Annem yanımızda olsaydı keske..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.466
3.716
448
1 ayda mahvolan hayatıma bakıyorum yasadıklarım film seridi gibi geciyor gözümün önünden. Neler oldu bize böyle? Nazar mı degdi ailemize? :(( Halamlardan nefret ediyorum anneme yasattıklarından dolayı. Cok cektirmisler kendileri, adıma kadar karısmıslar annem yeni evliyken altınları, bilezikleri bozdurmuslar neymis, annem safmıs kandırırlarmıs onu. Annem öldügünde daha bir kac günlükken konustukları seyler; '' abim simdi ne yapıcak?, evlenmezde '' Babamı odaya cekip, muhabbet adı altında doldurmalar yalnızlık Allaha mahsusmus hatta teyzemlerin yanında bile söylemekten cekinmemisler. Anneme biraz saygıları olsa, öyle bir zaman da bunları düsünmezleri ki, bırakın dillendirmeyi. O zamanlar biraz kaldılar bir daha da sadece bir kere geldiler oda oturmaya! Ev temizlenicekti halamlar teyzemlere, '' siz evi halledin, sonra biz geliriz '' demisler. Ancak boy göstermeye gelirler zaten namaz kılma bahanesiyle yatak odasına girip dolapları karıstırmayı bilirler bide!

Annemi o kadar cok üzdüler ki, babaanneme uyku uyumadan baktıgı halde, sadece bir kere hastaneye gec gitmesi yüzünden kücük halam acmıs agzını yummus gözünü kalabalık dinlemeden nasıl abimin altına ... öyle gelip, bakıcaksın demis. Hatta hastanedeki hasta yakınları bile karısmıs olaya cünkü hepsi duymuslar babama bile biri dayanamayıp senin ne bicim kardesin var, karına neler söyledi, ne kadar cok üzdü demis. Babamsa hic birsey yapmadı annem o kadar cok agladı, o kadar cok agladı ki.. :( Aklıma geldikce cok kötü oluyorum..

Babam, annem vefat etti diye anaanneme gitmeyecekmis artık ayda yılda bir, bayramlar' da seyranlar' da gidermis. Oysa biz anaannemin elinde büyüdük. :( Babam sürekli halamlardan bahsediyor halamlara gidicekmisiz artık, halamlar gelicekmis falan. Haftasonu halama gitti, geldi laf evlenmeye geldi annem yeni vefat ettiginde ben evlenmem diyen adam, '' nikahsız ölmek günahmıs '' dedi. Birseyler söyledi hep tepkimizi ölcmeye calıstı.

Böyle sacma sacma konusmalar geciyor yeri ve zamanıymıs gibi annemin daha kırkı cıkmadı ya kahroluyorum ben. :(( Aile dostlarımız geldi babamın arkadası babama takıldı seni' de bas göz ederiz diye ben sasırdım böyle seyler demeyin lütfen, hos degil diye tepki gösterdim babamsa sessiz kaldı karısı ki, annemin arkadasıydı, cok iyi anlasırlardı bana sürekli evlenmesi gerektigini, dogru olanın bu oldugunu anlattı. Babam yalnız kalıcakmıs? gelini istemezseymis? Damadın yanına yakısmazmıs, colugumuz cocugumuz olacakmıs falan, filan..

Bide biraz simdiki semtimizde oturmayı deniycekmis eger yapamıyorsa kendi semtine yani halamların yanına tasınıcakmısız ve eger öyle birsey olursa, o cok dedikleri seyi gerceklestirmis olurlar, yani babamın agzından girerler, burnun' dan cıkarlar cok cabuk etkileniyor zaten insanlardan. Bize bir faydaları da dokunmaz, bundan önce' de dokunmadıgı gibi.. Ancak muhabbet etmeye gelirler öyle cok seviyorlar ki lak lak etmeyi. Hic unutmam giderdik babaanneme halam veya halamlar gelirdi bir baslarlardı konusmaya car car car.. Annem mutfakta yemek yapardı, sofrayı kurar, servis yapar, toplar, bulasıkları yıkardı biz kücüktük o zamanlar onlar yerdi yemegi gecerlerdi kenara, tekrar kaldıkları yerden devam ederlerdi. Bu hep böyle oldu. :(

Ben nasıl seveyim bu kadınları Allah askınıza?? Annem babaanneme baktıgı halde bir kere Allah razı olsun demediler mecburmus cünkü. Annemle kafayı yemislerdi zaten bu yüzden kimi yengem kacıp gitmis, kimisi de kocasını kandırıp uzaklara gitmisti. Bir amcam ikinci evliligini yapmıstı, ne hastane' de baktı, ne' de temizlikti, badanaydı yardıma gitti. Ama annem hele bi gitmesin. :((((

Babam bide onların yanına tasınmaktan bahsediyor halam börek yapmıs cok güzelmis, bize' de gelip yapsın, ögretsinmis haftasonu gelsin diyor acelesi var sanki ne de börek yiyecek durumdayım ya ben! :84:

Tek olsam bakarım basımın caresine ama tek degilim 2 tane de kardesim var. Ben annemin yerine babamın yanında baskasını görmeye dayanamam hele de annemin babamı nasıl sevdigini bilirken o kadar zorluklar, eziyetler cekti ki ama yine de babama olan sevgisinden bir dedigini iki etmedi ilaclarını elleriyle agzına verirdi babam hangi ilacını ne zaman ictigini bile bilmezdi. Her sabah ise gönderirdi kapıdan da degil dısarı cıkardı babam arabaya binerdi annem öyle girerdi eve. :( Hastalandıgında ambulans beklerken zar zor konusarak, '' Ben ambulansla gitmem, Ahmet gelsin, ahmetle gidicem ben. '' dedi son lafı' da bu oldu sonrada uyudu ve bir daha uyanmadı annem :(

Annem olsaydı böyle olur muydu hic? Canım annem bizi bırakıp gitmeseydi, bunları yasar mıydık biz? O kadar cok özlüyorum ki onu.. :(:14::ssz:

Son düzenleme:
canim tekrar basin sagolsun,annende istemezdi birakip gitmeyi ama onunda elinden birsey gelmezdi ki takdiri ilahi vadesi dolmus annenin,
hepimizin gidecegi yer orasi cok haklisin acin taze konusulan seyler hos degil ama simdi olmasa bile bir zaman sonra babanin iyi bir insanla evlenmesi lazim,
simdi hemen demiyorum ama bir zaman sonra cunku sizde yarin birgun evleneceksiniz herkes kendi yuvasinda olacak baban o zaman tek kalacak canim,
yine bir hayat arkadasi lazim olacak ona insALLAH HAYIRLI BIR INSAN denk gelir,sen kac yasindasin kardeslerin cokmu kucuk...:26:

Ah canım çok üzüldüm. Allah sabırlar versin, mekanı cennet olsun Anneciğinin.

canim tekrar basin sagolsun,annende istemezdi birakip gitmeyi ama onunda elinden birsey gelmezdi ki takdiri ilahi vadesi dolmus annenin,
hepimizin gidecegi yer orasi cok haklisin acin taze konusulan seyler hos degil ama simdi olmasa bile bir zaman sonra babanin iyi bir insanla evlenmesi lazim,
simdi hemen demiyorum ama bir zaman sonra cunku sizde yarin birgun evleneceksiniz herkes kendi yuvasinda olacak baban o zaman tek kalacak canim,
yine bir hayat arkadasi lazim olacak ona insALLAH HAYIRLI BIR INSAN denk gelir,sen kac yasindasin kardeslerin cokmu kucuk...:26:

İste hayırlı bir kısmet cıkacagı ne malum anneminb dayısı ilk esinden sonra 5 kez evlenmis kimisi terketti, kimisi para alıp kactı. Simdi ise yalnız bir daha evlenmedi gelinleri var yakınında onlar yardımcı oluyor. 57 yasından sonra ne evliligi? Biz 1 sene icinde evlenecek degiliz ya? Erkek kardesim daha 16 yasında. :( Biz ne güne duruyoruz ben babama bakarım her sekilde evli bile olsam hatta erkek arkadasım bile evlenmesin diyor o da razı 6 yıldır birlikteyiz. Cünkü bugün banaysa yarın ona biliyor. Tek cocukta degilim zaten bir babama bakamıycak mıyız? :(

Son düzenleme:
Allah sana sabır versin smuwiLa. Çok zor. Çalışıyordun sen değil mi? İş yerindeki sorunları yazmıştın sanki... Kardeşlerinle ayrı eve çıkma şansınız var mı? Ya da babana evlenirsen gideceğiz diye tehdit etme şansın var mı? Belki o zaman susmayı da susturmayı da akıl eder.

Halalarını da takma lütfen, densiz oldukları buradan bile belli.

Tekrar başın sağolsun.

İste hayırlı bir kısmet cıkacagı ne malum anneminb dayısı ilk esinden sonra 5 kez evlenmis kimisi terketti, kimisi para alıp kactı. Simdi ise yalnız bir daha evlenmedi gelinleri var yakınında onlar yardımcı oluyor. 57 yasından sonra ne evliligi? Biz 1 sene icinde evlenecek degiliz ya? Erkek kardesim daha 16 yasında. :( Biz ne güne duruyoruz ben babama bakarım her sekilde evli bile olsam hatta erkek arkadasım bile evlenmesin diyor o da razı 6 yıldır birlikteyiz. Cünkü bugün banaysa yarın ona biliyor. Tek cocukta degilim zaten :(

Bırak artık şu kötümser düşünceleri...iyi düşün ki iyi olsun...o öyleymiş beriki böyleymiş...3 günlük dünyada!

Babanı bari rahat bırak..adam nasıl yaşarsa yaşasın kalan ömrünü...sonra çoook üzülürsün.

.

İste hayırlı bir kısmet cıkacagı ne malum anneminb dayısı ilk esinden sonra 5 kez evlenmis kimisi terketti, kimisi para alıp kactı. Simdi ise yalnız bir daha evlenmedi gelinleri var yakınında onlar yardımcı oluyor. 57 yasından sonra ne evliligi? Biz 1 sene icinde evlenecek degiliz ya? Erkek kardesim daha 16 yasında. :( Biz ne güne duruyoruz ben babama bakarım her sekilde evli bile olsam hatta erkek arkadasım bile evlenmesin diyor o da razı 6 yıldır birlikteyiz. Cünkü bugün banaysa yarın ona biliyor. Tek cocukta degilim zaten bir babama bakamıycak mıyız? :(

canim ALLAH BUYUKTUR insALLAH hayirli bir insan cikar karsisina ben siz bakmassiniz demiyorum ki bakarsiniz elbet ama nereye kadar,57 yas cokta buyuk bir yas degilki ALLAH BABANA UZUN OMURLER VERSIN,ben zaten hemen simdide evlensin demiyorum ama evlenmeli yani,tamam evlatsiniz bakarsiniz ama esi gibi olmassiniz ki,
es baska birsey onunla paylasilan seyler baska birsey sonucta tek basina gitmez bir hayat,kendi evi varken neden 3 ay orda 5 ay burda kalsin,
INSALLAH hayirli biri denk gelirse kendi evinde rahat eder siz yine bakarsiniz...

Allah sana sabır versin smuwiLa. Çok zor. Çalışıyordun sen değil mi? İş yerindeki sorunları yazmıştın sanki... Kardeşlerinle ayrı eve çıkma şansınız var mı? Ya da babana evlenirsen gideceğiz diye tehdit etme şansın var mı? Belki o zaman susmayı da susturmayı da akıl eder.

Halalarını da takma lütfen, densiz oldukları buradan bile belli.

Tekrar başın sağolsun.

Evet, babamın yanında calısıyordum annem hastalanmadan kısa bir süre önce ara vermistim o günden bugüne gitmiyorum. Ayrı eve asla müsade etmez.
Ben zaten o arkadası ve hanımı konusurken dedim evlenebilirsin ama benden eskisi gibi olmamı bekleme dedim. Senin yanında baska bir kadın varken dedim hic birsey demedi.
Erkek kardesim zaten hic razı degil o anneme cok düskündü pikolojisi bozuldu cocugun :(

Bırak artık şu kötümser düşünceleri...iyi düşün ki iyi olsun...o öyleymiş beriki böyleymiş...3 günlük dünyada!

Babanı bari rahat bırak..adam nasıl yaşarsa yaşasın kalan ömrünü...sonra çoook üzülürsün.

.

Evet dünya 3 günlük iste! Gidene yazık diye bosuna dememisler.
Babam bizi erkenden evlendirmeyi düsünürken bize yazık degil mi? Kardesim 20 yasına gelsin, hemen evlendirecekmis simdiden bunların düsünülmesi, konusulması ne kadar dogru?
Annemin daha kırkı cıkmadı diye belirttim benim annem öldü, annem ben daha onun ölümünü kabul edemezken babamın simdiden baska biriyle evlenecegi muhabettlerine nasıl dayanayım, katlanayım?

Belki biraz zaman gecse üzerinden, biz yuvalarımızı kursak neyse..
Bari derim gözüm görmüyo ama yok, daha simdiden acıldı muhabbetler..

Allah sabır versin sana, kardeşlerine ve tabi babana. Anneciğinin mekanı cennet olsun inş..
Acını anlayamam elbet ama ne kadar zor olduğu aşikar.
Babanın evlenmesi konusunda bencilce davranmamalısın, yaşı kaç olursa olsun yalnızlığını giderecek bir hayat arkadaşına ihtiyacı olacaktır. Elbette bunların erkenden konuşulması çok yanlış hatta çok çirkin olmuş, daha kırkı çıkmadı annemin diyorsun :/
Ama malesef bir gerçek var ki, erkekler yalnız yaşayamıyor. İlerde bir pişmanlık yaşanacaksa bırak baban kendi kararları yüzünden pişman olsun derim ben.

kadinlar eslerini kaybedince bir sekilde devam edebiliyorlar hayatlarina yemek,camasir,temizlik vs,
ama erkekler yapamiyor malesef yine bir kadin gerekiyor o eve...:31:

Allah sabır versin sana, kardeşlerine ve tabi babana. Anneciğinin mekanı cennet olsun inş..
Acını anlayamam elbet ama ne kadar zor olduğu aşikar.
Babanın evlenmesi konusunda bencilce davranmamalısın, yaşı kaç olursa olsun yalnızlığını giderecek bir hayat arkadaşına ihtiyacı olacaktır. Elbette bunların erkenden konuşulması çok yanlış hatta çok çirkin olmuş, daha kırkı çıkmadı annemin diyorsun :/
Ama malesef bir gerçek var ki, erkekler yalnız yaşayamıyor. İlerde bir pişmanlık yaşanacaksa bırak baban kendi kararları yüzünden pişman olsun derim ben.

Zaten karsı cıkmam ki, diyorum ya ben uzak olayım..
Ben evleniyorum derse ne yapıcam ki? Mutluluk dilemekten baska..
Yalnız bizi halamların oraya götürmeye calısmasın bunu istemiyoruz biz.

kadinlar eslerini kaybedince bir sekilde devam edebiliyorlar hayatlarina yemek,camasir,temizlik vs,
ama erkekler yapamiyor malesef yine bir kadin gerekiyor o eve...:31:

Evet bunu düsündükce erkeklerden de nefret ediyorum.
Bir kadın hem calısıyor, hem cocuklarına bakıyor, hem evini idare ediyor.

tweety_yteewt Evet malesef.. Kadın oyalayabiliyor kendini, ama erkek... :50:

smuwiLa Aynen canım mutluluk dilemekten başka bişey gelmez elden. Umarım baban da dolduruşlara gelip aceleci davranmaz. Acınız geçmeyecek tabi ki ama en azından zaman girmiş olsun araya. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Halanlara kırgınlığının da farkındadır baban, zorla götüremez ki sizi, çocuk değilsiniz sonuçta.

tweety_yteewt Evet malesef.. Kadın oyalayabiliyor kendini, ama erkek... :50:

smuwiLa Aynen canım mutluluk dilemekten başka bişey gelmez elden. Umarım baban da dolduruşlara gelip aceleci davranmaz. Acınız geçmeyecek tabi ki ama en azından zaman girmiş olsun araya. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Halanlara kırgınlığının da farkındadır baban, zorla götüremez ki sizi, çocuk değilsiniz sonuçta.

Ah be canım keske farkında olsa ama degil malesef.. Benim annem halamları sevmezdi yasattıklarından dolayı biz bu yüzden kıyafetlerini sadece teyzmlere verdik oda bunu isterdi mesela bizim olsun kendisinin olsun öyle cok yabancıya veremezdi esyasını, kıyamazdı. Babamsa acın dolabı secsinler begendiklerini alsınlar demisti. Kız kardesim hüngür hüngür agladı da babam tamam, istediginize verin demisti. Ayrıca tasınma konusunda da zaten bizim istemedigimizi biliyor, agzımızı aramıstı biz hayır demistik buna ragmen, gecen gün arkadasları geldiginde burda deniycem olmassa oraya gidicez demisti.

annen hastayken konunu okumuştum.. öyle üzülmüştüm ve öyle yürekten dua etmiştimki..iyi haberler verirsin diye bekledim..sonra kötü haberini okudum..öyle kötü oldumki, o günden beri sana birşey yazamadım...başın sağolsun yazamadım bir türlü..kabullenemedim kötü haberi..söyleyeceğim çok fazla birşey yok aslında..annene sonuna kadar sahip çık, onu koru, onu sen yaşat...görümcelere ezdirme..halan kelimesini kullanmıyorum. çünkü onlar hiçbir zaman hala diye hitap edilmeyi haketmemişler.. annenin ruhu şad, mekanı cennet olsun...............

Evet bunu düsündükce erkeklerden de nefret ediyorum.
Bir kadın hem calısıyor, hem cocuklarına bakıyor, hem evini idare ediyor.

ama doganin yapisi boyle kadinlar daha yatkin ev islerine vs,
erkekler bizim gibi degil malesef,
gecenlerde bir akrabamizin esi oldu erkek adam,
yanlis degilsem evlendirmisler cunku adam kendi kendini idare edemez,
babasiyla yasiyor bakacak kimse yok ne yapsin mecbur evlendi:31:

canim senin yasin kac kac kardessiniz kucukmu kardeslerin:26:

Bu durumda bol bol dua etmekten başka bişey gelmez ki elden :/
Hayırlısı neyse o olsun. Ama ne olacak ne gidecek diye çok da düşünmemeye çalış, kendini yıpratmaktan başka işe yaramaz. Tekrar sabır diliyorum :(

Back