Annem ve evlilik düşüncesi...

Carpediem95

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2019
69
25
3
30
Merhabalar , babam 4 yıl önce vefat etti. Annem 49 yaşında 10 yaşındaki erkek kardeşim ile babamdan kalan evde yaşıyorlar. 27 yaşında abim var ve cezaevinde şuan ( arkadaşı ile kavgaya karıştığın ) dan dolayı. Cezası kesinleşmedi fakat avukatın söylediğine göre suçsuz olduğu için karşi tarafin verdigi ifadeye göre de en fazla 6-8 ay sonra çıkacak. Her neyse anneme birisini önermişler hiç evlenmeyi dusumeyen annem olumlu bakmaya başladı ve gorusmek istedi. On on beş gün evvel gorustuler olumlu dusunuyor annem. Daha sonra tekrar ve tekrar gorustuler. Adam 60 yasinda emekliymis bir oglu varmis ( evli ). Emekli olmasina ragmen hala calisiyormus evi ve arabasi varmis. Annem bana fikrimi sordugunda senin hayatin kararina saygi duyarim evlenmek isteyebilirsin tabii acele etme dedim kardesime sordu o ilk basta istemedi sonrasinda istedi sana bisiklet alacagiz vs diyerek aklina girdi annem. Fakat hersey cok hizli gelisiyor ve bu beni rahatsiz etti annem ile cok siddetli bir tartisma yasadik. Abimin kapali gorusune gidip sormus beni isteyen birisi var sen ne dusunuyorsun oglum demis. Abim aglamis istemiyorum gebertirim hepinizi vs demis onun aglamasina cok uzuldum abim kolay kolay aglamaz.. Birincisi annemin acele etmesine cok kiriliyorum abim istemiyor hapisten cikana kadar en azindan karar cikana kadar bekle ve abim tanissin gorussun belki o zaman ister diyorum. İkincisi babami o kadar cok seviyorum ki daha olumunu bile kabullenemedim cok taze acim...ister istemez zoruma gidiyor sanirim... Ucuncusu ise cumartesi gunu beni istemeye gelecekler ailesi merak ediyormus beni adini koyalim diyorlar dedi bende bagirdim cagirdim ben gelmiyorum nikahina da dugunune de ne halin varsa gor sen benim abimn fikrine saygi duymuyosan bende sana duymuyorum artik babam yoksa annemde yok sildim seni dedim. Bugun tekrar aradi yalakalik yapiyor resmen ve hala benim kararim diye tekrarliyor. Peki abim hapisten ciktigi zaman nerde kalacak ne olacak diyorum ? Bu evde kalsin ben zaten o eve yerlesecegim diyor yada bizle gelir diyor. Bu kadar gamsizlik beni cildirtiyor. Abim kavgaci bir yapisi var o mahalleden artik kurtulmasi gerekiyor uyustrucuyu bile o mahallede basladi zar zor birakti. Psikolojisi pek normal degil yani bir iside ve sevgiliside yok suan tabii. O cocugu orada birakip evlenipgitmek ne kadar mantikli? Benim yzumden mi girdi hapse girmeseydi diyor ben cok cektim ondan diyor. Evet olabilir iyide kotu de olsa o senin evladin sonucta onu bekleyip kararina saygi duymali bu kadar acele etmemeli bence. Benle gelmez ki abin o eve diyor gelmezse de bi cozum bul kendi yasadigin yere yakin bir ev tut bu evi kiraya verip bi cozum bul yani... Daha kac gundur tanidigin adam yuzunden bizi ezip gectin yaziklar olsun dedim anneme. Ben ona evlenmesin demiyorum ki evlensin en dogal hakki okey ama bu acele neden..... mahkeme 11 nisanda karar verecek ve annem sonrasinda hemen evlenir eminim abimin cikmasini bile beklemez cok kirginim sizlere danismak istedim siz ne yapardiniz arkadaslar?

Bende evliyim ayrica 6 yildir ve 4 yasinda cocugum var. Evlenirken ben sana karismadim sende bana karisamazsn diyor kendisini benimle kiyasliyor....

Ben ailecek hepinizi bencil buldum. Niye derseniz herkes kendi hayatını dusunuyor.
Bence her şeyden önemlisi annen yeni bir hayat kurmak için bu kadar acele etmemeli. Evlilik arkadas tavsiyesiyle olacak birşey mi yahu. Piyasaya yeni giren bir deterjan mi bu.
iyice birbirlerini tanisinlar. Bu arada ev halkı da kendine bi yol çizer.

Benim kizdigim noktada acele etmesi.. daha on bes gundur taniyorsun sen adami ne yuzuk takmasi ne bu acele... ki evini duzenini kardesimin okulunu degistirecek bir anda ve bunlar kolay verilecek kararlar degil... ben kendim icin birsey istemiyorum

ANneme dunde soyledim zaten sen bize hic annelik yapmadin okula giderken birgun bile saclarimi yapmadin simdi uvey ogluna cici annelik yaparsin dedim ... bilmjyorum agir mi konustum acaba .. ama ben ondan bekledigim ilgiyi sevgiyi gorememisken kardesimle daha cok ilgilenmesini isterken dikkatini baska bir adama vermesi bilmiyorum

Benim kizdigim noktada acele etmesi.. daha on bes gundur taniyorsun sen adami ne yuzuk takmasi ne bu acele... ki evini duzenini kardesimin okulunu degistirecek bir anda ve bunlar kolay verilecek kararlar degil... ben kendim icin birsey istemiyorum
Kesinlikle haklısınız. Ama işi inada bindirmek de çözüm olmayacak sanırım. Güzellik le alın karşınıza kesinlikle evlenmene karşı değiliz. Hatta senin mutlu olman bizi daha çok mutlu eder. Ama senin üzülmene gönlümüz razı değil. Biz senin için acele etme diyoruz diye konuşun. Sakin sakin anlatin. Bir seferde ikna olacağını sanmıyorum. Muhtemelen karşı tarafta sıkistiriyordur o yüzden siz sabırlı olacaksınız ve annenizi ikna edeceksiniz.

o adamla önceden tanışıyor olabilirmi?

Sizin tepki vermenizi anlıyorum. Bende babamı kaybettim. O taraftan acınızı anlıyorum, ama en önemlisi bu durumda küçük kardeşiniz. Annesi acele edip kendi başını yaksa neyise, ama olan kardeşinize olur. Anneniz çokta yaşlı değil. Evlenmek istemesini de anlarim. Ama aceleye getirip kardeşinizi mahvetmesin.

Hazır abin yokken kimse karışmaz düşüncesiyle erken davranıyor

Allah rahmet eylesin... Babam ne bana ne kardeslerime bir fiske vurmamis insan simdi kardesime olur da birsey yaparsa bilmiyorum guvenemiyorum annem nasil guveniyor onu da anlamiyorum.. abdestli namazli diyor oyle diye cok iyi bir insan mi demek oluyor yani anlamiyorum

Tabi ki konustum soyledim ilk gun sordugunda da senin kararina saygi duyarim evlenmek istemen normal kardesimde evlenip gidince yanliz kalacaksin dedim ama acele ediyor yinede...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…