Yan yana binalarda oturuyoruz annemle bu cok guzel birsey.
Emin misin?
Annemin geldigi gun cocugumu asiri hirpaliyorum. Dovmuyorum ama psikolojik siddet uyguluyorum bagriyorum o da agliyor sinir krizleri geciriyor bende yipraniyorum cocugumda.
Çocuğunu annene düşman ediyorsun valla. Gaza gelip çocuğu hırpalamak ne demek ya? Annesi 'yemiyor' dedi diye çocuğun gününü Zehreden yarın öğretmen 'calismiyor,tembel' dedi diye evde çocuğu döver.
Benim çevremde de var siz gibilerden,en tiksindigim anne baba modeli kesinlikle .
Öncelikle kimseye çocuğun hakkında konuşma hakkı vermemekle başla olaya. Tersle, anneliğinle ilgili laf duymak istemediğini,çok sevdiğin halde devam ederse onu evinde istemediğini soyle mesela. Herkes haddini bilsin. Benim yeğenim de çok zayıf, annem asla diyeme bir gün bile 'bu bebek şöyle böyle' diye can sıkıcı cümleler. 'sutun yetmiyor' cümlesi bile yasak gibiydi,asla kurulmadı . Kurana da ablamın iki çift sözü olurdu, ikinciyi kuramazlardi.
Siz kendinizi ezdiriip hincinizi çocuğunuzdan çıkarıyorsunuz. Ayrıca çocuğun isteğine saygı duymadan, başkalarının onun hakkında söyledikleriyle onu yargiliyorsunuz. İyi annelik bu degil.
Böyle annem olsa ben de misafir istemezdim,geldikçe huysuzlanirdim.
İnşallah bu topigi kapattıktan sonra bazı krarlar alırsınız annelikle ilgili.
Ve bu arada bir kitap önermek istiyorum, iyi aile yoktur-psilolog nihan kaya..
Bence okursanız siz de kendinizden bir şeyler bulabilirsiniz,bu konuyla ilgili kısımları da vae