• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annem ve bitmeyen kirginliklarim

Annelerin her zaman kız çocuklarına söylediği bir söz vardır
"Anne olunca anlarsın"
Sizin anne oluşunuz
Anneliğin ne demek olduğunu
Hayatınızda ki eksik anne sevgisini ve ilgisini fark etmenizi sağlamış

Genelde bu söz annelerin lehine iken
Siz de aleyhine olmuş

Anne olunca "Ben olsam evladıma böyle davranmazdım" düşüncelerine giriyorsunuz
Diğer arkadaşların da dediği gibi
Artık kendi çekirdek ailenize odaklanın
Annenizi böyle kabul edin mümkün değil değişmiyorlar
Herkesin evlat torun sevgisi anlayışı farklı
Kimisi hergün görmezse dayanamaz
Kimisi 1 ay haber almazsa arayıp sormaz

O yüzden fazla takılmayın derim
Çekilmez hayat daha da çekilmez oluyor bu yüzden

Sağlıkla büyütün... Ömür boyu mutluluklar dilerim ❤️

Bebeğiniz saglikliya gerisini boşver.canini sıkma daha yeni doğum yapmışsın onun duygusallığı da var.anneni öyle kabullen ve beklentiye girme.beklentiye girdikçe daha çok üzüleceksin ve lohusalıgin eminol uzayacak.bende hep annemi ailemi bebeğim doğunca sorguladim.ama ne oldu biliomusun hicbisey değişmedi,hep ikinci planda kaldım..belki de 3. Planda:) şimdi üzülmüyorum alıştım ve kabulettim bu durumu.simdi kendimi çok üzüp hirpaladigim günlere üzülüyorum.

Ananneyide size getirmesini teklif edebilirdiniz, ben mesela birkac ay sonra oyle yapmayi dusunuyorum.Artik calismam gerekiyor, babam vefat etti annem anannemle yasiyor cok yasli ve tek basina bakimini ve yemegini yapamiyor.Allah kismet ederse ikiside bana gelecek .

Valla, 6 yaşına kadar size annelik etmemiş bir kadından anneanneşik beklemişsiniz.
Kırılmakta haklısınız, sonuçta anneniz.
Ama beklemekte haksızsınız.
Elma ağacından muz istemişsiniz siz.
Zor bir yaşantınız olmuş, bundan sonra yüzünüz gülsün inşallah.
Onu öylece kabul edn, arayın sorun ve bu mevzuları kapatın.
Bir uzman yardımı almanız da faydalı olabilir sizin için.
Üzüldüm...

biliyorum, yorumlarinizdan tanıyorum sizi. çok teşekkür ederim yardiminiz icin. cok makbule gecer tavsiyeleriniz
Her ikisi de Psikonet Yy'dan, şu iki kitabı tavsiye ederim.
İyi Hissetmek
Hayatı Yeniden Keşfedin
Bir de şu kitabı lohusalığınız bitince, hatta bebeğiniz 6-8 aylık olduğunda alıp okuyabilirsiniz.
Annenin Duygusal Yokluğu-Jasmin Lee Cori
@idrakyollarıiltihabı arkadaşımızın son açtığı konuya da bir göz atın.
Çocukluğu, derin yaralarla dolu öyle çok üye var ki bu forumda.
Yalnız değilsiniz...

Her ikisi de Psikonet Yy'dan, şu iki kitabı tavsiye ederim.
İyi Hissetmek
Hayatı Yeniden Keşfedin
Bir de şu kitabı lohusalığınız bitince, hatta bebeğiniz 6-8 aylık olduğunda alıp okuyabilirsiniz.
Annenin Duygusal Yokluğu-Jasmin Lee Cori
@idrakyollarıiltihabı arkadaşımızın son açtığı konuya da bir göz atın.
Çocukluğu, derin yaralarla dolu öyle çok üye var ki bu forumda.
Yalnız değilsiniz...
iyi hissetmek kitabi favorilerimde ama almaya karar verememistim şuan kesin siparis vericem ozaman diger onerinizle birlikte.
bebegim önümüzdeki hafta 1 yasina girecek, yeni lohusa değilim ama o kitaba da göz atarim teşekkür ederim.
biliyorum yalniz değilim belki cok daha travmatik olaylar yasayanlar vardir. yine de şükrediyorum sağlıklıyım mutlu bir ailem, iyi bir işim var. ama bir yandan annemle olan bu durum kafami kurcaladigi icin mutluluga odaklanamiyorum. umarim geride bırakabilirim şu depresif ruh halini.
tekrar teşekkürler iyiki varsınız

Merhaba ,benzer konularım var sizinle ..Benimki 6 yıl bırakmadı tabi o çok üzücü ama inanın belki daha iyi olmuştur ruh sağlığınız için .Eger anneanne ve teyze psikolojik veya fiziksel bir durum yaratmadılarsa ,istenmediğinizi söyleyen insanlardan uzak durmanız daha iyi .

Bende geçenlerde sınavlara gittim oğlumu Batman'dan Bursa'ya getirdim oradan Kars'a ve Bingöl'de gittim burnumdan getirdiler yok oğlun kustu ,yok kolumuz yoruldu yok annem comelmis oğlum koşup kucağına hoplamis annemin ayağı burkulmus 16 kilo ve 3,5 yaşında .Ve 3 kişi bakamadiklai çocuğa 3,5 yıldır tek basima bakıyorum .
Ailenin yaşarken kendini bitirmesi çok uzucuymus gerçekten sizi anlıyorum ben artık kendi küçük aileme odaklanmaya çalışacam sizde öyle yapın lütfen biliyorum icinizin nasıl yandığını çünkü benim içimde çok aciyo...
Güle güle buyutun ve hep mutlu olun inşallah
cok tesekkur ederim kardesim, biliyorum senin konunu, gerçekten üzülüyor insan, hem evladina hem torununa nasil böyle davranabiliyor diye. belki de bu bizim sınavımız bilemiyorum.
aynen dedigin gibi cekirdek aileme odaklanmaya çalışıyorum ben de. sadece içine atmamak lazim onu daha iyi anladim. icime attikca eşime cocuklarima yansıtıyorum ki bu cok kotu bisey. Allah yardımcımız olsun

Annelerin her zaman kız çocuklarına söylediği bir söz vardır
"Anne olunca anlarsın"
Sizin anne oluşunuz
Anneliğin ne demek olduğunu
Hayatınızda ki eksik anne sevgisini ve ilgisini fark etmenizi sağlamış

Genelde bu söz annelerin lehine iken
Siz de aleyhine olmuş

Anne olunca "Ben olsam evladıma böyle davranmazdım" düşüncelerine giriyorsunuz
Diğer arkadaşların da dediği gibi
Artık kendi çekirdek ailenize odaklanın
Annenizi böyle kabul edin mümkün değil değişmiyorlar
Herkesin evlat torun sevgisi anlayışı farklı
Kimisi hergün görmezse dayanamaz
Kimisi 1 ay haber almazsa arayıp sormaz

O yüzden fazla takılmayın derim
Çekilmez hayat daha da çekilmez oluyor bu yüzden

Sağlıkla büyütün... Ömür boyu mutluluklar dilerim ❤️
haklisiniz aynen boyle dusunuyorum. ben evladima annemin bana yaptıklarını yapmayacağım diyorum. o kadar aci ki annem bende oluşturduğu psikolojinin uzaktan yakından farkinda degil, buraya gelemeyeceğini söylediği zaman bana oglumu ona birakmami orada kendisinin bakmasini önerdi. okadar sinirlendim ki kotu bisey soylememek icin zor tuttum kendimi, sadece boyle hir ihtimal yok dedim defalarca, anlayana kadar.
evet o değişmez, onu düşündükçe de beklentiye giriyorum.
cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz için ne kadar iyiniyetlisiniz ❤ ben de size mutluluk dolu bir ömür diliyorum

Bebeğiniz saglikliya gerisini boşver.canini sıkma daha yeni doğum yapmışsın onun duygusallığı da var.anneni öyle kabullen ve beklentiye girme.beklentiye girdikçe daha çok üzüleceksin ve lohusalıgin eminol uzayacak.bende hep annemi ailemi bebeğim doğunca sorguladim.ama ne oldu biliomusun hicbisey değişmedi,hep ikinci planda kaldım..belki de 3. Planda:) şimdi üzülmüyorum alıştım ve kabulettim bu durumu.simdi kendimi çok üzüp hirpaladigim günlere üzülüyorum.
evet cok haklisin canim ben de bosa uzmusum kendimi diyorum ama yapı meselesi ben hic de vurdumduymaz biri degilim. önümüzdeki hafta 1 yaşında olacak tontisim, lohusa degilim ama duygusallik had safhada, hep boyleyimdir. bu kadar duygusal birinin boyle bir annesi olması da kaderin cilvesi sanirim. yapacak bişey yok. çok teşekkür ederim soylediklerin iyi geldi ❤

Ananneyide size getirmesini teklif edebilirdiniz, ben mesela birkac ay sonra oyle yapmayi dusunuyorum.Artik calismam gerekiyor, babam vefat etti annem anannemle yasiyor cok yasli ve tek basina bakimini ve yemegini yapamiyor.Allah kismet ederse ikiside bana gelecek .
başınız sagolsun ben de 3 yil once babamı kaybettim kolay atlatilmiyor.
annem hem anneanneme hem de bebegime bakamaz maalesef. ikisi de ayri ayri çok zor. bebegin uyku saatleri yemek saatleri vs. simdi yürümeye de basladi tutamıyoruz. o arada anneanneme de bakamaz, anneannem tuvaletini tutamamaya başlamış çünkü, onunla ilgilenecek ayri bir insan lazim, ben çalışıyorum.
Allah kolaylik versin size de

Valla, 6 yaşına kadar size annelik etmemiş bir kadından anneanneşik beklemişsiniz.
Kırılmakta haklısınız, sonuçta anneniz.
Ama beklemekte haksızsınız.
Elma ağacından muz istemişsiniz siz.
Zor bir yaşantınız olmuş, bundan sonra yüzünüz gülsün inşallah.
Onu öylece kabul edn, arayın sorun ve bu mevzuları kapatın.
Bir uzman yardımı almanız da faydalı olabilir sizin için.
Üzüldüm...
cok haklisiniz aynen oyle. psikolog destegi aliyorum 2 aydır ve o da buna benzer birsey soyledi, pamuk ipliğinden battaniye örmeye çalıştığımı soylemisti, zaten ondan sonra gerçekler yüzüme vurmaya basladi. ustune annem de gelmeyeceğini söyleyince ipler koptu.
dışarıdan biri anlatsa ben de boyle derdim ama olaylarin icinde olunca anlamiyor insan, anlamak istemiyor. anneyle olan iletisim baglilik oyle hassas bir konu ki insan hep annesinden onaylandığını desteklendigini görmeye ihtiyac duyuyor, baska hicbir duygu da bunun yerini alamiyor.
psikologumun soyledigine gore 0-6 donemi anne ile olan iliskide sefkat donemi, 7-12 yas arasi terbiye donemiymis. ben doğru duzgun bir sefkat goremeden terbiye donemine girdigim için durumum daha vahim sanirim. cok umutsuzdum ama psikolog uma güveniyorum bunu asacağımıza dair bana guven verdi, umarim haklı çıkar.
cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin

canim benim ben de birinci sinifa basladigimda ailemle yasamaya basladim. oncesinde annemi babami hic hatirlamiyorum

hani 0-2 yas guvenli baglanma diyolar ya, bence annelerimiz bize baglanamamis. benim annem de herkes icin var ama benim icin yok. benim de karmasik islerim var bi kac ay bakar diye agiz yokluyorum ama yok yani hic niyeti yok.

bana diyo ki herkes biseyde yipraniyo cekiyo iste sen de demekki bunu cekcen. hepsi gecer sen yiprandiginla kalcan. yani bide ustune tuy dikiyo masallah:KK70:

bebek yeni doğduğunda aradim atesim dusmuyo 39 diyorum hııı napcan iste annelik boyle bisey ilac bile icemiyo insan dedi:ukala: ben de bekledim ki tamam kizim ben gelir bakarim sana üzülme diyecek. esim sabah gidiyodu gelecegi saat belli olmuyodu gece yarisi geliyodu tektim....

ya onlar degismiyo sen onlari oyle kabul etmeyi ogreniyosun. insallah bundan sonra cok mutlu huzurlu olursun

cok tesekkur ederim kardesim, biliyorum senin konunu, gerçekten üzülüyor insan, hem evladina hem torununa nasil böyle davranabiliyor diye. belki de bu bizim sınavımız bilemiyorum.
aynen dedigin gibi cekirdek aileme odaklanmaya çalışıyorum ben de. sadece içine atmamak lazim onu daha iyi anladim. icime attikca eşime cocuklarima yansıtıyorum ki bu cok kotu bisey. Allah yardımcımız olsun
Allah razı olsun bu ruh halinden kurtulmamiz için Rabbim yardım etsin ve çekirdek silemizle huzur bulalım inşallah .
Evet bizim sinsvimizda buymuş ve dediğin gibi insan bu soğukluğun sebebini anlayamıyor .Yıllardır her gelişimde diken ustyndeydim ama aile ya affefiyorsun yada affetmek için bahane buluyorsun ama artık benim içimde koptu biseyler bugün oğluma bağırdım gerizekalı gibi sonra oturdum sarıldım ozur diledim öyle uyuduk ve bugün kendime söz verdim eşimin ve çocuğumun asla ailem yüzünden canını yakmayacagim artık bitti ..
Zor ama sende öyle yap ..
Biliyor musun kv ile çok sorunlarım oldu 2 yıl önce ciddi terbiyesizlik yaptılar ve esimle baya birbirlerine girdiler ve Batman'a gittik diye kadın gizli gizli bilet alıp gelmiş 10s günsonra nasıl bı yere gittiler TV de hep teror var gibi gösteriyor ya birazda evhamlı ..
O zaman çok gurursuz gibi gelmişti yaptığı şey ama bu düşünce seklim annemden yadigar bugün anladım çünkü annem gelmezdi ama o kadın oğlu için sineye çekmiş gelmiş ne bileyim şuan kıskandım eşimi

Allah razı olsun bu ruh halinden kurtulmamiz için Rabbim yardım etsin ve çekirdek silemizle huzur bulalım inşallah .
Evet bizim sinsvimizda buymuş ve dediğin gibi insan bu soğukluğun sebebini anlayamıyor .Yıllardır her gelişimde diken ustyndeydim ama aile ya affefiyorsun yada affetmek için bahane buluyorsun ama artık benim içimde koptu biseyler bugün oğluma bağırdım gerizekalı gibi sonra oturdum sarıldım ozur diledim öyle uyuduk ve bugün kendime söz verdim eşimin ve çocuğumun asla ailem yüzünden canını yakmayacagim artık bitti ..
Zor ama sende öyle yap ..
Biliyor musun kv ile çok sorunlarım oldu 2 yıl önce ciddi terbiyesizlik yaptılar ve esimle baya birbirlerine girdiler ve Batman'a gittik diye kadın gizli gizli bilet alıp gelmiş 10s günsonra nasıl bı yere gittiler TV de hep teror var gibi gösteriyor ya birazda evhamlı ..
O zaman çok gurursuz gibi gelmişti yaptığı şey ama bu düşünce seklim annemden yadigar bugün anladım çünkü annem gelmezdi ama o kadın oğlu için sineye çekmiş gelmiş ne bileyim şuan kıskandım eşimi
amin insallah. haklisin canim. benim esimin annesi benimkinden daha beter, kader diyorum. yapacak bisey yok dediğin gibi sabretmekten baska

canim benim ben de birinci sinifa basladigimda ailemle yasamaya basladim. oncesinde annemi babami hic hatirlamiyorum

hani 0-2 yas guvenli baglanma diyolar ya, bence annelerimiz bize baglanamamis. benim annem de herkes icin var ama benim icin yok. benim de karmasik islerim var bi kac ay bakar diye agiz yokluyorum ama yok yani hic niyeti yok.

bana diyo ki herkes biseyde yipraniyo cekiyo iste sen de demekki bunu cekcen. hepsi gecer sen yiprandiginla kalcan. yani bide ustune tuy dikiyo masallah:KK70:

bebek yeni doğduğunda aradim atesim dusmuyo 39 diyorum hııı napcan iste annelik boyle bisey ilac bile icemiyo insan dedi:ukala: ben de bekledim ki tamam kizim ben gelir bakarim sana üzülme diyecek. esim sabah gidiyodu gelecegi saat belli olmuyodu gece yarisi geliyodu tektim....

ya onlar degismiyo sen onlari oyle kabul etmeyi ogreniyosun. insallah bundan sonra cok mutlu huzurlu olursun
benim gibi olan birini görmemiştim cevremde, sasirdim.
aynen değişmiyorlar, kabullenmekten baska yapacak bişey yok.
cok sagol canim sen de inşallah

benim gibi olan birini görmemiştim cevremde, sasirdim.
aynen değişmiyorlar, kabullenmekten baska yapacak bişey yok.
cok sagol canim sen de inşallah

valla ben de kendimi tek saniyodum

ama beklentini sifirladiginda mutlu da oluyosun annenle. dayin ve teyzen bakmayınca birakamamistir anneanneyi muhtac etmek istememistir annesini.

ben de yeni yeni kabullendim torunuyla ilgili beklentilerimi. kiyafet alir iki uc ayda bi gelir babamla birlikte. ama kendine uymuyosa plan uydurmaya calismaz ihtiyaci var demez.

bunlari yapmasa da cani sagolsun.

arkadasim dogum yapinca annesi geldi bammaya. kadin kizini damadini surekli azarliyo. bebek agliyo diye tansiyonu cikiyo surekli mutfakta temizlik yapiyo kizin yanina ugramiyo. gece bebek uyumadi diye kiziyo falan. beterin beteri var gelmesin boyle davranacaksa. ben sabredemezdim acikcasi

valla ben de kendimi tek saniyodum

ama beklentini sifirladiginda mutlu da oluyosun annenle. dayin ve teyzen bakmayınca birakamamistir anneanneyi muhtac etmek istememistir annesini.

ben de yeni yeni kabullendim torunuyla ilgili beklentilerimi. kiyafet alir iki uc ayda bi gelir babamla birlikte. ama kendine uymuyosa plan uydurmaya calismaz ihtiyaci var demez.

bunlari yapmasa da cani sagolsun.

arkadasim dogum yapinca annesi geldi bammaya. kadin kizini damadini surekli azarliyo. bebek agliyo diye tansiyonu cikiyo surekli mutfakta temizlik yapiyo kizin yanina ugramiyo. gece bebek uyumadi diye kiziyo falan. beterin beteri var gelmesin boyle davranacaksa. ben sabredemezdim acikcasi
galiba bu kadar beklentiye girdigim icin cok mutsuz oldum. evet anneannemi muhtac birakmasin zaten oyle bisey istemem ama teyzemlere tavrını koyabilirdi benim kizdigim bu, ben olsam oyle yapardim diye düşünüyorum. sonrasında hic merak etmedi ne yaptım diye arayip sormadi oyuzden bahane olmus gibi geliyor bana.
seninki yine iyiymis birkac ayda bir geliyormus olsun buna da şükür. artik ben de beklemiyorum bisey.
tabi bahsettigin gibi olacaksa ben de kaldıramazdım, zoraki gelinince sanırım böyle oluyor

galiba bu kadar beklentiye girdigim icin cok mutsuz oldum. evet anneannemi muhtac birakmasin zaten oyle bisey istemem ama teyzemlere tavrını koyabilirdi benim kizdigim bu, ben olsam oyle yapardim diye düşünüyorum. sonrasında hic merak etmedi ne yaptım diye arayip sormadi oyuzden bahane olmus gibi geliyor bana.
seninki yine iyiymis birkac ayda bir geliyormus olsun buna da şükür. artik ben de beklemiyorum bisey.
tabi bahsettigin gibi olacaksa ben de kaldıramazdım, zoraki gelinince sanırım böyle oluyor

bak kuzum benim annem ben aramadan beni aramaz. cekinir aramizda o samimiyet o rahatlik yok. cok formel bi iliskimiz var diyebilirim.

ben istersem ararim, istedigim seylerden konusur istedigim zaman kapatirim. simdi annen sana teyzene soyledim dayina boyle dedim diye anlatacak bi durumda hissetmiyodur kendini. sen demiyo diyosun o arayip dersem bana kim bilir ne der diye dusunuyo olabilir.

benim annem senelerce beni dinlemeyip surundurdugu icin su an yuzu yok ki bana bisey demeye. seninkide oyledir. ben yavas yavas soguklugu kirip iliskiyi normale ceviriyorum.

senelerin birikmisligi birden gitmiyo insanin icinden aklindan. sen haklisin. ama adimi da sen atip en azından ona pismanim diyecek rahatligi sen sunmalisin

bak kuzum benim annem ben aramadan beni aramaz. cekinir aramizda o samimiyet o rahatlik yok. cok formel bi iliskimiz var diyebilirim.

ben istersem ararim, istedigim seylerden konusur istedigim zaman kapatirim. simdi annen sana teyzene soyledim dayina boyle dedim diye anlatacak bi durumda hissetmiyodur kendini. sen demiyo diyosun o arayip dersem bana kim bilir ne der diye dusunuyo olabilir.

benim annem senelerce beni dinlemeyip surundurdugu icin su an yuzu yok ki bana bisey demeye. seninkide oyledir. ben yavas yavas soguklugu kirip iliskiyi normale ceviriyorum.

senelerin birikmisligi birden gitmiyo insanin icinden aklindan. sen haklisin. ama adimi da sen atip en azından ona pismanim diyecek rahatligi sen sunmalisin
bizim aramizda resmiyet yoktu o da arardi ama son durumda benim de hissettigim kadariyla ne yapacagini bilemiyor. ama istiyorum ki çabalasın benu üzdüğünü anlasin adim atsin ben zaten ona yardımcı olurum. ama o -arayacaksin tabi, zeytinyağı gibi üste cikma- tarzı konustugunda tum sinirim tepeme cikti ben de gecmisi dökuverdim, ki herseyi de soylemedim.
abimle selam gondermis bir de memleketten bebeğime biseyler almis onlari göndermiş. ipleri koparmıyor ama böyle daha da mesafeli oluyoruz.
son soylediginde cok haklisin. evet senelerin birikmisligi var üstümde ve atamiyorum icim cok kotu.
-ama adimi da sen atip en azından ona pismanim diyecek rahatligi sen sunmalisin-
boyle dusunmemistim, değişik bir bakis açısı kattin bana tesekkur ederim. sadece suan cok doluyum ve icimden gelmiyor adim atmak. okadar cok adim attim ki ben iliskimizi normal hale getirmek icin, cok yorgunum bu konuda. biraz zamana biraktim.
hayirlisi olsun senin hakkında da. cok güçlü bir karaktersin belli oluyor

Back