıyorum konuyu. Sen yinede düşün ikinciyi:KK70::KK70:

Çok girmeyeyim dedim de baya yüzeysel bıraktım sanırım.
"Bana net söyleyin" ısrarım ile ölümü konuştuk doktorumla an geldi ve annem de odadaydı, o kadar diyeyim.
"İkinciyi düşün" diyecek son kişi olur kendisi.
Bu yüzden benim için baya büyük bir mevzu.

Bende 2.yi istiyordum. Kızım daha 2 yaşına girmedi. Ama “çocuk yap, kardeş lazım, yok mu bi erkek” lafları sebebiyle resmen soğudum. Ciddi ciddi bu istekler beni soğuttu. Sanane kardeş sanane. Kendine gel ya, sevişen benim, doğum acısını çeken benim, hayatımdan fedakarlık veren benim, kendimden geçen benim, sana ne oluyor? Vallahi cinnet geçiricem yakında.

Ben bi de bunun diger ayagindan bir sikayette bulunayim. Ilk bebegim tup bebek sonra spontan bir bebek daha. 16 ay var aralarinda. Allah onlara omur versin olmayanlara nasip etsin. 3. Elbette dusunmuyorum ki zaten ikisi de birer mucize benim icin. Ama obune gelen herkesin korunuyorsunuz degil ki iyiyi bak prezervatifle korunun aman ha spiral de iyiymis aylik igne varmis. Yahu sana ne sana ne sana neeeeee.... artik sevisemezsiniz nasilsa diyeni duydu bu kulaklar... velhasil ikinciyi yapsan yine de susmayacaklar...

Off bu aralar bizdeki gündem de bu...
Oğlum 2 yaşında ve birkaç aydır kademeli olarak artarak çocuk baskısı yapılıyor, en fazla baskı yapan da kv:deli:

Bir tane de kızın olsun deyip duruyor(sanki sipariş üzerine geliyor), e anne ya erkek olursa diyorum olsun onu da severiz diyor(lütfettiniz):olamaz:

En son konu açmasında ben artık eskisi kadar sabırlı değilim, yeni baştan gebelikti uykusuzluktu gazdı çişdi çekebileceğimi sanmıyorum dedim, kadın bana bir fırça kaydı hiç olur mu öyle şey elim ayağım tutarken ona da bakarım bilmemne... tövbestağfirullah hmm peki dedim kapattım ama konu kapanmadı, eşimi işlemeye başlamışlar hemen
Aman bir tane yeter diyen adam oğlum kardeşsiz büyümesin demelere başladı :KK57:

Çıldıriciiim
:KK53:
Konuyu takipteyim...

Biraz başka evet, çok da girmek istemiyorum ama sağlık meseleleri diyeyim.
Bnm münnak 3 aylık şimdiden çevre uzatmayın 1 yaşına gelince başka diyor.benim yatalak geçirdiğim o son 5 aykimsenin umrunda değil. Şuan bebişin kolik sorunuda umurlarında değil. Bak maddiyatı sölemiyorum bile

Aliye Rona tarzı dogurun dogurun nidaları olanları bir gün yakındır çok pis bozacagim.
Aynısı başıma sürekli gelen şeyler..
Köpek severim onu niye seviyorsun git çocuğunu doğur onu sev.
Başkasının bebeğini kucağıma alırım bir tanede sen yap bu kadar seviyorsan.
Hastayım diyorum doğur kurtul vücut yenileniyormus vücut..
Anası danasi sağı solu her fırsatta bir an önce sevişip ürememe odaklanmış halde.

Çok girmeyeyim dedim de baya yüzeysel bıraktım sanırım.
"Bana net söyleyin" ısrarım ile ölümü konuştuk doktorumla an geldi ve annem de odadaydı, o kadar diyeyim.
"İkinciyi düşün" diyecek son kişi olur kendisi.
Bu yüzden benim için baya büyük bir mevzu.
Anladım canım o yüzden annenle net bir şekilde konuş diğerlerini de takma kafana. Hakkınızda hayırlısı inşallah

Ben bi de bunun diger ayagindan bir sikayette bulunayim. Ilk bebegim tup bebek sonra spontan bir bebek daha. 16 ay var aralarinda. Allah onlara omur versin olmayanlara nasip etsin. 3. Elbette dusunmuyorum ki zaten ikisi de birer mucize benim icin. Ama obune gelen herkesin korunuyorsunuz degil ki iyiyi bak prezervatifle korunun aman ha spiral de iyiymis aylik igne varmis. Yahu sana ne sana ne sana neeeeee.... artik sevisemezsiniz nasilsa diyeni duydu bu kulaklar... velhasil ikinciyi yapsan yine de susmayacaklar...

Ay yok artık :olamaz:

Off bu aralar bizdeki gündem de bu...
Oğlum 2 yaşında ve birkaç aydır kademeli olarak artarak çocuk baskısı yapılıyor, en fazla baskı yapan da kv:deli:

Bir tane de kızın olsun deyip duruyor(sanki sipariş üzerine geliyor), e anne ya erkek olursa diyorum olsun onu da severiz diyor(lütfettiniz):olamaz:

En son konu açmasında ben artık eskisi kadar sabırlı değilim, yeni baştan gebelikti uykusuzluktu gazdı çişdi çekebileceğimi sanmıyorum dedim, kadın bana bir fırça kaydı hiç olur mu öyle şey elim ayağım tutarken ona da bakarım bilmemne... tövbestağfirullah hmm peki dedim kapattım ama konu kapanmadı, eşimi işlemeye başlamışlar hemen
Aman bir tane yeter diyen adam oğlum kardeşsiz büyümesin demelere başladı :KK57:

Çıldıriciiim
:KK53:
Konuyu takipteyim...

Ay bi de kvm başlasa zaten :işsiz:
Ona düşmüyor ki, kendi annem sağ olsun benim kv annem işte, hepimize yetiyor.
Konuyu kapattıracağdım birazdan, konuşayım kararı aldım, eşimi arada bırakmadan dümeni ele almam şart. Yoksa annem yakaladığı yerde benimkini işleyecek dediğin gibi. Diğerlerinin de bir çözümü yok haliyle toplumcana kaderimiz :)
Takip edeceksen daha sonra kapattırayım :p

Pek kimseyle dertleşmediğim için burası, sizler bana iyi geliyorsunuz hanımlar.
Tabi bazen gıcık da olsam geçiyor, çoğunluk iyi geliyorsunuz :)
İyi ki buranın varlığından haberim oldu, iyi ki üye oldum.
Okuyan, vakit ayıran, yorumlayan herkese teşekkür ederim.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. konum kapanabilir.

Back