- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.557
- 598
- Konu Sahibi Yokuspokus
-
Kesin gelirler şimdi bir arada büyür çıkarlar diyenler. Resmen bencillik bu..
Daha haftasonu bu mevzu oldu. Bana direk denmedi böyle bir baskı direk görmüyorum şu anda, ama 1 buçuk yaşında bebeği olup tekrar kaza ile! hamile bir akrabadan bahsedildi. Ablam da üstüne "ben 5 sene çok rahatlamışım ikinciyi yapmakla geç kalmışıma, daha erken olmalıya" bağladı.
Ben de "benim ki daha oral dönemde bir bebek daha etrafını keşfediyor. Kucağımdan inmez, yemeğini bizimle oturup yemez, tuvaletini söylemez, uzun süre yorulur yürüyemez. Ben şimdi ilgimin çoğunu (ki bu kesinlikle olacaktır) yeni bir bebeğe verirsem büyüğüne haksızlık değil mi?" dedim. Bence bu bir annenin yaptığı ilk büyük bencilliktir.
1 buçuk yaşındaki bebeğin neresi büyük allasen? Bir arada büyüsünler lafı hikaye. O arada kaynamaktır. Birebir ilgilenmemektir.
Benim kv sağolsun böyle şeylere hiç karışmaz. Tembel biri olmasının faydası bu. Annem de keza pek karışmaz belki ileride çıtlatır bilemem.. Ama mutlaka herkesin çevresinde çok bilmiş aile planlamacı vardır. Psikolojime göre ya direk tersliyorum ya da hayırlısı vs. geçiştiriyorum..
He bir de "yap beraber bakarız" diyenler var ki ağızlarına tuvalet terliği ile vurasım geliyor. Sanki benimle yatacak densiz.. Eee yap diyenler nerede şimdi? İyi ki kendi aklım var ki o zaman bile "sen mi bakacaksın?" diye terslemişim..
İstemiyorsanız yapmayın, dediğiniz gibi bakacak büyütecek olan sizsiniz. Kuzenim 23 yaşında, tek çocuk, annesi 50 küsur yaşında. Hala "Buna niye kardeş yapmadın yapaydın" diyen var yahu. İnsanları susturamazsınız en iyisi duymazdan gelecek ya da "Düşünmüyoruz" diye polemiğe girmeden kestirip atacaksınız. Böyle çok polemiğe girmişsiniz insanlarla.
Öyle de böyle de söyleniyor bozuk plak gibi Astoria. Düşünmüyoruz da dedim "Pişman olursun"lar başlıyor o zaman. Zaten dıdısının dıdısı gelip soramaz da, teyzemler işte, tipik teyzem :/ İlla bıkarlar, bir şekilde savuşturuyorum, "Yeter ama artık lütfen" de derim o raddeye gelirsem, çok sık görüşmediğimden idare ediyorum.
Anneme sinirlendim esas. Öyle...
Annem örgütlüyor belki, belli mi olur; beklerim yani artık.
Yani, yapana da bir şey diyemem. O ilgiyi verebilecek psikolojidedir, desteği de vardır, hazır da hisseder yapar bilmiyorum. Bencillikse de zaten dünya bencil bir yer ne diyeyim... Bence de çok küçük 1 buçuk-2 yaş işte erkenden kulağa katmak gibi bir şey sanırım yaptıkları. Bende o psikoloji yok, uzun süre de olacak gibi değil, layığıyla bir çocuğa anca yetiyorum, mümkün değil ikinciye yetişmem kendimi biliyorum. Annem de biliyor işte.
Aslında onu da anladım, hani "Biz de sağlıklıyken bakalım hep beraber, senin yüküne destek olalım" fikri ile arayı çok açmamam konusunda ısrarcı. Ama işte, "ama"larla dolu bir konu bu benim için Omergry.
Sağlık olarak zorlanacağım, biliyorum.
Yine yettim-yetemedim, ben iyi anne olamadım tribine bağlayacağım ikinci olsa eminim.
Ufaktan bir düzen oturmaya başladı resim konusunda vb. hayallerim var.
Var oğlu var, biliyor da kadın. Bile bile benim adamı gazlıyor ya ona hayret ediyorum.
Ben 9 sene tek çocuktum, iki kardeşiz. Eşim tek çocuk. Hani bi zararını görmedik tek çocukluğun-yaş farkının.
Sadece arada bi düşünürüm konusu denk geldikçe "Halasız, amcasız, dayısız... Ya bu kadar akrabasız kalmasın" diye doluya koyarım almaz, boşa koyarım dolmaz halleri, yapayım olsun diye de olmuyor ki... Ama yok yani. Bu kadar erken, bu kadar çabuk bir müdahale... Konuşmamaya zor tutuyorum kendimi.
Öyle de böyle de söyleniyor bozuk plak gibi Astoria. Düşünmüyoruz da dedim "Pişman olursun"lar başlıyor o zaman. Zaten dıdısının dıdısı gelip soramaz da, teyzemler işte, tipik teyzem :/ İlla bıkarlar, bir şekilde savuşturuyorum, "Yeter ama artık lütfen" de derim o raddeye gelirsem, çok sık görüşmediğimden idare ediyorum.
Anneme sinirlendim esas. Öyle...
Annem örgütlüyor belki, belli mi olur; beklerim yani artık.
Çocuk baskısı çok can sıkıcı
40 yaşım bitmek üzere, bu yaşa kadar hastalığımdan ötürü olmadı
Doktor bir küçük ihtimal var dedi diye beynimi yiyorlar
Ulan kim bakacak bu yaştan sonra diyorum, sorumun cevabı yok, Allah sabrını verir diyorlar
Ben totomu toplayamıyorum yorgunluktan, onlar bir minik ihtimalin peşinde
En sonunda patladım, hemde çok kaba bir şekilde, yazmim ömür boyu ban yerim:)
en nefret ettigim seylerin basinda geliyor cocuk baskisi , sanki kendileri tasiyacak 9 ay karinlarinda
ayrica hep soylerim yakin yas cocuk yapilmasina asiri karsi bir insan olarak sen zamaninin geldigini anlarsin diyorum gangstam
oglun daha cok kucuk , ayrica bir kadin icin hazir olmak cok cok onemli
anneni de al karsina kesinlikle su anda istemedigini soyle yoksa onunu alamazsin uzar gider bu mevzu
Bana da patlama da :) 42 yaşında tüp bebek ile yapan bir tanıdığım var. Olunca o sabır ve dirayet geliyor..
anneni az cok taniyorum , susarsan kat kat arttiracak baskilarini , diş goster mutlakaBen de nefret ediyorum, hayır bi de kardeşimle 9 yaş fark var annem neyin kafasını yaşıyorsa.
Erken başlayayım iki sene dirense üçüncü seneye yapar ancak olur mu diyor, böyle mi yiyecek beynimi bilmiyorum Milana.
Evet küçük, hoş ben de ikinci çocuk defterini yarı yarıya kapalı tutuyorum onun telaşı sardı onu kesin; benim için bıçak sırtı bir konu olduğunu biliyor.
Eşim arada kalacak diye hemen atlamak da istemiyorum. Artık en olmadı "Fark ettim yapmaya çalıştığını" tarzında konuşacağım denk gelirse. Yok, susunca olmayacak, uzayacak dediğin gibi. :/
Çocuk baskısı çok can sıkıcı
40 yaşım bitmek üzere, bu yaşa kadar hastalığımdan ötürü olmadı
Doktor bir küçük ihtimal var dedi diye beynimi yiyorlar
Ulan kim bakacak bu yaştan sonra diyorum, sorumun cevabı yok, Allah sabrını verir diyorlar
Ben totomu toplayamıyorum yorgunluktan, onlar bir minik ihtimalin peşinde
En sonunda patladım, hemde çok kaba bir şekilde, yazmim ömür boyu ban yerim:)
Ahaha bana da 2 tane yeter, 3.yü yapma diyorlar!
Sağolsunlar çünkü ben düşünemiyorum
Anne klasik anne de, eşini kendi tarafına çekmesi olmamış, asıl eşe kötek lazım
:))))
Tüp bebek, tedaviler, bacakların çatalda parçalanmak benim psikolojimin kaldırabileceği şeyler değil ama
Rahim ağzı teşhisiyle tedavi gördüm, sebepsiz kanama şikayetim 20 yıldır var yani ömrümü kadın-doğumda geçirdim, bir de tüp bebek işkencesi çekemem. Gebe kalsam rahim ağzımın bağlanması lazım, kontrolde tutulan bir tansiyon rahatsızlığım var ki gebelikte ilaç almam olanaksız, her şeyi başarıp doğursam bakacak gücüm yok, ortalama bir iş gününden sonra yattığım yerleri bilmiyorum, artık emekli olup dinlenmek, biraz keyif yapmak isterken o kadar stresi gözüm yemiyor açıkçası, kırmam normalde kimseyi ama o kadar üzerime geldiler ki dayanamadım, hiç olmayacak bir yerde evimde misafirlerimin yanında sıkıştırdılar beni, ağzımdan kaçtı fena payladım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?