- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
Kesin gelirler şimdi bir arada büyür çıkarlar diyenler. Resmen bencillik bu..
Daha haftasonu bu mevzu oldu. Bana direk denmedi böyle bir baskı direk görmüyorum şu anda, ama 1 buçuk yaşında bebeği olup tekrar kaza ile! hamile bir akrabadan bahsedildi. Ablam da üstüne "ben 5 sene çok rahatlamışım ikinciyi yapmakla geç kalmışıma, daha erken olmalıya" bağladı.
Ben de "benim ki daha oral dönemde bir bebek daha etrafını keşfediyor. Kucağımdan inmez, yemeğini bizimle oturup yemez, tuvaletini söylemez, uzun süre yorulur yürüyemez. Ben şimdi ilgimin çoğunu (ki bu kesinlikle olacaktır) yeni bir bebeğe verirsem büyüğüne haksızlık değil mi?" dedim. Bence bu bir annenin yaptığı ilk büyük bencilliktir.
1 buçuk yaşındaki bebeğin neresi büyük allasen? Bir arada büyüsünler lafı hikaye. O arada kaynamaktır. Birebir ilgilenmemektir.
Benim kv sağolsun böyle şeylere hiç karışmaz. Tembel biri olmasının faydası bu. Annem de keza pek karışmaz belki ileride çıtlatır bilemem.. Ama mutlaka herkesin çevresinde çok bilmiş aile planlamacı vardır. Psikolojime göre ya direk tersliyorum ya da hayırlısı vs. geçiştiriyorum..
He bir de "yap beraber bakarız" diyenler var ki ağızlarına tuvalet terliği ile vurasım geliyor. Sanki benimle yatacak densiz.. Eee yap diyenler nerede şimdi? İyi ki kendi aklım var ki o zaman bile "sen mi bakacaksın?" diye terslemişim..
Yani, yapana da bir şey diyemem. O ilgiyi verebilecek psikolojidedir, desteği de vardır, hazır da hisseder yapar bilmiyorum. Bencillikse de zaten dünya bencil bir yer ne diyeyim... Bence de çok küçük 1 buçuk-2 yaş işte erkenden kulağa katmak gibi bir şey sanırım yaptıkları. Bende o psikoloji yok, uzun süre de olacak gibi değil, layığıyla bir çocuğa anca yetiyorum, mümkün değil ikinciye yetişmem kendimi biliyorum. Annem de biliyor işte.
Aslında onu da anladım, hani "Biz de sağlıklıyken bakalım hep beraber, senin yüküne destek olalım" fikri ile arayı çok açmamam konusunda ısrarcı. Ama işte, "ama"larla dolu bir konu bu benim için Omergry.
Sağlık olarak zorlanacağım, biliyorum.
Yine yettim-yetemedim, ben iyi anne olamadım tribine bağlayacağım ikinci olsa eminim.
Ufaktan bir düzen oturmaya başladı resim konusunda vb. hayallerim var.
Var oğlu var, biliyor da kadın. Bile bile benim adamı gazlıyor ya ona hayret ediyorum.
Ben 9 sene tek çocuktum, iki kardeşiz. Eşim tek çocuk. Hani bi zararını görmedik tek çocukluğun-yaş farkının.
Sadece arada bi düşünürüm konusu denk geldikçe "Halasız, amcasız, dayısız... Ya bu kadar akrabasız kalmasın" diye doluya koyarım almaz, boşa koyarım dolmaz halleri, yapayım olsun diye de olmuyor ki... Ama yok yani. Bu kadar erken, bu kadar çabuk bir müdahale... Konuşmamaya zor tutuyorum kendimi.