Annem yine iş başındaydı, hayatımı planlamalardaydı

Yani, yapana da bir şey diyemem. O ilgiyi verebilecek psikolojidedir, desteği de vardır, hazır da hisseder yapar bilmiyorum. Bencillikse de zaten dünya bencil bir yer ne diyeyim... Bence de çok küçük 1 buçuk-2 yaş işte erkenden kulağa katmak gibi bir şey sanırım yaptıkları. Bende o psikoloji yok, uzun süre de olacak gibi değil, layığıyla bir çocuğa anca yetiyorum, mümkün değil ikinciye yetişmem kendimi biliyorum. Annem de biliyor işte.

Aslında onu da anladım, hani "Biz de sağlıklıyken bakalım hep beraber, senin yüküne destek olalım" fikri ile arayı çok açmamam konusunda ısrarcı. Ama işte, "ama"larla dolu bir konu bu benim için Omergry.

Sağlık olarak zorlanacağım, biliyorum.
Yine yettim-yetemedim, ben iyi anne olamadım tribine bağlayacağım ikinci olsa eminim.
Ufaktan bir düzen oturmaya başladı resim konusunda vb. hayallerim var.
Var oğlu var, biliyor da kadın. Bile bile benim adamı gazlıyor ya ona hayret ediyorum.

Ben 9 sene tek çocuktum, iki kardeşiz. Eşim tek çocuk. Hani bi zararını görmedik tek çocukluğun-yaş farkının.
Sadece arada bi düşünürüm konusu denk geldikçe "Halasız, amcasız, dayısız... Ya bu kadar akrabasız kalmasın" diye doluya koyarım almaz, boşa koyarım dolmaz halleri, yapayım olsun diye de olmuyor ki... Ama yok yani. Bu kadar erken, bu kadar çabuk bir müdahale... Konuşmamaya zor tutuyorum kendimi.

Öyle de böyle de söyleniyor bozuk plak gibi Astoria. Düşünmüyoruz da dedim "Pişman olursun"lar başlıyor o zaman. Zaten dıdısının dıdısı gelip soramaz da, teyzemler işte, tipik teyzem :/ İlla bıkarlar, bir şekilde savuşturuyorum, "Yeter ama artık lütfen" de derim o raddeye gelirsem, çok sık görüşmediğimden idare ediyorum.

Anneme sinirlendim esas. Öyle...
Annem örgütlüyor belki, belli mi olur; beklerim yani artık.

en nefret ettigim seylerin basinda geliyor cocuk baskisi , sanki kendileri tasiyacak 9 ay karinlarinda

ayrica hep soylerim yakin yas cocuk yapilmasina asiri karsi bir insan olarak sen zamaninin geldigini anlarsin diyorum gangstam

oglun daha cok kucuk , ayrica bir kadin icin hazir olmak cok cok onemli

anneni de al karsina kesinlikle su anda istemedigini soyle yoksa onunu alamazsin uzar gider bu mevzu

Anneniz de sizi kırdığının farkında değildir muhakkak, siz ve torunu için iyi niyetli düşündüğünden ısrar ediyordur. Çok daha kesin bir dille istemediğinizi söylerseniz bence ısrarcı olmaz. Şu söylemleriniz çok kesin yaklaşım gibi algılanmayabilir karşı tarafça.

İşte benim de demek istediğim anne hazır hissedebilir ama daha bebek sana full bağımlıyken hemen arkadan bir yenidoğan ilgisi büyüğüne haksızlık gibi geliyor bana. En azından 3 yaşında olur kreş veya oyun grubu olur sosyal açıdan dışa yönlendirilmesi daha kolaydır.

Ben de kardeş düşünürsem aralarında çok yaş farkı olsun istemem. Ama kardeşimle aramda 9 yaş varsa da büyüyünce o ara kapanıyor. Yine her şeyi paylaşabilir durumuna geliyorsun..

Bazen "hazır uykusuzluğa da idmanlıyken yapsan mı bir tane daha?" diye düşünüp, sonra geçen seneye bir bakış atıp, artı bir de şimdiden 2 yaş sendromuna ışık yakan oğlumla bahşetmenin ne kadar zor olabileceğini gözümde canlandırıp kendime geliyorum. Şu anda biraz biraz bazı şeyler düzene girmişken, biraz psikolojik olarak toparlanmam gerektiğini düşünüyorum.

Sen konuşsan da annen bu baskıdan vazgeçer mi? Bence geçmez. O yüzden hiç yorma kendini idare et. Sabır çek. "Ben biliyorum zamanını" de geç..

Çocuk baskısı çok can sıkıcı
40 yaşım bitmek üzere, bu yaşa kadar hastalığımdan ötürü olmadı
Doktor bir küçük ihtimal var dedi diye beynimi yiyorlar
Ulan kim bakacak bu yaştan sonra diyorum, sorumun cevabı yok, Allah sabrını verir diyorlar
Ben totomu toplayamıyorum yorgunluktan, onlar bir minik ihtimalin peşinde
En sonunda patladım, hemde çok kaba bir şekilde, yazmim ömür boyu ban yerim:)

Bana da patlama da :) 42 yaşında tüp bebek ile yapan bir tanıdığım var. Olunca o sabır ve dirayet geliyor..

Ben de nefret ediyorum, hayır bi de kardeşimle 9 yaş fark var annem neyin kafasını yaşıyorsa.
Erken başlayayım iki sene dirense üçüncü seneye yapar ancak olur mu diyor, böyle mi yiyecek beynimi bilmiyorum Milana.
Evet küçük, hoş ben de ikinci çocuk defterini yarı yarıya kapalı tutuyorum onun telaşı sardı onu kesin; benim için bıçak sırtı bir konu olduğunu biliyor.

Eşim arada kalacak diye hemen atlamak da istemiyorum. Artık en olmadı "Fark ettim yapmaya çalıştığını" tarzında konuşacağım denk gelirse. Yok, susunca olmayacak, uzayacak dediğin gibi. :/

Bana da patlama da :) 42 yaşında tüp bebek ile yapan bir tanıdığım var. Olunca o sabır ve dirayet geliyor..

:))))
Tüp bebek, tedaviler, bacakların çatalda parçalanmak benim psikolojimin kaldırabileceği şeyler değil ama
Rahim ağzı teşhisiyle tedavi gördüm, sebepsiz kanama şikayetim 20 yıldır var yani ömrümü kadın-doğumda geçirdim, bir de tüp bebek işkencesi çekemem. Gebe kalsam rahim ağzımın bağlanması lazım, kontrolde tutulan bir tansiyon rahatsızlığım var ki gebelikte ilaç almam olanaksız, her şeyi başarıp doğursam bakacak gücüm yok, ortalama bir iş gününden sonra yattığım yerleri bilmiyorum, artık emekli olup dinlenmek, biraz keyif yapmak isterken o kadar stresi gözüm yemiyor açıkçası, kırmam normalde kimseyi ama o kadar üzerime geldiler ki dayanamadım, hiç olmayacak bir yerde evimde misafirlerimin yanında sıkıştırdılar beni, ağzımdan kaçtı fena payladım :))

Ahaha bana da 2 tane yeter, 3.yü yapma diyorlar!
Sağolsunlar çünkü ben düşünemiyorum

Anne klasik anne de, eşini kendi tarafına çekmesi olmamış, asıl eşe kötek lazım

anneni az cok taniyorum , susarsan kat kat arttiracak baskilarini , diş goster mutlaka

sen istedigin zaman olacak o cocuk yada olmayacak boyle dusun ve annene de bunu soyle

kistim var olmuo denedik konuyu açma istersen valla çok üzülüorm de

niye bukadar takiyosunuz insanlarin soylediklerini, onceki konunuzda benzeri biseydi.
yazis sekliniz, espirileriniz filan, gayette sivri zekalisiniz, sizin icin bu annelerin kuzenlerin teyzelerin vslerin soyledigi seyler veya hakkinizda dusundugu seylerin size gercekten 'dert' olmasi beni biraz sasirtiyor acikcasi.

fil derisi derler avrupada, biraz kalinlastirin derinizide kulak asmayin insanlarin soylediklerine fikirlerine.

Gördüğüm kadarıyla oldukça kibar bir kadınsın bazı yorumlarına denk geliyorum, eh artık hak etmişlerdir yani o kabalığı.
Ağızları kapandıysa iyi olmuş.

Annem bari yapmayaydı, demeyeydi de kim ne derse deseydi diyorum ben de... "Hakkında hayırlısı ne ise o olsun, senin mutlu, huzurlu olman en önemlisi" denmiyor da deşiliyor ya... En çok anneme sinirleniyorum Attraente ve hatta tek ona, ben de hem psikolojik hem bedenen ağır bir hazırlık döneminden geçtim, annem bilir nasıl kendimi kemirdiğimi. O bari demeseydi, göre göre, bile bile...

Ahaha bana da 2 tane yeter, 3.yü yapma diyorlar!
Sağolsunlar çünkü ben düşünemiyorum

Anne klasik anne de, eşini kendi tarafına çekmesi olmamış, asıl eşe kötek lazım

Kv-damat ittifakı onlar, o da ayrı konu ya
O yarım porsiyon ayarını yedi benden zaten, işe gidiyordu ayak üstü konuşma uzamasın diye dallandırmadım. Şimdilik.

Mütemadiyen herkesten duyuyorum ben de. Niye bu kadar takıyorsunuz anlamadım. Düşünmüyorum diyeceksiniz. Bu kadar. Bu sorular, yorumlar hiç bitmeyecek çünkü. Otobüs durağındaki, sokaktaki, mağazadaki teyzeyle bile konuşurken konunun buralara varıp tavsiyelerle sonlanacagini bilip gördüğümden gülüp geçiyorum artık.

Merak ettim ne dediğini :))
Çok normal bıkkınlık gelmesi. Ben epilepsi için tedavi olurken yaşamıştım.
40 yaşında kaç yıllık evli kadın çocuk sahibi olmayı düşünmüyorsa bir bildiği vardır diye düşünmüyorlar da, sanki onlar söyleyince sen ruhani bir hisse kapılacakmışsın da hemen yapacakmışsın gibi düşünüyorlar galiba. Hani şimdiye kadar düşünmemişsindir şimdiye kadar ıssız bir adada tek başına doğup büyümüşsündür falan..

Psikoloji en önemlisi zaten bebek planlama aşamasında. Hep derim erkek 1 istiyorsa kadın 3 istemeli..

Bekarsan ne zaman evkeniyosun

Evlenirsin eee çocuk ne zaman

Çocuğun olur e hadi bitane daha yapın

Bu millet susmaz bacım üzerine vazife olmayan şeylere karışmaya bayiliriz hepimiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…