Oğlum küçükken çok zayıftı. Hep yaşının en alt kilo sınırındaydı. Aldığımız kıyafetlerin bel lastiklerini hep en sona kadar çekerdim.
görümcem, eltim herkes ne kadar zayıf olduğunu söyler, başımın etini yerlerdi. Görümcem zorla yedirirdi. Her gördüklerinde bu ne kadar zayıf, hiç kilo almamış, bilmem ne yap yedir diye moralimi bozarlardı. Hatta ilk 6 ayında mama da getirdiler eve. Benim sütüm yetiyor, ilk 6 ayında emecek dedim vermedim. Bende sıfır tecrübe, doğru sanıyorum dediklerini. Ağlatmazdım ama bürün gün onun yemeği için dolanır dururdum.
9 yaşına kadar çok iştahsız oldu. 9 unda iştahı açıldı. Gayet normal kiloda, acıktığında gelen bir çocuk oldu.
şimdiki aklım olsa, hiç kendimi ve oğlumu üzmezdim. Görümceye, eltiye pat pat cevaplarını verir, konuyu kapatırdım. Hep toyluktan.
bebeğinizin yemesinden, Tuvaletine hiç bir şeyde başkalarının baskısına gelmeyin. En fazla tavsiye babında dinleyin. Canınızı sıktıklarında pat pat cevaplarını verin.
mümkün olduğunca çeşitli ve yaşına uygun şekilde yedirmeye çalışın. Bebeklik evrelerini pek hatırlamıyorum ama bu yaşta her şeyi yiyebilir artık. Doktorunuza danışın. evde yenilen ne varsa, bebeğinize de verebilirsiniz artık, katı sıvı. Eşinizin kasap olması ayrı bir nimet. Et Ve et suyu konusunda sıkıntı çekmezsiniz.
yalnızca püre, sıvı gıda, Sevdiği az çeşit yemek sınırında kalmayın. Katı sıvı her şeyi denerken damak tadı da gelişecektir.
bir şeyin tadını sevmediyse, zorlamayın ama bir müddet sonra tekrar deneyin. Yavaş yavaş alışıyorlar. ben bıldırcın yumurtası, süt ve bal karışımı içiriyordum. O bayağı işe yaramıştı.
yakınlarınızda park bahçe var mı bilmiyorum ama dışarıda koşturmak da en çok iştah açıcı şeylerden. Koşturup, yemek yiyip, uyumak çok tatlı geliyor çocuğa.
dediğim gibi, bu fikirleri hep tavsiye babında alın ama en doğrusunu yine annesi oLarak siz uygularsınız. Siz bilinçli olduktan sonra annenizin moral bozmalarını kesinlikle takmayın.